Cum să ai grijă de un cățeluș rottweiler

Rottwelectoarele sunt foarte inteligente, curajoase și iubitoare câini care vor fi tovarășii dvs. de viață. Când este crescută și ridicată în mod corespunzător, un cățeluș Rottweiler poate fi un cetățean de canin mare și un prieten loial. Rottweilers au nevoie de manipulare cu experiență și nu sunt o alegere bună pentru proprietarii de câini de prima dată. Cu o socializare și o pregătire adecvată, catelul dvs. Rottweiler va crește pentru a fi fericit și încrezător.

Pași

Partea 1 din 3:
Aducerea casei dvs. Rottweiler Home
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Puppy Rottweiler Pasul 1
1. Luați în considerare dacă un Rottweiler este o alegere bună. Deoarece există multe diferențe între rasele de câine, este important să se determine dacă un Rottweiler este potrivit pentru dvs. Ca și în cazul oricărei rase, Rottweilers au propriile trăsături distincte de personalitate și caracteristici specifice de rasă. Cu cât înțelegeți mai bine Rottweilers, cu atât mai conștienți că veți fi cu privire la potențialele provocări legate de ridicarea unui Rottweiler și cum să reacționați în mod corespunzător. Aceste pui devin câini mari (în jur de 110 de kilograme ca adulți) care sunt foarte loiali proprietarii lor și inițial precaut de străini.
  • Rottwelectoarele au nevoie de îndrumare fermă de la cineva care înțelege psihologia și comportamentul câinilor, deci ajută să fie un proprietar cu experiență câine cu o istorie de creștere a câinilor buni. Proprietarul potențial trebuie să fie cinstit cu privire la faptul că posedă aceste abilități. Din cauza dimensiunii fizice a lui Rottweiler, o cruce rottweiler, care nu va coborî de pe canapea când întrebați este periculoasă.
  • Pentru a afla mai multe despre Rottweilers, du-te la spectacole de câine locale și discutați cu crescătorii și alți proprietari Rottweiler.
  • Nu uitați să verificați polița de asigurare a proprietarului dvs. Unele polițe de asigurare sunt anulate dacă obțineți un rotweiler sau orice altă rasă pe care au etichetat ca potențial periculoși, chiar dacă această etichetare este eronată. Dacă vă închiriați casa, va trebui să contactați proprietarul dvs. înainte de a adopta un rottweiler (sau orice alt animal pentru acea manieră) pentru a vă asigura că este binevenit.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 2
    2. Alegeți un crescător de reputație. Deoarece există multe crescători de rotweiler, va trebui să vă luați timp pentru a selecta un crescător de calitate. Nu alegeți niciodată primul crescător pe care îl găsiți. În schimb, căutați un ameliorator care face toate proiecțiile de sănătate adecvate, cum ar fi Fundația ortopedică pentru proiecții de animale pentru șold, inimă și sănătate a ochilor. Pentru a fi sigur de ceea ce obțineți, verificați atât conformația (linii de afișare) și capacitatea de lucru (Schutzhund sau urmărirea, de exemplu), deoarece acestea arată că puii arată și acționează ca niște rottweilers.
  • Adresați-i unui potențial ameliorat o mulțime de întrebări, mai ales despre socializarea timpurie cu mama și littericulatele. Este esențial ca catelul să fie bine socializată și expusă la alți oameni, locuri și zgomote înainte de a veni acasă, deoarece aceste experiențe timpurii le vor ajuta să fie încrezători adulți bine ajustați. Fiți pregătiți pentru crescător să vă pună întrebări despre ceea ce căutați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Puppy Rottweiler Pasul 3
    3. Selectați-vă catelul. Dă-ți o mulțime de timp pentru a decide care catelul să ia acasă. Ar trebui să vă asigurați imediat că puii și mama sunt sănătoși. Apoi, petreceți timpul de vizionare pentru personalități individuale. Nu veți dori să alegeți un Rottweiler care este Timid (deoarece ar putea deveni un Biter Ferstic), nici prea agresiv. Căutați un cățeluș care este prietenos, abordabil și joacă bine cu littericulele sale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Puppy Rottweiler Pasul 4
    4. Ia-ți catelul vaccinat și de-viermed. Înainte de a vă aduce cățelușul dvs. acasă sau îl expuneți la alți câini, asigurați-vă că este la curent cu vaccinările și tratamentele de de-viermare. Distemper Shots ar trebui să înceapă la vârsta de 6 săptămâni, cu o lovitură de rapel aproximativ 2 săptămâni mai târziu. După ce aceste vaccinuri de salvare inițiale sunt date, puteți începe să vă socializați catelul în afara gospodăriei imediate. Doar amintiți-vă să luați catelul dvs. la veterinarul pentru vaccinul boosters în fiecare an.
  • Rottweilerele sunt mai susceptibile la parvovirus, o boală potențial care pune viața în pericol care provoacă vărsături și diaree.
  • Verificați legile locale pentru a determina o cerință privind vaccinul rabiei. Cele mai multe vaccinuri din rabie sunt pornite la vârsta de 12 săptămâni, vaccinurile de boală Lyme încep la 9 săptămâni, urmate de un rapel de 3 până la 4 săptămâni mai târziu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 5
    5. Luați în considerare microciparea și spargerea sau neutrându-vă catelul. Societățile umane locale sau medicul veterinar pot introduce un microcip sub pielea Rottweilerului. Acest lucru poate ajuta pe cineva să-ți întoarcă catelul dvs. la tine sau la un adăpost pentru animale dacă se termină. De asemenea, ar trebui să puneți un guler de identificare în jurul gâtului cățelușului. Ar trebui să includă informațiile dvs. de contact. Discutați cu medicul veterinar despre spargere sau neuterizarea catelului, care va împiedica așternuturile nedorite și care pot oferi beneficii pentru sănătate.
  • Puppurile de sex feminin spaying pot reduce stresul și disconfortul experimentat, de obicei, atunci când este în căldură, elimină riscul de cancer mamar și uterin și împiedică așternuturile nedorite.
  • Cuprele de sex masculin care se poate reduce șansele de roaming, lupte și cancer testicular.
  • Partea 2 din 3:
    Ridicarea câinelui dvs. Rottweiler
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 6
    1. Ia-ți o mulțime de exerciții fizice. Luați-vă Rottweiler pentru cel puțin două plimbări de 30 de minute în fiecare zi. Aceste câini de rasă mare au nevoie de o mulțime de exerciții pentru a elibera energie și pentru a rămâne sănătoși. Dacă catelul dvs. este sub șase luni, asigurați-vă că are patru sau cinci perioade de joc în fiecare zi. Pe măsură ce catelul dvs. devine mai în vârstă, puteți începe să mergeți pe plimbări mai lungi sau pe drumeții.
    • Dați jucăriile dvs. Rottweiler care îl stimulează și își păstrează mintea activă. Prevenirea plictiselii poate, de asemenea, să vă mențină rottweilerul de a intra în răutate. Încercați să-i dați jucării care pot fi umplute cu alimente sau tratamente.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Puppy Rottweiler Pasul 7
    2. Groom Rottweiler. Din fericire, Rottweilers au părul scurt care face să fie simplă. Periați catelul dvs. o dată pe săptămână, folosind o perie moale. Acest lucru va păstra haina sănătoasă și elegantă. În acest moment, ar trebui să verificați și labele pentru a vă asigura că unghiile sale sunt scurte și că tampoanele nu sunt deteriorate. Verificați între fiecare picior pentru pete crude sau roșii și priviți-vă peste pielea pentru bulgări sau umflături. Dacă găsiți nimic din obișnuit, discutați cu medicul veterinar.
  • Păstrați scăldat la minimum. Spălarea cu șampon poate descompune uleiul de protecție din pielea cățelușului. Când vă scălați ocazional catelul, utilizați un șampon de câine. Nu este ca uscat ca șampon uman sau săpun de mâncare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 8
    3. Hrăniți-vă catelul dvs. o dietă nutritivă. Adresați-vă medicului veterinar pentru a recomanda o hrană de înaltă calitate pentru Rottweiler. Când alegeți o mâncare de câine comercial, căutați una care enumeră carnea (nu produsele secundare din carne) ca fiind unul dintre primele ingrediente enumerate. Produsele secundare din carne sunt bine pentru a hrăni, dar ar trebui să fie mai mici în jos pe listă. Alegeți o mâncare special formulată pentru puii mari de rasă. Acestea au raportul adecvat de substanțe nutritive pentru a construi sistemul scheletic puternic pe care acești câini mari au nevoie.
  • Aveți grijă să vă hrăniți doar catelul dvs. după ce a fost exercitat. Dacă îl hrăniți înainte, Rottweilerul dvs. este expus riscului de bloat gastric și răsucire intestinală. Acestea sunt condiții grave care vă pot ucide catelul. În schimb, așteptați cel puțin 60 de minute după exercițiu sau patru ore înainte de a vă exercita pentru a vă alimenta catelul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 9
    4. Housetrain Puppy imediat. Poate doriți să începeți prin antrenamentul cu crate pentru a preveni accidentele din casă. Cumpărați o cutie care este dimensionată pentru un câine mare de rasă și plasați pătură sau patul cățelușului în interiorul cutiei, împreună cu câteva tratamente. Lăsați ușa deschisă pe tot parcursul zilei, astfel încât catelul dvs. să o exploreze. Începeți să vă hrăniți catelul mâncând în interiorul cutiei și închideți ușa când mănâncă. Când el este terminat, el poate să plângă sau să plângă să iasă, dar să nu-l lase până când nu se ridică ca să înceapă să asocieze cutia cu timp liniștit.
  • Nu lăsați niciodată catelul în cutie de mai mult de o oră sau două. Cratele nu ar trebui să fie văzută ca o pedeapsă. Nu lăsați niciodată un câine adult în cutie pentru mai mult de patru până la șase ore.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 10
    5. Creați o rutină și aveți răbdare. Faceți o rutină structurată de momente pentru a vă lua pe catelul în afara orașului. De exemplu, s-ar putea să-l duci afară la Perty Primul lucru dimineața, după mese sau timp de joc și chiar înainte de culcare. Întotdeauna laudă-ți catelul, așa că va asocia să meargă în afara și un comportament bun cu tine. De asemenea, ar trebui să urmăriți semnele că catelul dvs. are nevoie de quety și să-l ducă imediat afară. Puii vor fi adesea sniff, ritm, pantalon, scoarță sau alergați în jurul grevelor de îndemânare.
  • Evitați să vă pedepsiți catelul pentru accidentele din interiorul casei. Doar ignorați-o, curățați-o și încercați din nou data viitoare. Nu frecați nasul lui Rottweiler în mizeria lui. Este crud și poate provoca catelul dvs. să ascundă accidentele viitoare.
  • Partea 3 din 3:
    Socializarea catelusului dvs. Rottweiler
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Puppy Rottweiler Pasul 11
    1. Începeți să vă socializați catelul la o vârstă fragedă. Puppies beneficiază de interacțiunea timpurie cu situațiile de viață noi, alți câini și oameni. De la naștere până la aproximativ 3 ½ săptămâni, catelul dvs. trebuie să fie în jurul altor cățeluși și mama sa să învețe socializarea normală a câinilor. De la vârsta de trei săptămâni până la douăsprezece săptămâni, catelul dvs. acceptă noi experiențe. Deci, este un moment bun pentru a vă expune catelul la cât mai multe situații noi (dar sigure) posibil: plimbările cu mașina, în aer liber, alte animale și animale, oamenii de diferite vârste și dimensiuni etc.
    • Dacă catelul tău a fost luat de la mama și littermatele sale la naștere și a crescut singur, se poate adapta prost și are o șansă mare de agresiune față de alți câini.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 12
    2. Asigurați-vă că catelul dvs. Rottweiler este confortabil. Urmăriți-vă catelul dvs. pentru a vă asigura că este confortabil cu socializarea. Anumite experiențe pot copleși un catel și îl fac înspăimântat. Dacă o situație provoacă o reacție înfricoșătoare, îl introduce treptat în această experiență pentru a-i da timp să se adapteze la ea. Utilizați judecata dvs. și nu forțați niciodată cățelușul dvs. să rămână într-o situație sau în apropierea cuiva care îl înspăimântă. În schimb, îndepărtați imediat și distrageți-l cu o jucărie sau tratați.
  • Odată ce catelul dvs. are vârsta de 12 până la 18 săptămâni, el va deveni mai precaut în situații noi. Aceasta este o dezvoltare normală care vă ajută pe cățelușul dvs. să învețe să fie precaut atunci când este pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 13
    3. Înscrieți-vă catelul în clasele de socializare. Una dintre cele mai bune modalități de a interacționa cu alții este prin clasa de socializare a catelului. La clasă, catelul dvs. va fi expus la alte pui, oameni, câini și o varietate de atracții, sunete, mirosuri și echipamente. De asemenea, vă va oferi o șansă de a învăța abilități de instruire și socializare, permițându-vă să vă obligați cu Rottweiler.
  • Adresați-vă medicului veterinar să recomande clase sau să vă înscrieți cu centrele de educație comunitară sau cu magazinele mari de animale de companie.
  • Este normal să vă simțiți copleșiți de părinții de catelus, care va avea nevoie de timp, răbdare și efort. Lucrurile se vor soluționa în curând într-o rutină și ar putea fi util să vorbim cu ceilalți trecând prin aceleași provocări.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cățeluș Rottweiler Pasul 14
    4. Supraveghează interacțiunile cu alți câini. Din moment ce nu știți niciodată cum va reacționa catelul dvs. la alte cățeluși sau câini, monitorizați-l întotdeauna în situații sociale. Dacă se pare că catelul dvs. nu mai joacă, dar este defensiv, intrați și opriți comportamentul înainte de a începe să lupte. De exemplu, dacă un cățeluș își mușcă altul, ar trebui să intrați mai ales dacă catelul de mușcătură își scutură capul și fixați celălalt la sol. Asigurați-vă că ambele pui sunt calm. Apoi, îl puteți răsplăti și lăsați-i să continue să se joace.
  • Fiți pregătiți să intrați rapid și să opriți lupta. S-ar putea ajuta să aveți jucării pentru a distrage atenția, păstrați-vă cățelușul pe o lecție sau explozie un corn de aer.
  • Începeți pregătirea de bază de la o vârstă fragedă, dar faceți distracție. Rottweilerul dvs. trebuie să fie bine pregătit.
  • sfaturi

    Puppies prosperă pe rutină, încercând să stabilească o hrănire rezonabilă, pottying, exerciții și program de instruire.
  • Nu încercați să faceți ca catelul să crească mai repede sau mai mare decât vine în mod natural. Purtând o greutate suplimentară nu o va face un câine mai mare, mai puternic și poate provoca chiar probleme grave de sănătate, cum ar fi daunele osoase / articulare, condițiile cardiace și multe altele.
  • Furajează întotdeauna o mâncare de catelus premium concepută special pentru cățeluși mari de rasă.
  • Nu vă încurajați vreodată câinele să vă "protejeze" sau să încercați să-l faceți mai puțin prietenos sau primitoare la vizitatori. Rottweilers sunt gardieni intuitivi naturali. Doar încredere că vă va proteja dacă ar trebui să apară. Promovarea agresiunii nediscriminate nu numai că va dăuna propriului câine, ci rasa ca un întreg.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar