Cum să contactați mass-media despre o poveste

Credeți sau nu, majoritatea reporterilor primesc conducători pentru povestirile lor de la cetățenii privați care îi permit să știe ce se întâmplă în lume! Dacă aveți informații pe o poveste și doriți să îl vedeți imprimat într-un ziar sau transmis în rețeaua dvs. de știri locale, contactați o priză media. Alegeți mai multe puncte de vânzare media pentru a trimite povestea dvs. pe baza gravității povestii dvs. și a domeniului de aplicare a resurselor de investigație necesare pentru a cerceta corect povestea. Uită-te pe site-ul web al mass-media pentru a găsi un număr sau o adresă de e-mail.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unei prize media
  1. Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 1
1. Ajungeți la o mass-media majoră dacă aveți informații despre o poveste mare. Este extrem de dificil să obțineți o poveste preluată de o priză majoră, cum ar fi CNN, BBC, sau Gardianul, Dar dacă aveți scoul pe ceva mare, du-te pentru asta! O crimă gravă, informații privilegiate pe o corporație majoră și povestiri în creștere ale spiritului uman aparțin tuturor publicațiilor de știri majore. Alegeți să contactați mass-media major dacă aveți informații despre ceva mare!
  • Jurnaliștii sunt adesea destul de ocupați și reporteri populari primesc tone de sfaturi și terenuri pentru a sorta. Acest proces vă poate lua câteva săptămâni sau chiar luni, în funcție de cât de ocupat este priza de știri și cât de mult va dura povestea pentru a investiga sau a raporta.
  • O poveste de rupere despre răpirea unui copil merită să fie pe o priză majoră. Cu toate acestea, povestirile specifice zonei, cum ar fi deschiderile de mall și fondurile de strângere de fonduri, sunt mai susceptibile de a fi preluate de organizațiile locale.
  • Puteți contacta o dată mai multe puncte de știri. Nu este nimic în neregulă cu a ajunge la mai multe organizații cu aceeași poveste.
  • Imaginea intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 2
    2. Alegeți o priză de știri locale pentru povestiri mai mici care influențează regiunea dvs. Știri locale Raport privind povestirile relevante pentru un anumit oraș sau regiune, indiferent de seriozitatea povestirii. Deschiderile magazinului, criminalitatea minimă, poveștile de interes uman și evenimentele politice locale sunt toate acoperite de instituțiile de știri locale. Alegeți o priză de știri locale dacă aveți informații despre o poveste care se referă la persoanele din zona dvs.
  • De exemplu, dacă găzduiți un fond de strângere de fonduri pentru vecinul dvs. care și-a pierdut casa într-un incendiu, contactați o priză de știri locale. Comunitatea locală va avea grijă de vecin, iar cititorii / spectatorii lor vor dori să știe despre strângerea de fonduri, ceea ce face probabil ca ei să aleagă povestea în sus.
  • Dacă doriți să faceți o poveste la o organizație de știri locale, contactați ziarele locale și posturile de televiziune în același timp. Ambele medii sunt resurse excelente pentru a obține o poveste.
  • Imaginea intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 3
    3. Contactați un reporter specific dacă aveți o poveste specializată. Reporterii veterani se specializează, de obicei, într-un anumit tip de jurnalism. De exemplu, dacă aveți o poveste despre un turneu de baseball Little Liga, alegeți un reporter sportiv local pentru povestea dvs. Dacă încercați să faceți o poveste despre o afacere locală, care străine și știți despre un reporter local care efectuează interviuri dure, contactați reporterul pentru a obține un rezultat puternic.

    Avertizare: Nu este nimic în neregulă cu contactarea mai multor reporteri simultan, dar nu contactați 2 reporteri la aceeași priză. Dacă ambii doresc să aleagă povestea, puteți crea o voință rea cu organizația și probabil că va fi întoarsă.

  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 4
    4. Ajungeți la o echipă de raportare a investigației pentru conduceri imorale sau penale. Reporterii de investigație sunt un fel de detectivi - aceștia referă rapoartele de poliție, au condus interviuri martor și fac munca pe teren pentru a descoperi adevărul. Contactați o echipă de raportare a investigațiilor locale dacă aveți informații unice despre o crimă, o afacere umbroasă sau credeți că ați fost nedreptăți sau tratați nedrept.
  • Dacă aveți cunoștințe de primă importanță despre o crimă și poliția nu știe că a avut loc crima, contactați districtul local de poliție înainte de a lua povestea unui reporter.
  • Ajungeți ca o sursă anonimă utilizând un VPN și un nou cont de e-mail sau să apelați la priza media de la un telefon de plată dacă sunteți îngrijorat de represalii de la subiectul povestirii.
  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 5
    5. Publicați A comunicat de presa Pentru orice priză pentru a vă alege povestea în sus. Un comunicat de presă este un anunț public formal despre un eveniment sau experiență semnificativă. Dacă doriți să oferiți publicului oricăror știri posibilitatea de a raporta despre ceva, scrieți un comunicat de presă. Puteți trimite un comunicat de presă la mass-media sau o publică singur pe un site de afaceri sau pe site-ul personal. Pentru a scrie un comunicat de presă, scrieți un titlu care rezumă informațiile, include câteva detalii relevante pentru presă și include informații de contact pentru alte întrebări.
  • Un comunicat de presă poate începe cu titlul "Magic Kayaks Deschiderea unui nou magazin pe Foster Avenue."În organism, spuneți ceva de genul" Magic Kayaks, marca din spatele Kayak-ului dublu brevetat, va deschide un magazin nou la începutul lunii august la 2025 Foster Avenue din Springfield. Magazinul va cuprinde 3 etaje de produse și va include chiar și un serviciu de caiac personalizat. Pentru mai multe informații, sunați la 555-5252 cu întrebări sau preocupări."
  • Dacă aveți o mulțime de reporteri, contactați-vă despre o poveste, scrierea unui comunicat de presă este o modalitate excelentă de a le oferi informații fără a petrece timpul pentru a importa un răspuns unic la fiecare anchetă.
  • Metoda 2 din 3:
    Contactarea prizelor media
    1. Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 6
    1. Utilizați un VPN sau un telefon de plată dacă doriți să rămâneți anonim. VPN reprezintă rețeaua privată virtuală și este un tip de browser web care ascunde adresa dvs. IP pentru a vă proteja confidențialitatea. Descărcați un VPN și creați un nou cont de e-mail cu un nume ambiguu înainte de a contacta mass-media dacă doriți să rămâneți anonim. Dacă o să sunați la priza media, utilizați un telefon cu plată.
    • Singurul motiv pentru a rămâne anonim este dacă sunteți speriat de retribuție sau eliberați informații sensibile care vă pot aduce probleme.
    • Dacă încercați să promovați ceva, nu faceți un contact anonim cu mass-media.

    Bacsis: Utilizarea * 67 pentru a bloca numărul dvs., încă lasă o urmă că apelul a venit de pe telefonul dvs. și nu va dezactiva de fapt orice ID apelant. Vă poate ține anonim în unele cazuri, dar nu vă va bloca întotdeauna numărul.

  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 7
    2. Uită-te pe site-ul web al Outlet Media pentru o adresă de e-mail. Pentru a găsi informații de contact pentru un ziar sau post de televiziune, căutați numele OUTLETULUI MEDIA ONLINE. Găsiți site-ul organizației și căutați o filă "Despre noi" sau "Contactați". Cele mai multe organizații de știri publică un e-mail sau un număr de telefon pentru sfaturi despre povestiri. Utilizați acest e-mail sau număr de telefon pentru a contacta presa și pentru a le spune despre povestea dvs.
  • Unele ziare și reviste vor enumera informațiile de contact pe spate sau în interiorul primei pagini.
  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 8
    3. Contactați un reporter specific folosind e-mail sau social media. Dacă doriți să ajungeți la un reporter specific, începeți să căutați pe site-ul web al organizației de știri pentru a vedea dacă acestea încalcă informațiile de contact în jos pentru reporteri individuali. Dacă găsiți reporterul pe site-ul organizației, utilizați adresa de e-mail sau numărul de telefon. Alternativ, căutați numele reporterului pe Facebook sau Twitter pentru a vedea dacă au conturi de social media. Dacă o fac, trimiteți-le un mesaj privat pentru a le spune despre povestea dvs.
  • Reporterii mențin adesea conturile sociale media pentru a-și promova poveștile.
  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 9
    4. Sunați la priza media dacă nu puteți găsi informații de contact. Dacă priza media nu prezintă o adresă de e-mail sau un număr de telefon pentru povestiri, apelați numărul general pentru biroul lor listat online. Cereți persoanei din spatele biroului care să contacteze cu privire la povestea dvs. și să-și urmeze instrucțiunile pentru a determina cine trebuie să vorbești pentru a-ți face povestea acolo.
  • S-ar putea sa incheieti sa se lupi pentru a gasi informatii de contact pentru publicatii mai mici.
  • Metoda 3 din 3:
    Puneți-vă scoopul
    1. Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 10
    1. Spuneți povestea dvs. într-un mod clar și simplu. Evitați utilizarea imaginilor extrem de descriptive sau trecerea peste bord cu adjectivele dvs. Furnizarea reporterului cu detaliile esențiale va da reporterului o imagine clară a ceea ce este punctul de vedere al povestirii. Pe de altă parte, utilizarea multor limbaj descriptiv poate face ca reporterul să creadă că încercați să le faceți să se simtă un anumit mod despre subiect.
    • De exemplu, spunând: "Casa mea a fost împărțită, dar poliția nu iau apelurile mele" va stimula reporterul să privească povestea pe cont propriu. Cu toate acestea, "poliția din acest oraș este coruptă, rău intenționată și neglijentă. Unii vagabonzi au furat toate lucrurile mele, iar poliția refuză să depună chiar și un raport "îi va face suspicios că faci povestea în sus.
    • Nu scrieți mai mult decât un paragraf. Reporterii sunt de obicei destul de ocupați și pot pur și simplu să nu mai citească dacă continuați să adăugați detalii neimportante.

    Bacsis: Reporterii se mândresc cu obiectivul și direct. Folosind dicționarea și limba pe care o respectă le vor face mai probabil să vă ridice povestea.

  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 11
    2. Explicați semnificația povestii dvs. și nu exagerează. În funcție de povestea pe care o faceți, este posibil să nu fie clar imediat ce relevanța povestii tale este. După furnizarea de detalii despre conținutul povestii dvs., scrieți câteva linii despre motivul pentru care povestea ar trebui acoperită. Cu toate acestea, evitați exagerarea. Dacă pari că vă împingeți o agendă, reporterul poate crede că aveți o miză personală în modul în care este raportată povestea.
  • Spune ceva de genul: "Cred că această poveste este relevantă pentru părinții orașului nostru, deoarece principalul nostru al școlii noastre este încălcat legile statului" sau "Nu am văzut niciun reporter care acoperă această crimă, dar sună ca un eveniment destul de ciudat."
  • Dacă vă aflați o poveste care implică un comportament criminal sau imoral, poate să arate că aveți o vendetă împotriva subiectului dacă introduceți comentariul personal despre vinovăția cuiva. Utilizați limba slabă și nu treceți peste partea de sus pentru a părea imparțială și cinstită.
  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 12
    3. Mulțumesc priza sau reporter pentru a citi despre povestea ta. Reporterii primesc zeci de terenuri în fiecare săptămână și nu sunt obligați să-ți ridice povestea. Lăsați reporterul să știe că le apreciați că luați timp să vă citească terenul. Închideți scrisoarea dvs. sau conversația telefonică cu 1-2 fraze de recunoștință.
  • De exemplu, ați putea spune: "Vă mulțumim că ați făcut timp pentru a afla ceva mai mult despre ceea ce se întâmplă în comunitatea noastră locală. Apreciez munca ta și sper să aud de la tine în viitor."
  • Imagine intitulată Contactați mass-media despre o poveste Pasul 13
    4. Furnizați informațiile dvs. de contact, astfel încât să vă poată urmări cu dvs., dacă este necesar. Dacă nu lăsați un vârf anonim, asigurați-vă că lăsați un număr de telefon pentru reporter să vă contacteze. Un reporter poate dori să vă aleagă povestea, dar dacă nu vă pot contacta pentru întrebări de urmărire, pot să nu poată scrie o piesă completă!
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar