Cum să curățați o chiuvetă albă

O chiuvetă albă poate completa perfect o bucătărie sau o baie, dar procesul de păstrare a unui curat poate fi mai puțin decât perfect. Săpunul simplu de mâncare poate să nu lumineze unul bine folosit, dar ceva dur poate zgâria suprafața și atrage murdăria. Luând pași pentru a vă proteja chiuveta și pentru a încerca tehnicile ușoare de îndepărtare a petelor, puteți păstra chiuveta albă în căutarea vârf-top.

Pași

Metoda 1 din 3:
Strălucind chiuveta
  1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 1
1. Utilizați oțet alb pentru a îndepărta calcarul. Scapați de acumularea de calcar, cu oțet alb, cu oțet alb. Umpleți o sticlă de pulverizare goală cu oțet pură, albă și pulverizați-l pe chiuveta albă. Imediat curățați suprafața cu o perie sau un burete de frecare fără zgârieturi până când acumularea a dispărut. Clătiți toate oțetul cu apă.
  • Oțetul funcționează, de asemenea, ca dezinfectant.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 2
    2. Spray chiuveta cu peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen va lumina cu ușurință o chiuvetă albă. Umpleți o sticlă de pulverizare cu peroxid de hidrogen, pulverizați-vă chiuveta peste tot și lăsați-o peste noapte. Peroxidul de hidrogen se va albă și va străluci chiuveta. Pur și simplu clătiți și ștergeți chiuveta uscată în dimineața următoare.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 3
    3. Ștergeți chiuveta cu clema de sticlă. Cleanerul de sticlă conține amoniac, care va îndepărta murdăria și va străluci o chiuvetă albă. Pulverizați suprafața chiuvetei cu cleaner de sticlă, lăsați-o să stea timp de 30 de secunde și să o ștergeți cu un prosop de hârtie.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 4
    4. Curățați chiuveta cu soda de copt și amoniac. Pentru o curățare lunară profundă a chiuvetei dvs. albe, amestecați împreună un galon de apă caldă, a /4 Cupa (59 ml) de bicarbonat si A /4 Cupa (59 ml) de amoniac. Înmuiați un burete fără zgârieturi în amestec și curățați complet suprafața chiuvetei.
  • Clătiți bine după aceea, deci nu mai rămâneți cu un film de la Cleaner.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 5
    5. Pulverizați-vă chiuveta în jos cu înălbitorul de clor. Bleachul de clor poate mânca la scurgerile metalice și robinete, asigurându-vă că evitați aceste zone atunci când îl utilizați pentru a lumina o chiuvetă albă. Se diluează bleaca clor prin adăugarea a 1 linguriță (4.9 ml) la o sticlă de pulverizare plină de apă. Pulverizați suprafața chiuvetei, lăsați amestecul să stea câteva minute și curățați cu un burete fără zgârieturi. Clătiți bine cu apa.
  • Nu amestecați niciodată înălbitorul de clor cu amoniac, deoarece formează un gaz nociv.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor încăpățânate
    1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 6
    1. Staineaza pete cu oxigen de blestem. Găsiți o înălbitoare oxigenată în formă de pulbere și amestecați-o cu apă conform instrucțiunilor producătorului. DIP 2 până la 3 cârpe în amestec, în funcție de cât de mare este chiuveta și puneți cârpele saturate de-a lungul fundului chiuvetei. Lăsați cârpele singure timp de 15 minute, scoateți-le și curățați petele rămase cu o perie neobrazivă.
    • Atârnă cârpe saturate peste marginea chiuvetei pentru a îndepărta orice pete de-a lungul laturilor.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 7
    2. Curățați petele de rugină cu sare și suc de lămâie. Rugina sau orice alte pete încăpățânate nu reprezintă o șansă unui dispozitiv de curățare DIY din suc și suc de lamaie. Presați sarea de masă pe orice pete, tăiați o jumătate de lămâie pentru a stoarce sucul direct peste sare, și curățați cu o cârpă curată. Clătiți zona cu apă și repetați dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 8
    3. Utilizați o săpun lichid de spălat vase. Sapunul lichid de spălat vase este chestii puternice și trebuie doar să o lași pe chiuveta albă pentru o perioadă scurtă de timp pentru a tăia prin grăsime, murdărie și pete. Squirt O cantitate mică pe o cârpă sau un burete moale și ștergeți-vă chiuveta peste tot cu ea. Nu plecați și clătiți chiuveta cu apă după un minut.
  • Metoda 3 din 3:
    Împiedicând o chiuvetă murdară
    1. Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 9
    1. Protejați fundul unei chiuvete de bucătărie cu un covor din cauciuc. Un covor din cauciuc atașat la partea inferioară cu cești de aspirație vă va proteja chiuveta de mâncăruri murdare și scuffs realizate de vase și tigăi. Găsiți un covor ieftin la magazinul local de acasă și utilizați-l de fiecare dată când faceți feluri de mâncare. Preveniți pete și filigrane suplimentare prin îndepărtarea covorului atunci când nu este utilizat.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 10
    2. Ștergeți și uscați chiuveta după fiecare utilizare. Intrați în obișnuința de a șterge chiuveta după fiecare utilizare pentru a preveni înmulțirea sau colorarea în primul rând. Utilizați o cantitate mică de săpun de mâncare pe o cârpă umedă, moale sau burete și ștergeți-vă bine chiuveta albă. Clătiți săpunul cu apă și uscați complet chiuveta cu un prosop de hârtie sau altă cârpă uscată.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 11
    3. Evitați să părăsiți mâncărurile în chiuveta peste noapte. Lucruri cum ar fi cafeaua, ceaiul sau grăsimea pot pata alb porţelan sau argilă de foc. Asigurați-vă că nu lăsați pe jumătate umplute, picurați pahare de cafea sau tigăi murdare în chiuveta peste noapte. Plăcile murdare mai lungi rămân în chiuveta dvs., petele mai lungi trebuie să se stabilească.
  • Imagine intitulată Curățați o chiuvetă albă Pasul 12
    4. Protejați-vă chiuveta cu ulei de lămâie. Lustruiți și dați chiuvetei dvs. un strat de protecție cu ulei de lămâie. Adăugați mai multe picături de ulei esențial de lămâie la o cârpă moale și uscată pentru a acoperi chiuveta albă cu. Amintiți-vă să vă uscați mai întâi chiuveta înainte de a adăuga stralucirea și repetarea reziduurilor cu ulei de lămâie.
  • sfaturi

    Utilizați o radieră magică pentru a elimina ușor și ușor petele.
  • Utilizați mai întâi cel mai ușor de curățat și încercați pe alții în creșterea punctelor forte.
  • Nu lăsați alimentele acide ca fructele, oțetul și pansamentele să stea în chiuveta ta. Ei pot pata sau deteriora chiuveta in timp.
  • Avertizări

    Aveți grijă când scoateți petele. Curățenii aspre poate etch și porțelan plictisitor.
  • Nu amestecați niciodată curățătorii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar