Cum să devii o persoană de cultură

Fie că sunteți adolescent sau bine în anii adulți, doriți să vă angajați în minunata cultură, dar complexă, care există în societatea de astăzi. Acest lucru poate fi destul de dificil, dacă nu ați terminat niciodată să citiți o carte, dar acest articol vă va ajuta să vă faceți o persoană mai cultivată, interesantă și bine rotunjită de la zero.

Pași

  1. Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 1
1. Știți ce înseamnă să fiți cultivați. O persoană cultivată poate fi cineva care este un cititor eclectic, care urmărește filme clasice bine scrise și care are o apreciere rafinată pentru artă.De asemenea, să fie cultivat va fi educat despre lume și limbile sale, pentru a înțelege politica mondială și pentru a fi bine citit în istoria mondială. Mai presus de toate, o persoană cultivată este cea care este interesată de cultură și se angajează în ea.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 2
    2. Citeste mai mult. O mare parte a culturii provine din cărți, deoarece acestea au existat pentru o perioadă mai lungă decât cele mai multe alte mijloace media. Lucrul evident de făcut ar fi să citească cărți clasice, dar dacă sunteți un cititor de primă timp, aceasta va fi descurajantă și neinteresantă.
  • Alegeți un gen care aveți un interes real, cum ar fi fantezia sau ficțiunea romantică. Cercetați cele mai bune cărți ale genului așa cum este judecat de entuziaștii de carte și le-au citit. Poate doriți să căutați cărți în alte genuri care vă interesează în timp ce sunteți la el. Dacă există un gen, nu sunteți sigur, încercați și vă puteți bucura de ea.
  • După ce simțiți că ați devenit relativ bine citit într-un singur gen alegeți altul. De asemenea, citiți câteva cărți clasice sau recomandate. S-ar putea să înțelegeți și să vă bucurați de câteva cărți de culturi anterioare prin citirea cărților din cultura actuală.
  • Abonați-vă la revistele care includ articole despre literatură, piese și muzică. Citiți articole din aceste reviste o dată pe săptămână sau de două ori pe lună sau ori de câte ori va permite programul dvs. Urmați cablurile prezentate de articolele pe care le citiți. Din când în când, ați putea găsi articole care vă vor inspira să urmați un subiect. De exemplu, dacă citiți un articol minunat despre Mozart, luați articolul unui magazin unde puteți cumpăra discuri compacte și întrebați-l pe Counter Attendant să vă direcționeze la unele CD-uri Mozart pe care le-ați putea dori. Cumpărați sau împrumutați câteva dintre ele din bibliotecă. Dacă citiți un articol despre un artist care sună interesant, arata online pentru a afla care muzee au picturi de acest artist. Apoi planificați vizitele la aceste muzee. Scanați ziarul dvs. pentru colegiul local sau producțiile de teatru de liceu pe care le puteți participa.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 3
    3. Scrie. Puteți scrie poezie, povestiri scurte, cărți și chiar joacă. Fiind cultivat înseamnă a răspunde culturii, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă creați propria dvs.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 4
    4. A vedea filme. Este foarte important să nu numai că citiți cărți, ci să vizionați în mod regulat filme. Există multe filme, și este posibil să nu fiți sigur despre ce să vedeți.
  • Cuvânt-of-up este cel mai bun mod de a deveni conștient de ce filme contemporane să urmărească. Vă puteți aminti prietenii dvs. vorbind despre un anumit film. Mergeți la magazinul video și scanați rafturile pentru a găsi nume de filme pe care le puteți recunoaște.
  • Căutați recenzii despre un film pe Wikipedia înainte de a vă urmări, doar pentru a vă asigura că nu vă pierdeți timpul (dacă sunteți apăsat pentru timp). Cu toate acestea, amintiți-vă uneori opiniile criticilor nu sunt întotdeauna dreptate.
  • Este important să vă faceți cercetarea. Dacă nu înțelegeți un anumit film, uitați-vă pe Wikipedia sau undeva pe Internet. Uneori, un film vechi va conține referințe la alte filme clasice. Ca rezultat, puteți afla despre alte lucrări. Când vizionați aceste tipuri de filme, în curând veți putea să apreciați mai mult decât ați putea anterior.
  • Nu vă limitați la filmele în limba engleză. Există multe alte filme care merită vizionate, sunt doar în diferite limbi.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 5
    5. A se uita la televizor. În timp ce emisiunile TV pot fi consumatoare de timp pentru a viziona. Dacă faceți un singur episod de ceva în fiecare zi, mai puțin din timpul dvs. va fi cheltuit programe de vizionare. Sunt multe de învățat de la emisiunile TV. Televiziunea este la fel de semnificativă un mediu ca oricare și adesea oferă comentarii sociale.
  • Căutați programe de televiziune bune pe care credeți că vă puteți bucura. Există multe tipuri, variind de la comedii de situație la dramă. Wikipedia are de obicei informații despre emisiuni TV populare. Puteți căuta evaluări sau puteți cere doar în jur.
  • Nu uitați să fiți deschisi. Emisiunile TV pe care le-ați crezut că nu le puteți dori să vă dovediți a fi spectacolul preferat. S-a întâmplat.
  • Dacă vă place foarte mult un spectacol de televiziune și credeți că îl veți urmări din nou, apoi cumpărați DVD-urile.
  • Urmăriți canalele TV ca Descoperire șiCanalul de istorie. Aceasta este o modalitate fără durere de a se implica în subiecte precum originile artei impresioniste sau istoria regilor englezi.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 6
    6
    Extindeți-vă orizonturile muzicale. Mulți oameni sunt foarte înguste atunci când vine vorba de muzică, dar o persoană de cultură admiră chiar și genurile muzicale de nișă.
  • De exemplu, în timp ce este important ca o persoană să asculte și să se bucure de melodii cu versuri non-clișee, este, de asemenea, important ca unul să se poată bucura de muzică fără versuri, doar pentru starea de spirit pe care o poate stabili sau povestea pe care o poate spune fără cuvinte.
  • Abilitatea de a aprecia muzica clasică nu este la fel de descurajantă cum pare. Ascultați doar câteva piese muzicale celebre și veți înțelege cu siguranță de ce.
  • Fi foarte deschis. Există o mulțime de muzică acolo, care nu se potrivesc în nici un gen, dar vă puteți bucura de ea. Nu respingem anumite forme de muzică doar pentru că nu le-ați auzit niciodată.
  • Ascultați albumele, nu doar single-uri. S-ar putea să vă dezvoltați un interes în melodiile care nu au câștigat niciodată multă popularitate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu vă veți bucura de cele memorabile.
  • Ascultați trupele. Multe trupe au fost în jur de mult timp, în ciuda acestui fapt, unele dintre muzica lor este încă proaspătă. Acest lucru vă va oferi acces la muzica mai veche și veți putea să vă perfecționați o apreciere.
  • Ascultați muzică din alte țări și în alte limbi. Vei fi surprins.
  • Aflați un instrument muzical. Odată ce ascultați muzică bună, va fi natural să încercați să învățați un instrument și să vă creați propria dvs.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 7
    7. Joaca jocuri video. Deși aceasta a fost considerată cea mai mare parte parte a "Cultura Nerd",Popularitatea jocurilor video este în creștere și devine o parte incontestabilă a culturii moderne. Este important să oferiți vreun mediu cultural o încercare, iar jocurile video nu fac excepție.
  • Dacă nu vă place "filmare" jocuri, există multe alte tipuri de jocuri video pe care le-ați putea dori. Faceți cercetarea și veți găsi că există mult mai mult decât ați gândit inițial.Jocuri de joc, RPG-uri, în special RPG-urile lumii deschise, sunt bune să vă pierd. Cu toate acestea, unii oameni preferă jocuri mai simple ca platformerii.
  • Nu vă faceți griji dacă vă bucurați de jocuri video. E un lucru bun. Nu vă face automat un tocilar, adaugă mai multă complexitate personalității dvs.
  • Video-Gaming este destul de scump hobby, deci asigurați-vă că le încercați înainte de a le cumpăra.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 8
    8. Participați la cultura Internet. Nu uitați că cultura trecută, cum ar fi muzica de 80 de ani, a fost odată cultura prezentă. Cei care au acordat atenție la ea pot înțelege acum semnificația sa culturală, în timp ce cei care l-au ignorat, nu. Vârsta digitală este foarte importantă și o piatră de hotar imensă pentru societate. Trăim în vremuri istorice profunde. Nu vă lăsați să vă transmită.
  • În timp ce vă simțiți că știți deja multe despre Internet, aflați despre istoria internetului și verificați memele și videoclipurile virale, astfel încât să aveți o mai bună înțelegere a acestuia.
  • Setați pagina de pornire la Wikipedia și citiți un articol în fiecare zi despre ceva care pare "cultivat" pentru tine. Într-un timp foarte scurt, veți ști destul de mult mai mult decât știți acum.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 9
    9. Să ia un interes mai profund în artă. Arta este o limbă universală. Se consideră uneori cea mai puternică formă de comunicare. Indiferent dacă este de fapt, depinde de tine.
  • Singurul sfat care poate fi dat aici este să faci cercetări și să se angajeze în artă, mergând la galerii (care, spre deosebire de credința populară, sunt gratuite).
  • Dacă există o formă de artă, cum ar fi, cum ar fi dansarea sau sculptarea, apoi deveniți practicați în ea.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 10
    10. Aflați o limbă nouă. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin imersie...
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 11
    11. Voiaj. Citirea despre alte culturi, spre deosebire de a le experimenta, este ca o culoare explicată unei persoane orb. Călătoria vă prezintă la numeroasele diferențe și asemănări între culturi și vă deschide mintea. O mulțime de prejudecăți pe care o avem despre o cultură (bună și rea) sunt extrem de strict și singura modalitate de a afla adevărul despre practicile sociale este de a le experimenta.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 12
    12. Obțineți hobby-uri. Adresați-vă prietenilor ce sunt hobby-urile lor. Cele mai multe dintre ele vor fi forme de artă sau sport. Ca o persoană cultivată, este important să fie mai mult decât posibil, cât de mult data viitoare prietenul tău merge schi de apă, întreabă dacă poți veni de-a lungul.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 13
    13. Vizitați locurile unde puteți primi o educație într-un mod distractiv. Du-te la grădina zoologică, vizitați muzeele, chiar du-te camping pentru a afla mai multe despre sălbăticie.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 14
    14. Educă-te. În zilele noastre, cu internetul, aproape toate informațiile sunt accesibile. Ar trebui să profitați din plin de acest lucru și să aflați toate aceste lucruri pe care nu le-ați înțeles niciodată înainte. Ar trebui să încercați să fiți educați în mod rezonabil în aceste subiecte:
  • Istoria lumii. Acesta este probabil cel mai important bun element cultural pentru a dobândi, deoarece oferă căi în alte domenii de cunoaștere și contextualizează descoperirile sale.
  • Geografie. Din nou, o persoană de cultură nu ar trebui să fie ignorantă în cazul în care țările sau reperele renumite sunt.
  • Științe de bază: fizică, matematică, chimie și biologie. Dacă nu doriți să urmați o carieră în științe, o cunoaștere rafinată în științe nu este complet necesară. În schimb, asigurați-vă că aveți o înțelegere solidă a științelor la un nivel de liceu.
  • Economie. Acest lucru este foarte relevant în înțelegerea lumii de astăzi.
  • Psihologie. O notă despre concepțiile greșite: există o mare concepție greșită că psihologia nu este o știință sau că este falsă. Citiți metodologia experimentală și de fapt, educați-vă despre el înainte de a crede aceste afirmații. Psihologia este de o importanță deosebită în societatea de astăzi, devenind din ce în ce mai mult, deoarece lumea devine mai complicată.
  • Artă și arhitectură
  • Filozofie
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 15
    15. Eliberați-vă de ignoranță în legătură cu alte culturi. Să dezvolte o curiozitate naturală. Depuneți adânc în lucruri pe care nu le înțelegeți.
  • O parte din cultivarea culturilor este învață despre alte culturi, nu doar pe cont propriu. Încercați să vă eliberați de ignoranța și stereotipurile de matrițe pe care le aveți despre alte societăți / religii.
  • Încercați întotdeauna să empatizați cu toate părțile în timp ce învățați. Este foarte important să vă provocați prejudecățile. Nimeni nu este în mod inerent bun sau rău - în schimb, ar trebui să vizați să înțelegeți motivele pentru acțiuni. În caz contrar, nu veți înțelege alte culturi.
  • Gandeste pentru tine. Nu lăsați pe alții să-ți dicteze opiniile.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană de cultură Pasul 16
    16. Mănâncă alimente noi cu o minte deschisă și spirit emoționat.
  • sfaturi

    Cel mai mare obstacol în calea de a deveni mai cultivat este timpul. Trebuie să faceți să fiți cultivați o prioritate dacă doriți să faceți progrese. Citirea cărților timp de o oră înainte de a dormi, ascultând muzică în timp ce faceți treburi - acestea sunt modalități excelente de a integra cultura în stilul dvs. de viață.
  • Ca și în cazul vârfului anterior, nu trebuie doar să vizitați să aveți o cunoaștere a culturii, ci să o integrați în stilul dvs. de viață. Este acolo să fie să se bucure, nu doar pentru a fi văzut o dată și nu sa gândit niciodată. De exemplu, dacă citiți toate cărțile clasice, nu înseamnă că ar trebui să nu mai citiți. Ar trebui să continuați să vă angajați în texte mai obscure sau să recitiți cele pe care le-ați plăcut cu adevărat.
  • Crearea față de consum este foarte importantă pentru a fi conștienți de. Majoritatea pașilor de mai sus se conturează cum să consume produsele de lucru altor persoane, dar este, de asemenea, important să vă creați propriile piese. Dacă aveți anumite criticări despre o persoană, ați putea avea un lucru despre crearea unui lucru pe care îl bucurați. De asemenea, face pentru hobby-uri mari.
  • O parte foarte importantă a culturii devine critice. Ar trebui să evaluați întotdeauna ceva după ce îl experimentați. Rețineți punctele sale bune și rele. La început, este posibil să nu aveți multe standarde pentru a le compara, dar faceți-o oricum. Mai târziu, criticarea dvs. va fi mult mai rafinată.
  • Nu trebuie să vă angajați în fiecare aspect al culturii să fie cultivat.
  • Avertizări

    Fii răbdător. Este nevoie de ceva timp pentru a fi o persoană de cultură. În schimb, scopul de a fi bine rotunjit și interesat.
  • Unele dintre aceste activități (e.G. Citirea, vizionarea TV, jucând jocuri video etc.) tind să fie dependenți. Încercați să răspândiți timpul necesar pentru a face aceste. Nu vă sacrificați munca sau familia sau sănătatea dvs., deoarece acestea ar trebui să fie întotdeauna priorități mai mari.
  • Nu încercați să deveniți culturale doar pentru a impresiona pe alții. Acesta nu este scopul de a deveni cultivat. Oamenii doresc să devină culturați din curiozitatea autentică pentru a înțelege lumea, deoarece lumea este interesantă. Acesta este un angajament pe tot parcursul vieții.
  • Nu fi snobby. Ca și cu orice, fiți o persoană politicoasă și conștiincioasă.
  • Nu pierde timpul. Dacă aveți timp liber, în loc să discutați pe telefon sau să vizionați emisiuni de televiziune proaste, vă petreceți timpul să faceți lucruri care vă vor avansa în continuare scopul de a deveni o persoană de cultură.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar