Cum să verificați un tahometru

Dacă ați observat că ceva se pare că este vorba de manometrele de pe mașină, motocicletă sau barcă recent, s-ar putea să vă întrebați dacă ceva este greșit. O modalitate simplă de a începe depanarea este verificarea tahometrului. Acest instrument măsoară cât de repede motorul se rotește în revoluții pe minut (RPM). Acest număr a fost de obicei afișat cu un cadran analogic, dar afișajele mai noi sunt digitale. Mașini, motociclete și bărci au tahometre. Acestea funcționează și pot fi citite în același mod și puteți utiliza chiar și metode similare pentru a depana și fixa tahometrele, indiferent de tipul de motor pe care îl aveți. S-ar putea să aveți o mulțime de întrebări despre verificarea acestui instrument dacă este prima dată. Nu-ți face griji, te-am acoperit! Continuați să citiți răspunsurile la întrebările dvs. comune.

Pași

Metoda 1 din 5:
Cum citești un tahometru?
  1. Imagine intitulată Verificați un tahometru pasul 1
1. Notă care numără acul pe punctele de ecartament la. Un tahometru analogic arată ca un semicerc cu numerele 1-8 pe el. Pur și simplu multiplicați cu 1.000 pentru a obține numărul real de rpm. De exemplu, în cazul în care acul punctează la 2, care este de 2.000 rpm.Pe măsură ce motorul revune, acul se mișcă între numere.
  • Un tahometru digital este mai precis și prezintă viteza motorului în numere reale, în loc să privească acul. Arată ca un ceas digital.
Metoda 2 din 5:
Cum știu dacă tahometrul meu este rău?
  1. Imagine intitulată Verificați un tahometru pasul 2
1. Verificați dacă tahometrul se mișcă înainte de a căuta alte probleme. O problemă evidentă este dacă tahometrul dvs. este blocat pe zero sau pe alt număr. Dacă nu dă nici un alt rating nici atunci când motorul dvs. funcționează, nu funcționează.
  • 2. Monitorizați dacă acul pare să se miște erratic. Dacă vă mișcați la o viteză constantă, acul nu trebuie să săriți în jurul (sau afișajul digital nu trebuie să se schimbe rapid). Dacă este, este un semn ca tahometrul este rău.
  • 3. Observați dacă RPM-urile par să fie în mod consecvent când conduceți. De exemplu, dacă vă deplasați la o viteză rapidă în barcă, dar tahometrul arată un 1, probabil că nu funcționează.
  • Metoda 3 din 5:
    Ceea ce face ca un tahometru să nu mai funcționeze?
    1. Imagine intitulată Verificați un tahometru Pasul 5
    1. Cele mai multe tahometre nu mai funcționează pur și simplu din cauza vârstei. Uneori modelele mai noi vor înceta să funcționeze corect dacă există o problemă cu afișajul LED (dacă au unul). Dacă bănuiți că aveți o problemă cu tahometrul dvs., începeți să verificați manualul proprietarului. Vă poate ajuta să depanați problema dacă afișajul nu funcționează sau dacă citirile dvs. par să fie dezactivate.
    • Manualul vă va spune probabil să începeți prin verificarea siguranței pentru tahometru. Dacă este suflat, probabil ce este în neregulă cu tahometrul.
    • Dacă sunteți la îndemână, puteți utiliza manualul pentru a găsi tahometrul și a verifica-l pentru dvs. Aruncați o privire la firele de pe ea. Dacă arată fraied, deteriorate, topite sau arse, tahometrul trebuie probabil să fie rewired.
    • Apelați un mecanic dacă aveți nevoie de un nou tahometru sau fire. Este întotdeauna cel mai bine să obțineți ajutorul unui expert.
    Metoda 4 din 5:
    Cum testezi pentru a confirma un semnal bun?
    1. Imagine intitulată Verificați un tahometru pasul 6
    1. Folosește o Tahometru manual Pentru a testa tahometrul motorului. Puteți achiziționa oricare dintre aceste articole la un magazin de automobile sau de piese de barcă sau găsiți unul online.
    • Urmați instrucțiunile din manual pentru tahometrul portabil pentru a se atașa la motor. Porniți motorul și treceți motorul astfel încât să citească 1.000 rpm pe dispozitivul portabil.
    • Dacă tahometrul motorului dvs. este în termen de 10% din aceeași lectură ca dispozitivul handheld, tahometrul funcționează bine. Dacă este în afara domeniului respectiv, trebuie să apelați un mecanic sau să încercați să depanați singur problema.
  • 2. Testați tahometrul utilizând un multimetru. Asigurați-vă că aveți un multimetru de bază (disponibil online și la magazinele de piese auto) și manualul dvs. de mașină / barcă disponibil. Utilizați manualul pentru a vă ajuta să găsiți firul care conectează motorul la tahometru.
  • Localizați sonda tahometrului (din nou, consultați manualul dvs.) și introduceți-l în multimetru. Revista motorul. Dacă citirea tahometrului și meciul de citire multimetru, funcționează corect. Dacă nu, este timpul să depanați.
  • Dacă nu aveți absolut nicio idee despre ce faceți, sunați la un prieten pentru ajutor sau contactați un mecanic. Este bine să nu știți!
  • Metoda 5 din 5:
    Ce este o citire normală a tahometrului?
    1. Imagine intitulată Verificați un tahometru pasul 8
    1. O citire bună a tahometrului este una care este stabilă și nu fluctuează prea repede. Când motorul dvs. este în gol, RPM-ul dvs. ar trebui să fie între 1.000 și 1.500. Când accelerați, acul va merge în sus. Dar, pe măsură ce ajungeți la o viteză de croazieră, RPM ar trebui să devină constantă, iar tahometrul dvs. ar trebui să se stabilească între 1.500 și 2.000.
    • Nu vă faceți griji dacă acul sau citirea digitală se ridică dramatic dacă accelerați rapid. Se va ajusta ca viteza ajusteaza.
    • Cele mai multe tahometre prezintă o "zonă roșie" care indică faptul că ați revizuit motorul prea mult. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când rpm-ul dvs. este de 7.000-8.000. Dacă ați lovit acea zonă a ecartamentului, încetiniți.

    sfaturi

    Păstrați manualul proprietarului dvs. la îndemână. Este întotdeauna util să vă referiți dacă credeți că există o problemă.
  • Nu vă panicați dacă aveți o problemă cu tahometrul dvs. O mulțime de ele sunt foarte ușor de rezolvat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar