Cum să curățați după o masă mare

Planificarea unei mile mari pentru prieteni și membrii familiei este distractivă pentru evenimente mari și sărbători. Cu toate acestea, curățarea poate fi stresantă. Pentru a face lucrurile mai ușoare, organizați-vă pentru curățarea dvs. Au o chiuvetă de apă cu săpun gata și se pregătește să abordeze deversările și petele pe măsură ce apar. Curățați puțin pe măsură ce mergeți și, după cină, gestionați mai întâi mâncarea și apoi mâncărurile. Planificați și el. Câteva tweaks la stilul tău de masă pot face curățenie mai ușoară după cină.

Pași

Partea 1 din 3:
Organizarea pentru curățarea dvs
  1. Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 1
1. Pregătiți stocarea pentru reziduuri. După cină, primul lucru pe care doriți să-l faceți este să puneți mâncare înainte de a merge rău. Există, de obicei, cel puțin niște resturi după o cină mare. În timp ce gătiți, ieșiți orice Tupperware, folie de plastic și alte consumabile de care aveți nevoie pentru a stoca rămase.
  • Stabiliți recipiente Tupperware, pungi de plastic, folie de aluminiu și înveliți din plastic undeva în bucătărie. După ce cina sa terminat, veți putea să depozitați repede resturile.
  • Dacă intenționați să trimiteți casele de rămaci cu oaspeții, păstrați-vă în minte acest lucru. Poate doriți să prezentați unele containere de tip tupperware de unică folosință pe care le puteți oferi oaspeților la sfârșitul nopții.
  • Imaginea intitulată curată după o masă mare Pasul 2
    2. Înmuiați mâncăruri cât mai curând posibil. Vasele sunt mai ușor de spălat dacă nu lăsați alimentele să se blocheze. Asigurați-vă că ați înmuiați mâncăruri așa cum ați terminat folosind ele. De îndată ce termini un fel de mâncare în timp ce gătiți, înmuiați-l în apă caldă și cu săpun.
  • Înainte de cină, pregătiți o chiuvetă plină de apă caldă și cu săpun. În acest fel, oaspeții pot transfera pur și simplu plăcile și ustensile la chiuvetă și le pot lăsa să se înmoaie. Acest lucru va face curățarea mai ușoară pentru dvs.
  • Dacă aveți o mașină de spălat vase, goliți-o înainte de cină.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 3
    3. Fiți gata să curățați petele așa cum apar. Deversările și petele trebuie abordate în momentul imediat. În timp ce organizați pentru curățare, puneți lucrurile în apropierea mesei, cum ar fi prosoapele de hârtie, puteți utiliza pentru a șterge rapid orice deversare. Acest lucru vă va permite să curățați când mergeți.
  • Dacă serviți ceva de genul vinului, care poate pata un covor, păstrează consumabile la îndemână pentru a aborda acest lucru. Vinul poate fi îndepărtat cu peroxid de hidrogen amestecat cu câteva picături de detergent de farfurie. Faceți un amestec ca acesta înainte de timp și setați-l într-o sticlă de pulverizare din plastic lângă masă.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 4
    4. Atribuiți sarcini înainte de timp. Dacă gătiți pentru membrii familiei sau prietenii care nu vă deranjează să ajutați, să atribuiți sarcini înainte de timp. Dacă toată lumea are ceva de făcut în urma unei cină, lucrurile vor merge fără probleme pentru curățare.
  • Toată lumea poate avea propria sarcină. O persoană poate fi responsabilă de curățarea mesei, o altă persoană poate lăsa resturile, cineva poate elimina excesul de mâncare din feluri de mâncare, iar o echipă de oameni se poate spăla.
  • Dacă desemnați rapid sarcinile înainte, lucrurile vor fi mai ușoare în timpul procesului de curățare.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea eficientă
    1. Imagine intitulată Curățați după o masă mare Pasul 5
    1. Curățați puțin pe măsură ce mergeți. În timp ce gătești și servi oameni, se străduiește să curăț ceea ce poți când te duci. În acest fel, va fi mai puțin să curățați când masa este complet depășită.
    • Pe măsură ce gătiți, spălați orice pahare de măsurare și de măsurare a lingurilor de îndată ce sunteți dong folosind ele.
    • Curățați alte feluri de mâncare pe măsură ce mergeți în timpul mesei. Dacă castronul de cartofi piure este gol, de exemplu, ratați rapid în bucătărie pentru ao plasa în chiuvetă.
    • Ștergeți orice pete și deversări în timp ce apar pe parcursul nopții.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 6
    2. Să-și clarifice toată lumea propriul spațiu. După ce se termină cina, lăsați oaspeții să știe cum să-și elibereze plăcile. Dacă toată lumea își șterge placa după cină, aceasta face curățarea mult mai ușoară pentru dvs.
  • Instruiți oaspeții cum să-și elibereze plăcile. Lăsați-i să știe unde este gunoiul, astfel încât ei pot răsturna orice mâncare și care se scufundă pentru a pune mâncăruri murdare.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 7
    3. Începeți prin curățarea alimentelor. După cină, mâncarea ar trebui să fie primul lucru pe care îl curățați. Din motive de siguranță, alimentele ar trebui să fie îndepărtate prompt după ce cina începe. De îndată ce toată lumea și-a îndepărtat locul, elimină și stochează orice elemente alimentare rămase.
  • Adună orice mâncare din masă. Depozitați-le în mod corespunzător folosind containerele de depozitare pregătite.
  • Scopul de a elimina alimentele care nu ar trebui să fie lăsate, cum ar fi produsele lactate și întâlnirile, înainte de alte elemente.
  • De asemenea, ar trebui să eliminați orice alimente în exces de la bolile de servire și la locul de cină. Dacă alimentele se aprinde, este mai greu să curățați astfel încât să vă asigurați că ați răsturnat orice exces de mâncare imediat după cină.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 8
    4. Treceți la feluri de mâncare. Ar trebui să rezolvați mâncărurile de lângă. Vasele mai lungi stau, cu atât mai greu vor fi curățați.
  • Dacă vă spălați mână, curățați mai întâi cele mai ușoare feluri de mâncare. Feluri de mâncare care sunt mai murdare au nevoie de mai mult timp pentru a înmuia înainte de a putea fi curate.
  • Dacă aveți o mașină de spălat vase, încărcați-o efectiv. Păstrați ochelarii lângă partea de sus și încărcați mașina de spălat vase cât mai completă, înainte de a le conduce.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 9
    5. Întreabă pentru ajutor. Amintiți-vă, mulți oaspeți vor fi dornici să vă ajute să-și arate aprecierea. Dacă aveți nevoie de ajutor cu ceva, lăsați politicos oaspeții dvs. să știe. Spune ceva de genul, "Ar putea cineva să ajute la uscarea vesela și să le puneți, astfel încât voi avea spațiu să se usuce ceea ce a mai rămas în chiuvetă?"
  • Copiii mai tineri vă pot ajuta cu sarcini de bază, cum ar fi curățarea mesei. Nu ezitați să înscrieți ajutorul copiilor, deoarece acest lucru poate ajuta la predarea responsabilității.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 10
    6. Finlandeză curățenie. Odată ce ați pus mâncărurile și mâncarea, terminați restul curățării. Scoateți gunoiul, scoateți orice feluri de mâncare uscate și ștergeți masa și blat. Odată ce ați terminat, faceți o pauză și bucurați-vă după conversațiile cină cu prietenii și membrii familiei.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând curățarea mai ușoară prin pregătire
    1. Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 11
    1. Ia-ți mașina de spălat vase și frigider gata. Înainte de a începe să gătiți, încercați să vă pregătiți frigiderul și mașina de spălat vase. Acest lucru va face curățați să mergeți mai repede, deoarece nu va trebui să vă bucurați pentru a face loc în frigider.
    • Înainte de o cină mare, ștergeți frigiderul. Îndepărtați toate elementele de care nu aveți nevoie, aruncați nimic care a mers rău și încercați să creați spații goale pentru resturi.
    • Goliți mașina de spălat vase înainte de o masă mare. Dacă mașina dvs. de spălat vase este complet goală, veți putea să vă potriviți mai multe feluri de mâncare în ea. Acest lucru va reduce la minimum cantitatea de ori de care aveți nevoie pentru a rula mașina de spălat vase după cină.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 12
    2. Nu utilizați o mulțime de instrumente atunci când gătiți. Încercați să minimalizați cantitatea de ghivece, tigăi și cupele de măsurare pe care le utilizați la gătit. Acest lucru va duce la faptul că există mai puțin pentru a curăța după cină.
  • Încercați să utilizați doar una sau două cești de măsurare, curățați cupa între ingrediente.
  • Spălați bolurile de amestecare pe măsură ce mergeți. Puteți reutiliza același castron pentru pregătirea diferitelor alimente, mai degrabă decât murdărirea unui singur castron.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 13
    3. Păstrați un trashcan aproape de. Mișcați-vă grafanul în apropierea locului unde gătiți. În acest fel, puteți arunca rapid elementele. Lucruri precum pielea de cartofi, prosoape de hârtie și alte obiecte de gunoi pot fi aruncate în timp ce mergeți. Acest lucru va relua foarte mult timpul de gătire.
  • Imaginea intitulată Curățați după o masă mare Pasul 14
    4. Utilizați tăvi și fețe de masă. Tăvițele și fețele de masă pot împiedica să se obțină contorul dvs. Dacă pur și simplu trebuie să curățați o tavă sau să spălați o masă de masă în mașina de spălat, acest lucru va dura mai puțin timp decât ștergeți mesele și contoarele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar