Cum să obțineți pete de cafea dintr-o cămașă albă

Scoaterea unei pată de cafea de la cămașa voastră albă curată poate părea fără speranță la început, dar nu vă faceți griji! Există o serie de tehnici de busting pe care le puteți încerca. Vom începe să vă plimbați prin câteva opțiuni pentru tratarea petelor de cafea proaspete, apoi treceți în câteva sugestii pentru îndepărtarea petelor încăpățânate și petele de cafea mai vechi.

Pași

Metoda 1 din 9:
Spot tratați o pată minoră cu club de sodiu.
  1. Imagine intitulată Obțineți pete de cafea dintr-o cămașă albă Pasul 1
1. Clubul Soda este o modalitate rapidă și ușoară de a trata petele minore. Saturați materialul colorat cu clubul de sodiu. Apoi, ștergeți ușor zona cu un prosop de hârtie până la ridicarea petelor. Dacă este posibil, atârnați cămașa până la uscarea aerului și aruncați-o în spălare cât mai curând posibil.
  • Repetați acest lucru de câte ori doriți.
  • Clubul Soda probabil nu este realist dacă aveți de-a face cu o pată mare de cafea.
Metoda 2 din 9:
Blot o pată mică cu oțet alb.
1. Oțetul este o alternativă excelentă dacă nu aveți sodă de club. Umeziți un prosop de hârtie sau o cârpă curată cu oțet alb și dab la pete ușor. Continuați să ștergeți pata cu prosopul de hârtie până când se ridică. Așezați-l să se usuce, dacă este posibil, și să o conduceți printr-un ciclu regulat de spălare cât mai curând posibil.
  • Pentru o pată mare, înmuiați cămașa peste noapte într-o soluție de 3 părți oțet la 1 parte apă rece.
  • Dacă aveți ingredientele, încercați să amestecați apă caldă cu câteva picături de săpunuri de mâncare și 1 lingură de 1 ml (15 ml) de oțet alb. Aplicați soluția la pată și lăsați-o să stea timp de 15 minute înainte de ao clăti cu apă rece.
Metoda 3 din 9:
DAB la scurgeri mari, proaspete, cu un prosop de hârtie.
1. Prosopul absoarbe excesul de lichid și face curățarea mai ușoară. Dacă tocmai ați driblat o mică cafea pe cămașa dvs., probabil că puteți sări peste acest lucru. Este cu siguranță benefică dacă aveți de-a face cu o pată mai mare, totuși! Luați doar câteva prosoape de hârtie curate și faceți clic ușor la deversare pentru a înmuia o cafea în exces pe cămașă.
  • De asemenea, puteți utiliza o cârpă curată și uscată.
  • Evitați aplicarea presiunii de la care poate conduce cafeaua în material.
  • Dacă primul prosop de hârtie devine saturat, apucați unul proaspăt pentru a termina lucrarea.
Metoda 4 din 9:
Clătiți petele mai mari cu apă rece.
1. Acționați rapid, astfel încât cafeaua nu are timp să se înmoaie în țesătură. Ar putea fi mai ușor să vă scoateți cămașa pentru acest lucru dacă aveți de-a face cu o pată mare. Dacă nu-ți poți scoate cămașa chiar acum, fără griji! Doar faceți tot ce este mai bun pentru a spăla zona colorată cu apă rece și curentă pentru câteva minute.
  • Dacă nu puteți scoate cămașa sub un robinet sau scoateți-o, țineți un prosop de hârtie uscat sub pată și dați zona colorată cu o cârpă umedă sau un burete umed.
  • Utilizați întotdeauna apă rece pentru acest lucru! Apa caldă va seta definitiv pata în țesătură.
Metoda 5 din 9:
Pretratat locul cu detergent de rufe lichide.
1. Frecați detergentul în pete și lăsați-l să stea timp de 3-5 minute. Utilizați un produs de pre-tratare a petelor dacă aveți acest lucru, dar detergentul dvs. de rufe lichide obișnuite funcționează, de asemenea, excelent. Acoperiți petele cu detergentul și frecați ușor în țesătură. Acest lucru ar trebui să slăbească pata înainte de ao conduce printr-un ciclu normal de mașină de spălat.
  • Dacă aveți doar detergent de rufe pudră, amestecați părțile egale detergent și apă pentru a face o pastă groasă și acoperiți pata în acest sens.
Metoda 6 din 9:
Spălați mașina în apă rece.
  1. Imaginea intitulată Obțineți pete de cafea dintr-o cămașă albă Pasul 6
1. Evitați utilizarea apei calde care ar putea seta definitiv pata. Reglați setările mașinii de spălat pentru a utiliza apă rece și ciclul pe care îl utilizați în mod normal pentru cămașa dvs. albă. Apoi, aruncați cămașa în mașină, adăugați detergent după cum ați fi în mod normal și rulați ciclul de spălare.
  • Este bine să spălați cămașa în sine sau cu o încărcătură de alte elemente albe.
  • Dacă aveți un detergent de spălare cu oxigen la oxigen, utilizați-o pentru mai multă putere de combatere a petelor.
Metoda 7 din 9:
Confirmați pata a dispărut înainte de a usca cămașa.
1. Căldura din uscătorul dvs. va stabili permanent o pată persistentă. Dacă tricoul pare curat complet și pata a dispărut, aruncați îmbrăcămintea în uscător și uscați-o așa cum ați fi în mod normal. Dacă nu sunteți sigur sau doriți să jucați în siguranță, luați în considerare cămașa de uscare a aerului în schimb. În acest fel, nu veți stabili în mod accidental niciun fel de pată permanent.
  • Dacă pata persistă, încercați să o conduceți printr-un alt ciclu de spălare folosind detergent de rufe enzimatice.
Metoda 8 din 9:
Utilizați o presiune enzimatică pentru a scăpa de petele vechi.
1. Se amestecă curățătorul cu apă caldă și înmuiați tricoul timp de 30 de minute. Petele de cafea mai vechi sunt mai încăpățânate, dar le puteți scoate cu siguranță! Se amestecă 1 litru (946 ml) de apă caldă cu 1 lingură (15 ml) dintr-un produs împădurit enzimatic într-un bazin sau o găleată mare. Apoi, scufundați cămașa în soluție. După o jumătate de oră, ridicați cămașa pentru a vă asigura că pata este plecată. Dacă arată bine, executați cămașa printr-un ciclu normal de spălare, așa cum ați fi în mod normal.
  • Presiunile enzimatice sunt eliminările de pete comerciale pe care le puteți cumpăra la orice magazin alimentar sau cutie mare. Acești agenți de curățare folosesc enzime în formulele lor pentru a ajuta la distrugerea petelor organice.
  • Dacă pata este încă acolo, încercați să o îmbraciți încă o jumătate de oră sau să dați una dintre celelalte tehnici de curățare.
  • Nu puneți cămașa în uscător până când pata nu este complet plecată.
Metoda 9 din 9:
Scapă de petele mai vechi cu înălbitor de clor.
1. Bleachul diluat este sigur de utilizat pe țesături naturale cum ar fi bumbacul și lenjeria. Se amestecă 1/4 cană (60 ml) de înălbire a clorului și 1 galon (946 ml) de apă într-o găleată mare sau bazin. Scoateți cămașa în soluție și înmuiați-o timp de 5 minute. Apoi, clătiți cămașa cu apă rece și o rulați printr-un ciclu normal de spălare.
  • De asemenea, puteți spăla cămașa cu înălbitor. Adăugați un capac plin de înălbitor la tamburul mașinii de spălat, deoarece se umple cu apă rece, apoi adăugați cămașa și executați ciclul.
  • Nu puneți cămașa în uscător până când pata este complet ridicată.
  • Evitați să utilizați Bleach pentru a trata petele de cafea pe spandex, lână, mătase, mohair sau îmbrăcăminte din piele. Cel mai bine este să luați acele țesături la un curățător uscat.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar