Cum să curățați un distribuitor de balsam de țesături

Distribuția de înmuiere a țesăturii pe o mașină de spălat de încărcare de sus sau frontală poate deveni murdară prin utilizarea normală a mașinii. Motoarele de înmuiere, săpun și murdărie care se mișcă prin mașina de spălat se pot construi și se pot bloca dispensarea de țesături, făcându-l blocat și inutil. Un distribuitor de înmuiere a țesăturii blocate poate duce la o defecțiune prematură sau o defecțiune a mașinii dvs. de spălat. Dacă dvs. nu mai distribuie în mod corespunzător balsamul de țesături, îl puteți curăța manual, folosind o cârpă sau o periuță de dinți sau prin rularea unui amestec de apă cu săpun prin distribuitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Localizarea dozatorului de înmuiere a țesăturii
  1. Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 1
1. Deschideți capacul mașinii de spălat. Dacă aveți o mașină de spălat de încărcare, ridicați capacul ca și cum ați fi început o nouă încărcătură de spălătorie. Dispenserul de înmuiere a țesăturilor este de obicei situat chiar sub capac, într-unul din colțuri. Dispenserul de balsam de țesături este de obicei localizat lângă distribuitorul de detergent și de dozatorul de înălbire, în funcție de structura mașinii dvs. de spălat.
  • Dacă vă luptați să găsiți locația distribuitorului, verificați manualul mașinii de spălat. Ar trebui să aibă un aspect care să arate locația tuturor părților mașinii.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 2
    2. Deschideți ușa din față a mașinii de spălat. Dacă aveți o mașină de spălat cu încărcarea frontală, va trebui să vă uitați în partea de sus a aparatului pentru a accesa distribuitorul de balsam. Cele mai multe mașini de încărcare frontală au un sertar sau un slot pentru balsamul de țesături sub un capac deasupra mașinii, lângă sertarele pentru detergentul de rufe și înălbitorul. Dacă nu găsiți distribuitorul de balsam de țesături acolo, acesta poate fi localizat doar în interiorul ușii principale.
  • Ca și în cazul unei mașini de încărcare de top, dacă nu găsiți distribuitorul de balsam de țesături, verificați manualul mașinii de spălat pentru un afișaj care arată locația dozatorului.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 3
    3. Scoateți distribuitorul. Unele mașini de spălat au dozatoare de dedurizare a țesăturilor detașabile, în timp ce altele au un distribuitor nedemlabil. Dacă dvs. este detașabilă, atingeți și trageți ușor distribuitorul din mașina de spălat. Acest lucru va face ca distribuitorul să fie mai ușor de curățat. Din moment ce poate fi înfundat, distribuitorul de balsam de țesături va fi probabil pistolar și acoperit cu sapun și balsam de țesături.
  • Dacă mașina dvs. de spălat are un distribuitor nedemasabil, acesta poate fi încă curățat în timp ce este introdus în mașină de spălat.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățați manual distribuitorul
    1. Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 4
    1. Creați o soluție de curățare. Într-un castron mare sau o găleată, creați o soluție de 1 galon (3.78 litri) Apă caldă, ¼ ceașcă (2 uncii) de detergent lichid și 1 cană (8 uncii) de înălbitor. Deoarece înălbitorul este coroziv și o substanță potențial dăunătoare, purtați mănuși de cauciuc în timpul realizării și utilizării soluției de curățare. Ați putea dori, de asemenea, să purtați haine vechi, în cazul în care orice stropire de albire pe ele.
    • Dacă nu aveți deja nici una din consumabilele de curățenie din jurul casei, le puteți cumpăra cu ușurință toate la magazinul dvs. local de bacanie.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 5
    2. Submergeți distribuitorul de înmuiere a țesăturii în soluția de curățare. Așezați ușor distribuitorul în lichid, purtând încă mănușile de cauciuc, astfel încât să nu spargeți nici o soluție de înălbire pe dvs. Puteți lăsa distribuitorul să se înmoaie timp de aproximativ 5-10 minute, astfel încât amestecul de înălbitor și detergent curăță reziduul din plastic.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 6
    3. Agita soluția. Puteți să vă agitați cu ușurință găleata sau castronul care deține amestecul de curățare, astfel încât acesta curge peste distribuitorul de înmuiere a țesăturii și dezactivează unele dintre gunk și murdărie blocate pe dozator. Când faceți acest lucru, aveți grijă să nu splasați nici o soluție de înălbire pe îmbrăcămintea sau pielea.
  • Puteți agita găleata o dată sau de două ori în minutul 5-10, vă înmuiați distribuitorul. Mai mult decât aceasta este inutilă.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de balsam de țesături Pasul 7
    4. Ștergeți distribuitorul curat cu o cârpă moale. Odată ce ați așteptat 10 minute și ați tras distribuitorul din amestecul de curățare (purtând încă mănușile de cauciuc), utilizați o cârpă curată sau o cârpă de bumbac pentru a șterge distribuitorul curat. Îndepărtați toate reziduurile de la soldul și uniformizarea țesăturii și uscați complet distribuitorul cu pânza.
  • Dacă există anumite zone ale dozatorului pe care nu le puteți șterge complet cu cârpa, găsiți o periuță de dinți veche. Periuța de dinți vă va permite să curățați colțurile sau alte zone ale dozatorului greu de atins.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 8
    5. Reinstalați distribuitorul de balsam de țesături. Acum că ați eliminat și curățați distribuitorul, îl puteți seta înapoi în mașina dvs. de spălat. Dacă locuința pe care distribuitorul este setată, are, de asemenea, o acumulare gimisică, puteți curăța acest lucru prin scufundarea cârpei în amestecul de curățare cu săpun și ștergeți zona în jos.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea unui distribuitor nedetectabil
    1. Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 9
    1. Umpleți o găleată cu un amestec de apă caldă și detergent lichid. Se toarnă un mic capsat de detergentul dvs. de rufe obișnuit într-o găleată sau un castron mare de amestecare, apoi umpleți castronul cu apă caldă din bucătăria dvs.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de balsam de țesături Pasul 10
    2. Se toarnă amestecul în distribuitorul de balsam de țesături. Fiind grijă să nu vărsați niciunul din amestecul de apă și detergent, se toarnă încet lichidul în dozatoarele de la sapun și de spălare. Apoi rulați mașina de spălat pe setarea "Clădire caldă" pentru a rula detergentul prin mașină și distribuitorul de balsam de țesături.
  • Dacă mașina dvs. de spălare nu are o opțiune "Rinse cald", dar are doar o "clătire rece", puteți urma aproximativ aceeași procedură de curățare. Cu toate acestea, va trebui să turnați apă fierbinte, sudoasă în distribuitorul de balsam de țesături între fiecare clătire. Acest lucru permite apa și detergentul să se descompună și să curețe orice înfundare a dozatorului.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 11
    3. Rulați cel puțin trei clătiri calde cu detergent. Repetați procesul de clătire de cel puțin trei ori, astfel încât soluția de detergent să poată curăța murdăria și acumularea de la dispenserul de înmuiere a țesăturii. De fiecare dată când va trebui să turnați o altă găleată plină de apă caldă și de detergent de rufe în distribuitorul de balsam de țesături.
  • Este posibil să fie necesar să ajungeți în interiorul dozatorului de înmuiere a țesăturilor mașinii de spălat utilizând o cârpă umedă pentru a șterge orice gunk sau murdărie care nu a fost curățată cu amestecul de detergent și apă.
  • Imagine intitulată Curățați un dozator de înmuiere a țesăturii Pasul 12
    4. Încercați oțet. Multe site-uri de curățare, de asemenea, recomandă utilizarea unui amestec de oțet Curățați distribuitorul de mostrător de țesături. Dacă dozatorul dvs. nu este complet curățat prin utilizarea detergentului lichid și apă, puteți rula oțet prin dozator pentru a elimina clogul.
  • Oțet - mai ales când este cuplat cu bicarbonat de sodiu - va curăța interiorul mașinii dvs. de spălat din orice acumulare care sa acumulat în timp și va curăța, de asemenea, dozatoarele de balsam și de săpun.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Manusi de cauciuc
    • Găleată sau castron mare
    • Albire
    • Detergent de vase lichide
    • Cârpă
    • Periuță de dinți (opțional)
    • Oţet
    • Soda de copt (opțional)

    sfaturi

    Unele mașini de spălat pot folosi balsam lichid sau sub formă de pulbere. Deși balsamul sub formă de pulbere este mai puțin probabil să înfundă distribuitorul, majoritatea producătorilor recomandă utilizarea soiului lichid.
  • Este de la sine înțeles că, dacă nu utilizați în mod regulat balsamul de balsam atunci când vă spălați hainele, distribuitorul nu va deveni înfundat și nu veți avea nici un motiv să-l curățați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar