Cum să ai grijă de catelusul tău chihuahua

Chihuahuas sunt câini mici cu mari personalități care stabilesc relații loiale și protectoare cu proprietarii lor. Ca puii, ei au o mare energie și trebuie să fie exercitate în mod regulat, socializați cu alți câini și alimente hrănitoare hrăniți pentru a le menține sănătoși.Chihuahua Puii fac bine cu antrenamentul, dragostea sa joace si bucura-te de explorarea casei lor noi. Cu grijă și atenție, noul dvs. catel Chihuahua va fi un membru prețios al familiei dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Hrănirea câinelui Chihuahua
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 1
1. Hrăniți catelul dvs. un aliment sănătos. Ca și alte cățeluși, Chihuahuas are nevoie de diete nutritive pentru a le menține sănătoși. Ei nu trebuie să fie hrăniți o dietă specifică, dar ar trebui să întrebați medicul veterinar pentru recomandări de marcă.
  • Ca și alți câini mici, Chihuahuas sunt în pericol de a dezvolta probleme de inimă și renale dacă sunt hrăniți o dietă bogată în sare. Arata o hrană pentru câini care este scăzută în sare pentru a evita această problemă.
  • Puii Chihuahua au nevoie de mai multă proteine ​​și calorii decât adulții, astfel încât să caute un aliment dens nutritiv.
  • Conservele pentru cățeluța poate fi mai ușoară pentru ca catelul dvs. să mănânce la început, deoarece este mai ușor de mestecat, dar Kibble uscate oferă în mod obișnuit o nutriție mai bună.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 2
    2. Furajează pe un program. Puii Chihuahua au stomacuri foarte mici, dar metabolisme foarte rapide. Ei trebuie să fie hrăniți de mai multe ori pe zi pentru a-și menține energia, pentru a-și menține nivelurile de zahăr din sânge și pentru a le ajuta să crească. De câte ori trebuie să mănânce o zi, de obicei, depind de vârsta lor:
  • Pentru primele șase luni ar trebui să vă hrăniți Chihuahua de patru ori pe zi.
  • De la șase luni până la un an, ar trebui să fie hrăniți de trei ori pe zi.
  • După un an, ei vor ajunge la maturitate și pot fi hrăniți de două ori pe zi.
  • Hrănirea pe un program este foarte importantă în timpul housetrainingului, deoarece puteți prezice că câinele dvs. va trebui să se elibereze aproximativ o jumătate de oră după masă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 3
    3. Furnizați apă în orice moment. Puppies Chihuahua pot deveni ușor deshidratate, deoarece cheltuiesc o mulțime de energie pe parcursul zilei. Întotdeauna lăsați apă proaspătă curată pentru ei într-un castron care este suficient de superficial pentru ca ei să ajungă și nu se va sfârși.
  • Puii pot încerca să urce în boluri de apă dacă sunt prea dificile pentru ei să bea și se pot îneca.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 4
    4. Evitați alimentele care sunt toxice pentru puii. Există o serie de alimente care sunt toxice pentru caini să mănânce. Chiar și cantități foarte mici de aceste alimente pot fi foarte periculoase pentru puii Chihuahua datorită dimensiunilor lor mici.De asemenea, trebuie să evitați hrănirea resturilor de masă. Mâncarea umană este adesea densă foarte calorică și poate provoca creșterea în greutate, care este foarte frecventă în Chihuahuas și este periculoasă pentru sănătatea lor.
  • Alcool, cofeină, avocado, ciocolată, struguri, fructe uscate (cum ar fi stafide), lapte, ceapa, usturoiul și sarea sunt periculoase pentru câinele dvs.
  • Hrănirea resturilor de masa de catelus încurajează, de asemenea, comportamente negative, cum ar fi cerșetorii și pot explica cu ușurință o treime din nevoile lor zilnice de consum de alimente.
  • Partea 2 din 4:
    Exercitarea și instruirea câinelui dvs
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 5
    1. Lăsați catelul dvs. să se adapteze la noua lor casă. Sosirea într-o casă nouă poate fi o experiență copleșitoare pentru noul dvs. Chihuahua. Ei au nevoie de timp pentru a deveni confortabil cu tine ca noul lor proprietar, alte animale de companie, și în casele lor noi. Este foarte important să iubiți și să fiți afectuosi cu ei în primele lor câteva zile, astfel încât să se poată simți confortabil.Dacă aveți alte animale de companie acasă, va trebui să le introduceți la noul dvs. catelus.
    • Supravegheați-vă catelul în timp ce își explorează noua locuință, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a le ține din necazuri.
    • Durata perioadei de ajustare va depinde de personalitățile animalului dvs. de companie, dar ar trebui să fiți pregătiți pentru ca câinii să aibă nevoie de ceva timp pentru a deveni complet confortabil în jurul celeilalte.
    • Un câine mai în vârstă care este folosit pentru a fi singurul animal de companie din gospodărie se poate ajusta mai lent la un catelus nou și energic, în timp ce alți câini sunt fericiți să aibă un nou prieten. Supraveghează aceste prime interacțiuni și să fie în căutarea unor comportamente agresive din oricare dintre animale de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 6
    2. Introduceți catelul dvs. în situații noi. Chihuahua dvs. trebuie să fie învățat modalitățile adecvate de a interacționa cu oamenii, animale și medii noi. Expunerea catelusului dvs. la situații noi și persoanele devreme ajută la stabilirea obiceiurilor viitoare.
  • Există o perioadă critică de socializare pentru puii (de obicei primele șaisprezece săptămâni) care este crucială în modelarea temperamentului și comportamentelor viitoare ale câinelui.
  • Adresați-vă prietenilor și membrilor familiei cu câini prietenoși pentru a veni la casa dvs. pentru a vă întâlni noul câine. Acesta este un mediu controlat în care veți ști că ceilalți câini sunt vaccinați și puteți intra în cazul unor comportamente agresive.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 7
    3. Bond cu catelusul tău. Chihuahuas formează adesea legături puternice cu proprietarii lor și doriți să încurajați o relație puternică și sănătoasă cu catelul dvs. devreme.
  • Fiți afectuosi fizic cu catelul dvs. prin frecare de burtă, bătându-și capul, și mângâind-le.
  • Dați-le laudă când urmează comenzile dvs. și răspund la formarea lor. Aceasta este o modalitate bună de a consolida un comportament bun și vă ajută să vă asociați catelul dvs. cu sentimente plăcute.
  • Petreceți timp cu catelul dvs. Chihuahuas doresc să-și petreacă timpul cu proprietarii lor și să-și vrea dragostea și atenția. Asigurați-vă că puteți petrece ceva timp în fiecare zi, chiar dacă este doar în incremente scurte, oferindu-vă catelul tău nedivizat
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Puppy Chihuahua Pasul 8
    4. Exercitați-vă catelul zilnic. Puii Chihuahua au nivele foarte mari de energie și trebuie să fie exercitate zilnic pentru a cheltui această energie sau vor deveni hiper sau distructive. Un catelus bine exercitat este un catelus fericit!
  • Catelul tău ar trebui să meargă pe două plimbări scurte pentru aproximativ 15 până la 20 de minute în fiecare zi.
  • Supra-exercitare poate fi în detrimentul unor puii în creștere, astfel încât să le încurajeze să joace și să-și exercite cât de mult nu doresc, dar nu dincolo de nivelul lor de energie.
  • Joacă jocuri cu catelusul tău pentru a oferi stimularea mentală. Luați o jucărie și ascundeți-o într-un loc ușor de găsit. Încurajați-vă catelul să găsească jucăria și să le răsplătească cu laudă când o găsesc. Este posibil să aveți nevoie să vă conduceți catelul în zonă de câteva ori până când înțeleg jocul.
  • Chihuahuas se bucură de a juca Fetch, dar asigurați-vă că utilizați o jucărie suficient de mică pentru ca catelul dvs. să vă mențină.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 9
    5. Învățați-i să meargă pe o lesa. Odată ce catelul dvs. a primit setul complet de vaccinări de catelus, puteți începe să le luați pe plimbări în public. De când mersul pe jos este o modalitate ușoară pentru a obține exerciții fizice, ar trebui să fie învățate să meargă mai devreme.
  • Utilizați un ham în timp ce mergeți pe plimbări, deoarece gulerele pot fi ușor de alunecat din gâtul lor mic. O lesa de 6 picioare este de obicei o lungime buna de a folosi pe plimbări.
  • Învățați-i să călcați și să vă potrivească cu mersul spre oprirea ori de câte ori face ca catelul dvs. să călătorească prea mult înaintea voastră. Așteptați până când lesa este complet extinsă, iar catelul nu poate merge mai departe înainte de a-și numi numele și îi încuraja să se întoarcă la dvs. În cele din urmă, vor afla că plimbarea nu va continua până când nu stau lângă dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 10
    6. Housetrain Puppy. HouseTraining cere proprietarilor și puii să colaboreze și să urmeze un program consistent. Utilizați o armare pozitivă pentru a încuraja comportamentele bune și pentru a fi conștienți de faptul că se vor întâmpla accidentele.
  • Programați excursii în zonele lor desemnate în funcție de vârsta lor. În general, ar trebui să vă așteptați să măriți timpul între călătoriile pentru fiecare lună. Deci, un catelus de doi luni ar trebui să iasă la fiecare două ore, în timp ce un catelus vechi de cinci luni poate aștepta la fiecare cinci ore.
  • Planificați înainte când știți că nu veți fi acasă timp de câteva ore. Când știți că nu veți putea să vă luați catelul de câteva ore, păstrați-le într-o zonă închisă cu podele ușor de curățat. De asemenea, puteți oferi plăcuțe de catelus în timpul lor ca acestea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 11
    7. Învățați-i comenzile de bază. Chihuahuas au personalități mari și va încerca să se afirme ca lider al pachetului dacă le lași. Stabili-vă ca lider prin instruirea câinelui tău să urmeze comenzi ca stai, stai și vino.
  • Utilizați armarea pozitivă pentru a încuraja comportamentele bune, dar nu recompensa comportamentele rele.
  • Este mai ușor să stabilești comportamente bune mai degrabă decât să sparg problemele comportamentale mai târziu.
  • Fiți consistenți și fermi în timpul antrenamentului și practicați comenzile de bază cu catelul dvs. cel puțin cincisprezece minute în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 12
    8. Luați în considerare Crate Formarea câinelui. Cutia de antrenament folosește instinctul natural al catelusului pentru a găsi un spațiu sigur de a dormi. Dacă vă decideți să vă deplasați trenul, creșteți treptat timpul de timp pe care îl stau în cutie până când pot petrece toată noaptea acolo confortabil.
  • Nu forțați catelul dvs. în cutie. Utilizați tratamente și jucării pentru a le ajuta să asocieze cutia ca un mediu fericit și plăcut.
  • Partea 3 din 4:
    Păstrarea câinelui dvs. Chihuahua sănătos și sigur
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 13
    1. Puppy-dovada casa ta. Chihuahua Puii sunt naturali curioși, dar pot fi distructivi și pot avea probleme, deoarece au tendința de a se bucura de gura lor. Pentru a le păstra în siguranță, va trebui să asigurați obiecte periculoase în casa dvs.
    • Blocați articolele toxice cum ar fi medicina, produsele de curățare și substanțele chimice.
    • Ridica obiecte libere de pe podea, mai ales dacă sunt spart sau fragile.
    • Achiziționați porți pentru copii sau cățeluș pentru a vă menține catelul confundat într-o anumită zonă din casa dvs. Acesta va fi de ajutor în timpul housetrainingului pentru a vă menține catelul într-o cameră cu podele ușor de curățat, cum ar fi țiglă sau lemn de esență tare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 14
    2. Înregistrați-vă catelul. În multe state și orașe, va trebui să vă înregistrați câinele cu guvernul municipal pentru a primi etichete de identificare și o licență de câine.
  • Este posibil să existe o taxă mică asociată cu înregistrarea. Verificați cu guvernul local pentru a determina dacă există o taxă și cât va fi.
  • Atașați noile etichete de identificare ale catelusului la gulerul lor imediat după ce le primiți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 15
    3. Vizitați medicul veterinar. Indiferent dacă ați achiziționat noul dvs. Chihuahua de la un crescător sau le-ați adoptat dintr-un adăpost, va trebui să le luați la medicul veterinar, astfel încât să poată primi vaccinări. Ar trebui, de asemenea, microchip și spay sau neutru puiul tău.
  • Medicul veterinar poate recomanda vaccinări suplimentare pe baza zonei în care locuiți. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă în care sunt o mulțime de căpușe, veterinarul dvs. poate recomanda o vaccinare a bolii Lyme anual. Nu lăsați catelul dvs. să iasă în public sau să interacționeze cu câini necunoscuți până când nu au fost complet vaccinați.
  • Microchip conține informațiile dvs. de contact și este extrem de utilă dacă catelul dvs. este vreodată pierdut sau furat. De obicei, va fi implantat în gâtul catelului sau deasupra umărului, unde nu pot ajunge la ea în timpul unei vizite de rutină.
  • Puii Chihuahua pot fi spayed între 8 săptămâni și 3 luni. Chihuahuas ar trebui să fie sterilizat între 8 săptămâni și 6 luni. Mulți veterinari recomandă spaying sau neuterând Chihuahua înainte de a ajunge la pubertate (de obicei între 4 și 7 luni).
  • Spațiale și sterilarea pot scădea agresiunea, își pot spori atenția și diminuează șansele de a dezvolta anumite afecțiuni cum ar fi condițiile de prostată și infecțiile cu uter.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 16
    4. Mențineți niveluri sănătoase de zahăr din sânge. Chihuahua suferă adesea de probleme grave de zahăr din sânge și trebuie să fie hrănite în cantități mici de-a lungul zilei pentru a-și păstra zahărul din sânge să cadă sau să scadă. Câștigătorii tineri sub vârsta de patru luni sunt cei mai susceptibili la acest lucru.
  • Furajarea obișnuită a zilei poate ajuta la prevenirea hipoglicemiei, care este o baie în nivelurile de zahăr din sânge.
  • Puteți stabiliza un catelus cu zaharuri de sânge periculos scăzute prin frecare de miere pe gingiile lor. Odată ce acestea sunt stabilizate, ar trebui să le duceți la cel mai apropiat spital veterinar sau animal de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 17
    5. Împiedicați rănile accidentale. Ca și alte rase mici, Chihuahuas sunt expuși riscului de rănire accidentală prin sărituri sau de a cădea de la mobilier. În timp ce mulți proprietari le-au lăsat Chihuahuas pe mobilier, este, în general, o idee bună să le păstrați pe pământ.
  • Au oase mai fragile decât câinii mai mari, astfel încât acestea sunt la riscuri mai mari de suferință de fracturi, leziuni interne și de connoire.
  • Chihuahuele sunt la un risc ridicat de a suferi de patelurile de lux, care este în esență un genunchi strămutat, prin sărituri sau supraexploași.
  • Păstrați puii Chihuahua departe de copiii mici care le pot răni cu ușurință neintenționat.
  • Partea 4 din 4:
    Îngrijindu-ți Chihuahua
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 18
    1. Periați haina. Chihuahuas are de obicei una sau două tipuri de straturi: lungi sau scurte. Chihuahuas își scot hainele, dar de obicei, în cantități foarte gestionabile datorită dimensiunii lor. Utilizați o mănușă de îngrijire a cauciucului sau o perie moale de păr în fiecare săptămână pentru a îndepărta părul mort și pentru a-și păstra haina sănătoasă.
    • O haină lungă este o genă recesivă și apare mult mai puțin frecvent decât un strat scurt. Chihuahuas cu haine lungi va vărsa sezonier și trebuie să fie periat o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 19
    2. Tăiați unghiile lor. Puii Chihuahua au unghii foarte mici, care trebuie să fie tăiate frecvent pentru a evita ruperea și supraaglomerarea.
  • Fiți foarte atenți atunci când tăiați unghiile, deoarece dimensiunea lor mică poate face dificilă identificarea rapidă.
  • Chihuahuas are labe delicate și păstrarea unghiilor la lungimi corespunzătoare pot împiedica stresul inutil.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 20
    3. Curățați dinții în mod regulat. Chihuahuas au guri foarte mici și ar putea fi nevoie să aibă dinți trași atunci când nu există loc ca dinții să crească. Îngrijirea dentară adecvată este foarte importantă pentru această rasă și dinții lor ar trebui să fie periat de două până la trei ori în fiecare săptămână, dacă nu zilnic.
  • În timp ce majoritatea dinților de lapte (primul set de dinți al catelului dvs.) vor cădea în timpul înțărcării, puteți constata că catelul dvs. este încă dentită și este muscat elemente pentru a ușura disconfortul.
  • Oasele și jucăriile grele pot contribui la întărirea gingiilor și împiedică acumularea tartarului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Cuppy Pasul 21
    4. Împingeți-vă catelul în mod regulat. Chihuahua Pui nu trebuie să fie scăldați decât dacă sunt foarte murdari, noroiosi sau lipicioși. Ele pot fi scăldate până la fiecare lună, deoarece puii au o piele foarte sensibilă și o supra-baie poate duce la uscarea, erupțiile cutanate și iritarea pielii.
  • Poate fi mai ușor să vă scăldați Chihuahua într-o chiuvetă profundă, mai degrabă decât o cadă atunci când sunt foarte mici.
  • Utilizați un șampon blând care este conceput pentru cățeluși.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 22
    5. Protejați-le de extremele de temperatură. Puii Chihuahua au straturi subțiri și sunt foarte susceptibile la temperaturi extreme, în special la frig. Au fost crescuți pentru căldura mexicană și adesea nu fac bine în frig. Dacă trăiți într-o zonă rece, va trebui să vă asigurați că catelul dvs. este păstrat cald când sunteți afară.
  • Mulți proprietari vor achiziționa mici haine și pulovere pentru ca câinii lor să poarte.
  • Booties de câine pot ajuta la protejarea labei de la solul rece.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Chihuahua Puppy Pasul 23
    6
    Ștergeți urechile. Puii Chihuahua au urechi mari care sunt predispuse la acumularea de ceară și uscăciune care trebuie să fie curățate săptămânal. Dacă miroșiți sau vedeți orice acumulare a ceară în urechile lor, este posibil să fie nevoie să curățați urechile mai frecvent.
  • Utilizați o bucată moale de tifon cu o soluție de curățare a urechii concepută pentru caini să-și șterge urechile în jos. Ștergeți ușor interiorul urechilor lor și aplicați o cantitate mică de loțiune pentru copii sau ulei de nucă de cocos la orice piele uscată.
  • Nu utilizați un tampon de bumbac înclinat pentru a-și curăța urechile, deoarece poate deteriora urechea interioară și poate împinge ceara în ureche, mai degrabă decât să o elimine.
  • sfaturi

    Chihuahuas poate face bine în case mici și apartamente, făcându-i ideale pentru viața orașului.
  • Ei tind să se angajeze îndeaproape cu o singură persoană, dar pot forma relații puternice cu mai mulți membri ai familiei.
  • Avertizări

    Nu cumpărați niciodată un catelus care are mai puțin de 8 săptămâni.
  • Chihuahuas are personalități mari și pot deveni foarte bossy și agresiv dacă nu sunt instruiți în mod corespunzător.
  • Puii Chihuahua nu ar trebui niciodată să rămână singuri afară, deoarece pot deveni o pradă ușoară pentru animalele sălbatice și păsările prădătoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar