Cum să mănânci pești în mod durabil

Peștele este delicios - nu există nici o îndoială despre asta! Dar, cu pescuitul excesiv, creșterea temperaturilor la mare și distrugerea habitatelor, multe dintre speciile noastre oceanice sunt în pericol de a dispărea. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți bucura niciodată de fructe de mare din nou. Dacă vă surprindeți peștii și faceți o mică cercetare în locul de unde a venit, puteți mânca fructe de mare durabil și etic.

Pași

Întrebarea 1 din 5:
Este prietenos din punct de vedere ecologic să mănânce pește?
  1. Imaginea intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 1
1. În funcție de sursă, poate fi! Peștele prins local de un mic de pește sau pește prins pe o linie, mai degrabă decât o plasă uriașă, de obicei, bine să mănânce. Cel mai bun mod de a mânca peștii este în mod durabil de a afla unde a fost prins peștele, cum a fost prins peștele și cum a pus în pericol speciile
  • Încercați să căutați peștele etichetate cu logo-ul consiliului de administrație marin. Ei au o listă cu peste 5.000 de produse pești și pești pe care le-au certificat ca fiind durabile.
  • Imaginea intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 2
    2. Dacă mâncați pește care a fost suprapus sau este pe cale de dispariție, nu. Multe populații de pește scade din cauza pierderii excesive și a habitatelor. Consumul de pește care se diminuează contribuie la pescuitul excesiv și poate duce chiar la dispariție.
  • Acest lucru poate varia în funcție de zona în care locuiți. Anumite specii de pești pot fi amenințate într-o zonă, dar înfloritoare în altul. Aceasta înseamnă că va trebui să cercetați speciile de pești pe cale de dispariție sau suprapuse în zona dvs. înainte de a cumpăra pește dacă doriți să fiți sustenabil. Aceste informații sunt furnizate online de către organizații precum consiliul marin de administrare și administrația națională oceanică și atmosferică.
  • Întrebarea 2 din 5:
    Ceea ce este pești proveniți în mod durabil?
    1. Imaginea intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 3
    1. Pește care au fost prinși cu longevitatea speciilor în minte. Aceasta înseamnă, de obicei, pescuitul de linie mai degrabă decât pescuitul net și prinderea speciilor de pești care nu sunt pe cale de dispariție. Acest lucru ar putea include, de asemenea, pește de fermă sau incubator, ceea ce înseamnă că sunt crescuți într-o unitate și apoi eliberați în sălbăticie.
    • În SUA, pescuitul este obligat prin lege să respecte standardele de durabilitate. Ei iau în considerare speciile de pești, numărul de pește, cât de amenințate sunt și în ce zone se pescuiesc.
    • Dacă un produs are logo-ul consiliului de administrație marin, veți ști că a fost prins durabil.
    • Când faceți cumpărături pentru pește proaspăt la o piață sau delini, cereți persoanei din spatele contorului despre sursa lor. Ei vă pot spune mai multe despre modul în care peștele a fost prins și dacă este durabil sau nu.
    Întrebarea 3 din 5:
    Care sunt cele mai durabile pești de mâncare?
    1. Imaginea intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 4
    1. Bivalves, macrou, pollack, halibut sau crab rege. Aceste specii de pește și submarin nu sunt în pericol de a dispărea și de obicei sunt ușor disponibile. În funcție de cât de aproape trăiești în ocean, puteți găsi mai multe dintre aceste specii decât altele.
    • Rețineți că lista speciilor de pești pe cale de dispariție se schimbă în mod constant. Ce este bine să mănânci acum ar putea să nu fie bine în câțiva ani din cauza pescuitului excesiv.
    Întrebarea 4 din 5:
    Ce pește ar trebui să nu mănânci niciodată?
    1. Imagine intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 5
    1. Anul, Sardinele sălbatice, Swordfish, Plaice și Tonul Bigeye. Aceste specii sunt suprapuse notoriu și, probabil, nu provin din surse durabile. Dacă le puteți găsi din ferme sau incubatoare, mâncându-le este probabil bine.
    • Unele dintre acestea depind de zona în care locuiți și de. Dacă locuiți în Marea Britanie și puteți găsi sardine din Cornwall, sunt bine să mănânce.
  • Imaginea intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 6
    2. Codul este foarte comun, dar nivelul populației este în jos. Studiile recente au arătat că majoritatea speciilor de cod sunt suprapuse, mai ales în largul coastei de est a Americii de Nord. Deși codul este ieftin, poate doriți să-l evitați până când populațiile să crească din nou.
  • Codul din ferme sau incubatoare sunt bine să mănânce.
  • Întrebarea 5 din 5:
    De unde știi dacă peștele este durabil?
    1. Imaginea intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 7
    1. Verificați-l prin NOAA sau MSC. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică sau NOAA are o bază de date pescărească pe care o puteți căuta pentru a vedea cât de durabilă este o specie. Consiliul de administrare marină sau MSC are, de asemenea, o bază de date pe care o puteți uita.
  • Imagine intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 8
    2. Descărcați o aplicație pentru a verifica peștele în mișcare. Dacă sunteți la magazinul alimentar, ați putea dori să verificați rapid o specie de pește. Puteți descărca o aplicație cum ar fi Watchood Watch, Fishphone sau fructe de mare sigur pentru a căuta specia în timp ce sunteți afară și despre.
  • Aceste aplicații sunt, de asemenea, actualizate, de obicei, cu informații noi, periodic, deoarece știința se schimbă.
  • Rețineți că unele aplicații pot avea informații diferite în funcție de sursele lor. Puteți compara și de a contrasta diferitele aplicații sau puteți consulta o bază de date de pește dacă aveți îndoieli.
  • Imaginea intitulată mănâncă pește în mod durabil pas 9
    3. Întrebați afacerea dacă peștele este durabil. Cele mai multe magazine alimentare ar trebui să știe cum și unde a venit peștele lor, astfel încât să vă poată da, în general, un răspuns. Dacă sunteți la un restaurant, puteți cere șefului bucătarului despre consumabilele lor.
  • Aceasta este o bună "ultimă instanță", astfel încât să spuneți, dacă ați verificat bazele de date și aplicațiile, dar nu puteți găsi informații.
  • sfaturi

    Consumul de pește este o modalitate excelentă de a proteja viața marină și de a restabili habitatele oceanice.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar