Cum să tăiați pastilele

Împărțirea pastilelor în jumătate este o practică destul de comună, care este ușor de realizat cu un splitter generic de pilulă. Uneori, medicii vă pot prescrie o pilulă care trebuie tăiată în jumătate pentru a obține doza potrivită, în timp ce alte momente despicate o pastilă cu dublu doza dorită poate fi utilizată pentru a reduce costul medicamentului în jumătate. Deși puteți împărți pastilele fără un splitter pilular, este întotdeauna cel mai bine să utilizați unul pentru a vă asigura că obțineți doza potrivită de medicamente.

Pași

Partea 1 din 3:
Verificați că pastilele dvs. sunt în siguranță pentru a se împărți
  1. Imagine intitulată Pastile tăiate Pasul 1
1. Verificați dacă pastilele dvs. au un semn marcat. O pilula care a fost aprobată de FDA pentru divizare va avea o marcă marcată în centru pentru a indica cel mai bun loc pentru a tăia pilula. Pentru asigurare ulterioară, verificați secțiunea "Cât de furnizată" a introducerii etichetei pe sticla dvs. de medicamente pentru aprobarea scrisă a FDA. Eticheta tipărită sau inserția pachetului de pacienți ar trebui să vă ofere, de asemenea, aceste informații.
  • Aprobarea FDA asigură că cele două jumătăți ale pilulei vă vor furniza o cantitate relativ egală de medicamente.
  • Imagine intitulată Pastile tăiate Pasul 2
    2. Evitați tăierea pastilelor care sunt întârziate, de lungă durată sau conțin un amestec de ingredienți activi. Dacă pastilele dvs. au oricare dintre aceste caracteristici sau au o acoperire pe exterior pentru a vă proteja stomacul, ele nu sunt în mod obișnuit în siguranță. Evitați întotdeauna divizarea medicamentelor de chimioterapie și a diluanților de sânge.
  • Dacă pastilele dvs. se prăbușesc cu ușurință, nu încercați să le tăiați, pe măsură ce riscați modificarea numărului de ingredienți activi în fiecare doză. Dacă aveți o pastilă care a zdrobit că nu este un medicament crucial, amestecați piesele cu mere sau blocaj și mâncați jumătate din conținutul.
  • Imagine intitulată Pastile tăiate Pasul 3
    3. Adresați-vă medicului sau farmacistului dacă pastilele dvs. sunt în siguranță pentru a se împărți. Discutați cu practicantul dvs. de asistență medicală despre tipul de medicamente pe care îl utilizați și ce este cea mai bună practică pentru tăierea pastilelor. Uneori, medicii pot prescrie un comprimat cu două ori doza pe care trebuie să vă tăiați costurile de prescripție în jumătate.
  • Imagine intitulată Pastile tăiate Pasul 4
    4. Urmați cu atenție doza prescrisă. Dacă primiți pastile care să dubleze doza pe care ați primit-o, asigurați-vă că ați împărțit fiecare în jumătate înainte de ao lua. Poate fi ușor să uitați cât de mult să luați atunci când lucrați cu jumătate de doze, deci asigurați-vă că ați luat doar suma care ți-a fost prescrisă.
  • Acesta vă poate ajuta să vă mențineți separatorul pilulelor chiar lângă medicația dvs. ca un memento vizual pentru a vă tăia pastile înainte de a le folosi.
  • Luați în considerare punerea unei note sau etichete lipicioase pe sticla dvs. de medicamente pentru a vă reaminti să tăiați pastilele în jumătate.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea splitterului de pilula dreaptă
    1. Alegeți un splitter standard pentru pilule dacă sunteți în căutarea unei opțiuni accesibile. Cele mai multe splittere vor fi făcute din plastic, iar interiorul va avea o lamă de sus și două bucăți de plastic care se lipesc pentru a forma o formă triunghiulară în care pilula merge. Modelul tipic poate fi găsit la majoritatea farmacilor și este ieftin și ușor de utilizat. Încercați să căutați un splitter care are plastic acoperit din cauciuc înăuntru pentru a ține pasul în poziție în timp ce tăiați.
    • Păstrați tăietorul de pilule departe de copiii mici, deoarece s-ar putea tăia accidental pe lama.
  • Imagine intitulată Pastile tăiate Pasul 6
    2. Alegeți un splitter universal sau multi-formă pentru pilule mari sau neobișnuit de în formă. Multe dintre aceste splittere vin fie cu un compartiment circular mobil cu deschideri de dimensiuni diferite pentru pilule sau părți interschimbabile cu găuri diferite de dimensiuni diferite. Aceasta este o opțiune bună dacă trebuie să tăiați în mod regulat diferite tipuri de pastile.
  • Anumiți furnizori de asigurări medicale vor acoperi costul unui splitter sau concasor de pilule. Apelați agenția de asigurări sau verificați-vă planul online pentru a vedea dacă costul splitterului dvs. de pilulă poate fi acoperit, mai ales dacă aveți nevoie de ele pentru medicamentele obișnuite.
  • 3. Cumpărați un splitter cu pilula multifuncțională și concasor pentru utilizare versatilă. Dacă unele dintre medicamentele dvs. trebuie să fie tăiate și alte pastile trebuie să fie zdrobite, luați în considerare cumpărarea unui splitter combinat care face ambele. Aceste despicatoare au, de obicei, un capac cu o lamă pe partea superioară și o zonă separată pentru a măgui pastilele de jos pe fund.
  • Este important să rețineți că separatoarele de pilule au lame ascuțite în interior, astfel încât să nu puteți să le luați într-o reportare atunci când călătoriți. Dacă vă decideți să faceți o călătorie, vă împachetați separatorul în bagaje, fie tăiați pastilele în avans. Păstrați orice pastile tăiate înapoi în sticla de medicamente obișnuite.
  • Partea 3 din 3:
    Tăierea pastilelor
    1. Plasați o pastilă în interiorul marginilor canelate ale splitterului pilulelor. În separatoare de pilule în cazul în care cele două piese de plastic creează un triunghi care se deschide spre fața dvs., puneți pilula între cele două bucăți și apoi apăsați din plastic înainte spre lama. În alte despicatoare în care piesele se deschid spre tine, pur și simplu așezați pilula între cele două bucăți, astfel încât să atingă fiecare parte.
    • Încercați să luați pilula în sus, astfel încât centrul pilulei să fie în concordanță cu centrul splitterului. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că lama ta taie pilula exact în jumătate.
    • Pentru splitterele de pilule multi-formă, găsiți gaura care se potrivește cel mai bine forma pilulei dvs. și puneți-o în interiorul splitterului.
    • Dacă utilizați un splitter pilular care este menit în mod special pentru a tăia mai multe pastile simultan, puteți încărca cât mai multe cum aveți nevoie și le tăiați pe toate, mai degrabă decât tăiați unul la un moment dat.
  • 2. Apăsați ferm pe splitterul pilular până când capacul este complet închis. Încercați să păstrați splitterul încă în timp ce împingeți capacul în jos pentru a vă asigura că pilula nu se mișcă înainte de ao tăia. Asigurați-vă că închideți complet capacul astfel încât lama să taie întreaga pastilă.
  • Cele mai multe splittere vor avea un compartiment pentru a prinde cele două piese de pilet după ce au fost tăiate. Jiggle despicatorul un pic înainte să-l deschizi pentru a vă asigura că pastilele terenuri în acest compartiment.
  • Aveți grijă să evitați lama când deschideți splitterul pentru a vă colecta medicamentul.
  • Dacă doriți să împărțiți o pastilă mare în sferturi, pur și simplu aliniați jumătate de pilula pe care tocmai ați tăiat cât mai bine puteți și repetați același proces.
  • 3. Scoateți jumătatea pilulelor de la splitter și luați conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră. Depozitați cealaltă jumătate în sticla de medicamente obișnuite. Luați a doua jumătate a pilulei pentru următoarea doză mai degrabă decât împărțirea unui nou.
  • Încercați să împărțiți pilula chiar înainte de a vă pregăti să o luați.
  • sfaturi

    Așezați pilula într-o lingură și apăsați o altă lingură deasupra ei pentru a vă zdrobi pilula fără o concasor.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă sunteți în măsură să obțineți o doză pediatrică dacă o doză de dimensiuni regulate este prea mare.
  • Spargeți o pastilă de capsulă și turnați conținutul într-o altă sursă mică de alimente și mâncați jumătate din ea.
  • Avertizări

    Spălați-vă mâinile înainte de a vă ocupa de medicația.
  • Urmați cu atenție instrucțiunile medicului sau farmacistului pentru a vă asigura că obțineți cantitatea potrivită de medicamente.
  • Fiți întotdeauna atenți la manipularea unui splitter pilular și evitați atingerea lamei ascuțite.
  • Există întotdeauna riscul de a obține o doză necorespunzătoare atunci când împărțiți o pastilă.
  • Curățați splitterul de pilule cu o cârpă sau un prosop de hârtie dacă intenționați să îl utilizați pentru mai multe medicamente.
  • Verificați dublu că pilula dvs. este sigură pentru a vă împărți și obțineți întotdeauna aprobarea unui medic înainte de a vă împărți medicamentele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar