Cum să curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice

Chiuvete ceramice sunt delicate și pot deveni ușor zgâriate sau colorate dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Puteți economisi bani - și chiuveta dvs. - prin utilizarea unor cleme delicate făcute din ingrediente de uz casnic. Scoateți petele folosind un acid ușor ca sucul de lamaie sau oțetul. Pentru acumularea extrem de încăpățânată, utilizați bicarbonat sifon ca un curățitor abrazivi. Țineți chiuveta curată prin spălarea regulată cu un burete și un detergent blând.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea petelor cu suc de lămâie sau oțet
  1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 1
1. Aplicați suc de lămâie sau oțet la orice zone colorate. Acești acizi slabi sunt deosebit de eficienți la îndepărtarea petelor de rugină. Dacă utilizați Lemon, puteți să strângeți sucul pe pete sau să frecați ușor pata cu o pană de lămâie. Alternativ, se toarnă o mică oțet alb pe pată.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 2
    2. Permiteți curățarea să stea o vreme. În timp ce sucul de lamaie și oțetul sunt atât de blând, nu ar trebui să fie lăsate așezate pe ceramica dvs. prea lungă. Permiteți zonei colorate să se înmoaie doar atâta timp cât este necesar, sau ați putea risca gravarea suprafeței sau chiuveta, ceea ce va face mai greu să curățați în viitor.
  • Încercați să ștergeți zona colorată cu un burete sau o cârpă blândă după o jumătate de oră sau cam asa ceva pentru a vedea dacă pata este gata să iasă.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 3
    3. Ștergeți suprafața colorată. Nu folosiți nimic prea abraziv. Partea moale a unui burete de bucătărie sau a unui washrag ar trebui să funcționeze în acest scop.
  • În timp ce ar putea fi tentant să ajungeți la o radieră magică, spongiile de melamină funcționează de fapt ca un șmirghel foarte fină și poate zgâria chiuveta.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 4
    4. Clătiți bine. După ce ați folosit orice fel de curățare acidă pe chiuvetă, ar trebui să o clătiți cu atenție cu apă. Asigurați-vă că nu există sucul de lămâie reziduală sau oțet în chiuveta dvs., mâncând treptat la ceramică.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea acumulării încăpățânate cu soda de copt
    1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 5
    1. Utilizați soda de copt ca o ultimă soluție. Deși este foarte ușoară în comparație cu alte substanțe de curățare abrazivă, bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu) poate să-ți zgârie chiuveta. Utilizați-l numai dacă nu puteți scoate murdăria cu săpun și apă sau suc de lămâie.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 6
    2. Aplicați soda de copt în zonele murdare cu agitator. Puteți folosi un agitator de zahăr reproiectat sau puteți face propriul agitator prin perforarea câtorva găuri în capacul unui borcan. Se agită pe o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu.
  • Asigurați-vă că chiuveta este umedă când aplicați sifonul de coacere, astfel încât să formeze o pastă.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 7
    3. Curățați cu grijă cu un burete. Utilizați un scruber ușor umed (fără înmuiere) pentru a freca ușor murdăria. Soda de copt trebuie să formeze mici aglomerări care iau murdăria cu ei așa cum vin.
  • Utilizați un burete de spălare fără zgârieturi.
  • Evitați lână din oțel sau pietre de piatră în acest scop, deoarece ambele pot face o mulțime de deteriorări la chiuvetele ceramice, fie ale porțelanului.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 8
    4. Clătiți sifonul de copt. Rulați o apă rece în chiuvetă și clătiți orice murdărie rămasă și soda de copt. Ștergeți în jos cu un prosop curat, uscat sau o cârpă.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținându-ți chiuveta
    1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 9
    1. Spălați în mod regulat chiuveta cu săpun și apă. Puteți preveni murdăria și petele de la construirea în primul rând prin spălarea ușoară a chiuvetei după fiecare utilizare. Utilizați un săpun mic și un burete moale, non-abraziv și clătiți bine cu apă curată.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 10
    2. Ștergeți chiuveta cu ulei de lămâie. Uleiul de lamaie vă va ajuta să vă păstrați chiuveta mirosind proaspătă și să-i dați o strălucire frumoasă. Uleiul vă protejează, de asemenea, chiuveta de pete și acumularea murdară. Aplicați un mic ulei de lămâie după curățarea regulată.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă ceramică fără substanțe chimice Pasul 11
    3. Evitați să lăsați orice colorare în chiuvetă peste noapte. Butelii de cafea, saci de ceai, vin și alte substanțe întunecate sau de colorare pot lăsa semne permanente sau greu de îndepărtat pe chiuvetă. Preveniți petele prin îndepărtarea rapidă a oricărui lucru care să vă marcheze chiuveta și să clătească bine după expunere.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Chiar și produsele naturale cum ar fi sucul de lamaie, oțetul sau soda de copt sunt compuse din substanțe chimice. Dacă nu se manipulează corect, ele vă pot irita pielea și vă pot deteriora chiuveta. Aveți grijă să nu le obțineți în ochi sau în tăieturi deschise.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar