Cum să vă îngrijiți de un pește betta crowntail

Crowntail Bettas sunt una dintre mai multe soiuri de pește Betta, cunoscut pentru aripioarele lor spectaculoase, care pot crește de 3 ori dimensiunea corpului peștelui! Acești pește elegant au nevoie de o mulțime de spațiu și un mediu de acvariu curat pentru a rămâne sănătos și pentru a-și păstra aripioarele delicate în formă bună. În plus, asigurați-vă că păstrați-vă Crowntail Betta pe o dietă echilibrată a peletelor sau a fulgiului, care poate fi suplimentată cu alimente live sau înghețate. Deși Crowntail Bettas sunt agresive, ele pot coexista pașnic cu unii cisterții necompetitivi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Locuințe Crowntail Betta
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un crowntail Betta pește Pasul 1
1. Obtine o rezervor Asta e cel puțin 10 galoane (38 L). Crowntail Bettas are nevoie de spațiu suficient pentru ca ei să nu deterioreze aripioarele mari și delicate prin prăbușirea în pereții acvariului, astfel încât să planificați având cel puțin 10 galoane (38 l) pe Betta.
  • Dacă intenționați să vă ocupați betta cu alte pești, veți avea nevoie de un rezervor mai mare, deși dimensiunea exactă a rezervorului dvs. poate depinde de cât spațiu are nevoie de ceilalți pești. De exemplu, dacă adăugați un gurami albastru, rezervorul trebuie să fie de cel puțin 20 de galoane (76 L). Aceasta este dimensiunea minimă a rezervorului pentru un gurami albastru și ar trebui să ofere suficient spațiu atât pentru gurami, cât și pentru Betta (care are cerințe de dimensiune mai mici).
  • Nu încercați să vă păstrați betta într-un fishbowl mic sau o vază mică. Aceste medii nu sunt suficient de spațioase pentru betta dvs. și vor deveni murdar și poluați foarte repede.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 2
    2. Alegeți un rezervor cu un capac montat, astfel încât Betta dvs. nu sară în mod accidental. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați lăsat cel puțin 1-2 inci (2.5-5.1 cm) între partea superioară a apei și capac, deoarece Bettas le place să ajungă la suprafață la aerul de gulp.
  • Bettas sunt pești inteligenți - le puteți pregăti pentru a-și folosi comportamentul lor natural de sărituri pentru a efectua trucuri, cum ar fi sărituri prin cercuri!
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un crowntail Betta pește pas 3
    3. Adăugați un filtru biologic cu fluxul de aer scăzut pentru a apela rezervorul Betta. Adăugarea unui filtru biologic va încuraja creșterea bacteriilor benefice, care ajută la menținerea unui echilibru sănătos de amoniac și nitrați în rezervor. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați păstrat fluxul de aer blând, deoarece un curent puternic poate să vă deterioreze cu aripioarele delicate ale lui Crowntail Betta.
  • Obțineți sfaturi de la un specialist pe pește la magazinul dvs. de companie despre ce fel de filtru va funcționa cel mai bine cu rezervorul Betta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un crowntail Betta pește pas 4
    4. Păstrați temperatura apei între 76-80 ° F (24-27 ° C). Utilizați un încălzitor submersibil pentru a menține apa Betta în mod constant cald. Aceste pești tropicali se dezvoltă în apă caldă, iar fluctuațiile de temperatură pot fi periculoase pentru ele.
  • Verificați puterea de pe încălzitorul dvs. pentru a vă asigura că este potrivit pentru dimensiunea rezervorului dvs. De exemplu, un încălzitor de 50 de wați este ideal pentru rezervoarele de 5-10 galoane (19-38 L). Pentru un rezervor mai mare, ați avea nevoie de o putere mai mare (e.G., 100 wați pentru un rezervor de 20 de galoane (76 L)).
  • Păstrați un termometru în rezervor, astfel încât să puteți verifica dacă încălzitorul funcționează corect.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un crowntail Betta Fish Pasul 5
    5. Mențineți un pH pH de 6.4-7.0 și o duritate de 2-5. Condițiile de apă, cum ar fi nivelul pH-ului și duritatea carbonatului, pot afecta sănătatea Betta. Ridicați un kit de testare a acvariului la magazinul local de animale de companie sau aduceți un eșantion de apă pentru testarea apei de acvariu.
  • Dacă pH-ul și duritatea apei nu se află într-o gamă sănătoasă, întrebați un specialist pe pește la magazinul dvs. de companie pentru sfaturi despre cum să faceți ajustări.
  • Puteți scădea pH-ul apei prin adăugarea de materiale organice, cum ar fi driftwood sau mușchi de turbă. Dacă aveți nevoie să ridicați pH-ul, puteți face acest lucru adăugând o cantitate mică de sodiu de copt în apă (de obicei 1 linguriță (aproximativ 4.8 grame) la 5 galoane (19 l) de apă).
  • De asemenea, va trebui să utilizați apă care este dechlorurată și fără alte contaminante chimice.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 6
    6. Așezați rezervorul într-o zonă slab luminată. Bettas în sălbăticie trăiesc în apă întunecată, plină de plante. Prea multă lumină nu este bună pentru pește și va încuraja, de asemenea, creșterea algelor în rezervor. Păstrați rezervorul din lumina directă a soarelui și alegeți sursele de lumină artificială.
  • Dacă adăugați o lumină artificială la rezervor, puneți-o pe un cronometru, astfel încât acesta să rămână timp de 12 ore în timpul zilei și se oprește timp de 12 ore peste noapte.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 7
    7. Puneți plantele și ascunderea locurilor în rezervor pentru a promova fericirea lui Betta. Simțiți-vă liber să fiți creativi cu decorațiunile dvs., dar vizează apa de apă de plantă care simulează un habitat natural al lui Crowntail Betta. Adăugați un sortiment de plante vii sau artificiale, roci de acvariu fără probleme și peșteri de pește pentru a crea habitat perfect subacvatic.
  • Asigurați-vă că orice plante sau decorațiuni pe care le adăugați sunt în siguranță Aquarium. Ei ar trebui să fie, de asemenea, fără puncte și margini ascuțite, deoarece acestea pot deteriora aripioarele Betta.
  • Dacă doriți, puteți adăuga, de asemenea, un substrat de nisip fin sau pietriș în partea de jos a rezervorului pentru a da mediului un aspect mai natural.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 8
    8. Faceți o schimbare de 10% a apei la fiecare 2-3 zile pentru a vă menține Betta sănătoși. Pentru a înlocui apa din acvariul dvs., utilizați un sifon pentru a îndepărta aproximativ 10% din apă din rezervorul Betta, apoi înlocuiți apa pe care ați scos-o cu apă curată și dechlorurată. Încercați să utilizați apă care este aproximativ aceeași temperatură și nivelul pH-ului ca și apa din rezervor. Repetați la fiecare câteva zile pentru a păstra apa curată!
  • Dacă rezervorul dvs. are un substrat de nisip sau pietriș, va trebui să utilizați un vacuum cu acționare cu Sifon pentru a curăța substratul o dată la 1-2 săptămâni.
  • Puteți face schimbări de apă un pic mai puțin frecvent (e.G., O dată pe săptămână) Dacă rezervorul dvs. este mai mare de 10 galoane (38 L). Cu toate acestea, rețineți că un rezervor cu mai multe pești în el va acumula pierderi mai repede, astfel încât este posibil să fie necesar să faceți schimbări mai frecvente dacă betta dvs. are colegi de rezervoare.
  • Un crowntail Betta care trăiește în apă murdară poate fi mai predispus la putregaiul fin și altele Boluri.
  • Metoda 2 din 3:
    Hrănirea Crowntail Bettas
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un crowntail Betta pește Pasul 9
    1. Hrăniți-vă zilnic Crowntail 2-3 mese mici. Crowntail Bettas are stomacuri mici, așa că trebuie să mănânce mai multe mese mici, mai degrabă decât să aibă doar o mare hrănire. Puteți să vă alimentați Betta până la 3 ori pe zi, dar 2 hrăniri (dimineața și seara) sunt de obicei suficiente.
    • Un program de hrană bună pe care îl puteți încerca pentru o betta este de 3 pelete dimineața, 3 pelete pe timp de noapte. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 10
  • Există o varietate de alimente Betta de înaltă calitate pe piață, cum ar fi pelete de bufet Omega One Betta, pelete de spectru de viață nouă și hikari betta bio-aur. Doriți să stați departe de alimentele de calitate scăzută, cum ar fi alimentele de pește realizate de Tetra și Aquon.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un crowntail Betta Fish Pasul 11
    2. Dați-vă betta o varietate de alimente pe bază de animale ca gustări. Bettas sunt pești insectivori care se bucură de alimente vii și congelate. Opțiunile înghețate bune includ viermi de sânge, viermi negri, larve de țânțari, creveți de saramură, Daphnia.De asemenea, puteți oferi alimente vii, cum ar fi viermi albi sau muștele de fructe fără aripi. Alimentele uscate prin înghețare ar trebui să fie hrănite doar ca un tratament și nu foarte des.
  • Încercați să nu oferiți betta prea mult din oricare dintre aceste tratamente în timpul unei hrăniri. De exemplu, s-ar putea să-i dați 2 sau 3 vierme de sânge uscate într-o singură hrănire.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea colegilor de rezervoare pentru Betta
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 12
    1. Casa Barbat Bettas fără alți bărbați în rezervor. Bărbați Bettas sunt pești foarte agresivi și competitivi. Dacă puneți mai mult de un bărbat cu crowntail în același rezervor, ei se vor lupta și se vor simți stresați tot timpul. Ei se pot lupta chiar și la moarte.
    • Chiar și păstrarea a două bettas de sex masculin în vederea reciprocă în rezervoare separate pot provoca stres. Un Betta de sex masculin va deveni agresiv și va intra în modul de afișare la vederea unui alt bărbat, orice pește asemănător colorat, sau chiar reflecția proprie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 13
    2. Păstrați bărbații și femelele împreună numai pentru reproducere. Batele Bettas sunt mai puțin agresive cu femele decât sunt cu alți bărbați. Cu toate acestea, agresiunea este încă suficientă de o problemă că aceste pești nu coexistă bine împreună. Păstrați-vă bărbații și femeile separate dacă nu intenționați să le reproduceți.
  • Realizarea cu succes a lui Crowntail Bettas este un proces complicat și scump, deci nu încercați până nu aveți o înțelegere aprofundată a ceea ce este implicat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 14
    3. Creați un "rezervor de sororitate" dacă doriți să păstrați mai multe femele. Femeile Crowntail Bettas sunt, de asemenea, agresive, dar pot coexista într-un grup cu alte femei dacă au suficient spațiu și locuri de ascuns. Pentru a minimiza agresiunea, asigurați-vă că rezervorul are o mulțime de plante și ascunde pete cum ar fi roci cu găuri sau goale "Betta Busteni."Oferiți cel puțin un loc de ascundere pentru fiecare pește din sororitatea dvs., astfel încât acestea să poată participa la teritoriile individuale. Sororitățile ar trebui să fie păstrate numai de către cei cu experiență Betta de pește.
  • Sororitățile funcționează cel mai bine cu grupuri de cel puțin 5 femele. Dacă aveți un grup de 5, păstrați-le într-un rezervor care este cel puțin 20 de galoane sau mai mari.
  • În timp ce femeile Crowntail Bettas sunt mai puțin spectaculoase în aparență decât bărbații, ei sunt încă pești frumoși înfricoșători.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 15
    4. Alegeți bancnote necompetitive dacă doriți să vă adăpostiți cu alte specii. Bettas poate coexista relativ pașnic cu un anumit pește al altor specii. Pentru a găsi un bun însoțitor pentru Crowntail, căutați o specie non-agresivă care ocupă o nișă diferită în mediul de acvariu de la Betta. De exemplu, ați putea alege un pește de hrănire de jos, deoarece Bettas își petrec cea mai mare parte a timpului în nivelurile mai înalte ale rezervorului.
  • Unii tovarăși buni pentru Bettas includ Neon Tetras, Guppies Feedder, creveți fantomă, creveți de cireșe și melii neritului. Cory Catfish sunt, de asemenea, un pariu bun și au avantajul suplimentar de a ajuta la menținerea rezervorului curat.
  • Rețineți că Bettas de sex masculin se va simți încă amenințată de orice pește care este similar în dimensiune, comportament și colorare la o betta de sex masculin.
  • Cercetarea spațiului și a cerințelor de hrănire ale oricăror potențiale Tankmates înainte de a le introduce, deoarece nevoile lor ar putea fi diferite de Betta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Crowntail Betta Fish Pasul 16
    5. Urmăriți-vă bine betta în jurul altor pești pentru semne de agresiune. Chiar și cisterții ideali nu sunt neapărat imuni la agresiune de la Crowntail Betta. Ori de câte ori introduceți un pește nou într-un rezervor cu betta (sau invers), urmăriți cu atenție pentru a vă asigura că peștele dvs. nu se luptă. Fiți pregătiți să separe Betta de la celălalt pește, dacă este necesar.
  • Când introduceți mai întâi betta dvs. la un rezervor cu alți pești, păstrați Betta limitată la o ceașcă de betta sau la o altă incintă transparentă timp de 30 de minute înainte de eliberarea acestuia. Nu eliberați betta în rezervor dacă îl vedeți că efectuați un afișaj de amenințare (E.G., Extinderea galerii sale și "dans" înainte și înapoi).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă observați bulele spumă care se acumulează în partea de sus a rezervorului dvs. Crowntail Betta, nu vă faceți griji - acesta este doar un semn că betta dvs. este matură sexuală. Este un instinct și ceea ce ar face în sălbăticie. Barbat Bettas (și mai puțin frecvent, femele) Construiți aceste cuiburi de bule pentru a se pregăti pentru reproducere (dacă este sau nu o femeie / bărbat este prezent).
  • Veți ști că peștele dvs. Betta este sănătos Dacă ochii ei sunt clară, aripioarele sale nu sunt legate și mănâncă în mod activ.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar