Cum să extrageți uleiul din coaja de portocale

Uleiul extras din portocale este utilizat într-un număr de produse de curățare și rețete alimentare din cauza aromei sale plăcute și a proprietăților puternice de solvent. De asemenea, se crede că posedă o serie de beneficii pentru sănătate. Cu câteva rind, puteți crea ulei portocaliu la domiciliu pentru a fi utilizat pentru o varietate de scopuri. De asemenea, puteți extrage rapid uleiul portocaliu și îl puteți infuzi cu uleiuri obișnuite de gătit pentru a crea ulei parfumat pentru a fi utilizat în gătit și în jurul casei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând ulei esențial de portocale într-un borcan
  1. Imagine intitulată extract de ulei din coaja de portocale Pasul 1
1. Asamblați-vă materialele. Pentru a extrage uleiul portocaliu într-un borcan, veți avea nevoie de un borcan de zidar, un zester și un alcool de cereale. Deoarece este în mare parte fără gust, Vodka funcționează cel mai bine pentru a crea ulei portocaliu. Acesta nu va dilua sau copleși mirosul portocaliu în uleiul finit.
  • Imagine intitulată de ulei de extracție din coaja de portocale Pasul 2
    2. Scoateți coaja de portocale. Uleiul esențial din portocale, limonen, este în mare parte găsit în coajă. Din acest motiv, veți dori să eliminați coaja de pe portocale înainte de a vă face petrolul. Puteți fie să tăiați coaja de portocaliu cu un cuțit, fie să mănânci coaja cu un zester.
  • Pentru cele mai bune rezultate, evitați tăierea oricărui Pith. Această parte a portocalii are foarte puțin limonenă și vă va face amestecul amar.
  • Dacă nu aveți un zester, puteți utiliza, de asemenea, un microplane, un cuțit de legume sau un cuțit de paring.
  • Cantitatea de portocale utilizate poate varia. Depinde de câte portocale aveți sau cât de mult ulei esențial doriți să faceți.
  • Imagine cu titlu de extract de ulei din coaja de portocale Pasul 3
    3
    Uscați peelii. Odată ce ați scos coaja, va trebui să le lăsați să se usuce. Puneți-le pe un prosop de hârtie și lăsați-le în lumina directă a soarelui până când acestea sunt complet uscate. În funcție de umiditatea din zona dvs., acest lucru poate dura câteva zile. Pentru a accelera procesul, încercați să tăiați coaja de portocale în bucăți mici (1 în sau 2.5 cm).
  • Imagine intitulată Uleiul de extracție din coaja de portocale Pasul 4
    4. Grind peelii. După ce coaja s-au uscat, puneți-le într-un procesor de alimente. Grind-le până când sunt o consistență grosieră. Evitați să vă uscați coaja. Acest lucru le poate determina să-și piardă o parte din limonența lor.
  • Dacă ați folosit un microplane sau un zester, nu va trebui să ștergeți în continuare coaja.
  • Imagine intitulată Uleiul de extragere din coaja de portocale Pasul 5
    5. Caldați alcoolul cerealelor. Umpleți un castron cu apă caldă la robinet. Ar trebui să fie cald, dar nu prea cald (în jur de 90 de grade Fahrenheit sau 32 de grade Celsius). Așezați sticla de alcool de cereale în apă caldă și lăsați-o să se înmoaie timp de aproximativ 20 de minute.
  • Vodka funcționează bine pentru acest proces.
  • Puteți utiliza alcool rece. Cu toate acestea, alcoolul cald vă va ajuta să obțineți mai mult ulei.
  • Imagine intitulată Uleiul de extracție din coaja de portocale Pasul 6
    6. Acoperiți coaja cu alcool cald de cereale și dați-le un shake. Așezați coaja de portocală zilnică sau măcinată într-un borcan de zidar. Se toarnă suficient de alcool pentru a acoperi complet coaja de portocale. Odată ce ați acoperit șlefurile, asigurați capacul și agitați viguros borcanul timp de câteva minute.
  • Imagine cu titlu de extract de ulei din coaja de portocale Pasul 7
    7. Lăsați amestecul să stea timp de două sau trei zile. În acel moment, puteți dori, de asemenea, să agitați amestecul de două sau trei ori pe zi. De asemenea, puteți lua în considerare că lăsați să stați mai mult decât câteva zile. Cu cât scuturați mai mult și cu atât mai mult vă lăsați să stea, cu atât mai mult ulei veți obține din amestecul dvs.
  • Imagine intitulată Uleiul de extracție din coaja de portocale Pasul 8
    8. Tulpina amestecul. Folosind un filtru de cafea sau o cârpă de brânză, se întinde amestecul într-un vas de mică adâncime. Asigurați-vă că strângeți tot lichidul în castron.
  • Imagine intitulată extract de ulei din coaja de portocale Pasul 9
    9. Permiteți ca alcoolul să se evapore. Acoperiți castronul cu o cârpă sau un prosop de hârtie și lăsați-l să stea câteva zile. Acest lucru va permite ca alcoolul rămas în amestec să se evapore. Odată ce alcoolul sa evaporat, veți rămâne cu ulei portocaliu.
  • Nu lăsați prosopul să cadă în amestec. Va suge petrolul.
  • Odată ce alcoolul a fost evaporat, puneți uleiul rămas într-un recipient cu un capac.
  • Metoda 2 din 3:
    Infuzând ulei cu portocaliu
    1. Imagine cu titlu de extract de ulei din coaja de portocale Pasul 10
    1. Alegeți un tip de ulei. Când infuzați un ulei, veți dori să alegeți ceva care are o aromă ușoară și acceptă gustul a ceea ce este gătit în ea. Uleiul de măsline este disponibil pe scară largă și ușor de infuzat. Cu toate acestea, propria sa aromă poate fi prea puternică. Luați în considerare utilizarea uleiurilor extra virgine, arahide, grapez sau avocado. Aceste uleiuri au toate arome mai ușoare.
    • Alegerea unui ulei mai deschis va ajuta la asigurarea faptului că uleiul dvs. are gustul și aroma pe care o doriți.
  • Imagine cu titlu de extract de ulei din coaja de portocale Pasul 11
    2. Scoateți peelul. Înainte de a începe, asigurați-vă că vă spălați și uscați portocalii pentru a evita introducerea oricăror pesticide în uleiul dvs. Apoi, folosiți un zester, microplane sau un peiser pentru a îndepărta coaja de portocală. Numărul de portocale utilizate cu variază în funcție de cantitatea de ulei infuzat pe care îl faceți. În general, aveți nevoie de aproximativ 2 linguri (30 ml) de Zest pentru fiecare ceașcă de ulei.
  • Evitați eliminarea oricărui Pith.
  • Imagine intitulată Uleiul de extragere din coaja de portocale Pasul 12
    3. Încălziți uleiul și zestul. Așezați zestul portocaliu într-o cratiță mică și acoperiți-o cu ulei. Încălziți tigaia pe căldură medie timp de aproximativ cinci minute sau până când uleiul începe să bubble. Nu lăsați uleiul și Zest să devină prea cald sau va începe să ardă și să distrugă aroma și mirosul.
  • Încălzirea extractei de portocale extrage uleiul portocaliu care va fi infuzat cu celălalt ulei.
  • Imagine intitulată de extracție ulei din coaja de portocale Pasul 13
    4. Scoateți tigaia de căldură. Lăsați calea să se răcească pentru câteva minute. Pentru o perfuzie mai blândă, utilizați o lingură de spumă pentru a îndepărta bucățile de zestul din ulei în timp ce se răcește. Dacă doriți să aveți o aromă mai puternică, lăsați zestul în ulei în timp ce se răcește și se întinde înainte de îmbutelie.
  • Dacă scoateți zestul în timpul răcirii, uleiul dvs. va avea o colorare mai ușoară. Dacă Zest rămâne în timpul răcirii, veți avea o colorare Cloudier.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind ulei esențial de portocale
    1. Imagine cu titlu de extract de ulei din coaja de portocale Pasul 14
    1. Se amestecă cu săpunul castrat. Puteți face un solvent de curățare puternic și ecologic atunci când amestecați uleiul portocaliu cu săpunul castrat. Pur și simplu adăugați o linguriță de extractul de ulei portocaliu într-o sticlă de săpun de la Castilia și aveți un mare detergent curat. Deoarece săpunul castrat este fabricat din uleiuri vegetale, în loc de detergent chimic, este sigur pe pielea sensibilă și biodegradabil.
    • Limonenul este un tăietor de grăsime natural și un solvent. Este deosebit de eficient la curățarea vaselor, tigăi și alte ustensile de bucătărie.
    Sfat de experți
    Ritu Thakur, Ma

    Ritu Thakur, Ma

    Natural Health Care Professiritu Thakur este un consultant de asistență medicală în Delhi, India, cu peste 10 ani de experiență în Ayurveda, Naturopathy, Yoga și îngrijire holistică. Ea a primit diploma de licență în medicină (BAMS) din 2009 de la Universitatea BU, Bhopal, urmată de masterul său în domeniul sănătății în 2011 de la Institutul Apollo de Management al Sănătății, Hyderabad.
    Ritu Thakur, Ma
    Ritu Thakur, Ma
    Profesionist de îngrijire a sănătății naturale

    De asemenea, puteți amesteca uleiul de coajă portocaliu într-o cremă sau un ulei purtător. Uleiul de coajă de portocale este o sursă bună de antioxidanți, polifenoli și vitamina C și ajută la îndepărtarea petelor întunecate, ridurilor și alte semne de îmbătrânire de pe fața și gâtul. Pentru ao folosi, amestecați-l cu crema de față preferată și masați-o în piele. De asemenea, ați putea să o amestecați cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline, argan sau ulei de mare. Cu toate acestea, evitați utilizarea uleiului portocaliu, deoarece vă poate irita pielea.

  • Imagine cu titlu de extract de ulei din coaja de portocale Pasul 15
    2. Aplicați ca un refugiu de bug. Insectele urăsc limonenul, iar un mic dab de ulei portocaliu le poate menține de la tine de ore întregi. Pur și simplu dau unele în jurul gâtului, brațele și alte zone expuse și veți observa o scădere a mușcăturilor de bug-uri. De asemenea, puteți plasa un pic de ulei de limonen în jurul campingului pentru a îndepărta bug-urile.
  • Evitați să aveți limonen în jurul unei flacără deschisă. Este extrem de inflamabil. De fapt, este atât de inflamabil ca coaja de portocale să facă o mare amploare.
  • Imagine intitulată Uleiul de extracție din coaja de portocale Pasul 16
    3. Deodorizați aproape orice. O picătură sau două de ulei portocaliu poate masca cu ușurință mirosurile rele. Încercați să frecați un mic ulei portocaliu în interiorul unui gunoi deosebit de stins. De fapt, un număr de deodorizatori comerciali conțin limonen ca agent de curățare și deodorizare. Puteți face propriul dvs. deodorizator prin combinarea treizeci de picături de ulei portocaliu cu două cești de pulbere de copt.
  • Imagine cu titlu de extract de ulei din coaja de portocale Pasul 17
    4. Îmbunătățiți-vă sănătatea. Uleiul esențial găsit în portocale este considerat a ajuta la mai multe tipuri de cancer. Medicii au folosit, de asemenea, limonen pentru a sparge pietrele biliare și există unele dovezi că poate scădea nivelurile de colesterol. Cu toate acestea, uleiul portocaliu sau orice supliment care conține limonenul nu este un substitut pentru tratamentul medical adecvat.
  • Asigurați-vă că consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua un supliment de limonină sau ingerarea uleiului portocaliu.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Apăsarea la rece este o altă modalitate de a extrage uleiul din coaja de portocale. Cu toate acestea, această metodă este doar practică dacă sunteți ulei de portocale producătoare în masă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar