Cum să zbori un avion

Dacă sunteți în căutarea de a zbura un avion legal și în siguranță, va trebui să vă înscrieți pentru o pregătire amănunțită și să obțineți permisul de comandă al pilotului. Dar dacă sunteți curios despre ce face un pilot pentru a zbura în siguranță un avion sau vă îmbarcă pe lecții de zbor, această prezentare generală a procesului poate oferi câteva informații. Nu este o sarcină simplă, iar un manual complet de avioane cuprinde sute de pagini. Elementele de bază de mai jos vă vor ajuta să vă familiarizați cu ceea ce face pilot și, ca un pilot pilot, ceea ce veți întâlni în timpul primelor dvs. zboruri de formare. Dacă doriți un articol mai detaliat sau pentru o situație de urgență, vizitați Pregătiți-vă să zburați un avion în caz de urgență sau Fly A Cessna.

Pași

Partea 1 din 4:
Învățând controalele
  1. Imagine intitulată Fly un avion Pasul 1
1. Efectuați o inspecție a aeronavei înainte de a intra. Înainte de a scoate, este important să efectuați o examinare de mers pe jos numită a "Pre-zbor." Aceasta este o inspecție vizuală a aeronavei pentru a verifica dacă componentele avionului sunt în stare bună de funcționare. Instructorul dvs. ar trebui să vă ofere o listă de verificare foarte utilă pentru planul specific și această listă de verificare vă va spune exact ce să faceți în fiecare fază de zbor, chiar înainte de zbor. Elementele de bază ale pre-zbor:
  • Verificați suprafețele de control. Îndepărtați blocările de control și asigurați-vă că eileronii, clapetele și cârma se mișcă liber și fără probleme.
  • Verificați vizual rezervoarele și uleiul de combustibil.Asigurați-vă că sunt umpluți la nivelurile specificate. Pentru a verifica nivelul combustibilului, veți avea nevoie de o tijă de măsurare a combustibilului curat. Pentru a verifica uleiul, există un dipstick în compartimentul motorului.
  • Verificați dacă contaminanții de combustibil. Acest lucru se face prin scurgerea unei cantități mici de combustibil într-un instrument special de containere de sticlă și căutând apă sau murdărie în combustibil. Instructorul tău vă va arăta cum.
  • Completați o greutate și un bilanț care vă ajută să vă asigurați că nu zburați în afara capabilităților avionului dvs. Instructorul tău vă va arăta cum.
  • Căutați nicks, dansuri și orice alt tip de deteriorare a corpului. Aceste imperfecțiuni mici pot inhiba capacitatea de zbor a aeronavei, mai ales dacă proportul este compromis. Verificați întotdeauna recuzită înainte de începerea unui motor. Utilizați prudență în jurul rigurilor avioanelor. - Dacă există probleme electrice cu avionul, propulsarea se poate transforma în mod neașteptat, provocând vătămări grave.
  • Verificați consumabilele de urgență. Deși nu este plăcut să ne gândim, să vă pregătiți pentru cel mai rău. - Există întotdeauna posibilitatea de a merge în neregulă cu aeronava. Asigurați-vă că există o cantitate de produse alimentare, apă și primă ajutor. De asemenea, asigurați-vă că aveți un radio de operare, lanternă și baterii. O armă poate fi necesară împreună cu piesele de reparații standard pentru avion.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 2
    2. Localizați controlul zborului (coloana) în cabină de pilotaj. Când vă luați scaunul în cabină, toate sistemele și manometrele vor arăta complicate, dar vor arăta mult mai simplu odată ce vă familiarizați cu ceea ce fac. În fața dvs. veți fi un control al zborului care arată ca un volan modificat.
  • Acest control, mai frecvent numit jug, funcționează ca un volan într-o mașină. Controlează pitch-ul nasului (în sus sau în jos) și bancară a aripilor. Obțineți o senzație pentru jug. Apăsați pentru a merge în jos, trageți pentru a merge în sus și utilizați stânga și la dreapta pentru a se rostogoli, surprinzător, stânga și dreapta. Nu folosiți prea multă forță atunci când zboară. - Nu ia prea mult pentru a controla avionul.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 3
    3. Localizați comenzile amestecului de accelerație și combustibil. Ele sunt de obicei situate între cele două locuri din cabină de pilotaj. Accelerația este negru, iar butonul de amestec este roșu. În aviația generală, acestea sunt de obicei doar butoane Push / Trage.
  • Thrust este controlat de accelerație și butonul amestecului ajustează raportul combustibil-cu-aer (slab sau bogat în gaz).
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 4
    4. Familiarizați-vă cu instrumentele de zbor. Pe majoritatea avioanelor, există șase instrumente de zbor primare situate de-a lungul a două rânduri orizontale. Acești indicatori sunt adesea menționați ca pachet de sase și arată, printre altele, altitudinea, atitudinea (orientarea aeronavei în raport cu orizontul Pământului), poziția compasului și viteza - atât înainte, cât și în sus sau în jos (rata de urcare).
  • Sus stânga - "Indicator de aer" Afișează aeronavele aeronave, de obicei în noduri. (Un nod este o milă nautică pe oră - aproximativ 1.15 mph sau 1.85 km / h).
  • Centrul de sus - "Orizont artificial" Afișează atitudinea aeronavei, adică dacă avionul coboară sau coboară și cum este banca - stânga sau dreapta.
  • Dreptul de sus - "Altimetru" Afișează înălțimea (altitudinea) aeronavei, în picioarele MSL-picioare deasupra mediului, sau a nivelului mediu, al mării.
  • Stânga jos - "Turnul și indicatorul bancar" este un instrument dual care spune cât de repede schimbați poziția busolă (rata de întoarcere) și, de asemenea, dacă sunteți în zbor coordonat, acest lucru este numit și "Indicator de întoarcere și alunecare" sau "Ball cu ac."
  • Centrul inferior este "Indicatorul de poziție" care arată rubrica curentă curentă curentă. Acest instrument trebuie calibrat (de obicei la fiecare 15 minute). Pentru a calibra, ajustați instrumentul pentru a fi de acord cu busola. Acest lucru se face pe teren sau, dacă este în zbor, numai în zbor direct și nivel.
  • Dreapta jos este "Indicator de viteză verticală" care spune cât de repede vă urcați sau coborâți picioare pe minut. Zero înseamnă că mențineți altitudinea și nu vă alcătuiți și nici coborârii.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 5
    5. Localizați comenzile angrenajului de aterizare. Multe avioane mici au unelte fixe, caz în care nu veți avea un buton de control al echipamentului de aterizare. Pentru avioanele care au un control al angrenajului de aterizare, locația variază, dar de obicei are un mâner alb cauciuc. Veți folosi acest lucru după ce ați decolat și înainte de a vă usca și taxi avionul. Acesta poate implementa orice roți de aterizare fără agățare, schiuri, skirate sau flotoare dedesubt.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 6
    6. Puneți picioarele pe pedalele cârmei. Acestea sunt un set de pedale la picioarele dvs. utilizate pentru a controla cârma care este atașată la stabilizatorul vertical. Când doriți să efectuați ajustări minore pentru a merge la stânga sau la dreapta pe axa "verticală", utilizați pedalele cârmei. Practic, cârma controlează aspectul căscarii de întoarcere a aeronavei. Pornirea terenului este controlată și de pedalele cârmei și / sau frânele, nu de jug.
  • Partea 2 din 4:
    Decuparea
    1. Imagine intitulată Fly un avion Pasul 7
    1. Obțineți permisiunea de a decola. Dacă vă aflați la un aeroport controlat, trebuie să contactați controlul terenului înainte de impozitare. Ei vă vor oferi informații suplimentare, precum și un cod de transponder, numit în mod obișnuit a "codul de squawk." Asigurați-vă că scrieți acest lucru în jos, deoarece aceste informații trebuie repetate la controlul la sol înainte de a vă oferi clearance-ul pentru decolare. Odată acordată clearance-ul, treceți la pista conform instrucțiunilor de control al solului, asigurându-vă că nu traversați orice pista, cu excepția cazului în care sunteți curățați să faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată zboară un avion Pasul 8
    2. Reglați clapetele la unghiul adecvat pentru decolare. De obicei 10 grade de clape sunt utilizate pentru a ajuta la creșterea ascensorului. Verificați manualul de aeronavă, totuși. - Unele aeronave nu folosesc clapete pentru decolare.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 9
    3. Efectuați o aeronavă Procedura de execuție. Înainte de a ajunge la pistă, opriți-vă la zona de execuție. Va trebui să efectuați procedura de rulare a motorului aici.Acest lucru vă ajută să vă asigurați că aeronava dvs. este gata să zboare în siguranță.
  • Adresați-vă instructorului dvs. să vă arate această procedură.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 10
    4. Notificați turnul că sunteți gata pentru decolare. După finalizarea unui curs de succes, notificați turnul și așteptați să fiți șterși pentru a continua și / sau a intra în pistă.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 11
    5. Porniți rula de decolare. Împingeți complet butonul amestecului de combustibil și avansați încet accelerația. Acest lucru va crește rpmurile motorului (rotații pe minut), generarea de împingere și avionul va începe să se miște. Notă, totuși, că avionul va dori să meargă la stânga atunci când faceți acest lucru, adăugați cârma adecvată pentru a rămâne pe linia centrală a pistei.
  • Dacă există o încrucișare, va trebui să întoarceți jugul, cu grijă, în vânt. Pe măsură ce ridicați viteza, scădeți încet această corecție.
  • Va trebui să controlați cârligele (răsucire pe o axă verticală) cu pedalele cârmei. Dacă planul începe să facă răsucirea, utilizați pedalele de picior pentru a le controla.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 12
    6. Ridică-te la viteză. Pentru a scoate în aer, avionul trebuie să atingă o anumită viteză pentru a crea suficient de ridicat. Accelerația ar trebui să fie completă în majoritatea aeronavelor, deși unele vor avea o setare maximă pentru a reduce cu torquingul. Veți construi treptat suficient timpul de aerisire pentru a deveni în aer (de obicei, aproximativ 60 de noduri pentru planuri mici). Indicatorul Airspeed vă va spune când ați atins această viteză.
  • Când avionul devine suficient de ridicat, veți observa nasul care ridică un pic. Trageți ușor înapoi la controlul zborului, fiind sigur că menținerea ratei de urcare adecvate pentru aeronava particulară.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 13
    7. Trageți înapoi pe jug în acest moment. Acest lucru va determina întregul avion să părăsească pista și să se ridice în aer.
  • Nu uitați să mențineți viteza de urgență și să aplicați cârma corespunzătoare.
  • Când este la o înălțime sigură deasupra solului și aveți o rată pozitivă de urcare, așa cum este indicat de VSI (indicatorul de viteză verticală), returnați clapeta și uneltele de aterizare la poziția neutră. Acest lucru va reduce trageți și extindeți timpul de zbor și distanța.
  • Partea 3 din 4:
    Gestionarea zborului
    1. Imagine intitulată Fly un avion Pasul 14
    1. Aliniați orizontul artificial sau indicatorul de atitudine. Acest lucru va păstra nivelul planului. Dacă vădeți sub orizontul artificial, trageți înapoi pentru a ridica nasul avionului, ridicându-l. Din nou, fi blând. - Nu are nevoie de mult.
    • Cea mai bună modalitate de a păstra avionul la altitudinea corectă este asigurați-vă că scanați în mod constant indicatorul de teatru și altimetrul, precum și restul celor șase pachete. Obțineți obiceiul de scanare, astfel încât să nu fixați pe niciun instrument unic pentru un timp extins.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 15
    2. Bancă (rândul său) avionul. Dacă aveți o roată în fața dvs. (jugul), rotiți-o. Dacă este un baston, mutați-l în stânga sau la dreapta pentru a vă întoarce. Rămâneți în zbor coordonat utilizând mingea acului (coordonator de întoarcere). Acest ecartament descrie un pic de avion cu o linie de nivel și o minge neagră de-a lungul acesteia. Păstrați mingea neagră în centru prin ajustarea cârmei astfel încât întoarcerile dvs. să se simtă netede (coordonate).
  • Este un ajutor util de învățare pas pe minge să știe ce pedala de cârmură să treacă când coordonează o întoarcere.
  • Aileronii "Control" unghiul băncii și lucrul împreună cu cârma. Când se rotește, coordonează cârma și arionii prin menținerea centrată a bilei de întoarcere și a instrumentului bancar, amintirea de a păstra un ochi asupra altitudinii și vitezei aerului prin scanarea celor șase pachete.
  • Notă: Când jugul se rotește în stânga, Aileronul stâng merge în sus, iar dreptul coboară - Când se întoarce spre dreapta, Aileron dreapta merge în sus și Aileronul stâng coboară în jos. Nu vă faceți griji prea mult despre mecanica aerodinamicii în acest moment, încercați să vă familiarizați cu conceptele de bază.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 16
    3. Gestionați viteza avionului. Fiecare avion are un set de energie al motorului optimizat pentru faza de croazieră a zborului. Odată ce ați ajuns la altitudinea dorită, această putere ar trebui să fie setată la aproximativ 75%. Îndepărtați aeronava pentru zbor direct și nivel. Veți simți că controalele devin mai fine pe măsură ce tăiați avionul. Veți găsi, de asemenea, pe unele aeronave că această setare de putere se află în zona de cuplu liberă, în care nu este necesară o intrare de cârma pentru a menține zborul liniară.
  • La puterea maximă, puteți constata că nasul scade lateral datorită cuplului motorului și necesită o corecție opusă cârmei. În mod similar, puteți constata că intrarea opusă a cârmei este necesară la setarea de putere de zbor.
  • Pentru a menține planul constant, este necesar să se mențină un flux de aer și o viteză suficientă. Flying prea încet sau la unghiuri prea abrupte pot provoca avionul să piardă fluxul de aer și să stea. Acest lucru este cel mai periculos în timpul decolării și aterizării, dar este important să păstrați planul la viteza corespunzătoare în timpul zborului.
  • Așa cum ți-ai îmbrăcat motorul de mașină dacă ai condus cu piciorul plantat pe podea, vei face același lucru cu motorul avionului. Doar creșterea puterii pentru a menține aerul aerian într-o urcare și a reduce puterea de a coborî fără a accelera.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 17
    4. Zburați cu o atingere ușoară asupra comenzilor. Dacă (și când) experimentați turbulențe extreme, este critică să nu supra-corectați. Schimbări bruște, mari în orientările de pe suprafața de control pot împinge aeronava după limitele sale structurale, provocând deteriorarea planului și, potențial, compromiterea capacității sale de a continua zborul.
  • O altă problemă este glazura de carburator. Există un mic buton etichetat "Carb de căldură". Aplicați căldura carbului pentru perioade scurte de timp, aproximativ zece minute sau cam asa ceva, în special la nivelurile ridicate de umiditate relativă care încurajează glazura. Notă: Acest lucru se aplică numai pentru avioane cu un carburator.
  • Nu se află în afara zonei. - Mai trebuie să scanați pentru alte aeronave și să țineți un ochi pe cele șase pachete.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 18
    5. Setați viteza motorului de croazieră. Odată ce obțineți o viteză constantă de croazieră, puteți seta comenzile și le puteți bloca, astfel încât avionul va rămâne la o putere constantă și vă puteți concentra pe păstrarea nivelului IT. În această etapă, reduceți alimentarea accelerației la aproximativ 75% din locul unde a fost setat. Pentru un singur motor Cessna, acest lucru ar trebui să fie undeva în jurul valorii de 2400 rpm.
  • Următorul setați Trimul. Trimul este o suprafață mică pe marginea ascensorului. Poate fi mutat din interiorul cabinei. Setarea corectă va împiedica planul să urce sau să coboare în timpul zborului de croazieră.
  • Există diferite tipuri de sisteme de tăiere. Unele constau dintr-o roată, o pârghie sau o manevră care trage un cablu sau o tijă atașată la o suprafață de suprafață de suprafață. Altul este un jackscrew și o tijă. Și totuși alții sunt un sistem electric (care este cel mai ușor de utilizat). Setarea ornamentală a fiecărui plan are o viteză corespunzătoare pe care aeronava o va căuta și deține. Acesta variază în greutate, designul planului, centrul de greutate și greutatea de transport (pasageri de marfă)).
  • Partea 4 din 4:
    Aterizarea avionului
    1. Imagine intitulată Fly un avion Pasul 19
    1. Obțineți clearance-ul la terenul utilizând radioul de comunicare. O parte esențială a zborului rămâne în contact cu ATC (controlul traficului aerian), controlul abordării sau al turnului, în timpul procedurilor de apropiere și de aterizare. Puteți găsi frecvențele corecte pe graficul dvs. secțional.
    • La schimbarea frecvențelor pe radioul de comunicare, este politicos să ascultați pentru o parte mai bună a unui minut pentru a vă asigura că nu există stații în mijlocul unui schimb. Numai atunci când sunteți sigur că nu există "Conversații" Se întâmplă dacă vă faceți difuzarea inițială. Acest lucru ajută la evitarea "calcat peste" situația care apare atunci când mai multe posturi difuzează pe aceeași frecvență în același timp.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 20
    2. Reducerea vitezei. Pentru a face acest lucru, reduceți puterea și reduceți clapele la nivelul corespunzător. Nu implementați clapete la viteze excesiv de mari (numai atunci când aerul este în interiorul arcului alb pe instrumentul de aer). Stabilizați viteza și viteza de coborâre prin aplicarea presiunii de spate pe roata de control. Știind dacă aveți dreptate, faceți practică.
  • Alegeți punctul dvs. de vedere și începeți coborârea.
  • Imagine intitulată Fly un avion pas cu pas 21
    3. Obțineți unghiul drept de coborâre și aerisire. Acest lucru este controlat de un amestec de accelerație și jug. Odată ce ați găsit o pistă, trebuie să aveți combinația exact potrivită. Când vine vorba de a zbura un avion, aceasta este cea mai grea parte.
  • O regulă generală este că cea mai bună viteză de abordare este de 1.3 înmulțită cu viteza de înșurubare a aeronavei. Acest lucru ar trebui indicat pe ASI. Cu toate acestea, întotdeauna luați în considerare viteza vântului.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 22
    4. Coborâți nasul și urmăriți numerele de pe pistă. Acestea sunt acolo pentru un motiv: ei spun pilotului dacă el sau ea va depăși sau ateriza scurt. Coborâți nasul, menținând numerele chiar pe orizontul tău.
  • Dacă numerele încep să dispară sub nasul aeronavei, vă aterizați mult timp.
  • Dacă numărul se disting de la nasul aeronavei, vă aterizați scurt.
  • Pe măsură ce vă apropiați de pământ, veți experimenta "Efectul la sol." Acest lucru va fi explicat de către instructorul dvs. în detaliu, dar, în principiu, efectul de bază determină ca avionul să plutească un pic datorită tragerii reduse lângă pământ.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 23
    5. Reduceți accelerația la inactivitate. Ridicați-vă încet nasul trăgând înapoi pe jug, până când cele două roți principale atingeți în jos. Continuați să țineți roata nasului de pe sol - se va stabili la sol de la sine.
  • Imagine intitulată Fly un avion Pasul 24
    6. Se opri. Odată ce roata nasului a atins în jos, puteți aplica frânele să încetinească pentru ieșirea din pistă. Ieșiți cât mai curând posibil pe rampa de oprire specificată de turn. Nu Opriți pe o pistă.
  • sfaturi

    Dacă aveți un prieten pilot, cereți-i să vă arate cum funcționează controalele avionului său. Vă va ajuta dacă ați intrat vreodată într-o situație de urgență într-un avion.
  • Permisiunea dvs. de decolare trebuie să fie acordată pentru a permite turnului de control să urmărească progresul dvs.
  • Puteți învăța multe despre zborul unui avion și, de asemenea, veți fi configurați pentru a achiziționa o licență pilot fără a cheltui bani:
  • Cum să începeți formarea pilot online gratuită cu siguranța FAA.Gov
  • Cum să începeți gratuit formarea pilot online cu AOPA.Org
  • Fly A Cessna
  • Dacă sunteți un începător, ar trebui să conduceți avionul încet.
  • Avertizări

    Dacă vă aflați într-o situație de urgență în care pilotul nu poate zbura și există un pilot licențiat pe aeronavă, permiteți pilotului să zboare. Nu zburați vreodată fără licență decât dacă este absolut necesar.
  • O persoană fără licență ar trebui să preia controlul unei aeronave într-o situație de urgență. Controlul în orice altă situație ar putea duce la o amendă sau chiar la o pedeapsă cu închisoarea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar