Cum să decoreze diyas pentru concurență

Diya decorating Concursurile sunt o modalitate distractivă de a sărbători Diwali și alte festivaluri religioase. În hinduism, Diyas sunt lămpi care sunt aprinse în timpul rugăciunii și folosite pentru a onora zeitățile. Dacă sunteți dornici să câștigați concurența dvs. DIYA, faceți timp să vă planificați cu atenție designul. Includeți simboluri și modele semnificative și alegeți combinații de culori frumoase, capturate. Utilizați cuptorul sau argila de aer pentru a sculpta Diya, apoi vopsea cu vopsea acrilică. Distreaza-te si, indiferent de rezultatul concursului, fii mandru de tine pentru a face cea mai buna lucrare!

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui design câștigător
  1. Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurență Pasul 1
1. Check out Idei de decorare Diya online. Rulați o căutare de imagine pentru a obține sucurile dvs. creative care curg. Căutați la domiciliu Diyas cu modele interesante și combinații de culori vibrante. În plus, citiți despre semnificația Diyas și a festivalului pe care îl sărbătoriți.
  • De exemplu, Diyas sunt o parte esențială a Diwali sau Festivalul luminilor. Diwali sărbătorește triumful bunului peste rău, iar DIYA simbolizează înțelepciunea. Uleiul din interiorul lămpii reprezintă ignoranță, lăcomie și ură, care ard în linia luminată.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concursul Pasul 2
    2. Aflați despre semnificația simbolurilor și modelelor. Dacă concurența dvs. DIYA este legată de un festival viitoare, căutați modele și simboluri asociate. De exemplu, este obișnuit să onorați DIALY LAKSHMI pe Diwali. Steaua cu 8 puncte, floarea lotus, elefanții și frunzele sunt simboluri cheie asociate cu Lakshmi.
  • Pentru a onora Lakshmi, ați putea picta o graniță de stele cu 8 îndreptate în afara orașului Diya, un model de linii și puncte în jurul marginii și o floare de lotus în interiorul castronului.
  • Steaua cu 8 puncte reprezintă prosperitate, Lotus simbolizează puritatea, iar elefanții reprezintă rezistență și înțelepciune.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concursul Pasul 3
    3. Schițați designul dvs. Luarea timpului pentru a vă planifica designul poate contribui la creșterea șanselor de a câștiga competiția. Apucați un creion și hârtie și jucați cu diferite forme pentru DIYA. Practicați modelele și simbolurile de desenare și să decideți ce modele găsiți cele mai atrăgătoare.
  • Este, de asemenea, înțelept să practicați pictura tiparelor pe hârtie înainte de a vă decora de fapt DIYA. Obținerea unei simțuri pentru perie și consistența vopselei vă poate ajuta să evitați să faceți greșeli cu privire la proiectul final.
  • Forma tradițională pentru un DIYA este un castron cu un punct la un capăt, dar puteți obține creativ. Folosind un stencil și un cuțit de utilitate, puteți crea o diya în formă de frunze sau puteți face unul cu detalii complicate în jurul jantei.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concursul Pasul 4
    4. Vino cu combinații de culori semnificative și atractive. Du-te pentru culori vibrante care pop și contrast unul cu celălalt, cum ar fi galben și verde. Pe o foaie de hârtie de zgârieturi, trageți sau pictați diferite culori unul lângă celălalt. Alegeți combinații de culori pe care le găsiți frumoase și interesante.
  • În plus, luați în considerare semnificația simbolică a fiecărei culori. Vermilion, care este o nuanță roșie profundă, este o culoare sacră în hinduism și este asociată cu Diwali și alte festivaluri. Verde, care simbolizează viața, este, de asemenea, o culoare importantă pentru festivaluri. Galbenul reprezintă cunoștințe și este o alegere excelentă pentru modelele detaliate și entermele.
  • Pentru un contrast captivant, ați putea folosi vermilionul pentru stratul de bază, înfrumusețând janta cu modele galbene și vopsea vedetele verzi și galbene 8-ascuțite în afara orașului Diya.
  • Glitterul sau vopseaua metalică ar putea adăuga, de asemenea, o strălucire minunată la DIYA.
  • Partea 2 din 3:
    Sculptarea unui Diya cu lut
    1. Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurență Pasul 5
    1. Utilizați lut de aer cumpărat de magazin sau cuptor, sau faceți-vă propria lut. Găsiți atât cuptorul, cât și argila de aer la magazinul de meserie. Clay de coacere a cuptorului va dura doar 30 de minute pentru a seta, dar este mai scump. Clayul de aer are nevoie de 24 de ore de uscat, dar, deoarece nu necesită un cuptor, este o alegere bună pentru copiii mici. De asemenea, tinde să se micșoreze ușor, deci există o șansă mai mare ca forma dvs. DIYA să se rătăcească.
    • Alternativ, ați putea face propriul dvs. Clay Tradițional Diya folosind Făină de grâu. Adăugați apă aproximativ o lingură la un moment dat într-un castron mic de făină și o frământați până când ați ajuns la o consistență moale și doughy.
    • Pentru lut de făină mai moale, adăugați 1 la 2 linguri de canola sau ulei vegetal.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurența Pasul 6
    2. Folosiți argila într-o formă de castron cu un punct la 1 capăt. Faceți o minge de argilă cu privire la dimensiunea pumnului. Apăsați-l în palma dvs. până când este subțire și plat, apoi cupeți palma într-o formă de castron. Utilizați vârful degetelor pentru a muta lut într-un castron în formă de lacrimă, apoi strângeți capătul îngust într-un punct.
  • Puteți face DIYA dvs. la fel de mare cum doriți, dar măsurarea de la punctul la capătul opus, sunt de obicei în jurul valorii de 4 până la 5 în lungime (10 până la 13 cm).
  • Dacă aveți probleme cu modelarea luturii cu palma dvs., utilizați un castron mic ca mucegai.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurența Pasul 7
    3. Utilizați un șablon pentru un design mai elaborat. Dacă doriți să încercați o altă formă decât forma tradițională DIYA, utilizați un tăietor cookie sau faceți un șablon din stocul de carduri. Pentru a vă face propriul stencil, trageți un model pe stocul de carduri, cum ar fi o formă de frunze ascuțită, aproximativ 1 ½ ori mai mare decât doriți ca Diya să fie terminată să fie. Tăiați șablonul cu foarfece, puneți-l pe o foaie aplatizată de lut, apoi tăiați forma folosind un cuțit de utilitate.
  • După tăierea formei, îndepărtați și lăsați deoparte argila excesului în jurul marginilor. Ridicați cu atenție lut în formă și coadă de pe șablon.
  • Faceți o ceașcă cu palma dvs. și formați ușor lut într-o formă de castron superficial. Faceți tot ce este mai bun pentru a păstra forma stencilă a luturilor pe măsură ce o formați într-un castron superficial.
  • Pentru cele mai bune rezultate, încercați să nu faceți ca șablina prea complicată. De exemplu, punctele mici ale unei frunze ar păstra forma lor, dar desenele complexe, complicate ar putea să se destrame când formați lut într-un castron superficial.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurență Pasul 8
    4. Încercați designul de sculptură în lut moale. Dacă doriți, creați linii și puncte în jurul DIYA utilizând un cuțit de utilitate și o scobitoare. De asemenea, puteți apăsa ușor o ștampilă, o furcă, o lingură sau un obiect similar în jurul DIYA pentru a crea un model impresionat.
  • Proiectele impresionate vor da DIYA un nivel suplimentar de detaliu. Dacă utilizați argila de aer, faceți designul un pic mai adânc și mai larg, deoarece argila se va micșora puțin cum se stabilește.
  • Dacă utilizați argila de aer, ați putea, de asemenea, puteți încorpora margele sau pietre de artizanat în luturile moi. De exemplu, încercați să introduceți enteloane în jurul marginii lui Diya. Evitați încorporarea margelelor sau a bijuteriilor în lutul de coacere a cuptorului, așa cum se vor topi.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurența Pasul 9
    5. Permiteți luturi de aer fără coacere să se stabilească timp de 24 de ore. Lăsați-vă Diya descoperită la temperatura camerei și faceți tot posibilul pentru ao păstra de la umiditate. Clay ar trebui să se stabilească după 24 de ore.
  • Dacă vă puneți Diya pe o placă sau pe o covoare și observați că începe să coboare, ușor de grăsime o foaie de folie de aluminiu cu ulei vegetal și formează-o în formă în formă de DIYA pentru a susține argila. De asemenea, puteți folosi o foaie de folie non-stick. Lăsați luca să setați în castron sau folie timp de câteva ore, apoi scoateți-o pentru a termina uscarea pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurența Pasul 10
    6. Setați argila de coacere a cuptorului într-o 300 ° F (149 ° C) timp de aproximativ 30 de minute. Ușor de grăsime o foaie de coacere cu aproximativ o linguriță de ulei. Setați Diya pe foaie și plasați-o într-un cuptor preîncălzit. Verificați-l după 10 până la 15 minute pentru a vă asigura că își ține forma. Dacă este necesar, faceți cu atenție corecțiile cu o lingură, dar evitați să atingeți lut fierbinte cu mâinile.
  • Folia non-stick sau folie de aluminiu grăsată ușor, cu ulei vegetal, ar putea ajuta, de asemenea, să mențină forma lui Diya dacă se descompune când îl plasați pe foaia de coacere.
  • Direcțiile specifice de coacere variază în funcție de marcă. Citiți instrucțiunile din lut și coaceți-o conform instrucțiunilor. Odată ce este setat, permiteți DIYA să se răcească la temperatura camerei înainte de ao picta.
  • Partea 3 din 3:
    Pictura Diya ta
    1. Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concursul Pasul 11
    1. Prime Diya cu un strat de vopsea acrilică albă. Începeți prin amorsarea dvs. Diya, astfel încât hainele ulterioare să fie mai luminoase. Utilizați vopsea acrilică și o pensulă acrilică largă, cu vârf plat. Asigurați-vă că lăsați fiecare strat uscat înainte de a adăuga mai multă vopsea.
    • Vopseaua acrilică este compatibilă cu lut și ușor de utilizat, deci este cea mai bună alegere. De asemenea, se usucă repede, și ar trebui să așteptați doar 30-60 de minute între haine.
    • Curățați perii prompt după fiecare strat. Din moment ce se usucă atât de repede, vopseaua acrilică poate ruina cu ușurință perii.
    • În plus, utilizați vopsea acrilică, care este bazată pe apă, în loc de vopsele pe bază de ulei, care sunt combustibile și prezintă un pericol de incendiu. Vopseaua acrilică uscată este încă inflamabilă, dar poate avea în siguranță o lumânare ușoară a ceaiului pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurența Pasul 12
    2. Adăugați 1 până la 2 straturi de culorile de bază. Odată ce primul strat a fost uscat, vopsea culorile de fundal. De exemplu, interiorul Diya ar putea fi galben și vermilionul exterior. Alternativ, ați putea picta întreaga culoare DIYA 1 solidă, apoi acoperiți exteriorul cu designuri elaborate într-o varietate de culori.
  • Utilizați o perie cu vârf plat pentru a picta zone mai mari. De asemenea, puteți încerca Amestecarea culorilor cu o perie de ventilator.
  • Amintiți-vă să vă curățați periile prompte după finalizarea unui strat.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru competiția Pasul 13
    3. Vopsea modelele complicate pe părțile laterale cu o perie fină. Treceți la perii subțiri, pe perii ascuțite pentru a picta modele precis. Dacă nu aveți prea multă experiență de a picta detalii fine, practicați crearea de modele pe hârtie de zgârieturi.
  • Utilizați o perie rotundă ascuțită pentru linii subțiri și puncte, și o perie rotundă detaliată pentru cele mai mici mărci.
  • Ai rabdare! Mergeți încet pentru a evita greșelile și pentru a vă lega cotul pentru a vă ajuta să vă mențineți mâna constantă. Dacă vă alunecați, faceți tot posibilul să îl corectați, dar încercați să nu vă supărați. Puteți întotdeauna să improvizați și să transformați o greșeală într-un simbol sau un model improvizat.
  • Permiteți vopseaua să se usuce înainte de a comuta culorile pentru a evita muddying-ul desenelor.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concursul Pasul 14
    4. Înfrumusețați-vă diya cu margele și bijuterii de artizanat, dacă doriți. Dacă ați folosit lut de aer, ați putea avea margele și bijuterii încorporate în lutura moale înainte de a seta. Dacă v-ați făcut Diya cu lut de coacere a cuptorului, utilizați un pistol fierbinte pentru a atașa enhanderi după ce ați coace lut. Dați vopselei cel puțin 1 până la 2 ore să se usuce înainte de lipire pe enteluri.
  • Dacă adăugați margele și bijuteriile de artizanat după ce ați pictat DIYA, nu va trebui să vă faceți griji că acționați accidental cu vopsea.
  • Imagine intitulată Decorează Diyas pentru concurența Pasul 15
    5. Plasați o lumină de ceai în interiorul DIYA finalizată. După ce Diya dvs. este uscat, luminează o mică lumânare votivă și minunați la frumusețea creației tale. În mod tradițional, uleiul este turnat într-un DIYA, iar un fitil de bumbac este introdus la capătul arătat și aprins. În timp ce unii oameni folosesc Diyas acrilic ca lămpi de ulei, acest lucru ar putea reprezenta un pericol de incendiu.
  • Acrilic nu este combustibil, deci este mai sigur decât vopselele pe bază de ulei. Cu toate acestea, se poate aprinde dacă devine destul de fierbinte, iar fitilul ar putea permite flacăra să intre în contact cu suprafața vopsită.
  • O lumină de ceai este mai sigură decât folosirea unui fitil, dar nu ar trebui să o țineți luminată pentru perioade lungi de timp sau lăsați-o nesupravegheată. Lut nu conduce căldură foarte bine, dar încă nu doriți să riscați să lăsați pictatul Diya prea fierbinte.
  • Pentru cea mai sigură opțiune, plasați o lumină de ceai fără flacără acționată în interiorul DIYA.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Coacerea cuptorului sau argila aerului
    • Cuțit utilitar
    • Scobitoare
    • Set de vopsele acrilice
    • Picturile acrilice
    • Lumânarea lumânărilor de ceai sau LED-uri fără flacără
    • Margele sau bijuterii artizanale (opțional)
    • Gun de lipici fierbinte (opțional)

    sfaturi

    Verificați instrucțiunile concursului pentru a vă asigura că îndepliniți orientări sau reguli specifice. De exemplu, dvs. DIYA ar trebui să fie făcută dintr-un anumit material sau să încorporeze anumite simboluri.
  • Încercați să vă oferiți o mulțime de timp pentru a vă completa proiectul. Planificarea designului dvs., permițând lut pentru a seta, și lăsând straturile de vopsea uscate ar putea lua mai mult timp pe care v-ați așteptat.
  • Faceți tot ce este mai bun pentru a gândi ca judecătorii. Aflați cine sunt și ceea ce caută într-un Diya câștigătoare. De exemplu, dacă profesorul dvs. este judecător și știu foarte mult despre hinduism, încorporarea simbolurilor ar putea să le apeleze la acestea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar