Cum să zbori un balon cu aer cald

Entuziaștii cu baloane cu aer cald pot fi găsite la nivel mondial și pot oferi plimbări pentru un preț sau o poziție de voluntariat pe echipajul lor de la sol. Dacă ați avut deja un gust și doriți să fiți persoana care trage șirurile și ilumina focul, veți avea nevoie de instruire și certificare înainte de a putea zbura solo. Învățând cum funcționează un balon vă va oferi un start pentru cap și vă poate ajuta să decideți dacă acest hobby este pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Înțelegerea de bază
  1. Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 1
1. Să înțeleagă de ce se ridică un balon. Baloanele cu aer cald se bazează pe un concept simplu. Pe măsură ce încălziți aerul sau orice alt gaz, devine mai puțin dens. La fel ca o bule care se ridică într-un acvariu, aerul cald va pluti deasupra aerului mai rece, mai rece din jurul lui. Ia aerul în balon suficient de fierbinte și poate ridica panza balonului, coșul și toată lumea înăuntrul ei.
  • Aerul devine progresiv mai subțire (mai puțin dens) în timp ce călătoriți în sus, deoarece există o presiune mai mică din greutatea aerului de deasupra acesteia. Din acest motiv, un balon cu aer cald se ridică doar până când ajunge la punctul în care densitatea balonului plus aerul din interior este egal cu densitatea aerului din jurul lui.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 2
    2. Cunoașteți structura de bază. Structura este atât de simplă încât să o înțelegeți deja, dar învățați terminologia, astfel încât dvs. și echipajul dvs. să vă puteți comunica reciproc:
  • Balonul de țesătură în sine este numit plic, din panouri cusute numite gore.
  • În majoritatea baloanelor, există o gaură în partea superioară a plicului, acoperită strâns de o clapetă de țesătură. Acest lucru se numește a Valva de parașută. Este atașat la a rip care rulează până la coș în coș.
  • Capătul inferior al plicului sau gură, este situat peste a arzător, care produce flacără alimentată de către tancuri de propan sub.
  • Tancurile de propan, pasagerii și încărcăturile se află într-o poziție coş atașat sub plic.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 3
    3. Purtați îmbrăcăminte de protecție. Pilotul ar trebui să poarte ochelari de protecție, deoarece vor fi aproape de flacără. Pilotul și echipajul ar trebui să poarte mănuși grele, mâneci lungi și pantaloni lungi și evita nailonul, poliester sau alte materiale care se topesc atunci când sunt expuse la flacără.
  • Toată lumea din coș ar trebui să țină cont de faptul că balonul poate ateriza în noroi sau teren accidentat și poartă haine confortabile și pantofi.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 4
    4. Lăsați mai mult propan să crească. Tot ce este nevoie pentru a adăuga propan la focul deschide o supapă simplă de explozie pe linia atașată la tancurile de propan, de obicei situate chiar sub arzător. Mai larg pe care îl țineți supapa, cu atât mai multă căldură se aprinde în balon, iar cea mai rapidă se ridică.
  • Scăpând balast sau orice obiect greu, peste partea balonului va reduce densitatea generală a balonului și va face să crească. Din motive evidente, această metodă nu este recomandată mai sus a zonelor populate.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 5
    5. Aflați cum să stați la o înălțime stabilă. Ca orice obiect mai fierbinte decât mediul înconjurător, balonul cu aer cald se răcește în timp, ceea ce îi determină să se scufunde treptat. Pentru a rămâne la aceeași înălțime, va trebui să utilizați una sau ambele tehnici:
  • Rezervorul propanului au o supapă de măsurare sau "croazieră" care controlează cât de mult propan alimentează arzătorul. Deschiderea treptată a acestui lucru pe măsură ce zburați este o modalitate ușoară de a rămâne la aproximativ aceeași altitudine.
  • O scurtă izbucnire de propan suplimentar de la supapa de explozie va ridica balonul până când observați că este prea scăzut.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 6
    6. Deschideți supapa parașută pentru a coborî balonul. Amintiți-vă, supapa de parașută este clapeta țesăturii deasupra plicului balonului. Această clapetă se sigiliază automat atunci când este lăsată singură, dar puteți trage un cablu roșu numit o linie RIP pentru a ridica clapeta. Acest lucru permite evadarea aerului cald din partea de sus. Păstrați cablul tras până când balonul coboară la viteza dorită, apoi lăsați să închideți din nou clapeta.
  • Supapa de parașută este, de asemenea, numită un port de deflație, iar linia RIP este o linie portuară de deflație.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 7
    7. Ridicați sau mai puțin la direcția de control. Baloanele nu au o modalitate directă de a controla direcția pe care o călătoresc. Cu toate acestea, există de obicei mai multe straturi de vânt stivuite unul peste celălalt, suflă în direcții diferite. Ridicați sau coborâți balonul pentru a prinde un flux transversal diferit, iar balonul dvs. va schimba direcția. Piloții trebuie adesea să improvizeze traseul în timp ce merg, într-o oarecare măsură, și iau experiență și intenționează să prindă vântul potrivit la momentul potrivit.
  • Multe baloane au cabluri care trag orificii deschise sau clapete pe partea laterală a plicului, dar acestea doar rotiți coșul.
  • Aproape toate zborurile cu balon cu aer cald sunt umbrite de o mașină sau un camion pe teren, ridicând balonul și pasagerii săi odată ce aterizează.
  • Partea 2 din 2:
    Pilotarea unui balon
    1. Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 8
    1. Luați un curs de formare înainte de a zbura ca pilot principal. Instrucțiunile de mai jos vă pot ajuta să înțelegeți îndatoririle și abilitățile necesare unui pilot de balon, dar nu pot înlocui experiența reală. O permis de comandă și formare a pilotului balonului complet pot costa mii de dolari, dar puteți începe prin voluntariat pentru a face parte dintr-un echipaj de sol. Odată ce aveți pregătire la sol, veți avea nevoie doar de aproximativ 10 până la 15 ore de formare totală de zbor pentru a trece testul de certificare, deși acest lucru variază în funcție de țară.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 9
    2. Verificați condițiile de vânt. Știind când anulați un zbor este extrem de important. Zborul în vânturi puternice este periculos și nu ar trebui încercat. Începătorii ar trebui să rămână în primele ore după răsărit și în primele ore înainte de apusul soarelui, când vântul este de obicei previzibil și viteza redusă.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 10
    3. Verificați echipamentul vital. Cel puțin, coșul ar trebui să conțină un stingător de incendiu, un kit de prim ajutor, o hartă topografică, o hartă a aviației, un altimetru și o carte de jurnal pentru a înregistra detaliile zborului dvs. Verificați ecartamentul de combustibil al rezervorului de propan, astfel încât să puteți fi sigur că există suficient combustibil pentru zbor - de obicei aproximativ 30 de galoane (114 litri) pe oră. Pentru zboruri mai lungi, veți avea nevoie, de asemenea, de echipamente radio și, eventual, de echipamente electronice de navigare, de asemenea.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 11
    4. Umflați balonul pentru a fi ridicat. Aproape toate baloanele necesită mai mulți oameni să coboare de pe teren. În primul rând, arzătorul este atașat la cadrul coșului și așezat în lateral cu plicul atașat și desfășurat de-a lungul solului. Gura de plicul este ridicată deschisă și umflată folosind un ventilator puternic timp de aproximativ zece minute, apoi încălzit cu ajutorul arzătorului. Coșul este deținut de obicei de membrii echipajului și / sau legat de mașina de la sol până când balonul este pregătit pentru ridicare. Coșul este înghițit, pasagerii și pilotul intră, iar pilotul eliberează o flacără constantă de la arzător pentru a ridica terenul.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 12
    5. Rămâneți alertă în timpul lui Liftoff. În calitate de pilot, ar trebui să rămâneți alertă și să urmăriți plicul de umplutură și echipajul de la sol pe linii până când totul este constant și continuând așa cum a fost planificat. Pe scurt, dar verificați metodic toate instrucțiunile pentru toți copacii sau alte obstacole, balonul ar putea lovi pe drumul său. Odată ce simțiți prima briză, când începeți liftul, fixați-vă imediat ochii la obstacolul cel mai apropiat de calea dvs. de zbor și nu vă uitați până când balonul este în siguranță deasupra lui. Acest lucru face mai ușor să observați o abatere în direcție și să reacționați la ea prin creșterea mai rapidă.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 13
    6. Cunoaște fenomenele meteorologice. Piloții potențiali de baloane trebuie să treacă un test de meteorologie pentru a câștiga certificarea, inclusiv o înțelegere de bază a modului în care temperatura, altitudinea și umiditatea interacționează și ce diferite tipuri de nori vă pot spune despre condițiile de aer. Deși acestea nu sunt toate acoperite în acest ghid, iată câteva exemple de fenomene comune:
  • O schimbare semnificativă a direcției vântului pe măsură ce creșteți sau cădeți se numește forfecarea vântului și necesită focalizare specială, deoarece poate accelera sau încetini mișcarea. Dacă o forță de forță puternică a vântului suflă lumina pilotului arzătorului, revedeți-o și încălziți balonul cât mai curând posibil pentru a evita prăbușirea.
  • Dacă balonul răspunde mai lent față de acțiunile dvs. sau observați poluarea aerului prins în loc de creștere, puteți fi într-un "Inversiune," În cazul în care aerul înconjurător este mai fierbinte, cu atât mai mare mergeți mai mare. Compensați prin creșterea cantității de căldură adăugată sau lăsați-o când doriți să schimbați altitudinea.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 14
    7. Verificați direcția și viteza vântului. Aflați cum să citiți o hartă meteo, și le folosiți pentru a planifica în jurul valorii de viteza generală a vântului și direcția în diferite zone. Pentru a testa pentru condițiile de vânt locale de mai jos, scuipa sau squirt crema de ras peste marginea coșului.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 15
    8. Știți cum să navigați. Piloții baloane sunt instruiți să folosească o hartă topografică și altimetru pentru a complota cursul și altitudinea în timpul zborului. Obțineți o hartă a aviației din administrația dvs. de aviație regională și utilizați-o pentru a rămâne în afara calea aeronavei. O unitate GPS, busolă magnetică și pereche de binocluri sunt, de asemenea, utile, dar nu întotdeauna necesare pentru zboruri scurte, cu excepția cazului în care legea în zona dvs.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 16
    9. Evitați turbulența sau termalele. Dacă întâmpinați orice turbulență sau dacă diagramele, norii sau alte fenomene meteorologice vă vor duce să vă așteptați, să aterizați cât mai curând posibil. În mod similar, dacă simțiți orice mișcare circulară sau ascensiune neașteptată, aterizați imediat înainte de înălțare "termic" de aer cald trimite balon din control. Aer de aer rapid după ce ați uscat dintr-un termic sau ar putea trage coșul de-a lungul solului.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 17
    10. Fi pregătit pentru situații de urgență. Practicați reluarea luminii pilot, astfel încât să puteți face acest lucru rapid la mijlocul zborului în timpul unei situații de urgență. Dacă lumina pilot nu se va revedea, poate exista o clog de combustibil. Acest lucru necesită reluarea propanului deasupra supapei de explozie, care ar trebui să fie învățată sub supraveghere experimentată. În cel mai rău scenariu, când materialul plicului este rupt, ardeți cât mai mult propan posibil pentru a minimiza viteza coborârii dvs.
  • Imagine intitulată Fly un balon cu aer cald Pasul 18
    11. Amânța balonului. Poate avea o cantitate surprinzătoare de practică pentru a dezvolta capacitatea de a spune direcția exactă de călătorie în mijlocul zborului, să mai vorbim să selectați un site de aterizare și să ghidați cu succes balonul la acea destinație. Există mai multe abordări și tehnici de care aveți nevoie pentru a învăța să aterizați în diferite condiții, iar un profesor cu experiență este vital. Începeți prin practicarea în cele mai bune condiții, cu un spațiu mare de aterizare pe care îl puteți aluneca la o pantă blândă descendentă. Aerisiți aerul încet și păstrați-vă ochii pe cel mai înalt obstacol din apropiere, chiar dacă este ușor de partea. Odată ce ați eliminat obstacolul, puteți aerisi după cum este necesar, dar vizează o alunecare constantă și controlată. Pe măsură ce atingeți terenul - și pregătiți-vă pentru o plimbare brută, opriți restul aerului pentru a deflate plicul. Felicitări! Acum știți elementele de bază ale zborului unui balon.
  • sfaturi

    A "Balon de gaz" este un alt tip de balon zburător, uneori numit un balon cu aer cald de către non-piloți. Baloanele de gaz sunt umplute cu heliu sau un alt gaz care sunt mai ușoare decât aerul și, prin urmare, ridică balonul fără căldură. Aceste baloane pot crește doar mai departe prin scăderea balastului, cu excepția cazului în care acestea sunt un model hibrid de gaz și aer cald.

    Avertizări

    Asigurați-vă că cereți proprietarului să-și folosească proprietatea pentru expediția dvs. balonantă. Dacă folosiți pământul fără permisiune, acest lucru poate fi văzut ca o încălcare și ar putea să vă aterizeze în instanță.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar