Cum să reproduceți angelfish

Angelfish sunt un favorit de hobbyiști de acvariu de apă dulce pentru aspectul lor unic. Cu corpuri triunghiulare, dungi îndrăznețe și aripioare lungi, acest pește tropical elegant și ușor de a înfrumuseța orice rezervor de apă dulce. Inițial din America de Sud și în principal găsită în Amazon, acești pești atractivi s-au adaptat bine să fie păstrat ca animale de companie în acvariile care sunt stabilite în mod corespunzător pentru a-și satisface nevoile. În plus față de numeroasele lor atribute pozitive, angelfish sunt, de asemenea, relativ ușor de ras în captivitate. Sub condițiile potrivite ale rezervorului, cei care se bucură de păstrarea angelfishului pot să le urmărească și să crească în adulți. Odată ce învățați cum să reproduceți Angelfish, veți fi bine pe drum.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea condițiilor potrivite pentru reproducere
  1. Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 1
1. Configurați un acvariu de apă dulce suficient de mare pentru a pregăti reproducerea Angelfish. Încercați să alegeți un rezervor care este cel puțin 20 de galoane (75.7 l) și în mod ideal 29 de galoane (110 l) mari. Perechea dvs. de angelfish va face cel mai bine cu o mulțime de spațiu. În trimestrele înghesuite, angelfish nu se va simți în siguranță și nu va reuși să se reproducă.
  • Încercați, de asemenea, să plasați angelfish într-un rezervor înalt care este înalt. Angelfishul matur poate crește până la un picior lung de la dorsal la aripile lor anale, ceea ce înseamnă că doriți să vă cazați lungimea neobișnuită.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 2
    2
    Testați pH-ul apei. În habitat natural, îngerii de apă dulce trăiesc în apă moale, care este ușor acid. Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că apa lor de acvariu are un pH între 6 și 8 ani.0, cu gama ideală fiind 6.5 și 6.9. Angelfish sunt relativ rezistente când vine vorba de pH și tolerează o gamă largă de condiții de apă, dar doriți să încercați să fotografiați pentru acest mediu fericit pentru a produce o pereche de reproducere mulțumită.
  • Dacă apa dvs. nu este în intervalul de pH ideal, un filtru de de-ionizare sau o osmoză inversă (r.O.) filtrul poate face truc. Acestea sunt de obicei atașate la sursa principală de apă și pot rula de la destul de ieftin la incredibil de scumpe. Acestea sunt, totuși, eficiente.
  • Încercați să nu utilizați substanțe chimice pentru a modifica pH dacă este posibil. Soluțiile chimice a pH-ului modifică alcalinitatea sau aciditatea apei mult prea drastic, ceva în care îngerii tăi sunt sensibili la. Îngerii pot să nu reușească să se reproducă sau, mai rău, să moară dacă pH-ul se leagă prea drastic de unul extrem de extrem de la altul. Asigurați-vă că pH-ul apei de acvariu nu se schimbă mai mult de 0.2 pe zi.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 3
    3. Setați temperatura apei. Din nou, deoarece angelfish sunt foarte adaptate peștii, tolerează o gamă largă de temperaturi. Dar ele se dezvoltă atunci când temperatura apei este dreaptă în timină, între 78 ° și 86 ° F (22 ° și 27 ° C), fiind o țintă bună de 82 ° F.
  • Țineți minte compromisurile de diferite temperaturi ale apei. Apa mai caldă este, fără îndoială, mai bună pentru sistemele imune ale îngerilor, în timp ce apa mai reci crește durata lor de viață.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 4
    4. Puneți un filtru bun în acvariul dvs. Angelfish sunt ideale pentru curenții puternici, deci aveți grijă să utilizați un filtru de debit mare, care ar putea să-i învețe în mod inutil. Mai bine să utilizați un filtru de burete, filtru de pietriș sau ambele - în felul acesta, îngerii tăi vor avea energie pentru iubire, iar prăjirea lor mică nu va fi aspirată în filtru atunci când se termină.
  • Efectuați cel puțin 50% schimbări de apă în fiecare săptămână, fie ca parte a activității regulate de curățare.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 5
    5. Hrăniți-vă bine angelfish-ul. Îngerii nu sunt în mod obișnuit consumatori foarte pretențioși, dar se bucură de alimentele lor proaspete și, în general, au apetite foarte robuste. Trageți pentru a vă hrăni îngerii de cel puțin două sau trei ori pe zi, fiind atenți să nu le depășiți.
  • Dă-ți îngerii 3 la 5 minute pentru a hrăni cu orice mâncare pe care o dai. Orice produs alimentar care nu a fost consumat după 5 minute trebuie îndepărtat din rezervor pentru a promova apă curată.
  • Dacă introduceți un nou fel de mâncare îngerilor, nu le alimentați deloc pentru una sau două zile. Apoi, când introduceți alimentele noi, asigurați-vă suficient pentru una sau două mușcături, completate cu alimente regulate. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a le face încântați de noul fel de mâncare.
  • O dietă obișnuită poate consta în principal din alimente fulgi uscate, completate cu Brine creveți și viermii de sânge. Alimente vii, în afară de creveții de saramură, nu este recomandat pentru îngeri din cauza șanselor de boală.
  • Partea 2 din 3:
    Setarea în reproducerea mișcării
    1. Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 6
    1. Sex Îngerii tăi pentru a izola o pereche de reproducere. Sexul tânărului Angelfish (dimensiunea corpului este mai mic decât un sfert) este lângă imposibil, deci nici măcar nu vă deranjează. Cu mai multă angelfish matur, sexul poate fi distins prin privirea la tuburile ventilației. Cu bărbați, tubul este mai mic, punct de vedere, aproape triunghiular. Tuburile feminine sunt mai mari și pătrate, ca o radieră pe un creion.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 7
    2. Utilizați alte caracteristici comune la sexul dvs. Angelfish. Privind la tuburile peștelui este cel mai fiabil mod de sex. Dar luate împreună, alte caracteristici vă pot ajuta să determinați sexul unui înger. Doar amintiți-vă să nu luați în nici un fel singur caracteristică atunci când sexul - uită-te la întreaga imagine.
  • Femelele tind să fie mai mari în timp ce bărbații tind să fie mai unghiuri.
  • Dorsalele de sex feminin sunt ținute ușor înapoi, în timp ce dorsalele de sex masculin sunt pe deplin în poziție verticală, la aproape un unghi de 90 de grade față de ciocul de cap.
  • Femelele tind să țină ventrale mai aproape de corp, în timp ce bărbații țin mai mult ventraluri
  • Femelele au un cap mai înclinat, în timp ce bărbații au adesea o lovitură distinctă pe capetele lor.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 8
    3. Alternativ, cumpărați o pereche de reproducere. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți de-a face cu bărbații sau femele, acesta poate fi util să cumpărați pur și simplu o pereche de reproducere. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că sunt mai tineri și s-au dovedit a se naște bine. Acest lucru este mai scump decât sexul dvs., dar de multe ori este un mod mai fiabil și mai eficient de reproducere rapidă.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 9
    4. Așteptați ca bărbații și femelele de reproducție să se împerecheze dacă păstrați mai mult de două angelfish. Acest lucru poate dura 6 până la 7 luni sau chiar mai mult pentru îngerii care sunt mai sălbatici sau mai slabi. Într-un rezervor mare, veți observa un bărbat și o femeie care se împerechează în mod esențial, trimițându-se pe terțul terț. Așteptați o zi sau două doar pentru a vă asigura că perechea este într-adevăr o pereche.
  • Imagine intitulată Rasa Angelfish Pasul 10
    5. Izolați orice perechi de reproducere într-un rezervor separat de reproducere. Asigurați-vă că chimia apei este aceeași cu rezervorul în care erau doar în. Îngerii se simt mai siguri și în starea de spirit pentru procreare atunci când sunt lăsați la ei înșiși. Puneți-le în cel puțin 20 de galoane (75.7 l) rezervor înalt care este ridicat, astfel încât să vă deplasați lângă rezervor la nivelul pieptului sau al ochilor. Acest lucru va crea mai puține distrageri și, în cele din urmă, un cuplu mai fericit.
  • În rezervorul de reproducere, oferă o suprafață pentru îngerii să-și depună ouăle. Un conferă conul de reproducere, un mop de reproducere sau pur și simplu o bucată de ardezie sunt elemente de crescători adesea aleg. Îngerii au fost, de asemenea, cunoscuți că își pun ouăle direct pe filtrul de apă, de exemplu.
  • Partea 3 din 3:
    Așteptând îngerii să se spună
    1. Imagine cu titlu de rasă Angelfish Pasul 11
    1. Așteptați ca perechea de reproducere să se spună. Uneori, perechile de reproducere au apărut doar câteva zile după ce au fost transferate în rezervorul de reproducere. În alte cazuri, poate dura câteva săptămâni de așteptare și un pic de prelungire pentru ca ei să se simtă suficient de confortabil pentru a produce prăjiți. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încuraja reproducerea:
    • Ridicați temperatura la câțiva grade dacă este în prezent sub 80 ° F (27 ° C).
    • Faceți o schimbare de apă de 75%, fiind atentă să condiționați apa și să vă asigurați că pH-ul și moliciunea apei este aproape de ceea ce îngerii sunt obișnuiți.
    • Hrăniți-le un pic mai mult decât de obicei cu alimente uscate în îngheț de înaltă calitate.
    • Dați-le mai multă siguranță prin adăugarea de plante suplimentare, mopuri de reproducere sau alte recuzită fibroasă, decontaminată.
    • Încercați un acvariu mai mare dacă rezervorul dvs. este la sau sub 20 de galoane (75.7 l) Mark.
    • Plasați o altă pereche de angelfish sau o altă pereche de reproducere aproape, dar încă separă de acvariul lor. Uneori, vederea unui alt angelfish îi va face reproducerea.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 12
    2. Dacă toate celelalte nu reușește, împerecheați îngerii cu colegi diferiți. Dacă ați așteptat în zadar pentru perechea de reproducere pentru a face fapta și ați încercat toate sugestiile de mai sus, ar putea fi timpul să jucați din nou Matchmaker. Există o șansă bună că perechea de reproducere nu este de fapt compatibilă și veți dori să găsiți un partener diferit pentru fiecare pește. Încercați să le plasați înapoi într-un acvariu mai mare și să așteptați ca ei să se împerecheze cu alți colegi.
  • Imagine intitulată Rasa Angelfish Pasul 13
    3. Lăsați angelfish spatele propriului prăjit dacă se dorește. Angelfish În mod normal, îngrijește-o pentru propriul lor spawn, astfel încât să le lăsați la ea odată ce au dat naștere și le deranjează cât mai puțin posibil. Orice formă de stres nejustificat sau rutină neașteptată poate provoca angelfish să înceapă să-și mănânce propriul prăjit.
  • Pe măsură ce perechea de reproducere ridică prăjirea lor, continuați să hrăniți perechea de reproducere ca înainte, luând în considerare că nu pot fi la fel de foame. Îndepărtați alimentele nedorite sau neobișnuite imediat după hrănire și luați dureri pentru a vă asigura că calitatea apei este ridicată și necontaminată.
  • Ocazional, obțineți o pereche de îngeri care își mănâncă prăjiturile. Când se întâmplă acest lucru, nu aveți nici o alternativă, ci să scoateți conul sau ardezia cu ouăle într-un alt rezervor care conține apă identică și să le ridice artificial.
  • Imagine intitulată de rasă Angelfish Pasul 14
    4. Ridicați Fry artificial dacă aveți nevoie. Transferați prăjirea la un galon curat (3.8 l) rezervor cu o linie aeriană care alimentează bule de dimensiuni medii în apă. Tratați apa filtrată de 100% cu un fungicid, apoi cu Actiflavin, un antibacterian. Transferați prăjirea pe ardeaua de reproducere sau mop, astfel încât să se îndrepte spre fundul rezervorului și să se apropie de compania aeriană. Luați în considerare păstrarea rezervorului în întuneric pentru a interzice creșterea dăunătoare a bacteriilor.
  • Imagine intitulată Rasa Angelfish Pasul 15
    5. Așteptați ca prăjirea să se traseze după aproximativ 60 de ore în 80 ° F (27 ° C). În această etapă, ei vor fi simpli wriggleri și nu vor trebui să mănânce nimic. După 5 zile în această etapă, ei devin înotul liber și vor începe să aibă nevoie de mâncare (creveți de saramură bine). Furajele mici, frecvente sunt cele mai bune. După ce Fry începe să înoate într-un nor, acestea ar trebui transferate la o dimensiune medie (2.5 galon la un rezervor de 10 galon).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Deoarece angelfish sunt sensibile la substanțe chimice, este mai bine să încercați să echilibrați rezervorul în mod natural atunci când este posibil. Un balsam de apă este mai puțin dăunător decât majoritatea substanțelor chimice și poate ajuta la echilibrarea apei acvariului prin neutralizarea clorului și a metalelor dăunătoare.
  • O alternativă la achiziționarea unei perechi de angelfish de reproducere este de a cumpăra 10 până la 12 anior angelfish. Ei se vor împerechea și se vor rasa. Perechi vor rămâne împreună și vor rasa și vor pune ouă noi la fiecare câteva săptămâni.
  • Când învățați cum să reproduceți Angelfish, încercați diferite tehnici dacă sunt ezitante să se reproducă. Ridicați temperatura apei la câteva grade, înlocuiți cel puțin 70% din apă în timpul unei curățări parțiale și încercați alimente vii sau înghețate.
  • Filtrele de burete sunt cele mai bune atunci când încercați să reproduceți angelfish. Ei filtrează cel mai bine apa și sunt ușor de clătit și curățați când sunt necesare modificări parțiale ale apei în rezervor. Small, Baby Angelfish, de asemenea, nu va fi prins în filtre de burete.
  • Utilizați un 9" conul de reproducere pentru ouăle lor. Angelfish sunt trageți la formă și într-un acvariu de 20 de galoane, le oferă o cameră amplă să-și pună ouăle. De asemenea, va permite îndepărtarea ușoară într-un rezervor de incubație.
  • Avertizări

    Nu efectuați modificări de temperatură bruscă la apa rezervorului dvs. de angelfish. Acest lucru poate șoca peștele. Dacă doriți să stimulați temperatura pentru a încuraja reproducerea, faceți-o încet și numai cu câteva grade.
  • Nu uitați să faceți curățarea regulată, parțială a apei rezervorului de angelfish. Perechea este foarte sensibilă la murdărie și resturi atunci când se reproduce și nu sunt susceptibile de a se reproduce în apă murdară.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Aquarium și sistem de filtrare
    • Plante de acvariu
    • Driftwood
    • Food de calitate de calitate
    • Condiționer de apă
    • Borcan de sticlă mare sau acvariu separat pentru ouăle angelfish
    • Mâncare de pește uscată în direct sau îngheț pentru a stimula reproducerea
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar