Cum de a dezodoriza îmbrăcămintea

Unele mirosuri de îmbrăcăminte pot fi greu de îndepărtat, să nu mai vorbim de jenant. Profitând de neutralizatoarele naturale de miros sau experimentând cu detergenți de specialitate, puteți găsi metoda care funcționează cel mai bine pentru dvs. și poate chiar economisi bani în acest proces.

Pași

Metoda 1 din 2:
Deodorizarea în mod natural
  1. Imagine intitulată Deodorizarea îmbrăcămintei Pasul 1
1. Adăugați soda de copt la rufele dvs. pentru a neutraliza mirosurile. Soda de copt a fost de mult timp utilizată pentru a dezodoriza îmbrăcămintea și pentru a trata petele de pre-tratare. Adăugarea unei cești de sodiu de copt la o încărcătură de spălătorie poate ajuta la eliminarea mirosurilor nedorite.
  • Uneori, pur și simplu adăugarea de sodiu de copt la ciclul dvs. de spălare nu este suficientă. Pentru mirosurile greu de îndepărtat, adăugați soda de copt ½ cană pe galon de apă într-o găleată mare sau chiuvetă. Asigurați-vă că răsfoiți hainele în jur pentru a vă asigura că acestea sunt complet scufundate și pentru a distribui sifonul de coacere în mod egal în tot amestecul.
  • Dacă nu aveți timp să spălați imediat transpirația, îmbrăcămintea mirositoare, stropiți o sodiu de copt pe ele înainte de a le pune în recipientul de rufe pentru a controla mirosurile și pentru a absorbi umiditatea.
  • Imagine intitulată Deodorizarea îmbrăcămintei Pasul 2
    2. Se amestecă oțetul alb în ciclul de spălare. Adăugați aproximativ ¼ ceasca de oțet alb în timpul ciclului final de clătire pentru a vă ajuta să eliminați mirosurile de sudoare, fum și bacterii.
  • Imagine intitulată Deodorizarea îmbrăcămintei Pasul 3
    3. Face o diluție vodcă. Utilizați 1 parte Vodka la 1 parte apă și depozitați soluția într-o cană (nu vă faceți griji cu privire la depozitarea pe termen lung, soluția dvs. va dura o perioadă foarte lungă de timp). Apoi, turnați o soluție într-o sticlă de pulverizare și pulverizați pe haine mirositoare.
  • Faceți mai întâi un test la fața locului într-o zonă mică, neobișnuită, pentru a vă asigura că această soluție nu vă va deteriora hainele. Acest mod de a deodoriza hainele dvs. nu poate fi ideal pentru anumite țesături, cum ar fi piele sau mătase.
  • Dacă nu aveți o sticlă de pulverizare, acestea pot fi găsite, de obicei, la magazinele de aprovizionare la restaurant sau oriunde sunt vândute produse de curățare comercială.
  • Deși Vodka este un deodorizator eficient, nu vă curăță hainele sau nu îndepărtați petele, așa că nu vă așteptați ca soluția dvs. să producă rezultate în aceste zone.
  • Imagine intitulată Deodorizarea îmbrăcămintei Pasul 4
    4. Faceți o perfecționare a țesăturii cu uleiuri esențiale. Utilizați o ceașcă de oțet, 1 ceașcă de apă și ½ linguriță de ulei esențial preferat. Arborele de ceai, lavandă, lamaie și grapefruit sunt toate opțiunile populare. Se toarnă amestecul într-o sticlă de pulverizare și spritz hainele între ciclurile de spălare.
    Sfat de experți
    Susan Stocker

    Susan Stocker

    Curățarea verde Expertsusan Stocker rulează și deține curățenia verde a lui Susan, compania de curățenie verde # 1 din Seattle. Ea este bine cunoscută în regiune pentru protocoalele de servicii pentru clienți remarcabile - câștigarea premiului 2017 Business Business Torch pentru etică și integritate - și sprijin energetic al salariilor echitabile, beneficiilor angajaților și practicilor de curățare ecologică.
    Susan Stocker
    Susan Stocker
    Expert de curățare verde

    Expert Hack: Utilizați mai multe picături de uleiuri esențiale, cum ar fi lavandă sau arbore de ceai pentru a vă dezodoriza hainele. Arborele de ceai are proprietăți germicide și antifungice naturale, iar lavanda are un miros calmant.

  • Metoda 2 din 2:
    Folosind detergenți de specialitate
    1. Imagine intitulată Deodorizează îmbrăcămintea Pasul 5
    1. Înmuiați hainele într-o soluție borax. Adăugați ½ ceasca de borax pentru fiecare jumătate de galon de apă pe care o utilizați și înmuiați hainele timp de cel puțin 30 de minute într-o chiuvetă sau o cadă mare. Borax este foarte eficient în îndepărtarea mirosurilor datorită anumitor aspecte ale machiajului său chimic care inhibă procesele metabolice ale multor bacterii care provoacă mirosuri.
    • Asigurați-vă că vă spălați hainele după utilizarea Borax. O altă proprietate utilă a Borax este că, de fapt, crește eficacitatea altor detergenți de rufe. După ce ați făcut înmuiați hainele, executați-le prin mașina de spălat pe măsură ce ați fi în mod normal și permiteți proprietățile chimice unice ale boraxului să-și funcționeze magia!
  • Imagine intitulată Deodorizează îmbrăcămintea Pasul 6
    2. Utilizați o spălare sportivă. Detergenți de specialitate precum spalarea sportivă a lui Nathan sau sportul sportul sunt concepute special pentru îndepărtarea mirosului corporal și a bacteriilor de la îmbrăcămintea de antrenament, dar proprietățile lor deodorizante fac, de obicei, truc pentru alte mirosuri nedorite. Pur și simplu adăugați cantitatea recomandată la mașina de spălat și spălați ca normal.
  • Unele spălări sportive, cum ar fi sportul sportul, sunt destul de puternice pentru a dizolva gunk pe interiorul mașinii dvs. de spălat. Este recomandat să vă oferiți mașinii de spălat curat înainte de spălarea hainelor cu detergenți ca acestea.
  • Imagine intitulată Deodorizează îmbrăcămintea Pasul 7
    3. Asigurați-vă detergenți de specialitate. Detergenții de specialitate de casă pot fi la fel de eficienți ca și produsele comerciale, dacă nu mai mult. Cele mai multe rețete pentru detergenții de casă necesită un amestec de ingrediente naturale și chimice. O rețetă populară solicită 3 linguri Borax, 3 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de zori de spălat vase. Adăugați aceste două cupe de apă caldă într-un canal galon și agitați până când bine amestecat. Apoi, adăugați apă rece până când canalul este plin.
  • Efectuarea propriului dvs. detergent de specialitate este, de asemenea, rentabil din punct de vedere remarcabil. Ați putea reduce costul pe sarcină de rufe de la $.50 la $.03!
  • sfaturi

    Încercați să vă uscați hainele pentru a facilita off-gasing de fum și substanțe chimice. Uscarea în mod natural poate oferi haine un miros proaspăt, breezy fără cheltuiala foilor de uscător.
  • Adânc curățați mașina de spălat cu apă caldă și înălbitor pentru a elimina orice acumulare, mucegai și bacterii - ar putea să vă dau hainele un miros nedorit.
  • Avertizări

    Produsele de curățare cum ar fi Borax și alte detergenți de specialitate sunt dăunătoare atunci când sunt ingerate. Păstrați întotdeauna aceste produse la îndemâna copiilor.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bicarbonat de sodiu
    • Vodca ieftină
    • Borax
    • Sticla cu pulverizator
    • Detergent de rufe de specialitate
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar