Cum să curăț ustensilele

Ustensilele sunt rapide și ușor de curățat. Pur și simplu spălați ustensilele cu apă fierbinte și săpun sau să utilizați puterea naturală de curățare a soarelui, sare și lămâie dacă curățați ustensile din lemn. Dacă doriți să sterilizați ustensilele, încercați să le îmbibați în apă clocotită. Înainte de a ști că ustensilele dvs. vor fi spumante curate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ustensile de spălare cu mâna
1. Răzuiți orice exces de alimente în recipiente cu un prosop de hârtie. Mâncarea rămasă va face apa murdară și va determina să fie mai puțin eficientă. Utilizați un prosop de hârtie pentru a șterge orice bucăți mari de alimente care sunt blocate spre ustensilă.
  • Nu vă faceți griji cu privire la eliminarea biților mici de alimente, deoarece acest lucru poate fi eliminat atunci când spălați ustensilele.
  • Imagine intitulată Ustensile curate Pasul 2
    2. Umpleți chiuveta de bucătărie cu apă caldă și lichid de spălat vase. Puneți conectorul în chiuvetă și porniți robinetul fierbinte. Pe măsură ce chiuveta se umple cu apă, stoarce aproximativ 1 lingură (15 grame) de lichid de spălat vase în apă.
  • Citiți eticheta sticlei lichide pentru spălarea spălătorului pentru a găsi cantitatea corectă de lichid pentru utilizare, deoarece unii detergenți concentrați nu vor necesita atât de mult.
  • 3. Adăugați 2 linguri (30 de grame) de bicarbonat de sodiu la apă pentru o putere suplimentară de curățare. Dacă sunteți o căutare pentru un dispozitiv de curățare naturală, bicarburarea Soda este o opțiune excelentă. Pulberea va ajuta la reducerea mirosurilor și va sparge petele. Adăugați sifonul de copt la chiuveta de apă și spălați lichidul de spălat vase și amestecați totul împreună.
  • 4. Puneți ustensilele în chiuvetă și curățați mâncarea cu o perie de mâncare. Plasați mai întâi cele mai puțin murdare ustensile în chiuvetă. Acest lucru va opri apa să devină prea murdară. Curățați fiecare ustensilă cu o perie de mâncare până când toate produsele alimentare au fost îndepărtate. Odată ce ustensilele sunt curate, puneți-o pe un suport de uscare.
  • Imagine intitulată Ustensile curate Pasul 5
    5. Lăsați ustensilele să se înmoaie dacă mâncarea este blocată. Dacă mâncarea nu iese de pe ustensilă, lăsați-o să se înmoaie în chiuvetă în timp ce spălați restul vaselor. Acest lucru va determina mâncarea să-și slăbească prinderea pe ustensilă. Încercați să o spălați din nou odată ce toate celelalte feluri de mâncare au fost spălate.
  • Dacă este necesar, utilizați un fel de mâncare pentru a elimina orice alimente rămase din ustensile.
  • 6. Uscați ustensilele cu un prosop de ceai sau lăsați-le să se usuce cu aer. Uscați fiecare ustensil individual cu un prosop de ceai și le întoarceți la sertarul lor. Alternativ, lăsați ustensilele pe suportul de uscare să se usuce în mod natural. Această opțiune este ușoară și evită ustensilele din oțel inoxidabil Obținerea unui aspect de fisme.
  • Dacă sunteți în aer liber ustensile, asigurați-vă că acestea nu sunt stivuite unul pe altul, deoarece acest lucru va opri aerul care circulă și se usucă.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea ustensilelor din lemn
    1. Curățați vasul cu apă cu săpun fierbinți. Utilizați o perie de spălare pentru a elimina orice alimente de suprafață din elementul de lemn. Nu fi alarmat dacă există pete sub alimente - acest lucru este normal pentru ustensilele din lemn.
    • Este important să folosiți apă caldă cu săpun, deoarece acest lucru va ajuta la eliminarea oricărei bacterii care s-au înmuiate în lemn.
  • 2. Utilizați o lămâie tăiată pentru a frecați sare grosieră peste ustensilă. Tăiați o lămâie proaspătă în jumătate și acoperiți-o cu sare grosieră. Frecați lămâul peste ustensilă până când toată sarea sa dizolvat. Proprietățile naturale de curățare ale sarei și a lămâiei vor ajuta la îndepărtarea oricăror mirosuri și pete de la ustensilă.
  • Dacă ustensila de lemn este încă colorată, curățați 1 lingură de sodă de copt și câteva picături de suc de lămâie în pete. Acest lucru ar trebui să ajute la ridicarea restului petelor.
  • 3. Clătiți vasul cu apă rece. Țineți ustensilele sub apă curgătoare până când toate sucurile de lamaie și sarea au fost spălate. Dacă este necesar, utilizați o mașină de foc pentru a ajuta la împingere a sarei.
  • Imagine intitulată Ustensile curate Pasul 10
    4. Lăsați ustensile să se usuce în soare. Soarele va ajuta la estomparea oricăror pete vechi sau reziduale pe ustensilele din lemn. Lăsați ustensilele la soare până când se usucă. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 1 oră, în funcție de temperatura exterioară.
  • Dacă nu este însorită afară, lăsați ustensilele să se usuce în aer și îl puneți afară într-o zi însorită pentru a estompa orice pete.
  • Metoda 3 din 3:
    Sterilizarea ustensilelor
    1. Imagine intitulată Ustensile curate Pasul 11
    1. Umpleți un vas mare cu apă și aduceți-l la fierbere. Utilizați suficientă apă pentru a acoperi toate ustensile pe care doriți să le sterilizați. Plasați un capac pe oală pentru a ajuta apa să se fierbe mai repede. Apa fiartă va ucide orice bug-uri sau bacterii care se află pe ustensile care le lasă spumante curate și igienice.
  • 2. Așezați ustensilele în apa de fierbere timp de 10 minute. Așezați cu atenție toate ustensilele în vasul de apă clocotită și asigurați-vă că toate ustensilele sunt acoperite. Dacă este necesar, adăugați apă suplimentară pentru a acoperi orice ustensile care se lipesc din apă. Păstrați vasul pe stovetop, astfel încât apa să continue să se fierbe.
  • Răsuciți căldura dacă apa este bubbling pe părțile laterale ale vasului.
  • 3. Scoateți ustensilele din apă. Rotiți încălzirea de pe toc și utilizați o pereche de clești curate pentru a scoate cu grijă ustensilele din apă și puneți-le pe un suport curat de uscare. Aveți grijă să nu atingeți ustensilele, deoarece acestea vor arde fierbinte.
  • Transferați 1 ustensil la un moment dat pentru a evita scăderea accidentală a acestora.
  • Imagine intitulată Ustensile curate Pasul 14
    4. Lăsați ustensilele pe un suport de uscare timp de 1 oră. Uscarea aerului este cea mai igienă modalitate de a usca mâncăruri, deoarece nu există contaminare de la un prosop. Aranjați ustensile astfel încât să nu se atingă reciproc. Acest lucru va ajuta ca aerul să circule în jurul vaselor și să-i ajute să se usuce mai repede.
  • sfaturi

    Dacă aveți ustensile de cupru, trebuie să curățați-le în mod regulat pentru a scăpa de pete. Puteți să o faceți cu ușurință cu metodele de uz casnic.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar