Cum să tăiați spuma de saltea

Saltele de spumă este confortabilă, respirabilă și versatilă, făcându-l o alegere populară de pat. Dacă sunteți interesat de tăierea spumei saltelei - indiferent dacă vă reduceți patul, proiectați o saltea personalizată pentru o campervană sau împărțiți o bucată de spumă de dimensiuni rege în mai multe saltele - procesul este rapid și simplu. Tot ce ai nevoie este un cuțit ascuțit și câteva instrumente de bază.

Pași

Partea 1 din 3:
Măsurarea și marcarea spumei salteleiDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 1
1. Scoateți capacul zipului și orice căptușeală de pe spuma de saltea. Cea mai mare spumă de saltea vine cu o acoperire exterioară care protejează spuma din interior. Pentru al scoate, pur și simplu dezarhivați capacul și scoateți-l. Dacă există o căptușeală suplimentară sub coperta zipului, utilizați o pereche de foarfece pentru a tăia și a-l elimina. Fii atent ca tăiere, așa că nu taie în spuma de saltea cu foarfecele.
  • Puteți dispune de capacul cu fermoar și de orice căptușeală după ce îl scoateți, deoarece nu se va potrivi cu spuma de saltea după ce ați tăiat-o sau puteți încerca să modificați și Coaserea acestuia astfel încât să puteți reutiliza.
  • Dacă aruncați vechiul copertă de zip, este posibil să fie nevoie să cumpărați unul nou, în funcție de ceea ce veți folosi spuma de saltea pentru.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 2
    2. Utilizați banda de măsurare pentru a determina unde ar trebui să tăiați spuma. Dacă doriți să vă tăiați spuma de saltea în jumătate, măsurați de la o parte a spumei la cealaltă și apoi împărțiți acest număr în jumătate pentru a afla unde veți dori să faceți tăierea. Dacă știți cât de mare sau de lungă doriți, bucata de spumă pe care o tăiați să fie, măsurați acea distanță cu banda de măsurare și utilizați un marker pentru a marca salteaua în acel moment, astfel încât să puteți face mai târziu.
  • Încercați să nu apăsați în jos pe spumă în timp ce măsurați-o astfel încât să nu distorsionați dimensiunea și forma.
  • Măsurați 2 sau 3 ori, astfel încât să știți că măsurarea dvs. este corectă.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 3
    3. Marcați linia pe care doriți să o tăiați cu un marcator. Luați un conducător lung sau o margine dreaptă și liniați-o cu punctul pe care l-ați măsurat pe saltea. Apoi, trageți cu atenție o linie dreaptă de-a lungul marginii conducătorului cu un marker. În funcție de forma și dimensiunea piesei pe care doriți să le tăiați, este posibil să fie nevoie să desenezi mai multe linii.
  • Asigurați-vă că marginea dreaptă sau conducătorul nu este înclinat înainte de a vă desenarea liniei prin măsurarea distanței de la ambele capete ale sculei la marginea saltelei. Dacă distanța nu este aceeași de la ambele capete, marginea dreaptă sau conducătorul este înclinat.
  • Dacă tăiați spuma de saltea pentru a se potrivi unui cadru de pat mai mic, veți dori să trageți o linie dreaptă de la un capăt scurt al spumei la altul.
  • Dacă nu tăiați o linie dreaptă, puteți desena curba pe care doriți să o tăiați pe o bucată mare de hârtie, tăiați-o, apoi urmăriți curba pe spuma de saltea cu marcatorul. Puteți libera curba pe hârtie sau puteți urmări obiectul curbat pe care îl veți folosi spuma de saltea pentru.
  • Imagine intitulată Cut matriță spumă Pasul 4
    4. Ridicați spuma de saltea, astfel încât linia marcată să nu aibă nimic sub ea. Din moment ce veți tăia prin spumă cu un cuțit, nu doriți ca linia să fie pe o suprafață solidă sau puteți să vă deplasați și să o zgâriați. Odihniți spuma pe o suprafață stabilă, ridicată, astfel încât spațiul direct sub linia marcată să fie deschis.
  • De exemplu, ați putea să vă odihniți spuma de saltea pe o masă, astfel încât linia marcată să fie suspendată de margine.
  • Dacă tăiați o spumă mare de saltea în jumătate, încercați să o odihniți pe 2 arcuri cutie care au un spațiu între ele. În acest fel, linia în jos centrul spumei va sta chiar peste spațiul deschis.
  • Partea 2 din 3:
    Tăierea spumei cu un cuțitDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 5
    1. Utilizați un cuțit electric de sculptură pentru a tăia spuma dacă doriți o margine curată. Cuțitele de sculptură electrică sunt de obicei folosite pentru a tăia prin alimente, dar puteți utiliza, de asemenea, unul pentru a tăia cu ușurință spuma de saltea. Deoarece marginile serice ale cuțitului au văzut înainte și înapoi când sunt conectate, puteți obține o margine mai curată și mai dreaptă cu ea.
    • Dacă nu aveți un cuțit electric, dar doriți să utilizați unul pentru a vă tăia spuma de saltea, puteți găsi un magazin online sau la magazinul local.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 6
    2. Încercați un cuțit de bucătărie obișnuit dacă nu doriți să obțineți una electrică. Deși tăierea nu poate fi la fel de curată și dreaptă, deoarece ar fi cu un cuțit electric, un cuțit de bucătărie va face și truc. Mai ales dacă intenționați să puneți o copertă nouă peste bucata de tăiat de spumă de saltea, care va ascunde marginea, un cuțit de bucătărie este o opțiune ușoară și ieftină.
  • Dacă decideți să utilizați un cuțit de bucătărie, încercați să utilizați una care are marginile serrate, dacă este posibil.
  • Cu cât lama mai lungă, cu atât va fi mai ușor să tăiați spuma de saltea.
  • Dacă nu aveți un cuțit de bucătărie care va funcționa, este posibil să utilizați o pereche de foarfece grele dacă spuma de saltea pe care o tăiați este /8 inch (0.32 cm) sau mai puțin gros. Țineți cont doar că tăierea poate să nu fie la fel de curată ca și cum ați folosi un cuțit.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 7
    3. Țineți cuțitul la un unghi de 90 de grade la spumă la margine. Acest lucru va face mai ușor să se taie adânc în spuma de saltea. Poziționați cuțitul, astfel încât marginea ascuțită a lamei este aliniată cu linia pe care ați marcat-o pe spumă.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 8
    4. Tăiați de-a lungul liniei marcate folosind o mișcare de sus și în jos. Dacă utilizați un cuțit electric, este posibil să nu aveți nevoie să mutați cuțitul în sus și în jos, deoarece va fi în mișcare pe cont propriu. Odată ce ajungeți la capătul liniei, scoateți cuțitul și separați bucata de spumă sau continuați cu următoarea linie marcată.
  • Mergeți încet și asigurați-vă că urmați împreună cu linia, astfel încât marginea dvs. este cât mai dreaptă posibil.
  • Dacă utilizați foarfece, tăiați de-a lungul liniei pe care ați marcat cum ar fi dacă ați tăia țesături sau hârtie.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 9
    5. Repetați pe cealaltă parte dacă cuțitul nu merge tot drumul. Dacă utilizați un cuțit cu o lamă scurtă, este posibil ca acesta să nu taie tot drumul prin spuma de saltea. Dacă este cazul, răsturnați spuma și măsurați și marcați o altă linie pe partea opusă. Apoi, tăiați prin acea linie în același mod în care ați făcut-o pe cealaltă parte, astfel încât spuma separă în 2 bucăți.
  • Asigurați-vă că măsurați cu atenție astfel liniile de pe fiecare parte a spumei se potrivesc.
  • Partea 3 din 3:
    TerminandDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 10
    1. Verificați dublu măsurarea utilizând banda de măsurare. Măsurați de la marginea recent tăiată la partea opusă a spumei saltelei. Dacă este dimensiunea potrivită, sunteți toți stabiliți! Dacă nu este, puteți repeta întotdeauna procesul și puteți tăia puțin mai mult spumă, dacă este necesar.
    • Din păcate, dacă măsurarea dvs. este prea scurtă, nu veți putea adăuga nici o spumă înapoi. Cu toate acestea, dacă veți acoperi spuma de saltea cu un capac cu fermoar, ați putea încerca să tăiați o bandă de spumă care reprezintă diferența și o plasați lângă piesa mai mare din interiorul capacului.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 11
    2. Netezi orice margini jagged cu un cuțit. În timp ce unele margini minore jagged nu vor face prea multă diferență dacă veți pune o copertă pe spuma de saltea, este posibil să doriți să le reparați dacă spuma dvs. va fi expusă. Pentru a netezi marginile, luați un cuțit de bucătărie și tăiați cu atenție orice piese jagged care se lipesc, astfel încât tăierea este frumoasă și dreaptă.
  • Nu tăiați prea mult din spumă sau s-ar putea să schimbați dimensiunea acesteia.
  • Imagine intitulată Tăiați spumă de saltea Pasul 12
    3. Puneți acoperirea cu fermoar nou sau modificată peste spuma de saltea dacă veți folosi una. Dacă nu doriți să modificați sau să coaseți vechea acoperire cu fermoar pentru a se potrivi cu spuma de saltea tăiată, puteți comanda o copertă personalizată de saltea online folosind dimensiunile spumei. Odată ce aveți o copertă, pur și simplu dezarhivați-l pe tot parcursul drumului, puneți-vă spuma de saltea înăuntru și zipați capacul din nou.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Foarfece
    • Bandă de măsurare
    • Marker
    • Cuțit de bucătărie sau cuțit electric de sculptură
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar