Cum să curățați podele de piatră

Podele de piatră de piatră reprezintă o mare investiție, pentru că sunt durabile și frumoase. Plus, prăjiturile și iepurașii de praf sunt adesea ascunși de variația de piatră naturală. Din fericire, deoarece acestea sunt atât de durabile și naturale frumoase, Curățarea plăcilor de piatră Podelele sunt simple. Curățați-le în mod regulat cu un mop moale și cu o curățare blândă, curățați groutul și îndepărtați petele dacă aveți nevoie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând întreținerea de rutinăDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 1
1. Mătură cu o mătură moale în fiecare zi. Murdăria și prăjiturile se pot construi și pot zgâria țigla, așa că asigurați-vă că o curățați în fiecare zi. Utilizați o mătură moale și un praf cu o margine de cauciuc.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 2
    2. Asigurați-vă că vidul dvs. are o setare dur. Dacă doriți să utilizați vidul dvs. pe podelele de piatră, asigurați-vă că are o setare de pardoseală. Uită-te sub vidul tău pentru a fi sigur că nu are nici un capete de perie rotative. Nu vă zgâriați podelele de piatră!
  • Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 3
    3. Mop cu un burete moale sau de mophead săptămânal. Păstrați murdăria la Bay prin mopping Podele de piatră pe săptămână. Utilizați un cap sau un burete moale și nu drenați podelele cu apă. Umeziți un mop cu soluția de curățare și spălați murdăria departe.
  • Utilizați curățătorul general diluat pe podele din piatră mai greu, cum ar fi granit și ardezie.
  • Utilizați curățător de piatră pe piatră mai moale, cum ar fi marmura și calcarul.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 4
    4. Utilizați un curățător de piatră pe piatră moale. Marmura și calcarul se pot zgâria cu ușurință, așa că asigurați-vă că le ștergeți săptămânal cu un dispozitiv de curățare a pietrei. Cleaner puternic va deteriora suprafața pietrei moi. Achiziționați un dispozitiv de curățare special formulat de piatră la magazinul local de acasă sau adresați-vă dealerului dvs. de țiglă pentru recomandarea agobilă.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea groutăDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 5
    1. Ștergeți grout cu o perie moale. Utilizați o perie de frecare moale pentru a ajunge în spații între plăci. Utilizați un strat de curățare a pietrei pe piatră moale și încercați un dispozitiv de curățare universal pe granit și ardezie. Îndepărtați o perie mică până la dimensiuni medii în curățenia dvs. de alegere și scrub de grout viguros. Ștergeți cu un burete umezit cu apă.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 6
    2. Utilizați 1 partea inferioară a pieselor la 10 părți apă pe grout alb. Whiten Grout alb decolorat prin amestecarea unei soluții de 1 parte înălbitoare la 10 părți apă. Grout de curățare cu soluția și ștergeți-vă bine toate înălbitoarele cu un burete umezit cu apă. Uscați complet zona prin ștergerea cu o cârpă curată și direcționând un ventilator pe el.
  • Imagine intitulată Podele de piatră curată Pasul 7
    3. Dezinfectați groutul colorat cu o oțet și soluție de apă. Se amestecă o soluție de curățare a unei părți de apă la o parte oțet alb pentru a curăța groutul colorat. Îndepărtați o perie de curățare în curățător, curățați aproximativ 30 de secunde și clătiți toată oțetul de pe piatra dvs. cu un burete cu apă umezeală. Repetați cu soluția de oțet și apă, până când groutul dvs. este curat ca un fluier. Uscați zona cu o cârpă curată și moale.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea petelorDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Podele de piatră curată Pasul 8
    1. Se dizolvă petele de petrol cu ​​acetonă. Grease de gătit, scurgeri de lapte și splatters de machiaj nu reprezintă o șansă împotriva acetonă. Îndepărtați o minge de bumbac într-o cantitate mică de acetonă și ușor dau orice pete pe bază de ulei. Imediat spălați zona cu apă de la un burete umezit.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 9
    2. Curățați petele pe bază de apă cu peroxid de hidrogen și amoniac. Scapă de pete încăpățânate de la cafea, ceai sau urină PET cu peroxid de hidrogen și amoniac. Frecați o cantitate mică de peroxid de hidrogen 12% și o picătură de amoniac pe pete cu o cârpă moale sau un burete. Clătiți zona imediat cu un burete cu apă umezită de apă.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu pietre curate Pasul 10
    3. Utilizați o pasăre pe pete rezistente. Petele care nu doresc să dispară cu tehnici regulate de curățare și de îndepărtare a patelor necesită utilizarea unui pas. Faceți o pastă de curățare și o pulbere, cum ar fi talc, cretă sub formă de pulbere sau lut kaolin uscat. Răspândiți amestecul peste petele A /4 la /2 inch (0.64 la 1.27 cm) gros, acoperire cu folie de plastic și lăsați-o să stea timp de 24 până la 48 de ore.
  • Se amestecă A /2 Cupa (120 ml) Soda de copt cu 1 lingura (15 ml) Apa pentru petele de petrol.
  • Se amestecă A /2 Cupa (120 ml) Talc cu 1 lingura (15 ml) acetonă pentru petele pe bază de apă.
  • Avertizări

    Nu folosiți curățătorii aspre pe podele de piatră de piatră. Stai departe de scrubs lichid sau de pulbere și de curățare excesivă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar