Cum să scoateți sânge din bumbac

Aveți vreodată un nas foarte rău sângerat în timp ce purtați cămașa dvs. preferată de bumbac alb? Acest articol vă va oferi câteva sfaturi pentru a elimina pata, fără a le trimite la curățători.

Pași

Partea 1 din 3:
Clătirea și pregătirea patei pentru tratament
  1. Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 1
1. Transformați apa la cea mai rece posibilă setare. Lăsați-o să ruleze câteva minute, mai ales dacă este o zi fierbinte, astfel încât apa să se răcească mai mult.
  • Imaginea intitulată obține sânge din bumbac Pasul 2
    2. Țineți țesătura între mâini. Strângeți ușor îmbrăcămintea, menținându-vă degetele în ambele părți ale patei și trageți. Țesătura ar trebui să fie întinsă, cum ar fi partea de sus a unui tambur. Nu trageți atât de mult încât riscați să distrugeți îmbrăcămintea, totuși.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 3
    3. Așezați pata sub apa curgătoare. Țineți-l câteva minute până când îl întoarceți. Cea mai mare parte a sângelui ar fi trebuit să iasă.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 4
    4. Frecați pata cu degetul și clătiți-o mai mult. De asemenea, puteți utiliza o periuță de dinți veche, dar aveți grijă să nu curățați prea mult sau veți risca să setați pata în țesătură.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 5
    5. Puneți niște săpun pe pată și continuați să-l spălați. Puteți utiliza orice tip de săpun, inclusiv săpun lichid și bare. Puteți utiliza săpun de bază sau chiar o cantitate mică de detergent de rufe.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 6
    6. Clătiți săpunul de pe pată. Asigurați-vă că ați spălat pata până când toate săpunul este plecat. Cea mai mare parte a sângelui ar trebui să plece până acum. Pata va rămâne probabil, totuși.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea patului
    1. Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 7
    1. Știți ce puteți utiliza. Există multe produse disponibile care pot elimina petele de sânge. Unele dintre aceste produse sunt produse de uz casnic simplu pe care le puteți avea deja în cabinetul de baie sau cămară. Această secțiune vă va arăta cum să utilizați aceste produse. Țineți cont, totuși, că unele pete pot fi stabilite permanent în țesătură și puteți avea în continuare unele reziduuri ușoare.
  • Imagine intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 8
    2. Încercați să utilizați niște sare. Pur și simplu stropiți niște sare peste pată și lăsați-o să stea câteva minute, apoi o curățați ușor cu degetul sau o periuță de dinți veche. Clătiți patăle bine cu apă rece.
  • Dacă nu aveți nici o sare la îndemână, dar se întâmplă să purtați contacte, încercați să utilizați o parte din soluția salină pe care o utilizați pentru contactele dvs.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 9
    3. Faceți o pastă folosind apă și aspirină. Se prăbușește câteva pastile de aspirină într-un mic fel de mâncare și le amestecați cu suficientă apă rece pentru a crea o pastă. Răspândiți pasta peste pată și lăsați-o să stea timp de 30 de minute sau peste noapte înainte de a le clăti.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 10
    4. Faceți o pastă folosind apă și bicarbonat de sodiu. Presați-vă o sodă de copt într-un vas mic și adăugați în câteva picături de apă rece. Amestecați până când obțineți o pastă, apoi răspândiți pasta peste pată. Așteptați 30 de minute sau lăsați-o să stea peste noapte înainte de a clăti îmbrăcămintea cu apă rece.
  • Imagine intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 11
    5. Încercați să tratați țesături colorate mai ușoare cu peroxid de hidrogen sau suc de lămâie. Pur și simplu turnați un peroxid de hidrogen (același tip care vine într-o sticlă brună și pe care le puteți găsi în secțiunea de prim ajutor a unui magazin de medicamente) sau suc de lamaie peste pată. Lăsați-o să stea câteva minute, apoi clătiți-o folosind apă. Asigurați-vă că ați curățat pata cu degetul sau o periuță de dinți veche.
  • Atât peroxidul de hidrogen, cât și sucul de lămâie pot ușura țesătura, deci nu sunt recomandate pentru articole de îmbrăcăminte luminoase sau întunecate.
  • Imagine intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 12
    6. Încercați să utilizați oțet oțet. Pur și simplu vărsați oțet alb peste pată și lăsați-o să stea timp de cinci până la zece minute înainte de ao clăti afară.
  • Imagine intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 13
    7. Păstrați în minte demarari comerciale pete. Pur și simplu pulverizați sau turnați îndepărtarea petelor pe țesătură și lăsați-o pentru o perioadă recomandată de producător - acest lucru este de obicei în jur de cinci până la 20 de minute.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 14
    8. Luați în considerare utilizarea unui detergent bazat pe enzime. Aceste tipuri de detergenți sunt minunate la ruperea proteinelor, ceea ce se face sânge din.
  • Partea 3 din 3:
    Știind ce să facă și să evite
    1. Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 15
    1. Acționează rapid. Încercați să obțineți pata imediat ce veți vedea - cu atât sângele se află mai mult în bumbac, cu atât mai greu va fi să ieșiți.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 16
    2. Utilizați întotdeauna apă rece în loc de fierbinte. Apa caldă va fixa pata în țesătură, făcându-l aproape imposibil de îndepărtat. Când utilizați apă rece, încercați să o faceți la fel de rece cum puteți. Porniți robinetul la cea mai rece setare și lăsați apă să funcționeze pentru câteva momente până când devine foarte rece.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbac Pasul 17
    3. Utilizați Bleach cu grijă. Bleach poate elimina aproape orice, inclusiv petele de sânge. Din păcate, poate, de asemenea, elimina culoarea, deci nu este recomandată pentru îmbrăcăminte colorată. Este, de asemenea, foarte dur și poate mânca fibrele din țesătură, creând găuri și lacrimi. În cele din urmă, Bleach nu reacționează bine cu apă tare / bine și poate agrava pata de sânge.
  • Evitați amestecarea detergenților atunci când utilizați Bleach sau puteți provoca un anunț de reacție chimică, creați vapori periculoși.
  • Imaginea intitulată Obțineți sânge din bumbacul pasului 18
    4. Evitați utilizarea uscătorilor și uscați în schimb îmbrăcămintea. Chiar dacă îmbrăcămintea arată curată și fără pată după ce ați spălat-o, ar putea fi încă un reziduu, care nu va apărea până după ce totul este uscat. În schimb, agățați îmbrăcămintea într-o zonă bine ventilată, de preferință la soare. Dacă o aruncați în uscător, veți risca să setați pata, făcându-l aproape imposibil de eliminat.
  • Dacă vă aflați într-o grămadă și este sumbră în afara, luați în considerare transformarea unui ventilator și îndreptat-o ​​la îmbrăcăminte.
  • sfaturi

    Sangetele de sânge foarte ușor pentru că coagulează atunci când se încălzește, așa că atunci când o tratați ca o pată obișnuită și spălați-o în apă caldă, veți seta pata.
  • Sângele este în mod tradițional unul dintre cele mai dificile pete pentru a ieși, chiar și cu toate aceste măsuri de precauție, puteți vedea în continuare o umbră a unei pete.
  • Peroxidul de hidrogen funcționează excelent cu sângele împreună cu sau în locul detergentului. Peroxidul este un agent de albire în concentrații ridicate, astfel încât 3% este recomandat.
  • Avertizări

    Peroxidul are spumă atunci când vine în contact cu sângele și se poate încălzi când se face acest lucru! Luați precauția necesară atunci când utilizați acest lucru.
  • Nu amestecați Bleach cu alți curățători, și evitați-l pe piele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar