Cum de a rasa guppies

Guppies au culori minunate, fețe drăguțe, și cele mai bune din toate, ușor de îngrijorat. Ce mai vrei într-un pește? Dacă sperați să vă păstrați acvariul plin de aceste frumusețe mici, va trebui să învățați cum să vă reproduceți peștele și îngrijirea pentru prăjirea lor drăguță.

Pași

Partea 1 din 2:
Reproducere guppies
  1. Imagine intitulată Rasa Gupies Pasul 1
1. Selectați peștele pe care doriți să îl reproduceți. Țineți minte numărul de pești pe care doriți să-l reproduceți, colorarea fiecărui pește și forma cozilor lor. Dacă alegeți două pești pentru a rasa care au aceleași modele de culori, Fry va avea, de asemenea, acel model de culoare. Același principiu se aplică pentru forma fin.
  • Numărul de pești: În general, veți dori să selectați un bărbat și două sau trei feminin Guppies pentru reproducere. Când există un raport de unul la unul, bărbatul devine adesea agresiv, urmărind femeia din jurul rezervorului. Cu un raport de unul până la trei, atenția bărbatului este împărțită între trei femele, făcând reproducerea unui proces mai puțin stresant pentru femei.
  • Modelul de culoare: Există mai multe modele de bază guppy. Acestea includ sălbatice (gri sau colorant de măsline), albino (culori deschise sau alb cu ochi roșii,) blondă (culori ușoare cu pigment negru,) și albastru (culoarea albastră strălucitoare.)
  • Formă de coadă: forma cozilor guppy poate varia de la o aripă rotunjită la o formă asemănătoare cu sabie. Există multe forme și dimensiuni diferite pe care le vin cozile Guppy, dar cele mai frecvente sunt delta (care este o formă triunghiulară mare, foanail (care este în formă de ventilator) și coada rotundă (care este mică, forma rotunda.)
  • Imagine intitulată Rasa Guppies Pasul 2
    2. Selectați rezervorul de reproducere. Ar trebui să selectați un rezervor de 10 până la 20 de galoane cu un încălzitor și un filtru blând. Doriți ca filtrul să fie blând, deoarece altfel bebelușul Guppies (care se numesc Fry) ar putea fi aspirat filtrul și ucis. Dacă credeți că filtrul dvs. este prea puternic, acoperiți deschiderea filtrului cu ciorapi cu toc. Colanții vor permite filtrarea apei, dar va proteja și prăjirea.
  • Imagine intitulată Rasa Guppies Pasul 3
    3. Configurați rezervorul. Din păcate, părinții Guppy pot transforma mai degrabă canibalist, astfel încât va trebui să oferiți prăjirea cu locuri de ascundere după ce s-au născut. Guppy Fry tinde să se scufunde, astfel încât să folosească plante plutitoare cu coperta lor. Unele acoperire mare este, de asemenea, necesară ca Fry sănătoase va înota în sus.
  • Nu utilizați niciun substrat. Substratul sunt roci / roci imitații utilizate pentru a acoperi fundul rezervoarelor de pește. Un rezervor de fund gol este bun pentru prăjit, pe măsură ce se curăță ușor și puteți înregistra câte prăjiți sau cât de mult mănâncă.
  • Java Moss sau Moss de reproducere oferă un loc frumos de ascundere pentru Guppy Fry.
  • Imagine intitulată de rasă Guppies Pasul 4
    4. Reglați rezervorul pentru nevoile de pește. Setați temperatura la aproximativ 77-79 grade Fahrenheit (25-26.11 c) În timp ce femelele și bărbații sunt în rezervor împreună. Înainte de a plasa Guppies în rezervorul de reproducere, cumpărațialimente cu o valoare nutritivă mai mare pentru a promova reproducerea sănătoasă.
  • Imagine intitulată de rasă Gupies Pasul 5
    5. Plasați Guppies în rezervorul de reproducere. În acest moment, tot ce puteți face este să așteptați ca peștele să se reproducă. Plasați spatele bărbatului în rezervorul obișnuit atunci când observați că femeile dvs. sunt însărcinate. Puteți spune dacă este un pește feminin gravidă sau nu căutați să vedeți dacă există un semn întunecat pe abdomenul ei. Acest semn este numit un loc gravid. Toți peștii feminini vor dezvolta acest lucru atunci când sunt însărcinați, dar devine mai întunecată când ouăle au fost fertilizate.
  • Imagine intitulată de rasă Gupies Pasul 6
    6. Știți când peștele tău este pe cale să dea naștere. În general, perioada de gestație va dura 26 până la 31 de zile. Când feminina ta Guppy este gata să dea naștere, stomacul ei va fi foarte mare, iar locul ei gravid va fi un negru negru (sau întuneric maro, dacă vă reproduceți albino sau Blond Guppies.) Stomacul ei se va lăsa, de asemenea, ca o cutie de carton, mai degrabă decât în ​​creștere. Fiți pregătiți pentru faptul că Guppies dau naștere la bebeluși trăiesc și nu ouăle. Va trebui să vă monitorizați îndeaproape femeia însărcinată, astfel încât să vă aflați acolo când ea dă naștere, astfel încât să o puteți scoate din rezervor imediat după (ea poate să-și mănânce copiii altfel.)
  • Unele semne ale unui pește care intră în muncă sunt: ​​fiind încă în continuare și se fixează, tremurând (contracții), susținând în apropierea încălzitorului sau o schimbare a apetitului (inclusiv refuzul de a mânca sau scuipa mâncarea ei.)
  • Partea 2 din 2:
    Având grijă de prăjit
    1. Imagine intitulată de rasă Guppies Pasul 7
    1. Îndepărtați peștele feminin din rezervorul de reproducere odată ce Fry s-au născut. În timp ce acest lucru poate părea o practică crudă, Guppy Fry sunt de fapt născuți pe deplin pregătiți să supraviețuiască pe cont propriu. De asemenea, după cum sa spus, Mama Gupies poate deveni ocazional canibalist și își vor mânca copiii.
    • Dacă nu sunteți în stare să fiți acolo când femeia vă dă naștere, asigurați-vă că vă oferă o mulțime de Fry Plante de acvariu pentru a ascunde in.
  • Imagine intitulată de rasă Guppies Pasul 8
    2. Păstrați rezervorul curat și la o temperatură sănătoasă. Fry trebuie să trăiască într-un rezervor care este de aproximativ 78 de grade F (25.5 grade C.) Păstrați rezervorul la această temperatură până când prăjiturile sunt cultivate complet. Rezervorul va trebui, de asemenea, să fie curățat de multe ori. Sifon Rezervorul cu atenție de fiecare dată când devine prea murdar și face 40% apă se schimbă la fiecare câteva zile pentru a menține apa curată.
  • Imagine intitulată de rasă Guppies Pasul 9
    3. Hrăniți prăjirea alimentelor potrivite. Guppy Fry mănâncă Brine creveți, Micro-viermi sau fulgi sub formă de pulbere. Acestea ar trebui să fie hrănite de două ori pe zi. Guppies se bucură de carne și legume. Ar trebui să vă hrăniți fulgii de legume Guppies, precum și fulgi standard. Amintiți-vă că Fry sunt Tiny și dacă plasați prea multă mâncare în rezervor, excesul de mâncare care merge rău în timp ce stătea în apă ar putea să vă facă rău bolnavului sau chiar să-i omorâți.
  • Nou-născutul ar trebui să fie hrănit recent creveți de saramură, astfel încât Guppies să ajungă la cel mai mare potențial de creștere. Dacă doriți să oferiți Guppies un tratament, plasați o cantitate mică de spanac fiert în rezervorul lor.
  • Imagine intitulată Rasa Gupies Pasul 10
    4. Ia măsuri pentru a vă asigura că prăjirea dvs. este sănătoasă. Aceasta înseamnă eliminarea oricărei prăjini care au murit. Dead Fry va plutea în partea de sus a rezervorului, făcându-l ușor să-i scoată. Urmăriți cât de multe prăjiți. Dacă observați că există o cantitate mare de moarte Fry, veți dori să vă dați seama ce îi ucide. Schimbați apa și treceți la un alt tip de alimente. Orice deșeuri acumulate este rău pentru sănătatea lui Guppy.
  • Imagine intitulată de rasă Guppies Pasul 11
    5. Mutați prăjirea la rezervorul normal când ajung suficient de mare. Când prăjirea sunt o dimensiune bună sau aproximativ o lună și jumătate până la două luni, vor fi gata să se descurce în afara rezervorului de reproducere. Le puteți pune în rezervorul dvs. normal cu pește neagresiv, le puteți vinde la magazinul local de animale de companie, sau le dați prietenilor ca daruri.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă un bărbat nu impregnează o femeie, încercați să plasați un alt bărbat guppy într-un borcan separat și puneți borcanul de lângă rezervorul de reproducere. Acest lucru ar trebui să inspire bărbatul ales să impregneze femeia, odată ce își dă seama că există concurență. Dacă acest lucru nu funcționează, este posibil să trebuiască să alegeți un alt Guppy pentru a rasa.
  • Încercați să împerecheați femelele și bărbații care au o anumită culoare sau un model de fin pe care îi place să vă asigurați că vă aflați așa cum doriți să le faceți.
  • Încercați să vă asigurați că nu suprapopulați un rezervor deoarece devin stresați, agresivi și apoi pot ataca alte pești.
  • Utilizați 2 tancuri separate unul pentru peștele dvs. normal și unul pentru prăjirea dvs. (așteptați până când prăjirea sunt aproximativ 1/2 inch până când le puneți în celălalt rezervor).
  • Femeile Guppies stochează sperma de sex masculin timp de câteva luni, deci o sarcină guppy poate fi rezultatul colegilor de rezervoare din magazinul pe care la cumpărat și nu de bărbatul Guppy pe care l-ai pus.
  • Dați sau vindeți bebelușul dvs. Guppies dacă aveți prea multe în rezervorul dvs. sau altfel nu vor crește și vor mânca fiecare cozile celorlalți.
  • Nu verificați-le adesea sau veți stresa guppy-ul și nu va da naștere.
  • Ocazional, un Guppy se naște prematur. Ca un copil, care se naște devreme, cu un tratament atent și blând, ei pot supraviețui. Nu-i hrăniți până nu înotați și păstrați un ochi atent asupra cât de multă alimente primesc atunci când sacul lor de ou dispar. Curățați ușor apa, cu recipiente mici, cum ar fi linguri, recipiente Betta sau jucăriile cupei mici și au pus apă condiționată care are aceeași temperatură ca și apa din caseta / boxul de crescător / castron. În aproximativ 12 săptămâni, bebelușii voștri vor fi despre a fi în permanență pentru a fi capabili să fie pusă cu mama și tatăl.
  • Puneți o capcană FRY realizată cu sticle de plastic de către dvs. pentru a vă ajuta să păstrați o parte din FRY în siguranță în rezervorul comunitar . Adăugați alimente acolo, astfel încât să înoate să o mănânce.
  • Au un rezervor de dimensiuni adecvate pentru ca Fry înainte de reproducere.
  • Încercați să adăugați iarbă acvatică sau o parte a unei țevi de acvariu.
  • Dacă o femeie dă naștere unui copil luați femeia din rezervor - altfel ea va încerca să le mănânce.
  • Nu puneți diferite specii de pește cu Guppies, ei vor accentua perechea de reproducere și vor mânca toate prăjirea vizibilă.
  • Încercați să aveți două casete de crescător dacă utilizați această metodă. Unul pentru fry unul pentru femeia care dă naștere.
  • Avertizări

    Dacă un bărbat este prea agresiv la femele, încercați să plasați mai multe pete de ascundere pentru femelele Guppy, cum ar fi plantele false și adăposturile mici. Dacă el este încă prea agresiv și nu va impregna o femeie, îndepărtați-l, deoarece aceasta este o trăsătură de reproducere proastă (comportament agresiv care este mai puțin frecvent în Guppies) și poate provoca rănirea femelelor.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Patru rezervoare: unul în care bărbații și gupiunile adulte sunt (10 galoane / 30 litri), una pentru femelele adulte (10 galoane / 30 litri) și una pentru reproducere (20 galon / 60 litri) / carcasă Fry (15-20 galoane / 45-60 litri)
    • Un încălzitor, termometru și un filtru blând pentru fiecare rezervor
    • Creveți de saramură vii sau înghețată, microunde, fulgi de pește zdrobit, infusoria sau alte alimente praf pudră adecvate
    • Plante (vii și / sau fals)
    • O rețea mică
    • Produse de curatat
    • Shell-urile sunt o idee bună dacă nu doriți să cheltuiți bani pe un salvator Fry
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar