Cum să reproduceți angelfishul de apă dulce

Programul de apă dulce sunt un pește popular de acvariu menționat pentru forma și culorile lor frumoase, atât de mulți proprietari au interes pentru a le reproduce. Spre deosebire de alți pești, angelfish preferă să-și aleagă propriii colegi. Pentru a le reproduce, trebuie să obțineți mai întâi un grup considerabil de angelfish, să stabiliți dacă oricare dintre angelfish-urile au fost asociate și apoi îndepărtați perechea și plasați-le într-un rezervor adecvat pentru reproducere. Cu grijă și atenție adecvată, angelfish-ul dvs. va pune și fertiliza ouăle.

Pași

Partea 1 din 4:
Configurarea unui rezervor de reproducere
  1. Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 1
1. Utilizați un rezervor de 20 de galoane. Înainte de a începe reproducerea, trebuie să configurați rezervorul de reproducere de 20 de galoane sau mai mare. Setați-l cu cel puțin 3 luni în avans pentru a vă asigura că condițiile sunt ideale. Un rezervor de 20 până la 30 de galoane este cel mai bun pentru că angelfish are nevoie de un rezervor înalt și destul de larg pentru a se potrivi dimensiunii lor mari.
  • Dacă un angelfish se simte înghesuit, ei nu se vor simți în siguranță și nu se vor da naștere.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 2
    2. Utilizați un filtru de burete. Angelfish necesită apă curată care nu este bogată în nitriți sau amoniac pentru o reproducere reușită. Folosind unul sau două filtre de burete, pot scăpa de apă din acestea.
  • Filtrul de burete nu prinde, de asemenea, peștele de pește, ca și alte filtre.
  • Curățați filtrul de burete la fiecare două săptămâni pentru a păstra apa rezervorului în cea mai bună stare.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Angelfish Pasul 3
    3. Asigurați-vă că pH-ul este între 6.5 și 7. Deși foarte adaptabil, majoritatea angelfish face cel mai bine în apă moale, care este ușor acid la neutru cu un pH de aproximativ 6 ani.5 la 7.
  • Dacă apa dvs. este prea tare, utilizați un filtru de de-ionizare. Dacă apa dvs. este prea alcalină, utilizați un filtru de osmoză inversă. Oricare dintre aceste filtre poate fi obținută la un magazin de aprovizionare cu acvariu.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 4
    4. Puneți un încălzitor pe fiecare capăt al rezervorului. Puneți un încălzitor de acvariu la fiecare capăt al rezervorului pentru a asigura temperatura corectă. Setați căldura la 78 până la 85 de grade Fahrenheit (25 până la 29 de grade Celsius) pentru condiții optime de reproducere.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Angelfish Pasul 5
    5. Plasați plantele și lemnul de pluș în rezervor. Asigurați-vă că includeți mai multe plante și niște lemn de pluș în rezervor, astfel încât angelfish-ul va avea locuri de ascuns și să se simtă în siguranță.
  • Imagine intitulată Rasa proaspătă Angelfish Pasul 6
    6. Introduceți o ardezie de reproducere sau o oală de flori în rezervor la un unghi. Angelfish preferă o ardezie de reproducere sau o oală de flori de teracotă pe care să-și pună ouăle. Așezați-l pe un unghi de 30 de grade față de peretele rezervorului pentru rezultate optime.
  • Plasați mai multe zguri de reproducere în jurul rezervorului pentru a vă oferi opțiunile angelfish.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 7
    7. Creați un mediu slab. Angelfish se va simți mai sigur într-un mediu slab, astfel încât să aranjeze lumina naturală și să facă rezervorul mai întunecat prin pictarea fundului exterior al rezervorului o mată neagră. Acest lucru reduce reflecția, ceea ce va face ca angelfish să se simtă mai sigure.
  • În loc de lumini deasupra capului în cameră, utilizați lumini de plante.
  • Partea 2 din 4:
    Stabilirea unei perechi
    1. Imagine intitulată Rasa de apă dulce Angelfish Pasul 8
    1. Configurați un acvariu de 55 de galoane. Pentru a se pregăti pentru stabilirea unei perechi de împerechere de angelfish, obțineți un acvariu de 55 de galoane sau mai mari. Un acvariu de această dimensiune va permite spațiului suficient de angelfish să trăiască confortabil.
    • Utilizați un filtru pentru a menține rezervorul curat.
    • Asigurați-vă că temperatura apei rămâne între 78 și 85 de grade Fahrenheit (25 până la 29 de grade Celsius) cu un încălzitor de apă.
    • Păstrați nivelul pH-ului între 6.5 și 7.
    • Liniați fundul rezervorului cu nisip și adăugați plante mari de apă. De asemenea, includeți lemn de pluș pentru pește.
  • Imagine intitulată Rasa proaspătă Adelfish Pasul 9
    2. Obțineți 6 până la 12 angelfish juvenil de bună calitate a reproducerii. Din moment ce angelfish preferă să-și aleagă propriul partener, veți avea cea mai reușită experiență de reproducere dacă obțineți 6 până la 12 angelfish juvenile și lăsați-i să-și aleagă propriii colegi. Alegeți pește care au o formă bună, o finalitate și de culoare pentru a produce cele mai bune rezultate pentru reproducere.
  • Pentru că este aproape imposibil să spui sexul angelfish, nu poți ști ce sexe primești. Dacă ajungeți undeva între 6 și 12 angelfish, sunt șanse să aveți suficiente sexe pentru a găsi un partener pe care îl preferă.
  • Când alegeți un angelfish de calitate, căutați un corp care este rotund și mai înalt decât este larg. Deoarece aripioarele angelfish sunt semnul distinctiv al speciei, cele mai bune aripioare sunt drepte și libere de curbe sau pete. Colorarea angelfish este dificil de evaluat, deoarece se bazează adesea pe niveluri de mediu sau de stres. Cu toate acestea, fiți conștienți de lipsa de culori sau de oboseală.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 10
    3. Urmăriți pentru a asocia între 6 și 12 luni de vârstă. Când angelfish-ul tău este de 6 până la 12 luni, vor ajunge la maturitate sexuală și ar trebui să începi să cauți semne de asociere. Puteți spune că două angelfish au asociat prin observarea peștelui dvs. și văzând care dintre ele rămân aproape împreună și care prezintă comportament teritorial.
  • Perechi de angelfish vor pretinde adesea o secțiune a rezervorului ca a lor și vor urmări pe alții care se apropie.
  • Dacă credeți că ați identificat o pereche, urmăriți-le timp de 1 sau 2 zile până când sunteți sigur.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 11
    4. Scoateți perechea la rezervorul de reproducere. Odată ce ați identificat perechea dvs., scoateți-le în rezervorul de reproducere, așa cum vor da naștere mai mult cu succes atunci când sunt izolați. Acest lucru asigură că nu se aplecă în rezervorul mai mare cu celălalt pește, care ar putea mânca ouăle sau prăjirea.
  • Deoarece rezervorul de reproducere va avea condiții similare cu rezervorul de 55 de galoane pe care îl puteți tranzița repede. Așezați angelfish într-o pungă de apă din rezervorul de 55 de galoane și puneți această pungă în rezervorul de reproducere timp de o oră. Apoi puteți deschide sacul și permiteți peștelui să înoate.
  • Partea 3 din 4:
    Setarea reproducerii în mișcare
    1. Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 12
    1. Hrăniți în mod puternic angelfish. Odată ce v-ați mutat angelfish-ul împerecheat la rezervorul de reproducere, începeți să le hrăniți mai mult decât ați avut înainte. Încercați să le hrăniți aproximativ trei până la patru ori pe zi. O creștere a consumului de alimente induce reproducerea în Angelfish.
    • Hrăniți viermii de sânge Angelfish, creveți de saramură înghețată, viermi albi sau un amestec cardiac de carne de vită.
    • Îndepărtați alimentele neobișnuite după 3 până la 5 minute pentru a vă ajuta să păstrați apa curată.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adepfish Pasul 13
    2. Schimbați frecvent apa rezervorului. Angelfish necesită apă curată să se reproducă cu succes și din cauza hrănirii crescute, apa rezervorului va necesita înlocuirea mai frecventă. Schimbați cel puțin 30% din apă o dată pe săptămână.
  • Este chiar mai bine să schimbi 30% din apă zilnic.
  • Imagine intitulată Rasa proaspătă APELFICH PASUL 14
    3. Căutați semne de pregătire a reproducerii. De obicei, în termen de 5 până la 8 zile de la plasarea în rezervorul de reproducere, angelfish-ul dvs. va fi gata să se reproducă. Burta femeii angelfish se va umfla și o papilă, un organ între aripa ventrală și anală, va apărea atât pe bărbați, cât și pe femeie.
  • Papila femeii este mai mare decât bărbatul, ceea ce este modul în care puteți spune sexe de angelfish în afară.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Angelfish Pasul 15
    4. Asigurați-vă că ouăle primesc circulația aerului. Deoarece angelfish-ul este captiv, ei ar putea să nu-și păstreze toate instinctele lor sălbatice de părinți. După ce ouăle sunt așezate, iar bărbatul îi fertilizează, trebuie să vă uitați la vedeți dacă ventila angelfish ouăle cu aripioarele lor. Dacă nu, aceasta înseamnă că ouăle nu primesc circulația aerului de care au nevoie. Ar trebui să întoarceți ardezia de reproducere cu susul în jos pentru a crește un flux bun de apă.
  • Dacă utilizați un vas de flori, puteți scoate ouăle în întregime din rezervor și plasați-le într-un alt rezervor cu același pH și temperatura apei ca și rezervorul de reproducere.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 16
    5. Fii răbdător. Ar putea lua angelfish câteva încercări la reproducere pentru a avea succes. Uneori, angelfish-ul își va mânca ouăle sau, uneori, ouăle nu se aprind. Angelfish se reproduce oriunde la fiecare 7 până la 10 zile, deci fii răbdător și lasă-i să încerce din nou.
  • Partea 4 din 4:
    Ridicarea Fry
    1. Imagine intitulată Rasa de apă dulce Angelfish Pasul 17
    1. Așteptați ca prăjirea să se traseze și să înoate liber. Aproximativ 3 până la 4 zile după ce au fost așezate ouăle, vor fi trase și vor urca, încă atașate la ardezie. După încă cinci zile, Fry va detașa de la ardezie și va începe înotul liber.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Angelfish Pasul 18
    2. Hrăniți prăjirea. După ce observați FRY-înotul liber într-un nor, este timpul să le începeți să le hrăniți până la șase ori pe zi. Să le hrănească cu creveți de saramură recent sau cu micro-viermi.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Angelfish Pasul 19
    3. Îndepărtați părinții după câteva zile. După una sau două zile de hrănire cu prăjirea, îndepărtați părintele angelfish de la acvariul de reproducere și reintroduceți-le la rezervorul de 55 de galoane, cu restul angelfish-ului.
  • Imagine intitulată Rasa de apă dulce Adelfish Pasul 20
    4. Creșteți hrănirea după două săptămâni. În jur de două săptămâni, prăjirea va începe să ia forma unui angelfish. În acest moment, vor începe să aibă nevoie de mai multă mâncare și le puteți hrăni în timp ce vă hrăniți adultul Angelfish.
  • Hrăniți-le de două ori pe zi numai ceea ce pot mânca în trei minute.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă angelfish-ul dvs. asociat nu se reproduce împreună în rezervorul de reproducere, puteți ridica întotdeauna temperatura apei la câteva grade, schimbați 75% din apă în rezervor sau puneți-o în câteva plante suplimentare.

    Avertizări

    Dacă credeți că ați cumpărat un bărbat și o femeie angelfish, ei nu vor lua neapărat la reproducere unul cu celălalt. Este întotdeauna cel mai bine să lași pe Angelfish să decidă asupra partenerului lor de reproducere.
  • Puteți achiziționa o pereche deja potrivită de angelfish de la magazinul local de pește. Cu toate acestea, asigurați-vă că întrebați dacă au crescut cu succes și cât de vechi sunt. Nu doriți să plătiți o mulțime de bani pentru o pereche deja potrivită, care nu au reușit sau în apropierea infertilității în jur de trei ani de vârstă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 55 galon acvariu
    • 20+ Gallon Aquarium
    • 6 până la 12 angelfish
    • Filtru de burete
    • Lemn de pluș și plante
    • Încălzitor
    • Hood cu iluminare de plante
    • Kit de testare a pH-ului
    • Flori sau ardezie de reproducere
    • Bloodworms, creveți de saramură, micro-viermi
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar