Cum să curățați difuzorul de ulei esențial

Un difuzor de ulei esențial vă poate ajuta să vă oferiți acasă un miros plăcut. Cu toate acestea, acestea necesită curățare regulată. După fiecare utilizare, dați difuzorului de ulei esențial o spălare amănunțită. O dată pe lună, curățați profund difuzorul. Fii vigilent despre curățare pentru a evita acumularea de gunk și murdărie în difuzorul tău.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea difuzorului după utilizare
  1. Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 1
1. Turnați excesul de apă în chiuvetă. Se toarnă apa din spate, deoarece acest lucru vă va împiedica să vă vărsați pe butoanele de operare ale difuzorului. Acest lucru ar putea provoca deteriorarea difuzorului.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 2
    2. Curățați interiorul și în afara difuzorului. O cantitate mică de un detergent natural de spălat vase pe o perie de bumbac. Utilizați acest lucru pentru a da rezervorului o ștergere blândă, eliminând orice murdărie și apoi ștergeți și în afara difuzorului.
  • Utilizați numai curățătorii naturali fără aditivi chimici. Substanțele chimice dure pot afecta difuzorul.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 3
    3. Clătiți difuzorul. Utilizați o cârpă umezită cu apă curată. Frecați în interiorul rezervorului și în exteriorul difuzorului. Acest lucru ar trebui să elimine orice reziduu de săpun. Asigurați-vă că frecați difuzorul cu o cârpă curată până când orice apă care se scurge este curată.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 4
    4. Curățați cipul de ceață. Ar trebui să existe un mic cip cu ultrasunete în interiorul rezervorului de apă. Dacă nu sunteți sigur unde este chipul difuzorului dvs., consultați manualul instrucțiunilor. Utilizați un tampon de bumbac înmuiat în alcool de frecare pentru a șterge cipul de ceață.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea profundă a difuzorului
    1. Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 5
    1. Umpleți-vă difuzorul cu apă. Utilizați apă curată, temperatura camerei. Umpleți rezervorul la jumătatea drumului.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 6
    2. Adăugați 10 picături de oțet alb. Oțetul alb curăță, dezinfectează și ajută la descompunerea oricăror uleiuri blocate în interiorul difuzorului. Adăugați aproximativ 10 picături de oțet alb în rezervorul dvs.
  • Asigurați-vă că utilizați oțet alb pur. Nu trebuie să utilizați nimic cu aditivi chimici pe un difuzor.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 7
    3. Rulați difuzorul timp de 10 până la 15 minute. Conectați-vă difuzorul și porniți-l. Lăsați-o să ruleze timp de 10 până la 15 minute. Acest lucru va slăbi orice uleiuri blocate pe partea difuzorului.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 8
    4. Scoateți apa. După ce ați rulat difuzorul, deconectați-l. Descărcați orice apă din rezervor în jos chiuveta, la fel cum ați folosi în mod normal difuzorul.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 9
    5. Ștergeți în interiorul difuzorului. Utilizați fie o cârpă moale, tampon de bumbac sau o perie mică pentru a șterge rezervorul difuzorului. Țintește orice blocat pe murdăria pe părțile laterale ale rezervorului. Acestea pot dilua mirosurile când utilizați difuzorul.
  • Asigurați-vă că ștergeți orice murdărie de pe cipul MIST pe difuzorul dvs. Dacă acest lucru este blocat, poate provoca un difuzor să funcționeze necorespunzător.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 10
    6. Ștergeți în afara difuzorului. Odată ce interiorul este curat, luați o cârpă moale, tampon de bumbac sau o perie umezită cu apă. Ștergeți orice murdărie, resturi sau murdări precum amprentele digitale din difuzor.
  • Aveți grijă să nu obțineți apă în butoane sau sub mașină.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând greșelile comune
    1. Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 11
    1. Citiți mai întâi instrucțiunile producătorului. Majoritatea difuzoarelor pot fi curățate în condiții de siguranță folosind metodele de mai sus. Cu toate acestea, fiecare difuzor este diferit. Dvs. poate avea instrucțiuni speciale de curățare, deci se referă la acestea la curățarea difuzorului.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 12
    2. Îndepărtați apa și uleiul după fiecare utilizare. Cu cât lăsați mai mult apă și ulei într-un difuzor, cu atât mai greu va fi curățat. De fiecare dată când vă curățați difuzorul, scoateți orice exces de apă sau ulei. Acest lucru vă va păstra difuzorul curat, reducând timpul de curățare.
  • Imagine intitulată Curățați difuzorul de ulei esențial Pasul 13
    3. Deconectați și goliți difuzorul înainte de curățare. Nu începeți niciodată să curățați difuzorul atunci când este încă conectat la perete. De fiecare dată când curățați, deconectați-vă difuzorul. Dacă există apă sau ulei care stau în difuzor, aruncați acest lucru înainte de curățare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar