Cum se adaugă soda de coacere la spălătorie

Soda de copt este un deodorizator natural și de curățare. Adăugarea la rufe este o modalitate excelentă de a vă curăța ușor hainele pentru a elimina mirosurile și petele dure. Folosirea bicarbiei de sodiu poate, de asemenea, ajuta la înmuierea hainelor, creșteți puterea detergentului și păstrați albii albi. Ca un bonus, vă ajută mașina de spălat să rămână curată și curată.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spalatorie de spalat cu sifon de copt
  1. Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 1
1. Faceți o pre-înmuiere, dacă este necesar. Dacă doriți să utilizați soda de coacere ca deodorizator, este o idee bună să o înmuiați într-o soluție de sodiu de copt peste noapte. Acest lucru dă timpului de coacere pentru a merge într-adevăr la muncă obținerea de mirosuri dure din spălătorie. Funcționează bine pentru haine, prosoape și alte elemente care sunt fumoase, murdare sau transpirați.
  • Se amestecă o ceașcă de sodă de coacere cu un galon de apă. Se toarnă într-o găleată.
  • Adăugați hainele la găleată. Dați-le un turneu pentru a vă asigura că sunt complet înmuiate. Debitați-le cu mai multă apă, dacă este necesar.
  • Lăsați-i să se înmoaie peste noapte. Ei vor fi gata să spună ziua următoare.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 2
    2. Începeți o încărcătură de spălătorie. Plasați rufele murdare (și obiectele pre-îmbibate) în mașina de spălat. Adăugați detergent ca de obicei. Începeți ciclul de spălare, astfel încât mașina să înceapă să se umple cu apă. Permiteți-i să se umple complet înainte de a continua.
  • Dacă spălați hainele care miroase musta, apa caldă va fi cea mai eficientă la eliminarea mirosurilor. Miroasele mustate sunt în mod normal cauzate de sporii de mucegai. Apa caldă va ucide sporii.
  • Apa rece trebuie folosită pentru delicate și obiecte colorate.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 3
    3. Adăugați 1/2 cană de bicarbonat când mașina sa umplut. Se toarnă direct în mașina de spălat umplută, astfel încât să se dizolve în apă. Finalizați rularea ciclului de spălare ca de obicei.
  • Pentru o încărcătură extra-mare de rufe, puteți adăuga până la o ceașcă de bicarbonat de sodiu.
  • Adăugarea unei cești de oțet alb va spori efectele de deodorizare ale coacerii sifonului.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 4
    4. Uscați hainele afară. Acesta este cel mai bun mod de a usca hainele care mirosea anterior musty, fumos sau transpirat. Uscarea în soare și vântul îi va ajuta să le împrăștie. Chiar și într-o zi rece în timpul iernii, vă puteți usca hainele afară. Alegeți un loc care primește o mulțime de soare.
  • Dacă preferați să nu vă uscați hainele afară, utilizați în schimb uscătorul. Când ciclul uscat este terminat, miroși hainele pentru a vedea dacă trebuie să fie tratate din nou.
  • Dacă ei ies din uscător, încă mirosind Musta, alegeți o zi însorită pentru a le spăla din nou și pentru a le usca să se usuce.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățare la fața locului cu bicarbonat de sodiu
    1. Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 5
    1. Faceți o pastă de sodiu de coacere. Soda de copt face o remover mare de pete naturale. Este suficient de blând să utilizați pe aproape orice tip de țesătură. Se amestecă o lingură de sodă de coacere cu suficientă apă pentru a face o pastă groasă. Alternativ, amestecați sifonul de copt cu peroxid de hidrogen sau oțet alb.
    • Pasta de sodiu de copt este cea mai bună folosită pe țesături care nu necesită curățare uscată. Va trebui să o clătiți când ați terminat, astfel încât hainele vor fi umede.
    • Pasta de sodiu de copt funcționează bine pentru a elimina petele cauzate de ulei, grăsime, murdărie, alimente și multe alte substanțe.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 6
    2. Aplicați pasta în pata. Frecați ușor în pete. Asigurați-vă că acoperă întreaga zonă colorată, suprapunând marginile. Permiteți-i să stea pe pete timp de 15 minute.
  • Dacă pata este pe îmbrăcăminte robustă, îl puteți curăța folosind o periuță de dinți veche. Curățați sifonul de copt în pete pentru a vă asigura că poate trata toate fibrele. Această metodă este bine de utilizat pe denim și bumbac gros.
  • Nu curățați sifonul de copt în țesături delicate. Mătase, satin și alte țesături subțiri ar putea să se rătăcească când se curăță.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 7
    3. Clătiți sifonul de copt. Rulați-l sub apă caldă pentru a clăti sifonul de copt împreună cu pata. Pentru țesături mai delicate, puteți șterge sifonul de copt folosind o cârpă umezită.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 8
    4. Repetați tratamentul, dacă este necesar. Unele pete dificile necesită mai mult de un tratament. Aplicați oa doua rundă de pastă la pată. Lăsați-o să stea timp de 15 minute, apoi clătiți-o departe. Dacă rămâne pata, este posibil să fie necesar să utilizați o îndepărtare a petelor chimice sau să luați elementul care urmează să fie curățat profesional.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea chimică cu sifon de copt
    1. Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 9
    1. Sprinkle haine murdare cu sifon de coacere. Elemente care sunt curate uscate numai pot fi sprutate folosind soda de coacere. În timp ce nu va curăța hainele, va absorbi mirosurile murdare și va face hainele să miroase proaspete.
    • Acoperiți elementul cu un strat luminos de bicarbonat de sodiu, apoi plasați-l într-o pungă sigilată. Puteți utiliza un Sifter Făină pentru a distribui uniform sifonul de copt.
    • Dacă preferați să nu luați soda de coacere pe hainele voastre, vărsați soda de coacere într-o șosetă curată. Trageți la capătul deschis al șosetei. Așezați șoseaua într-o pungă cu sifonul de copt și sigilați-l.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 10
    2. Lăsați-l pe soda de coacere să stea peste noapte. Poate dura ceva timp pentru sifonul de copt pentru a absorbi complet mirosul de mușcătură. Așezați sacul și coacerea de sodiu într-un loc răcoros și uscat pentru a sta peste noapte.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 11
    3. Apătați hainele afară. Deschideți sacul și scuturați sifonul de copt. Utilizați o perie moale pentru a îndepărta excesul de sodiu de copt, dacă este necesar. Închideți elementul de îmbrăcăminte din soare. Lăsați-o să rămână afară și să sufli în briză timp de câteva ore pentru a termina aerul.
  • Imagine intitulată Adăugați soda de coacere la spălătorie Pasul 12
    4. Repetați dacă este necesar. Mirosurile puternice vă pot cere să tratați îmbrăcămintea de mai multe ori. Repetați procesul de stropire a elementului cu bicarbonat de sodiu, lăsându-l să stea și să difuzeze îmbrăcămintea. Dacă încă miroase Moty, este posibil să fie nevoie să o curățați profesional.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Substituirea de sodiu de copt pentru detergent poate fi ecologică. Ingredientele aspre ale detergenților pot fi în detrimentul bunurilor și aprovizionării cu apă.
  • Un beneficiu pentru adăugarea de sodiu de copt alături de detergentul dvs. regulat este că se înmoaie apa de spălare și o face mai bine să-ți curățe hainele. De asemenea, poate contribui la formarea de spumă.
  • Folosirea sifonului de copt în spălare poate ajuta la echilibrarea nivelelor pH-ului în apa mașinii de spălat. Acest lucru poate, la rândul său, ajută la curățarea hainelor.
  • Utilizați soda de copt ca un balsam de țesături. Adăugați 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de clătire a încărcăturii de spălătorie pentru haine mai moi.
  • Soda de copt poate lucra pentru a scăpa de petele pe hainele voastre, dar poate fi, de asemenea, folosit pentru a scăpa mașina dvs. de pete lipicioase, încăpățânate și mirositoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar