Cum se schimbă cablurile acumulatorului

Dacă mașina dvs. are dificultăți în a începe, sau găsiți că începe bine uneori, dar intermitent nu se va întoarce, este posibil să aveți o problemă cu cablurile acumulatorului. Cablurile acumulatorului transportați curentul electric de la bateria mașinii la început și apoi în sistemul electric al mașinii. Acest lucru vă permite mașinii să ruleze dispozitive electrice precum radioul dvs. cu mașina și oferă starterului mașinii cu energia pe care trebuie să o primească motorul. Cablurile cu baterii compromise pot reduce călătoria curentă în startter sau nu pot permite electricității să treacă deloc, făcându-l astfel încât mașina dvs. să nu pornească sau nu va continua să ruleze odată ce a avut o dată. Înlocuirea cablurilor bateriei mașinii este un prim pas ieftin pentru a depana o problemă electrică cu mașina dvs. și poate chiar rezolva problemele dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Localizarea cablurilor acumulatorului
  1. Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 1
1. Puneți ochelari de protecție și mănuși. Este important să purtați echipamentul de protecție adecvat în orice moment lucrați la o mașină sau la un camion. Bateriile auto conțin un amestec de acid sulfuric și apă care ar putea provoca vătămări grave dacă intră în ochi.
  • Bateriile se pot rupe dacă se fixează incorect, ceea ce ar putea duce la amestecul de apă / acid din baterie în ochii tăi.
  • Purtarea mănușilor de latex poate face mult mai ușor să vă curățați după ce ați făcut lucrul la mașină, dar nu poate fi necesar pentru această slujbă.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 2
    2. Asigurați-vă că mașina este oprită. Este important să vă asigurați că mașina este în parc și sa oprit înainte de a începe procesul de înlocuire a cablurilor acumulatorului. Veți lucra cu sistemul electric al mașinii, astfel încât să-l părăsească în funcțiune ar putea crește probabilitatea de a primi un șoc electric și ar putea să deterioreze vehiculul.
  • Scoateți cheile de la aprindere pentru a vă asigura că nimeni nu poate încerca accidental să o pornească în timp ce lucrați sub capotă.
  • Dacă mașina dvs. este un standard, asigurați-vă că frâna de mână este cuplată în loc să aibă mașina în parc.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 3
    3. Localizați bateria. Diferite producători de automobile plasează bateriile în mașinile lor în diferite locații din mai multe motive. Cele mai multe baterii auto pot fi situate în apropierea din față sau nasului mașinii de pe stânga sau la dreapta. Arată ca o cutie mare, de obicei negru, cu două terminale metalice care lipind din partea superioară, fiecare cu cabluri atașate. Asigurați-vă că struturile de capotă pot susține greutatea capotei înainte de ao elibera, altfel ar putea cădea și vă va răni. Dacă nu puteți localiza bateria sub capota mașinii, poate fi în trunchi.
  • Unele producători de automobile au acumulatorul în portbagaj pentru a îmbunătăți distribuția în greutate sau pentru a economisi spațiu.
  • Dacă nu puteți localiza bateria, consultați manualul proprietarului dvs. Acesta vă va arăta cum să localizați și să accesați bateria.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 4
    4. Determină care este pozitiv și care este terminalul negativ. Odată ce ați găsit bateria, va trebui să faceți diferența între terminalele pozitive și negative. Cablurile bateriei auto sunt de obicei colorate pentru a se potrivi cu utilizarea lor: Cablurile roșii sunt pozitive, cablurile negre sunt negative. În unele cazuri, firele pot fi ambele negre, dar vor avea cutii roșii și negre sau accente la capetele cablului.
  • Dacă nu există nici o culoare vizibilă, puteți determina cu ușurință care este cablul negativ urmându-le de la baterie la celălalt capăt. Cabluri negative șurub direct pe corpul mașinii sau al blocului de motor, cabluri pozitive atașate la startter.
  • Bateria va avea etichete marcate cu A + și A - semn.Plus este terminalul de cablu pozitiv, - este negativul.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea cablurilor vechi ale bateriei
    1. Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 5
    1. Scoateți cutiile sau banda care acoperă capătul cablului. Veți găsi adesea alte fire atașate la un cablu baterie folosind bandă electrică (în special pe partea pozitivă). Uneori, aceste fire sunt ținute în poziție mai bine utilizând elemente de metal sau plastic. Nu scoateți aceste fire, dar tăiați orice bandă care vă împiedică să ajungeți la șurub care păstrează cablul fixat la terminal.
    • Dacă capătul cablului este găzduit într-o cutie de plastic care indică dacă este pozitivă sau negativă, puteți deschide caseta prin stoarcerea celor două clipuri de pe ambele părți ale acestuia.
    • Aveți grijă să nu tăiați fire atunci când încercați să accesați șuruburile.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 7
    2. Deconectați cablul negativ. Cablul negativ, care este numit și cablul de sol, ar trebui să fie primul pe care îl deconectați. Odată ce deconectați acest cablu, mașina nu va mai avea un circuit electric completat și puteți observa orice tablou de bord, lumini de interior sau motor care au fost pornite vor fi oprite instantaneu. Aceasta indică faptul că bateria nu mai este conectată la mașină într-o manieră care să o poată alimenta.
  • Va trebui să slăbiți șurubul care deține cablul în poziție, dar nu va trebui să-l eliminați.
  • Dacă șurubul este confiscat sau nu se va întoarce, încercați să pulverizați unele WD-40 pe el. Va mânca o parte din rugină și oxidare și va permite șurubului să se întoarcă mai liber.
  • Nu permiteți ca cablul negativ să intre în contact cu terminalul pozitiv în orice moment.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 6
    3. Deconectați cablul pozitiv. Deoarece cablul negativ este cel mai adesea deconectat în timp ce lucrați sub capota unei mașini, cel pozitiv poate fi ușor mai greu de îndepărtat. Odată ce cablul pozitiv este deconectat de la baterie, bateria va fi complet deconectată și poate fi îndepărtată.
  • Setați capătul cablului deoparte, astfel încât să nu se poată cădea înapoi și să intre în contact cu borna de baterie.
  • Dacă bateria este în portbagaj, cablul pozitiv se va atașa la un alt conector lângă corpul mașinii. Pur și simplu deconectați-o de acolo.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 8
    4. Scoateți bateria. Unele mașini nu vor necesita eliminarea bateriei în timp ce înlocuiește cablurile acumulatorului, dar chiar dacă nu este necesar, poate face procesul mai ușor. Scoaterea bateriei poate elibera loc pentru a lucra și îndepărtează orice posibilitate a cablurilor care se întorc în contact cu terminalele lor și șocante.
  • Multe mașini au un suport care deține bateria în poziție. Îndepărtarea acestui suport necesită de obicei deșurubarea a două șuruburi.
  • Asigurați-vă că setați bateria în poziție verticală după scoaterea acestuia din mașină.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 9
    5. Îndepărtați cablul negativ, apoi pozitivul. Începeți prin urmărirea cablului negativ de la capătul liber acum înapoi la locul în care este înșurubat blocului motorului sau corpului mașinii. Luați notă de modul în care este direcționat astfel încât să puteți urma aceeași cale cu noul cablu. Odată ce localizați celălalt capăt, utilizați o cheie pentru a scoate șurubul care conține cablul negativ în poziție. Apoi repetați procesul pentru cablul pozitiv, care va fi atașat la starterul de la celălalt capăt.
  • Asigurați-vă că mașina nu este fierbinte în timp ce faceți acest lucru sau vă puteți arde.
  • Este important să vă amintiți modul în care cablurile sunt direcționate prin intermediul locului de motor pentru a vă asigura că nu interferează cu nici o piesă în mișcare atunci când le înlocuiți.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 10
    6. Comparați cablurile noi și vechi. Cu ambele cabluri pozitive și negative eliminate, comparați-le cu cablurile de înlocuire. Dacă ați achiziționat cablurile specifice mașinii, acestea ar trebui să se potrivească cu lungimea și să aibă aceleași conectori terminale la fiecare capăt. Dacă nu va trebui să le returnați pentru cablurile corespunzătoare. Dacă utilizați cabluri universale pe care le tăiați la lungime, utilizați cablurile vechi ca ghid.
  • Dacă noile cabluri sunt puțin mai lungi decât cele vechi, probabil că nu va fi o problemă, dar cablurile mai scurte nu vor funcționa.
  • Asigurați-vă că capetele de conectare la ambele părți ale noilor cabluri se potrivesc cu cele vechi pentru instalarea ușoară.
  • Partea 3 din 3:
    Instalarea cablurilor de baterii noi
    1. Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 11
    1. Pregătiți noile cabluri pentru instalare. Dacă au existat casete de protecție din plastic pe capetele cablului vechi, îndepărtați-le din cablurile vechi și plasați-le pe cele noi. De asemenea, va trebui să vă asigurați că nu există vopsea sau murdărie blocată pe capetele noului cablu înainte de a le instala.
    • Conexiunile de la fiecare capăt al cablului trebuie să fie metalice goale pentru a permite electricității să treacă prin ele.
    • Puteți utiliza o perie dințată din oțel pentru a curăța capetele conectorului cablurilor pentru a asigura o bună conexiune electrică.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 12
    2. Atașați cablul pozitiv la startter. Utilizați același șurub pe care l-ați scos pentru a deconecta cablul vechi pentru a atașa cel nou în locul său. Dacă șurubul este ruginit, este posibil să doriți să utilizați o perie de sârmă de oțel pentru a scoate rugina de la șurub și asigurați-vă o conexiune adecvată. Dacă este prea rupt, este posibil să fie nevoie să o înlocuiți.
  • Asigurați-vă că șurubul este bun și strâns, astfel încât nu poate să vibreze în vrac ca mașina rulează.
  • Rulați noul cablu pozitiv înapoi prin bayul motorului în același mod în care a fost unul vechi.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 13
    3. Atașați cablul negativ la corp sau bloc. Localizați gaura Cablul negativ vechi a fost atașat și utilizați același șurub pentru a conecta noul cablu. Încă o dată, asigurați-vă că șurubul este suficient de bun pentru a ține cablul în poziție și pentru a permite electricității să treacă prin cablu.
  • Rulați noul cablu negativ înapoi prin bayul motorului în aceeași rută a luat-o pe cel vechi.
  • Utilizați o lanternă pentru a vă asigura că nici un cablu nu vine în contact cu nici o cusături. Curele se rotesc la viteze mari sub locașul motorului și pot deteriora cablurile bateriei.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 14
    4. Așezați bateria înapoi în mașină. Cu ambele cabluri noi în poziție, este timpul să plasați bateria înapoi în mașină. Asigurați-vă că nu lăsați cablurile noi să intre în contact cu bornele bateriei pe măsură ce îl returnați, deoarece acest lucru poate duce la primirea unui șoc. Dacă terminalele de pe baterie par să fie oxidate sau ruginite, utilizați o perie din dinți din oțel pentru a curăța zona de conectare înainte de a pune bateria înapoi în mașină.
  • Bolțați suportul care ține bateria în poziție pentru a fixa acumulatorul.
  • Asigurați-vă că ați plasat bateria înapoi în același mod înainte de a ieși afară, astfel încât terminalul pozitiv este mai aproape de cablul pozitiv și terminalul negativ este mai aproape de cablul negativ.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 15
    5. Conectați cablul de baterie pozitiv la baterie. Poate doriți să achiziționați un inhibitor de coroziune pe care îl puteți pune pe terminalul bateriei înainte de a conecta noul cablu. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că conexiunea de la baterie este puternică și nu se limitează pe măsură ce coroziunea se acumulează în baiatul motorului. Strângeți inhibitorul pe terminal, apoi glisați noua conexiune de cablu pozitiv peste ea.
  • Strângeți cablul prin rotirea șurubului pe care l-ați slăbit pentru a scoate cel vechi.
  • Asigurați-vă că cablul este conectat ferm. Dacă jostles pierde în timp ce conduci mașina se va opri.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 16
    6. Conectați cablul negativ. Amintiți-vă că conectarea cablului negativ al bateriei va completa circuitul mașinii și va restabili puterea vehiculului. Asigurați-vă că toate celelalte conexiuni sunt strânse înainte de a finaliza acest pas. De asemenea, este posibil să doriți să utilizați inhibitorul de coroziune pe terminalul negativ. Odată ce cablul negativ este conectat, mașina poate fi pornită din nou.
  • Aveți grijă când atingeți cablul negativ la terminal și poate produce unele scântei.
  • Strângeți cablul în jos în siguranță, astfel încât să puteți fi sigur că nu se va pierde.
  • Imagine intitulată Schimbarea cablurilor bateriei Pasul 17
    7. Porniți mașina. Asigurați-vă că ați atașat corect cablul pornind mașina. Dacă mașina nu reușește să se întoarcă, este posibil ca unul dintre cabluri să nu fie fixat corespunzător și electricitatea nu ajunge la starter. Dacă mașina încearcă să se întoarcă, dar nu poate începe, acumulatorul dvs. nu poate avea suficientă încărcare. Dacă mașina nu reușește să înceapă, verificați unde sunt conectate cablurile la ambele capete.
  • Dacă cablurile sunt instalate corect și securizate, scoateți bateria din nou și luați-o în magazinul local de piese auto. Ei pot testa și încărca bateria pentru a se asigura că este încă bună.
  • Dacă cablurile au fost pierdute deloc, strângeți-le și încercați din nou.
  • Dacă mașina începe bine, ați făcut totul!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cheie tubulară
    • Cabluri pentru acumulatori
    • Oțel perie îngroșată (opțional)
    • Inhibitor de coroziune (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar