Cum să vă bucurați de pește de companie

Bucurați-vă de peștele dvs. de companie toate începe cu acordarea unei case adecvate. Configurați un rezervor de pește cu accesorii importante, cum ar fi un filtru de apă și plante. Tratați apa și păstrați-o curată, astfel încât peștele rămâne sănătos și fericit. Pentru a stimula creierul peștelui, dați-i jucării ca niște roci plutitoare și peșteri pentru a se ascunde. Poți chiar să-ți antrenezi peștele pentru a face trucuri ca înotați printr-o ploaie sau săriți din apă cu puțină practică. Păstrarea peștelui sănătos și activ vă va ajuta să vă bucurați de pește pentru mai mult timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea unui mediu stimulator
  1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de pescuitul PET Pasul 1
1. Alegeți un rezervor care este de cel puțin 2 ft (24 in) lung. Acest lucru poate părea un rezervor mare dacă aveți un pește mic, dar peștele dvs. are nevoie de mult spațiu pentru a prospera și a trăi sănătoși. Alegeți un rezervor de 2 ft (24 in) pentru pești mici și un rezervor chiar mai mare dacă aveți pești mari.
  • Căutați speciile dvs. specifice de pește pentru informații despre dimensiunea exactă a rezervorului pe care ar trebui să o achiziționați.
  • Bunii mici de pește nu sunt suficient de mari pentru pești precum Bettas sau Goldfish.
  • Configurați rezervorul de pește astfel încât include un filtru, încălzitor de apă și apă tratată.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pasul de pește PET 2
    2. Umpleți stratul inferior al rezervorului cu pietriș sau nisip pentru pește pentru a săpa în jurul. Nisipul și pietrișul vin în mai multe culori diferite pentru rezervoarele de pește. Vizitați magazinul dvs. local de animale pentru a alege un strat de fund prietenos pentru pește pentru a vă săturați și bucurați-vă.
  • Achiziționați suficient nisip sau pietriș pentru a acoperi întregul fund al rezervorului de pește într-un strat gros.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pescuitul PET Pasul 3
    3. Asigurați tuneluri sau colțuri pentru ca peștele să se ascundă. Acest lucru ajută la stimularea instinctelor de supraviețuire ale unui pește prin învățarea lor cum să se ascundă. Cumpărați mici colțuri sau case de pește la magazinul local de animale de companie sau online sau faceți-vă propriul dvs. folosind o țeavă din PVC sau un obiect similar.
  • Înainte de a pune ceva în rezervor, spălați-l cu apă curată pentru a îndepărta murdăria sau germenii de pe suprafață. Cu toate acestea, nu folosiți detergenți sau săpunuri de mâncare, deoarece acestea pot face pe peștele bolnav.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pescuitul de pește PET 4
    4. Plasați obiecte ca plantele false din rezervor pentru a-și stimula creierul. Peștele iubesc nibbling pe plante și înot în jurul obiectelor plutitoare. Setați câteva plante mici în rezervorul de pește, stabilind-le în pietriș sau nisip, astfel încât acestea să nu cadă.
  • Rock-urile plutitoare sunt un plus frumos unui rezervor de pește, deoarece ei vor iubi înotul în jurul lor.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pește Pasul 5
    5. Adăugați o oglindă în partea laterală a rezervorului pentru ca peștele să se uite la reflecția sa. Peștele sunt fascinați de reflecția lor, iar aceasta este o modalitate excelentă de a vă asigura că peștele dvs. nu este plictisit. Achiziționați o oglindă special concepută pentru a merge pe exteriorul unui rezervor de pește sau atașați o suprafață reflectorizantă la rezervorul de pește, astfel încât să se confrunte spre interior spre pește.
  • Dacă rasa de pește tinde să devină teritorială, să-și testeze interacțiunea cu oglinda și să îndepărteze oglinda dacă peștele tău pare agitat.
  • Oglinzile pentru rezervoarele de pește se atașează adesea folosind cești de aspirație.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pește Pasul 6
    6. Opriți sau adăugați obiecte noi din când în când, pentru a păstra peștele angajat. Chiar dacă peștele dvs. are jucării minunate în rezervorul său, se poate plictisi cu ei după un timp. În fiecare lună sau așa, încercați să puneți un obiect nou în rezervor sau să mutați plantele și alte jucării în jurul valorii, astfel încât peștele are împrejurimi diferite.
  • Păstrarea peștelui dvs. angajat și interesat de rezervorul său își va îmbunătăți starea de spirit și sănătatea.
  • Metoda 2 din 3:
    Interacționând cu peștele tău
    1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pește Pasul 7
    1. Petreceți timpul să vă uitați la pește pentru a vă ajuta să vă relaxați. Privind la Pești sa dovedit a ajuta la calmarea minții, având un impact pozitiv asupra bunăstării dvs. mintale. Luați ceva timp pentru a vă bucura de vizionarea peștilor înotați în rezervorul său pentru a vă ajuta să vă distrugeți.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pescuitul PET Pasul 8
    2. Antrenează-ți peștele să urmeze o țintă dacă te cunosc doar. Utilizați degetul ca țintă sau utilizați un stick mic cu un capăt colorat luminos, care va atrage atenția peștelui. Dați peștelui o bucată de mâncare de fiecare dată când vine în locul în care este ținta, mutați ținta în jurul valorii de lent odată ce peștele devine bun la următorul.
  • Aceasta este o modalitate excelentă de a vă învăța peștii să înoate, de asemenea, printr-un hoop.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pescuitul PET Pasul 9
    3. Învățați-vă peștelui să sară din apă pentru un truc rece. Pește, cum ar fi Bettas și Goldfish, pot face adesea acest truc. Umeziți degetul sau un pointer stick și atașați o bucată de mâncare de pește, ținându-o peste suprafața apei. Dacă peștele tău este foame, va încerca să ajungă la bucata de hrană sărind din apă.
  • Odată ce peștele dvs. este capabil să apuce bucura de mâncare, să vă ridicați degetul sau să rămâneți mai sus deasupra apei pentru ao face mai dificilă.
  • Este posibil să trebuiască să vă răsuciți degetul sau bastonul deasupra suprafeței apei, astfel încât notificările dvs. de pește.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pește Pasul 10
    4. Încurajați-vă peștele să împingeți o minge pentru un talent drăguț. Plasați o mică minge plutitoare, aproximativ dimensiunea capului de pește, în rezervorul de pește. Când peștele îi dădește, dați peștelui o bucată de mâncare. Continuați să recompensați peștele cu alimente ori de câte ori atinge mingea. În cele din urmă, peștii dvs. va începe să nu mai mai bogați mingea pentru a obține un tratament.
  • Acordați o atenție deosebită peștelui dvs. atunci când vă antrenați astfel încât sunteți gata să-i dați o bucată de mâncare de îndată ce atinge mingea.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pește Pasul 11
    5. Evitați să atingeți geamul pentru a obține atenția peștelui. Acest lucru sperie peștele și își poate deranja abilitățile auditive datorită sunetului. Utilizați mișcări lente atunci când încercați să obțineți peștele dvs. pentru a vă observa.
  • Atingerea pe geam va face probabil ca peștele să se ascundă.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrarea peștelui sănătos
    1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de pescuitul PET Pasul 12
    1. Hrăniți peștele dvs. Cantitatea potrivită pentru specia și greutatea sa. Aceste informații se găsesc pe eticheta unui container de alimente de pește pe care le-ați cumpăra la un magazin de animale de companie sau un magazin Big Box. Peștele pot mânca, de asemenea, bucăți mici de legume cum ar fi mazărea sau dovlecei după ce sunt curățate și blanched.
    • Luați în considerare crearea unei diagrame care vă ajută să urmăriți când să vă alimentați peștele.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pește Pasul 13
    2. Testați nivelul pH-ului apei în fiecare săptămână folosind un kit. Acest lucru vă va spune dacă aveți nivele periculoase de amoniac, nitrat sau nitrit, ceea ce înseamnă că apa trebuie schimbată sau tratată. Kiturile de testare a apei sunt ușor de utilizat și vin cu o diagramă care să se refere, așa că este clar ce înseamnă nivelul pH-ului. Urmați instrucțiunile pentru kitul dvs. specific pentru a vă ajuta să vă îngrijiți rezervorul.
  • Achiziționați un kit de testare a apei de la magazinul local de animale de companie sau online.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de pescuitul animal de companie Pasul 14
    3. Utilizați un sifon de pietriș pentru a curăța rezervorul. Sifonul de pietriș este plasat în rezervor de peste pietriș, suptând murdăria și resturile în timp ce curăță apa. Pentru că este un sifon, va fi, de asemenea, suge apa. Deconectați filtrul și orice alt echipament înainte de a evita deteriorarea acestora - adesea nu se execută bine când nu există suficientă apă în rezervor.
  • Lăsați peștele în rezervor în timp ce curățați stratul inferior al rezervorului.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pasul 15
    4. Schimbați 25% din apă în fiecare săptămână. Pe măsură ce utilizați sifonul de pietriș, urmăriți nivelul apei pentru a vă asigura că îndepărtați cel puțin 25% din apă. Această apă va fi înlocuită cu apă nouă, proaspătă - după ce a fost tratată cu balsam de apă, desigur! Asigurați-vă că apa veche nu este mai rece decât apa curentă din rezervor, utilizând un termometru pentru a vă ajuta să testați temperatura.
  • Consultați sticla de balsam de apă pentru a vedea cât de mult trebuie să se toarnă la găleata de apă nouă, amestecând-o folosind o plasă de pește.
  • Evitați îndepărtarea mai mult de 50% din apă din rezervor, deoarece această mese cu nivelurile PH prea mult.
  • După finalizarea schimbării apei, conectați-l înapoi în filtru și orice alte echipamente.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de PET Pește Pasul 16
    5. Schimbați filtrul când începe să priviți murdar. Când deschideți partea de sus a filtrului de apă, trageți filtrul pentru a vedea dacă este acoperit de murdărie și murdărie. Dacă da, este timpul să-l schimbați. O altă modalitate de a decide dacă este timpul pentru un filtru nou este să vă uitați la fluxul de apă. Dacă apa a încetinit, filtrul trebuie schimbat.
  • Evitați să schimbați filtrul în aceeași zi schimbați apa, deoarece acest lucru ia prea multă bacterii benefice.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Configurarea rezervorului de pește

    • Rezervor de pește (cel puțin 2 ft (24 in))
    • Filtru de apa
    • Încălzitor de apă (opțional)
    • Condiționer de apă
    • Plasa de peste
    • Accesorii pentru rezervoare

    Crearea unui mediu stimulator

    • Pietriș sau nisip
    • Tuneluri sau colțuri
    • Plante false
    • Oglindă

    Păstrarea peștelui sănătos

    • Mâncare de pește
    • Kit de testare a apei
    • Pietriș sifon
    • Condiționer de apă
    • Filtru rezervor

    Interacționând cu peștele tău

    • Mâncare de pește
    • Stick mic
    • Ball flotant

    sfaturi

    Dacă doriți să eliminați algele pe părțile laterale ale rezervorului, curățați algele înainte de a utiliza Sifonul de pietriș pentru a suge ușor.
  • Se toarnă încet apă în rezervor pentru a evita uimirea peștilor sau perturbarea mediului său.
  • Avertizări

    Dacă vă gândiți la amestecarea unor specii de pește împreună într-un rezervor, faceți cercetări în prealabil pentru a vă asigura că se vor întâlni de-a lungul.
  • Nu luați niciodată peștele din apă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar