Cum să curățați cu sifonul de coacere

Soda de copt este o gospodărie extrem de versatilă. În plus față de gătit, poate fi folosit în numeroase moduri de a curăța și de a vă dezodoriza casa și chiar voi! Indiferent dacă îl utilizați pe cont propriu sau în colaborare cu alte produse de curățare, bicicleta Soda este o alternativă excelentă, mai ieftină, care poate contribui la reducerea costurilor.

Pași

Metoda 1 din 5:
Curățarea suprafețelor
  1. Imagine intitulată curată cu soda de copt Pasul 1
1. Curățați pereții. Amestecați părțile egale de copt de sodiu și apă pentru a forma o pastă. Aplicați în orice zone care a prins de Handprints, creioane sau alte mărci murdare. Utilizați o cârpă pentru a freca ușor amestecul în jurul suprafeței afectate. Apoi utilizați o cârpă uscată sau un prosop de hârtie pentru a șterge pasta. Reaplicați după cum este necesar.
  • 2. Spălați grout-ul. Formați o pastă care este jumătate de sodă, jumătate de apă. Aplicați de-a lungul groutei între plăci. Lăsați pastele să se înmulțească murdăria timp de aproximativ 10 minute. Utilizați o periuță de dinți pentru a curăța gout-ul odată ce murdăria sa slăbit.
  • Pentru podele cu gresie, puteți să vă agitați pur și simplu o sodiu de copt peste gout și apoi să utilizați o sticlă de pulverizare pentru ao înmuia cu apă în loc să formeze o pastă.
  • Imagine intitulată curată cu soda de coacere Pasul 3
    3. Străluciți podele goale. Umpleți o găleată de mop cu apă caldă la apă caldă. Adăugați cel puțin o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu la apă. Se amestecă la amestec. MOP podeaua cu soluția. Clătiți mopul și apoi mopați din nou podeaua cu apă curată pentru a îndepărta orice urme de bicarbonat de sodiu.
  • 4. Curățați contoarele, bazinele chiuvetelor și alte suprafețe ridicate. Înmuiați un prosop de mână sau o cârpă de curățare cu apă curată. Praful fie cârpa în sine sau suprafața care urmează să fie curățată cu bicarbonat de sodiu. Ștergeți suprafața într-o mișcare circulară pentru a îndepărta murdăria și petele. Invers din ceasul în sensul acelor de ceasornic pentru sens invers acelor de ceasornic (sau invers), astfel încât să nu vă împingeți, să spuneți, o bucată încăpățânată de sos de roșii uscate, circa din nou în blat și din nou.
  • Pentru pete mai dure, creați o pastă. Mix 3 piese de copt cu apă cu 1 parte apă. Acoperiți pata și lăsați-o să se înmoaie pasta timp de câteva minute înainte de frecare viguroasă cu o cârpă curată.
  • Metoda 2 din 5:
    Spălați alte articole de uz casnic
    1. Imagine intitulată curată cu soda de coacere Pasul 5
    1. Spălați mașina de spălat vase. În primul rând, umpleți chiuveta (sau un recipient suficient de mare pentru a se potrivi filtrului mașinii de spălat) cu apă caldă și o săpun de săpun. Luați filtrul din șaibă și dați-i o înmuiere de 10 minute înainte de ao pune înapoi în poziție. Se toarnă o ceașcă de oțet alb în partea de jos a mașinii de spălat vase și apoi rulați mașina pe un ciclu greu. Odată ce ciclul se termină, agitați o ceașcă de sodiu de coacere peste fund. Lăsați-o să stea peste noapte înainte de a rula un al doilea ciclu gol. Utilizați o periuță de dinți pentru a freca orice murdărie sau pete care au supraviețuit ambelor cicluri.
  • 2. Curățați cuptorul. Umpleți o sticlă de pulverizare cu oțet alb. Pulverizați în interiorul cuptorului dvs. în mod egal. Se presară bicudinea de sodiu pe partea de jos. Turnați-vă unii în palmă, țineți-vă mâna până la buze și suflați-o pe pereți. Se toarnă mai mult în palmă și aruncați-o în sus pentru a acoperi tavanul. Permiteți sifonului de copt să se amestece cu oțetul timp de o jumătate de oră. Apoi utilizați un burete greu pentru a curăța interiorul. Ștergeți restul cu o cârpă curată sau prosoape de hârtie.
  • Imagine intitulată curată cu soda de copt Pasul 7
    3. Împingeți ghivecele murdare și tigăi. Se toarnă niște sodă de coacere în ele, adăugați câteva picături de săpun de mâncare la fiecare dintre ele și umpleți cu apă caldă. Cantitatea de sodiu de copt necesar va varia în funcție de cât de mult reziduul a fost înclinat, dar când este îndoit, utilizați o mulțime pentru o putere extra abrazivă. Lăsați buclele să se înmoaie pentru un sfert de oră înainte de a curăța și clăti.
  • Înmuiați bucătăria peste noapte dacă mâncarea arsă a aruncat-o.
  • 4. Străluciți argintul. În primul rând, faceți o pastă. Se amestecă un raport de 3 până la 1 de sodă de copt și apă. Aplicați pasta la argint. Masați argintul peste tot cu un prosop curat. Clătiți pasta cu apă curată și apoi uscați imediat cu o cârpă curată.
  • Evitați zgârierea argintului. Utilizați întotdeauna prosoape de pânză, niciodată hârtie.
  • 5. Curățați grătarul. Înmuiați peria de grătar în apă, astfel încât sifonul de copt să se fixeze. Se toarnă o sodiu de coacere peste el pentru a acoperi părul. Apoi curățați-vă la grătar. Înmuiați peria în apă curată pentru a aplica mai multă sodiu de coacere după cum este necesar. Odată ce sunteți mulțumit, dați grătarului o clătire cu apă curată și apoi ștergeți-o cu o cârpă curată pentru a elimina reziduul înainte de a utiliza din nou gratarul.
  • Pentru grătare foarte murdare, turnați sifonul de copt direct pe grătar. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă curată și apoi pulverizați sifonul de copt. Lăsați amestecul să se scufunde în caractere timp de câteva ore. Odată ce charul sa slăbit, utilizați peria de grătar pentru ao sparge.
  • Metoda 3 din 5:
    A spala rufele
    1. Salvați pe detergent. Spălați hainele cu un amestec de jumătate și jumătate. Utilizați doar jumătate din cantitatea recomandată de detergent pentru ciclul dvs. Alcătuiesc diferența cu o porțiune egală de bicarbonat de sodiu. Rulați mașina pe ciclul dorit.
    • Pentru petele mai dure, aplicați o pastă care este de 3 părți bicarbonat de sodiu și 1 part apă în zona afectată înainte de spălare.
  • Imagine intitulată curată cu soda de coacere Pasul 11
    2. Îmbunătățiți-vă înălbitorul. Faceți-vă albii extra străluciți prin adăugarea de sodiu de coacere. Utilizați cantitatea recomandată de înălbitor în ciclul mașinii dvs. În partea de sus a acestui lucru, adăugați o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu.
  • 3. Deodorizați-vă hamperul. Împiedicați o bucată de îmbrăcăminte ciudată de la a vă bucura de restul. Presărați soda de copt peste haine care sunt deja în interiorul Hamper. Apoi stropiți mai mult peste articolul ofensator.
  • Metoda 4 din 5:
    Tratarea mirosurilor
    1. Deodorizați covoarele. Puneți covoarele și covoarele în mod egal cu sifonul de coacere. Utilizați cât de mult considerați necesar, în funcție de puterea mirosului. Pentru o lucrare rapidă, lăsați sifonul de copt să absoarbă mirosurile timp de cel puțin un sfert de oră (sau mai mult, dacă aveți timp) înainte de aspirare. Pentru o forță mai aprofundată, declarați zona în afara limitelor pentru următoarele 24 de ore și apoi vidați-o în ziua următoare.
  • 2. Minimizați mirosul de gunoi. Praful fundului gunoiului dvs. și / sau interiorul căptușelului dvs. de gunoi pentru a contracara gunoi de stingere. Clătiți vechea sodiu de coacere cu fiecare schimbare a sacului și reaplicați. Aveți grijă să nu setați sacul vechi de gunoi de pe podea, deoarece va fi pulverizat cu bicarbonat de sodiu. Cu toate acestea, vă puteți curăța ușor podeaua cu o ștergere de o cârpă sau un vid rapid, deci nu accentuați prea mult despre asta.
  • Alternativ, puteți lăsa o cutie deschisă completă de bicarbonat de sodiu în partea de jos a poate pentru a evita sacul dezordonat.
  • 3. Împrospătați așternutul de pisică. Praful fundului tăvii cu suc de copt pentru o absorbție suplimentară a mirosului. Apoi umpleți-l cu așternutul de pisici cumpărat de magazin. Alternativ, puteți crea propriul gunoi prin umplerea tăvii cu trei centimetri de argilă nisipoasă și apoi amestecând într-o cutie de 8 uncii de sodiu de copt. Pentru mirosuri deosebit de puternice, utilizați o cutie de 16 uncii.
  • 4. Împingeți pisica sau câinele. Shake Shaking Soda de copt peste animalul dvs. umed pentru a reduce "blana umedă" și alte mirosuri atunci când nu aveți timp să le dați o baie completă cu șampon. Păstrați-o lumină pentru a evita să le urăim cu un nor gros sau pur și simplu turnați unele în palmă și frecați-l în blană dacă este mai ușor. Lucrați cu degetele, astfel încât să poată prinde mirosurile. Apoi utilizați peria animalului pentru a combina sifonul de copt.
  • Metoda 5 din 5:
    Spălați-vă
    1. Spala-ti parul. Creați o pastă în palma dvs. cu o lingură de sodă de copt și apă din capul de duș. Aplicați părului dvs. la fel ca șamponul. Spălați și clătiți pentru a elimina mătreața.
    • Dacă nu o aveți în dvs. să renunțați la șampon cumpărat de magazin sau alte produse de păr, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu șamponul obișnuit la fiecare două săptămâni pentru a vă scapa părul de acumulare.
    • Utilizarea prelungită a sifonului de coacere ca înlocuitor de șampon poate provoca păr uscat sau deteriorat. Fie alternativ între bicarbonat de sodiu și șampon cumpărat la magazin la intervale regulate sau doar spălați părul la fiecare câteva zile pentru a permite uleiurilor naturale ale scalpului să vă revitalizeze părul.
  • 2. Albiți dinții. Înmuiați peria cu apă. Presărați soda de copt peste peri până când sunt acoperite. Periați ușor pentru câteva minute. Gargară cu apă curată și scuipa pentru a clăti gura.
  • Soda de copt este foarte abrazivă și poate deteriora smalțul dinților. Limitați-vă la două perii pe săptămână. Păstrați presiunea foarte ușoară și periați-vă încet dinții.
  • Unele cantități de ardere sau furnicături este de așteptat. Cu toate acestea, dacă începe să se simtă incomod, întrerupeți utilizarea. Clătiți-vă în mod repetat gura cu apă curată pentru a scăpa de toate urmele.
  • Soda de copt singur nu este suficientă pentru a preveni cavitățile sau alte afecțiuni cauzate de bacterii. Nu utilizați soda de copt ca un substitut pentru pasta de dinți.
  • Nu utilizați soda de copt dacă aveți bretele, deoarece acest lucru le poate deteriora.
  • 3. Deodorizați armpiturile. Se amestecă ⅛ linguriță de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă, astfel încât să formeze o pastă. Aplicați-o la armpiturile dvs. și frecați-l în pori. Pentru a forma un antiperspirantul care va reduce, de asemenea, transpirația, aplicați un amestec uscat de amidon de porumb și bicarbonat de sodiu într-o rație de 6 până la 1.
  • Amintiți-vă că sifonul de copt este abraziv, deci nu-l folosiți ca un deodorant imediat după răsturnarea armpiturilor, când sunt la cele mai sensibile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru a ajuta la luarea murdăriei încăpățânate de zonele de lucru de bucătărie, puteți adăuga oțet de malț.

    Avertizări

    Dacă amestecul intră în ochii tăi, spargeți apa rece în ochi și apelați imediat la un doctor.
  • Nu mâncați agentul de curățare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar