Cum să scoateți sânge din foi

Găsirea sângelui pe foi este destul de comună și nu din cauza crimelor și a haosului. Se poate întâmpla dacă obțineți un nas sângeros, începeți în mod neașteptat în mod neașteptat, zgâriați la o mușcătură de bug în somn, sau sângerați printr-un bandaj sau un tampon. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă aruncați cu toate acestea așternutul. Ar fi mai bine dacă tratați sângele proaspăt de îndată ce îl vedeți, dar este posibil să se elimine și sângele uscat. Thisewill vă arată cum să scăpați de ambele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Eliminarea sângelui proaspăt
  1. Imagine intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 1
1. Clătiți pata din spate, folosind apă rece cât mai curând posibil. Luați mai întâi foța de pe saltea, apoi clătiți pata cu apă rece. Nu utilizați apă caldă, deoarece acest lucru va seta pata. Urmați acest pas cu oricare dintre tratamentele de eliminare a petelor enumerate mai jos.
  • Imagine intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 2
    2. Tratați petele grele cu peroxid de hidrogen. Se toarnă peroxidul de hidrogen direct pe patul de sânge. Așteptați 20 până la 25 de minute, apoi bateți ușor reziduul cu un prosop de hârtie. Dacă nu aveți peroxid de hidrogen la domiciliu, puteți utiliza în schimb Soda Club.
  • Oțetul alb va lucra, de asemenea, într-un vârf.
  • Lumina poate transforma peroxidul de hidrogen în apă. Dacă este foarte luminos în camera dvs., acoperiți zona tratată cu folie de plastic, apoi trageți un prosop întunecat peste el. Prosopul va ascunde zona de lumină, iar folia de plastic va împiedica prosopul să se înmoaie pe peroxidul de hidrogen.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 3
    3. Încercați un curățător de fereastră bazat pe amoniac. Pur și simplu pulverizați curățătorul ferestrei pe pete. Așteptați 15 minute, apoi clătiți-o din spate cu apă rece.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 4
    4. Utilizați amoniacul diluat pentru petele grele. Umpleți o sticlă de pulverizare cu 1 lingură de amoniac și 1 cană (240 mililitri) de apă rece. Închideți sticla și agitați-o pentru a se amesteca. Pulverizați amestecul pe pete și așteptați 30 până la 60 de minute. Blocați orice reziduu cu o cârpă curată, apoi spălați foile în apă rece.
  • Fii atent cu foi colorate. Amoniacul poate dispărea sau blestemați țesături colorate.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 5
    5. Efectuați și utilizați o pastă de sodiu de copt. MIXONE PARTUL DE CÂȘTIGĂ SODA cu două părți apă pentru a forma o pastă. Umeziți pata cu apă, apoi frecați pasta pe pete. Lăsați țesătura să se usuce, în mod ideal în soare. Periați orice reziduu și apoi spălați în apă rece.
  • Pulberea de talc sau de porumb / cornflour va funcționa, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 6
    6. Ia în considerare utilizarea săpunului de sare și de mâncare ca tratament de pre-spălare. Se amestecă 2 linguri de sare și 1 lingură de săpun. Îndepărtați mai întâi pata cu apă rece, apoi înmuiați-l cu amestecul de săpun. Așteptați 15 până la 30 de minute, apoi Rinsethe Stainează cu apă rece.
  • De asemenea, puteți utiliza șamponul în loc de săpun de mâncare.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 7
    7. Asigurați-vă propriul îndepărtarea petelor folosind soda de copt, peroxid de hidrogen și apă. Umpleți o sticlă de pulverizare cu 1 piesă de bicicletă, 1 parte peroxid de hidrogen și ½ apă rece. Închideți sticla și agitați-o pentru a se amesteca. Pulverizați amestecul pe pete, așteptați 5 minute, apoi clătiți-l. Repetați încă 2 ori, apoi spălați foile în apă rece.
  • Acest lucru funcționează cel mai bine pe amestecurile din poliester-bumbac.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 8
    8. Spălați foile de pat în apă rece după orice tratament pentru îndepărtarea petelor. Utilizați apă rece, un detergent slab și ciclul dvs. de spălare obișnuit. Scoateți foile umede de îndată ce ciclul se termină. Nu le așezați în uscător. În schimb, lăsați-i să se usuce fie prin agățarea, fie în soare.
  • Tratați din nou petele de sânge dacă nu ies după primul ciclu de spălare. Va trebui să continuați să tratați și să spălați până când sângele nu mai este vizibil. Odată ce ați luat sângele, puteți usca foile pe măsură ce în mod normal ar fi.
  • Luați în considerare utilizarea înălbitorului pe foile albe.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea sângelui uscat
    1. Imagine intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 9
    1. Luați foaia de pat și înmuiați pata în apă rece timp de câteva ore până la noapte. Apa rece se înmoaie va ajuta la slăbirea oricărui sânge uscat. De asemenea, puteți spăla foile de pat în mașina dvs. de spălat. Utilizați apă rece și un detergent slab. Acest lucru nu va elimina neapărat pata, dar îl va ajuta să-l slăbească. Urmați acest pas cu oricare dintre tratamentele de eliminare a petelor enumerate mai jos.
    • Rețineți că pata poate fi permanentă, mai ales dacă a fost prin uscător. Setează pete pete, așa că dacă puneți foi de pat colorate în uscător, sângele poate fi fost coaptă în țesătură.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 10
    2. Încercați să utilizați oțet alb. Pentru o pată mică, umpleți mai întâi un castron cu oțet, apoi înmuiați pata din castron. Pentru o pată mai mare, plasați prosopul sau cârligul sub pată mai întâi, apoi se toarnă oțet peste pată. Așteptați 30 de minute (pentru petele mici și mari), apoi spălați foaia de pat ca de obicei folosind apă rece.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 11
    3. Luați în considerare utilizarea unei pastă făcute din licitator de carne și apă. Se amestecă 1 lingură de vrăjitorie de carne și 2 lingurițe de apă rece într-o pastă. Răspândiți pasta pe pete, asigurându-vă că o lucrați în țesătură. Așteptați 30 până la 60 de minute, apoi periați pastă. Spălați foile în apă rece.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 12
    4. Utilizați detergenți de rufe și apă pe petele ușoare. Într-o ceașcă mică, combină 1 parte detergent de rufe și 5 părți apă. Se amestecă, apoi aplicați soluția la pată. Pat cu o perie moale și așteptați 10 până la 15 minute. Blot pete cu un burete sau un prosop umed, apoi se usucă cu un prosop alb.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 13
    5. Utilizați peroxidul de hidrogen pe petele încăpățânate. Se toarnă un peroxid de hidrogen pe pete și să-l bați cu o perie moale. Așteptați 5 până la 10 minute, apoi ștergeți pata cu un burete umed sau o cârpă. Pat pete din nou cu un prosop curat și uscat.
  • Lumina transformă peroxidul de hidrogen în apă. Dacă este foarte luminos în camera dvs., acoperiți pata cu folie de plastic, apoi plasați un prosop peste el.
  • Faceți mai întâi un test la fața locului pe foile colorate. Peroxidul de hidrogen poate dispărea sau blestema țesături colorate.
  • Utilizați amoniacul plin de rezistență ca o ultimă soluție. Evitați-l pe foi de pat colorate.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 14
    6. Înmuiați petele încăpățânate în Borax și apă timp de câteva ore până peste noapte. Urmați instrucțiunile de pe caseta Borax pentru a crea o soluție înmuiere. Dunați pata în soluție timp de câteva ore până la noapte. Clătiți-o în ziua următoare cu apă, apoi închideți-o până la uscat.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 15
    7. Spălați foile după orice tratament pentru îndepărtarea petelor. Utilizați apă rece, un detergent ușor și setarea ciclului obișnuit. Scoateți foile umede de îndată ce ciclul se termină. Nu le așezați în uscător. În schimb, lăsați-i să se usuce fie prin agățarea, fie în soare.
  • Petele de sânge pot să nu iasă imediat. Dacă se întâmplă acest lucru, repetați pur și simplu procesul de eliminare a petelor.
  • Luați în considerare utilizarea înălbitorului pe foile albe.
  • Metoda 3 din 3:
    Tratarea saltelelor și așternutului
    1. Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 16
    1. Nu uitați de saltea și protectorul saltelei. Dacă foile de pat au fost colorate, poate doriți să faceți o privire la salteaua și protecția saltelei. Există o șansă ca ei să fiți colorați, de asemenea. Va trebui să le tratați și pe ei.
  • Imagine intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 17
    2. Îndepărtați petele de la protectorii saltelei, mai întâi cu apă rece. Dacă pata este proaspătă, un pic de apă rece poate fi tot ce aveți nevoie pentru a ieși. Dacă pata a fost deja uscată, o bună înmuiere (câteva ore până la peste noapte) va ajuta la slăbirea patei și facilitează ieșirea.
  • Dacă pata este pe o saltea, pulverizați ușor pata cu un pic de apă. Nu înmuiați pata.
  • Imagine intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 18
    3. Încercați o pastă făcută din amidon de porumb, peroxid de hidrogen și sare. Se amestecă ½ cană (65 de grame) de amidon de porumb, ¼ ceasca (60 mililitri) de peroxid de hidrogen și 1 lingură de sare. Răspândiți pasta pe pete, lăsați-o să se usuce, apoi să o spălați. Repetați tratamentul, dacă este necesar.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 19
    4. Blot pete pe saltele cu oțet alb sau peroxid de hidrogen. Nu aruncați oțetul alb sau peroxidul de hidrogen pe pete. În schimb, înmuiați o cârpă curată cu oțetul alb / peroxidul de hidrogen. Strângeți orice exces de lichid, apoi dați ușor pata. Dacă cârpa se murdărește din sânge, utilizați o parte mai curată a cârpei. În acest fel, nu veți fi transferați pe pata pe saltea.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din foi Pasul 20
    5. Utilizați aceleași tratamente pentru îndepărtarea petelor pe mâneci și protectori de saltea, așa cum ați fi pe o foaie de pat. Odată ce ați oprit pata, încărcați-le în mașina de spălat separat și spălați-vă cu apă rece și detergent ușor. Utilizați un ciclu dublu de clătire, dacă puteți.
  • Aruncați o minge de tenis sau o minge de uscător în uscător, împreună cu mângâierea dvs. pentru a ajuta din nou.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Faceți un test la fața locului pe foile colorate într-o zonă ascunsă, cum ar fi cusătura sau tivul. Acest lucru vă va asigura că metoda pe care o utilizați nu va fi decolorată sau nu va înălța țesătura.
  • Există mai multe produse pe piață care pot elimina petele dificile, inclusiv sângele. Căutați ceva care conține amoniac, ceea ce va ajuta la eliminarea sângelui.
  • Spray suc de lămâie pe pată înainte de a pune un spray comercial de spray sau baston pe suprafață. Lăsați-o să stea câteva minute înainte de a vă spăla.
  • Dacă pata este mică, încercați unele saliva. Pur și simplu scuipă pe pete, apoi se usucă uscat cu o cârpă curată.
  • Obțineți un suport de saltea sau un protector de saltea pentru a vă menține saltea de a fi colorate.
  • Încercați un curățător pe bază de enzime, dar evitați să îl utilizați pe foi realizate din mătase sau lână.
  • Pentru petele de sânge ușor, utilizați un baston de îndepărtare a pielii și lăsați pata să stea câteva ore (sau chiar zile) și apoi să o curățați cu o cârpă umedă.
  • Dacă ați observat sânge proaspăt care este uscat, utilizați un amestec de apă, săpun, baie cu bule, spălare corporală și șampon și agitați bine într-o sticlă de plastic. Luați amestecul, turnați-l în zona colorată și curățați-l cu un țesut care este umed cu amestecul.
  • Avertizări

    Nu puneți niciodată colorate în uscător, deoarece căldura va seta pata. Asigurați-vă că pata a dispărut înainte de a le pune.
  • Nu folosiți niciodată apă caldă. Acest lucru va seta pata.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar