Cum să curățați podele din lemn de esență tare cu oțet

Păstrați podele din lemn de esență tare în căutarea unei întrețineri regulate. Încercați să utilizați soluții cu oțet pentru o abordare naturală fără dungi, pentru curățarea podelelor din lemn de esență tare. Ar trebui să știți că există o anumită controversă dacă oțetul este sau nu în siguranță pentru podelele dvs. de lemn de esență tare. Împiedicați pariurile prin diluarea oțetului, împiedicând orice apă în picioare pe podea în timp ce curățați și întotdeauna testați o mică parte a podelei înainte de a utiliza orice curățare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Mopping cu oțet și apă
  1. Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 1
1. Mătură sau vid a podeaua. Îndepărtați toate praful și resturile. Dacă lăsați pe podea în timp ce vă mopați, ei vă pot zgâria podeaua. Utilizați un mop de praf după măturat sau praf pentru a îndepărta particulele fine de praf.
  • Mătură sau vid în mod regulat pentru a menține etajele curate și pentru a reduce nevoia de ștergere.
  • Imagine intitulată Podele din lemn de esență tare cu oțet Pasul 2
    2. Faceți o soluție de oțet și apă caldă. Se combină ½ ceasca (120 ml) de oțet alb cu un galon (3.785 l) de apă caldă într-o găleată. De asemenea, puteți adăuga 2-3 picături de uleiuri esențiale la acest amestec. Utilizați această soluție pentru ștergerea podelelor din lemn de esență tare.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 3
    3. Mop cu oțetul și soluția de apă. Îndepărtați un mop în această soluție și lăsați-l până când mopul este atât de umed. Mop în direcția lemnului până când ați acoperit întregul etaj. Schimbați oțetul și soluția de apă dacă devine prea murdar în timp ce mopați.
  • Încercați o soluție de ¼ ceasca (60 ml) de oțet de cidru de mere la un galon (3.785 l) de apă caldă în loc de oțetul alb.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 4
    4. Utilizați o sticlă de pulverizare și mop de microfibră. Umpleți o sticlă de pulverizare cu trei lingurițe (14.786 ml) de oțet alb și 16 uncii (473.176 ml) de apă caldă. Umezi capul unui mop de microfibră cu apă caldă și o învârte până când mopul este umed numai. Pulverizați oțetul și soluția de apă pe podea și ștergeți-o cu mopul.
  • Utilizați același raport de oțet la apă în mopul de pulverizare reîncărcabil.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 5
    5. Nu lăsați podeaua dvs. să devină prea umedă. Nu utilizați un mop foarte umed, deoarece prea multă apă poate deteriora podeaua. Evitați mopurile comerciale de bumbac pentru că fac podeaua foarte umedă. Încercați un mop de burete în schimb. Ștergeți orice umiditate suplimentară lăsată pe podea după ce ați mostat pentru a vă proteja podelele.
  • Deschideți ușile și ferestrele pentru a accelera procesul de uscare.
  • Nu lăsați pe nimeni să meargă pe podelele dvs. până când nu sunt uscate.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea altor tehnici de curățare
    1. Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 6
    1. Curățați manual zonele mici cu oțet și o cârpă. Utilizați soluțiile de oțet și apă în proporțiile de mai sus și o cârpă curată. Îndepărtați cârpa în soluția în găleată și înfășurați-o în întregime, astfel încât este doar o umedă. Frecați podeaua cu cârpa umedă, lucrând în secțiuni. Umeziți cârpa cât de des este necesar pe măsură ce acoperiți podeaua.
    • Alternativ, curat utilizând oțetul în sticla de pulverizare și o cârpă curată.Pulverizați oțetul și soluția de apă pe podea și ștergeți-o cu cârpa.
    • Uscați podeaua în timp ce mergeți cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 7
    2. Curățați mesele lipicioase cu un burete. Pulverizați o soluție de oțet alb și apă în rapoartele de mai sus pe mese dură și lipicioase. Apoi, curățați mizeria cu un burete de spălare. Utilizați numai un tampon semi-abraziv. În cele din urmă, ștergeți mizeria cu apă caldă și uscați complet podeaua cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 8
    3. Utilizați o soluție de oțet în mopul dvs. de aburi. Adăugați 3 lingurițe (14.786 ml) de oțet alb la fiecare 16 uncii (473.176 ml) de apă distilată pe care o utilizați în mopul de aburi. Declanșează aburul rar pentru a preveni obținerea podelei prea umede. Dacă este posibil, ridicați mopul de pe podea când declanșați aburul, astfel încât pur și simplu îmbrățișează cârpa de curățare. Ștergeți orice umiditate de pe podea cu un prosop curat sau o cârpă după curățarea aburului dvs. din lemn de esență tare.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea cu soluții bazate pe oțet
    1. Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 9
    1. Curățați cu ulei și oțet. Se amestecă două cești (480 ml) de oțet alb cu două cești (480 ml) de ulei vegetal într-o sticlă de pulverizare. Agitați pentru a amesteca bine soluția. Pulverizați suficientă soluție pentru a acoperi subțire o zonă mică a podelei. Frecați soluția în podea cu o cârpă curată. Se usucă aceeași secțiune a podelei prin bătăi în cercuri cu o cârpă separată curată. Repetați pentru a curăța întregul etaj.
    • De asemenea, puteți utiliza un mop curat pentru a freca soluția în podea.
    • Amestecați un lot proaspăt de această soluție de fiecare dată când îl utilizați, astfel încât uleiul nu devine rancid.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 10
    2. Faceți o poloneză de curățare cu oțet, ulei de măsline și apă caldă. Combinați ¼ cană (120 ml) de ulei de măsline și cupă ⅓ (80 ml) de oțet alb. Adăugați în 5 cești (1.2 l) de apă caldă. De asemenea, puteți pune până la 12 picături de uleiuri esențiale. Lustruiți podeaua folosind această soluție, fie cu un mop umed, fie pe mâini și genunchi cu o cârpă curată. Buff podeaua în cercuri cu o cârpă curată după terminarea lustruirii podelei.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 11
    3. Faceți oțet portocaliu. Luați un borcan de sticlă și umpleți-l o treime din drumul cu coaja de portocale uscată sau umpleți-o complet cu coaja de portocală proaspătă. Se toarnă oțet alb până când oțetul este de un centimetru (25.4 mm) din partea de sus a borcanului. Puneți un capac din plastic pe borcan și lăsați amestecul să stea una sau două săptămâni. După câteva săptămâni, tensionați coaja din oțet și păstrați oțetul într-un recipient curat.
  • Curățați etajele folosind o metodă descrisă mai sus utilizând o combinație de ½ ceasca (120 ml) de oțet portocaliu cu două galoane (7.57 l) de apă.
  • Imagine intitulată Pardoseli curată cu oțet Pasul 12
    4. Combinați săpunul cu oțetul. Se amestecă Cupa (30 ml) de săpun pe bază de plante sau castrat cu ceașcă de ⅛ (30 ml) de oțet alb și un galon (3.785 l) de apă caldă. Adăugați până la 15 picături de uleiuri esențiale dacă doriți. Utilizați acest lucru pentru a vă curăța podelele așa cum este descris mai sus. Clătiți bine podeaua cu apă fierbinte și uscați-o complet cu un prosop curat, uscat sau o cârpă.
  • Pentru mesele foarte grele sau lipicioase, adăugați ¼ cană (60 ml) de bicarbonat de sodiu la această soluție. Asigurați-vă că clătiți bine acest lucru cu apă caldă și uscați complet podeaua după curățare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar