Cum se diluează ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un tratament ideal pentru multe afecțiuni de frumusețe, cum ar fi acnee și o varietate de alte probleme legate de piele, dar pot fi, de asemenea, amestecate cu alte ingrediente pentru a fi un dispozitiv de curățare natural, non-toxic. Datorită proprietăților sale antibacteriene și anti-fungice, uleiul de arbore de ceai este util pentru tratamente topice și curățenie. Cu toate acestea, este toxic când este ingerat. Este important să cunoașteți modul corect de a dilua ulei de arbore de ceai, astfel încât să puteți culege în siguranță multe recompense pe care le oferă ulei versatil.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind ulei de arbore de ceai în casa dvs
  1. Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 1
1. Creați un dispozitiv de curățare universal. Se amestecă 20-25 picături de ulei de arbore de ceai cu apă de 1/4 cană și 1/2 cană de oțet albă distilată într-o sticlă de pulverizare.Agitați amestecul bine înainte de utilizare.Puteți pulveriza acest amestec pe suprafețe diferite și apoi ștergeți suprafața în jos cu o cârpă curată.Acest aparat de curățare poate fi utilizat ca unitate de curățare non-toxică în bucătării și băi.
  • Întotdeauna agitați bine înainte de a utiliza, deoarece uleiul se separă în mod natural de oțet și apă.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 2
    2. Adăugați ulei de arbore de ceai într-un coș de gunoi mirositor.Trashcanii pot dezvolta un miros neplăcut și sunt un teren de reproducere pentru bacterii.Se amestecă o ceașcă de sodă de coacere cu 1 / 4-1 / 2 o linguriță de ulei de arbore de ceai. Utilizați o furculiță pentru a rezolva toate bucățile.Agitați amestecul într-o pungă proaspătă pentru a reduce mirosul.Acest dezodorizator natural.
  • Acest deodorizator funcționează, de asemenea, pentru plăci de scutece.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 3
    3. Eliminați mucegaiul și mucegaiul. Mucegaiul crește pe suprafețe umede, calde.Tind să fie albă sau negru în culoare cu o textură fuzzy.Se amestecă 5-10 picături de ulei de arbore de ceai și 1 ceașcă de apă într-o sticlă de pulverizare.Agitați amestecul și apoi pulverizați pe mucegai.Lăsați amestecul să stea timp de 3-5 minute și apoi ștergeți cu o cârpă umedă.
  • Uleiul de arbore de ceai ar trebui să împiedice formarea mucegaiului în viitor, dar să reaplicați amestecul după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 4
    4. Curățați mașina de spălat.Mașinile de spălat pot dezvolta un miros și bacterii de case. Rulați mașina dvs. goală pe ciclul fierbinte și adăugați 10-15 picături de ulei de arbori de ceai. Acest lucru va scăpa de orice bacterii sau miros.
  • Aveți, de asemenea, 2-3 picături de ulei de arbore de ceai la o încărcătură de haine pentru a vă curăța hainele mai eficient.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 5
    5. Creați propriile foi de uscător.Aplicați 5 picături de ulei de arbore de ceai la bile de uscător de lână sau 5 inch (12.7 cm) pătrate de bumbac (utilizați un tricou vechi pentru a crea foile de casă).Adăugați bilele sau foliile de uscător de casă la o încărcătură de haine.Aceste foi și bile sunt reutilizabile.
  • Adăugați mai multe picături la foi sau bile atunci când nu mai puteți mirosi uleiul de arbore de ceai.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 6
    6. Repetați insectele și dăunătorii. Mulți dăunători nu-i plac mirosul de ulei de copac de ceai.Adăugați aproximativ 20 picături la o sticlă de pulverizare și apoi umpleți flaconul cu apă.Se agită bine, și spray în jurul ușilor și crăpături unde pot intra insecte și dăunători.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind ulei de arbore de ceai pe corpul tău
    1. Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 7
    1. Tratați acneea.Uleiul de arbori de ceai poate ajuta la scăparea bacteriilor care provoacă acnee. Adăugați 1-3 picături de ulei de arbore de ceai la curățare sau hidratant. Uleiul de arbore de ceai poate fi, de asemenea, amestecat cu o linguriță de ulei de nucă de cocos și aplicată pe față.Utilizați un tampon de bumbac pentru a aplica amestecul pe față și lăsați pielea să o absoarbă.
    • Există dovezi științifice bune că uleiul de arbore de ceai este eficient pentru tratarea acneei.
  • Imagine intitulată Uleiul de arbore de ceai diluat Pasul 8
    2. Tratați condițiile pielii.Se amestecă 1 lingură (14.8 ml) dintr-un ulei de măsline purtător, ulei de jojoba, ulei de nucă de cocos - și 8-10 picături de ulei de arbore de ceai și se aplică la părțile iritate ale pielii.Acest lucru poate reduce mâncările, iritarea și simptomele asociate cu eczeme, negi de apă și infecții ale pielii virale atât la copii, cât și la adulți. Acest amestec poate fi utilizat și pentru reacțiile alergice ale pielii la nichel.
  • Sunt necesare mai multe studii pentru a determina cât de eficientă este totuși acest tratament.
  • Imagine intitulată Uleiul de arbore de ceai diluat Pasul 9
    3. Adăugați ulei de arbore de ceai la șampon. Includeți 3 sau 4 picături de ulei de arbore de ceai în samponul obișnuit. Acest amestec ajută la ameliorarea scalpului, matruifiei și psoriazisului uscat.Adăugați câteva picături la șampon și spălați-vă părul așa cum ați fi de obicei.
  • De asemenea, puteți amesteca câteva picături de ulei de arbore de ceai cu un ulei purtător (e.G. Uleiul de la Jojoba, uleiul de măsline, ulei de nucă de cocos) și aplicați amestecul direct la scalpul dvs. Lăsați-o timp de o oră și apoi spălați-vă părul așa cum ați fi de obicei.
  • Dovezile științifice sunt neclare cu privire la eficacitatea uleiului de arbore de ceai pentru a trata condițiile scalpului.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 10
    4. Scapă de piciorul atletului și ciuperca de toenail. Amestecați piese egale de ulei de arbore de ceai și ulei de măsline și frecați amestecul în zona afectată de două ori pe zi.Este nevoie de aproximativ 4 săptămâni pentru tratamentul de a lucra. Pentru ciuperca toenail, aplicați ulei de copac 100% la toe infectat, de 2 ori pe zi timp de 6 luni.
  • Dacă nu doriți să utilizați ulei de arbore de ceai nediluat, amestecați 1 linguriță de ulei de nucă de cocos și 1 până la 2 picături de ulei de arbore de ceai și aplicați la toe folosind o minge de bumbac.Bandaj bumbacul de bumbac la degetul tău și lasă-l peste noapte.
  • Imagine intitulată Uleiul de arbore de ceai diluat Pasul 11
    5. Tratați o infecție vaginală.Uleiul de arbori de ceai poate fi utilizat atât pentru infecțiile bacteriene, cât și pentru drojdie. Aplicați ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline într-un tampon și apoi adăugați 2 - 4 picături de ulei de arbore de ceai.Introduceți tamponul și lăsați-l timp de o oră.Faceți acest lucru timp de 3 până la 5 zile dacă simptomele continuă.
  • Este neclar cât de eficient este ulei de arbore de ceai pentru tratarea infecțiilor vaginale.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 12
    6. Știți când să evitați uleiul de copac de ceai.Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau în urma nașterii de care aveți nevoie pentru a evita utilizarea topică a uleiului de arbore de ceai.Poate scădea puterea contracțiilor dvs.Dacă aveți o alergie sau o sensibilitate cunoscută la uleiul de arbore de ceai, Balsam of Peru, Benzoin, Colofonie (Rosin), Tincturi, Eucaliptol sau Plante din Familia Myrtle, nu trebuie să utilizați ulei de copac de ceai.
  • Femeile nu trebuie să aplice ulei de arbore de ceai în zona de sân, deoarece poate avea proprietăți hormonale.
  • Băieții prepubescenți ar trebui să evite utilizarea uleiului de arbore de ceai, deoarece ar putea duce la creșterea țesutului mamar.
  • Dacă aveți IgA liniară, o boală imună, nu trebuie să utilizați ulei de arbore de ceai, deoarece poate provoca blistere.
  • Imagine intitulată Diluați ulei de arbore de ceai Pasul 13
    7. Fiți conștienți de posibilele efecte secundare.Uleiul de arbore de ceai este sigur când este diluat corect, dar sunt posibile efecte secundare. Aceste simptome includ inflamația gurii, iritarea pielii (E.G. ardere, mâncărime, roșeață, erupție cutanată, căldură), daune urechii, dureri de stomac, oboseală și somnolență, diaree, slăbiciune sau greață.Opriți utilizarea uleiului de arbori de ceai imediat dacă întâmpinați oricare dintre aceste simptome.Consultați un medic dacă efectele secundare persistă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Uleiul de arbori de ceai este, de asemenea, utilizat într-o varietate de alte produse de frumusețe, cum ar fi cele pentru igiena orală, loțiuni de piele, răni buze și gura, precum și infecții fungice ale unghiilor.
  • Deoarece uleiul de arbori de ceai este considerat a avea proprietăți antiseptice și anti-fungice, ajută la uciderea germenilor care provoacă acnee, negi și alte probleme legate de piele. De asemenea, ajută la prevenirea infecțiilor cauzate de arsurile de gradul doi și al treilea, toate ajutând la prevenirea cicatrizării.
  • Înainte de a aplica ulei de arbore de ceai pe zone mai mari ale corpului, este important să plasați o cantitate mică pe un plasture de piele. Acest test vă va informa dacă aveți vreun tip de reacție alergică la uleiul de arbore de ceai. Dacă da, puteți întrerupe utilizarea și consultați un medic.
  • Uleiul de arbori de ceai poate fi toxic pentru animalele de companie, în principal pisicile care ar putea ingera în timpul îngrijirii.
  • Avertizări

    Uleiul de arbore de ceai nu trebuie luat niciodată intern.Acest lucru poate provoca efecte secundare severe.Din nou, nu înghiți ulei de arbore de ceai.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar