Cum de a construi un acvariu de pește prădător de apă dulce

Peștele prădători sunt distractive, animale de companie fascinante, dar nu sunt ca o întreținere redusă ca și alte pești de acvariu. Dacă sunteți gata să faceți angajamentul, investiți într-un acvariu mare, precum și un filtru, o pompă de aer și un încălzitor. Pentru a crea un ecosistem atrăgător, îmbogățit, stocați rezervorul cu locuri ascunse și plante vii sau false. Menținerea mediului ia o anumită lucrare, păstrarea animalelor de companie fericite și sănătoase merită bine!

Pași

Metoda 1 din 5:
Configurarea acvariului
  1. Imagine intitulată Construirea unui acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 1
1. Casă de pește în cel mai mare acvariu posibil. Când vine vorba de dimensiunea rezervorului pentru peștele prădător, mai mare este mai bine. Dimensiunea exactă de care aveți nevoie depinde de specia și de numărul de pești pe care intenționați să îl păstrați. De exemplu, puteți păstra 6 cichlide într-un rezervor de 55 de galoane (210 L), dar veți avea nevoie de un rezervor care deține cel puțin 200 de galoane (760 l) de apă dacă doriți să creați un ecosistem cu mai multe specii.
  • Asigurați-vă că vă mențineți rezervorul pe un stand special conceput pentru acvarii. Un rezervor complet stocat poate cântări la fel de mult ca 10 kilograme (4.5 kg) la 1 galon (3.8 l).
  • Nou 200 la 400 galon (760 până la 1.510 l) Canks poate costa mii de dolari (u.S.). Pentru a economisi bani, încercați să faceți cumpărături pentru acvarii la vânzările de garaj și la magazinele secundare.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 2
    2. Instalați un filtru cu un debit de 5 până la 6 ori mai mare decât volumul rezervorului. Achiziționați un filtru extern online sau la un magazin de animale de companie care transformă peste 5 până la 6 ori volumul rezervorului pe oră. Dacă este necesar, utilizați mai multe filtre pentru a vă menține calitatea apei rezervorului.
  • De exemplu, dacă aveți un rezervor de 100 de galoane (380 L), utilizați un filtru cu un debit de 500 până la 600 galoane (1.900 până la 2.300 L) pe oră.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 3
    3. Includeți o pompă de aer pentru a oxigena apa. Pompele de aer ajută la menținerea apei în mișcare, dar scopul lor principal este de a adăuga oxigen. Fără o pompă de aer, peștele tău ar putea consuma tot oxigenul în apă și sufocat.
  • În plus, unele specii, cum ar fi cichlidele africane, cum ar fi apa cu un curent constant. Când navigați pentru pești, întrebați un angajat al magazinului de animale de companie dacă recomandă o pompă specială sau un producător de undă destinat peștelui care necesită un curent.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 4
    4. Utilizați un încălzitor pentru a menține temperatura corectă a apei pentru peștele dvs. Controlați temperatura rezervorului cu încălzitoarele de acvariu submersibile, care sunt disponibile online și la magazinele de animale de companie. Temperatura corectă variază în funcție de specie. Pentru cele mai multe pești prădători de apă dulce păstrată în mod obișnuit ca animale de companie, va trebui să mențineți o temperatură de 75 până la 85 ° F (24 până la 29 ° C).
  • Utilizați acest calculator pentru a afla wațiunea necesită încălzitor: https: // acvariuminfo.org / volumecalculator.HTML. Ca regulă generală, veți avea nevoie de 3 până la 5 wați la 1 galon (3.8 l) de apă.
  • Puteți cumpăra mai multe încălzitoare submersibile sau puteți investi într-un singur, mai eficient.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește de apă dulce Pasul 5
    5. Linia de jos a rezervorului cu aproximativ 2 inci (5.1 cm) de pietriș. Du-te cu pietricele de pietriș sau râu din magazinul de animale de companie. Utilizați un produs care este marcat special pentru acvariile de apă dulce în loc să folosească pietrișul dintr-un magazin hardware.
  • Înainte de a intra în rezervor, puneți pietrișul într-o sită și spălați-l bine cu apă curgătoare.
  • Nisipul nu este de obicei cea mai bună alegere, deoarece este în sus în apă. Cu toate acestea, unele specii preferă nisip peste pietriș, deci consultați un angajat al magazinului de animale de companie despre opțiunea potrivită pentru peștele dvs. specific.
  • Dacă includeți plante vii în rezervorul dvs., puteți utiliza și solul acvariului. Asigurați-vă că achiziționați solul de acvariu cumpărat de magazin - nu utilizați doar murdărie din curtea dvs. sau din solul de grădină standard.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 6
    6. Loc Plante, ascunderea petelor și obiecte decorative în rezervor. Acum este timpul pentru unele amenajări de amenajare! Înființați plante vii sau false, peșteri și alte decorațiuni pentru a face mediul mai îmbogățit pentru peștele dvs.
  • Ascunderea petelor sunt deosebit de importante dacă păstrați un prădător ambuscadă, cum ar fi cuțifele.
  • Plantele vii sunt plăcute din punct de vedere estetic și ajută la menținerea nivelurilor adecvate de pH și oxigen. Cu toate acestea, un pește de prădător, cum ar fi cichlidele, cum ar fi să sapă și să omoare plantele, astfel încât alternativele false ar putea fi o investiție mai bună.
  • Furnizarea de lumină pentru plante: Dacă nu păstrați plante vii în rezervor, veți avea nevoie doar de o lumină standard de acvariu, astfel încât peștele dvs. va fi vizibil. Pe de altă parte, va trebui să investiți în iluminare adecvată dacă creșteți plante acvatice vii. În general, veți avea nevoie de 2 până la 3 wați pe 1 galon (3.8 l) de apă.

    Metoda 2 din 5:
    Ciclismul apei
    1. Imagine intitulată Construiește un acvariu de pește de apă dulce Pasul 7
    1. Umpleți rezervorul cu apă caldă. După ce ați căptușit fundul cu pietriș, plante adăugate și plasați pete de ascundere în rezervor, umpleți-o cu apă caldă. Pentru a vă asigura că apa este potrivită pentru pește, testați-l cu un kit de testare a acvariului, pe care îl puteți găsi online și la magazinele de animale de companie.

    Modificarea apei: Dacă apa dvs. de robinet are nivele mari de clor, achiziționați un dechlorinator online sau la magazinul de animale de companie și utilizați-l conform instrucțiunilor. Dacă apa dvs. de robinet conține metale grele, este posibil să aveți nevoie să umpleți rezervorul cu apă îmbuteliată sau filtrată.

  • Imagine intitulată Construiește un acvariu de pește de pește dulce Pasul 8
    2. Adăugați picături de amoniac sau fulgi de pește în apă. Înainte de a adăuga pește la acvariu, va trebui să crească bacterii sănătoase care vor ajuta la susținerea ecosistemului. Pentru a porni procesul, fie presărați alimentele de pește în rezervor, fie adăugați picături de amoniac de acvariu cumpărat de magazin.
  • Fulgii de pește sau picăturile de amoniac vor cauza niveluri de amoniac la spike. Apoi, bacteriile care consumă amoniac vor începe să crească. Aceste bacterii vor păstra nivelurile de amoniac și nitrit în verificarea și ajută la prevenirea toxică a apei.
  • Imagine intitulată Construiește un acvariu de pește de apă dulce Pasul 9
    3
    Test Nivelul de amoniac, nitrit și nitrat în mod regulat timp de 2 până la 8 săptămâni. La câteva zile după adăugarea amoniacului la apă, testați-o cu un kit de testare chimică de acvariu. Căutați o citire amoniac de cel puțin 2 până la 4 ppm (părți per milion). Testați din nou apa la fiecare 2 până la 4 zile și căutați niveluri de amoniac inferior și niveluri mai mari de nitrit.
  • După creșterea nivelului de nitrit, mențineți testarea în mod regulat a apei până când nivelele de nitrit scade și nivelurile de nitrați spike. În decurs de 2 până la 8 săptămâni, nivelurile de amoniac și nitrit ar trebui să se stabilizeze la 0 ppm, iar nivelele de nitrate ar trebui să fie de aproximativ 0 până la 2 ppm.
  • Metoda 3 din 5:
    Adăugând pește în rezervor
    1. Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 10
    1. Alegeți pește compatibil dacă construiți un acvariu multi-specii. Înainte de a alege pești, este întotdeauna important să vă faceți cercetările. Nu cumpărați niciodată pește pe impuls - trebuie să vă asigurați că peștii sunt compatibili din punct de vedere social și prosperă în aceleași condiții de mediu. În plus, asigurați-vă că citiți descrierile speciilor sau consultați un angajat al magazinului de animale de companie despre cât de mare va crește un pește.
    • De exemplu, Juvenile Arowanas la magazinul de animale de companie ar putea fi mai mic de 6 inci (15 cm), dar ele pot crește la lungimi mai mari de 3 picioare (91 cm)!
    • Dacă doriți să includeți un amestec de pește în rezervor, cereți angajaților la magazinul de animale de companie să recomande pește compatibil. Evitați includerea peștilor mici, pe care peștele dvs. de pradă îl va ataca sau va mânca.
    • Ați putea include cichlide africane agresive și semi-agresive, tetras și leopard pește în rezervor, care toate condițiile de apă similare. Cu condiția ca rezervorul dvs. să fie suficient de mare, să adăugați pești nedefizioniști considerabili, cum ar fi un Pleco (Suckethouth Cadfish, care este un eater de alge), gigant Danios și pește Road Rainbow.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 11
    2. Achiziționați pește de la magazinul de animale de companie după tratarea apei rezervorului. Răsfoiți magazinele de animale, cercetarea speciilor de pește online și întrebați angajații magazinului de animale de companie pentru sfaturi în timp ce tratați apa. Deoarece durează câteva săptămâni pentru a cicliza apa, aveți o mulțime de timp pentru a selecta peștele drept pentru rezervorul dvs. Odată ce nivelurile dvs. chimice s-au stabilizat, cumpărați peștele dvs. și aduceți acasă noile dvs. animale de companie.
  • Atunci când alegeți peștii, căutați semne evidente de boală, cum ar fi pielea de înșurubată, patch-urile albe, ochii tulburi sau înotul neregulat. Chiar dacă doar un singur pește prezintă simptome ca acestea, presupune că colegii săi de rezervor sunt potențial infectați. Dacă observați steaguri roșii, găsiți un alt magazin de animale de companie.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 12
    3. Acționați treptat peștele în noul lor mediu. Înainte de a introduce peștele în rezervor, setați încălzitorul la temperatura recomandată, care va fi cel mai probabil aproximativ 75 ° F (24 ° C). Când temperatura este corectă, transferați peștele din saci în recipiente din sticlă sau din plastic. Așezați un recipient lângă rezervor, înfășurați o bandă de cauciuc strâns în jurul unui capăt al unui tub flexibil și rulați tubul de la rezervor la recipient.
  • Asigurați-vă că recipientul temporar este de aproximativ jumătate complet. Gravitatea va fi sifon de apă de la rezervor la recipientul temporar prin tub și banda de cauciuc strâns înfășurată va controla fluxul de apă. Picătură de picurare, apa rezervorului se va amesteca cu apa din sacul magazinului de animale de companie.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește de apă dulce Pasul 13
    4. Transferați peștele în rezervor după aproximativ 30 de minute. Permiteți apei rezervorului să se scurgă în recipientul temporar și se amestecă cu apa de magazin pentru animale de companie timp de aproximativ 30 de minute. Apoi scoateți peștele cu o plasă de plasă moale și transferați-o în rezervor. Repetați pașii pentru a accelera fiecare dintre noile dvs. animale de companie.
  • Pentru a evita introducerea germenilor și a paraziților ecosistemului dvs., nu turnați apa din rezervorul magazinului de animale de companie direct în acvariul dvs. Utilizați o rețea pentru a transfera peștele în rezervor.
  • Bacsis: Dacă aveți un acvariu stabilit și introduceți noi pești, amestecați în jurul peșterilor, plantelor și altor elemente decorative. Pornirea împrejurimilor va face ca peștele existent să se simtă ca și cum ar fi într-un mediu nou, așa că vor fi mai puțin probabil să se comporte agresiv spre noul pește.

    Metoda 4 din 5:
    Hrănirea peștilor prădători
    1. Imagine intitulată Construiește un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 14
    1. Includeți cel puțin 3 tipuri diferite de alimente pe săptămână. Cele mai multe specii de pești prădători necesită o dietă diversă de pește alimentator congelat sau creveți, viermi, greieri și pelete comerciale. Cerințele specifice variază în funcție de specie, dar, în general, oferă cel puțin 3 tipuri de alimente pe săptămână pentru a vă menține peștii de pradă sănătoși.
    • Adresați-vă angajaților magazinului de animale de companie sau verificați online pentru nevoile dietetice ale speciilor dvs. specifice de pești.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 15
    2. Hrăniți peștele dvs. o dată pe zi. Cantitatea corectă a alimentelor depinde de numărul și speciile de pești prădători din rezervor. Cele mai frumoase pești de predare păstrate în mod obișnuit ca animale de companie au nevoie de 1 până la 2 viermi de masă, creveți de saramură sau pește de alimentare mici pe zi. În general, hrăniți peștele dvs. cantitatea de alimente pe care le pot mânca în 5 minute.

    Masuri de siguranta: Unele specii de pești prădători au dinți ascuțiți și fălci puternice. Pentru a preveni rănirea, alimentele mai mici în rezervor cu o pereche de forceps sau clești.

  • Imagine intitulată Construirea unui acvariu de pește de apă dulce Pasul 16
    3. Oferiți pește de alimentare vii ca o tratați ocazională. Oferirea animalelor de companie de pește vii prea adesea poate promova comportamentul agresiv. În plus, peștii de alimentare vii, care de obicei sunt gupi sau minnows, sunt grași și nu sunt la fel de nutritive ca opțiuni înghețate. Dacă doriți, oferiți-le la peștele dvs. carnivore o dată pe lună sau așa.
  • Achiziționați pește de alimentare dintr-un magazin de animale de companie reputație. Când le achiziționați, verificați rezervorul pentru curățenie și căutați pește bolnav. Dacă intenționați să oferiți în mod regulat pește de alimentare, luați în considerare Creștere propria dvs. într-un rezervor separat.
  • Dacă unii dintre peștii tăi prădători doresc doar să mănânce pradă viu, încercați să fiți dezghețați, zdrențe congelate sau creveți de saramură cu cleștele pentru a face alimente care nu sunt mai atrăgătoare.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește de pește de apă dulce Pasul 17
    4. Furnizați fulgi de pește comercială pentru orice colegi de rezervoare non-pradă. Dacă aveți un pește non-carnivor, hrăniți fulgi comerciale sau peleți o dată pe zi. Verificați eticheta produsului dvs. pentru cantitatea recomandată de alimente pentru a adăuga la rezervor pe pește.
  • Observați atât peștele dvs. de pradă și non-pradă atunci când mănâncă pentru a obține o senzație pentru cantitatea potrivită de alimente. A se vedea cât de mult alimente pot consuma în aproximativ 5 minute și urmăresc să ofere această sumă în fiecare zi. Evitați supraîncălzirea, care ar putea reduce calitatea apei rezervorului.
  • Metoda 5 din 5:
    Menținerea acvariului dvs.
    1. Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește de apă dulce Pasul 18
    1. Îndepărtați deșeurile, algele și resturile la fiecare 1 până la 2 zile. Utilizați o perie de sifon și de curățare pentru a vedea rezervorul în mod regulat. Curățați mai întâi orice alge sau altă creștere a filmelor de pe laturile și colțurile rezervorului. Apoi aspirăm căpșuni, resturi de alimente și alte resturi cu sifon.
    • Scrub mai întâi, astfel încât să puteți aspira problema pe care o răsturnați din rezervor. Pentru a evita deteriorarea sticlei, asigurați-vă că nu se înțelege pietriș între peria de frecare și rezervor.
    • Păstrarea unui consumator alge în rezervor poate reduce întreținere. Un catfish Pleco este o opțiune bună, dar să fie conștientă de faptul că Plecos comun poate crește la o lungime de 12 până la 24 de centimetri (30 până la 61 cm). Soiurile care max în jurul valorii de aproximativ 6 inci (15 cm) includ Pleco nas de păr, Peckoltia, Catfish Otocinclus și Farlowella.
  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 19
    2. Schimbați 20% până la 25% din apă la fiecare 1 până la 2 săptămâni. Sifonați apa într-o găleată, apoi aruncați-o. Umpleți un recipient cu apă caldă (încercați să potriviți temperatura rezervorului), apoi adăugați-o în rezervor. Dacă apa dvs. de robinet trebuie tratată, adăugați un dechlorinator sau orice alte modificări înainte de a le adăuga la acvariu.

    Bacsis: Dacă apa este tulbure, nivelurile chimice sunt oprite, un pește este bolnav sau un pește a murit recent, schimbați 50% din săptămânal de apă.

  • Imagine intitulată Construiți un acvariu de pește prădător de apă dulce Pasul 20
    3. Testați chimia apei la fiecare 3 până la 4 săptămâni. Utilizați kitul de testare a acvariului pentru a verifica pH-ul, amoniacul, nitrit, nitrat, clor și nivelurile de metale grele cel puțin o dată pe lună. Amoniacul, nivelele de nitrit și clor ar trebui să fie de 0 ppm, iar nivelurile de nitrați ar trebui să fie mai mici de 50 ppm. Rețineți că, pentru un anumit pește, nivelurile de nitrați ar trebui să fie sub 2 ppm.
  • Pentru majoritatea peștilor, pH-ul trebuie să fie neutru sau între 6 ani.5 și 8.0. Dacă este necesar, adăugați un drifkwood dezinfectat sau mușchi de turbă în rezervor sau ajustați pH-ul cu un amendament cumpărat de magazin.
  • Dacă amoniac și nivelele de nitrit sunt peste 2 până la 4 ppm, se schimbă imediat până la 50% din apă. Pentru a reduce rapid nivelurile de amoniac toxice, achiziționați un amendament la Aquarium Amoniac la magazinul de animale de companie.
  • sfaturi

    Includeți pește de pradă cu diferite stiluri de vânătoare într-un rezervor multi-specii. Uită-te online sau a verifica cu un angajat al magazinului de animale de companie pentru a afla dacă o specie îi place să stea, chase sau ambuscadă. Încărcarea pe pește cu aceleași instincte de vânătoare ar putea duce la agresiune teritorială.
  • Luați în considerare adăugarea nevertebratelor acvatice în rezervor, cum ar fi melcii. Ele vă pot ajuta să vă păstrați sănătatea acvariului.
  • Uneori, peștele nu supraviețuiesc șocului de tranziție la un nou acvariu, așa că nu fi prea greu pentru tine dacă un pește moare. Asigurați-vă că eliminați cu promptitudine orice pește mort pentru a evita răspândirea bolii.
  • Avertizări

    Multe specii de pești prădători pot trăi timp de 10 până la 20 de ani. Înainte de a vă construi comunitatea de pește prădător de apă dulce, asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru un angajament pe termen lung.
  • Dacă peștele vostru depășește mediul, nu le eliberați în sălbăticie. Verificați dacă magazinul de animale de companie le va lua înapoi sau va vedea dacă aveți un prieten responsabil care este interesat să păstreze un animal de companie acvatic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar