Cum să prindeți un câine de runaway

Poate fi foarte frustrant când câinele dvs. se îndepărtează de dvs. și poate fi la fel de provocator pentru a captura un câine necunoscut. Pentru a prinde în mod corespunzător un câine runaway, va trebui să încercați o varietate de metode de abordare de la mersul calm pentru a fugi frenetic. Vedeți ce răspundă câinele și repetați aceste acțiuni. Odată ce sunteți destul de aproape, asigurați-vă o lecție în jurul capului câinelui și conduceți-o la siguranță. Apelarea altor persoane pentru asistență în timpul procesului de captură este adesea o idee bună, de asemenea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea abordării inițiale
  1. Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 1
1. Urmați câinele. Dacă sunteți cu câinele atunci când se îndepărtează, urmați-l în mod discret și păstrați-l în vedere fără a-l urmări sau a fi prea evident. La un moment dat, câinele se va opri să verifice un miros sau să ducă o persoană și este un moment potențial pentru a vă deplasa mai aproape. Încercați să nu faceți acest lucru evident că urmăriți câinele sau vă va vedea urmărirea ca un joc de urmărire și alergați chiar mai repede.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 3
    2. Atrage câinele cu gusturi gustoase. Alimentele sunt arma dvs. secretă. Scoateți cele mai vizibile, cele mai vizibile tratează că aveți și luați-le cu dvs. pe vânătoare. Este mai bine dacă le aveți într-o pungă zgomotoasă pe care o puteți rupe. Puteți să aruncați pur și simplu câteva tratamente în direcția câinelui sau ați putea pune câteva pe pământ și puteți îndoi să le verificați. Această acțiune ar putea declanșa curiozitatea unui câine și o determină să vină pentru a vedea ce vă uitați.
  • Dacă câinele dvs. face un obicei de a fugi, poate fi util să păstrați o pungă de tratamente în mașină pentru urgențe.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 7
    3. Așteptați ca câinele să vină la tine. Câinele va fugi probabil dacă o faci evident că o urmăriți. Acest lucru va face ca câinele să vă vadă ca un prădător și o amenințare. În schimb, stați înapoi și trezi curiozitatea lor, astfel încât ei devin interesați să vă apropieze.
  • Acest lucru va funcționa numai, bineînțeles, dacă aveți câinele în linia dvs. directă de viziune.
  • Așteptând câinele poate fi o opțiune bună atunci când încercați să prindeți un câine de runaway într-o zonă închisă.
  • Țineți minte că poate dura ceva timp ca câinele să se simtă suficient de curajos pentru a vă apropia.
  • Nu vă apropiați niciodată de un câine, deoarece îi va face să înghețe și apoi să se întoarcă coada și să alerge. În schimb, încercați să le flancați puțin și să vă îndreptați în viziunea lor periferică. Acest lucru poate declanșa, de asemenea, instinctul de vânătoare și pot încerca să vă prindă în schimb.
  • 4. Afișați limbajul corpului non-confruntat. Evitați să faceți contactul cu ochii și să stați sau să nu lăsați jos la sol, astfel încât câinele să nu vă percep ca o amenințare. Utilizați viziunea periferică pentru a urmări câinele fără a-l intimidia și a speriat.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway Pasul 5
    5. Deplasați-vă într-un ritm mediu. Este posibil să trebuiască să fiți puțin răbdători, deoarece urmărirea dvs. ar putea dura peste 45 de minute în unele cazuri. Continuați să închideți distanța dintre voi și câinele fără să vă arătați Frantic. Acest lucru poate însemna că vă mențineți o plimbare cu brisk pe măsură ce vă repoziționați continuu.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 6
    6. Atrage câinele fuge. Izbucnind cu un jolt neașteptat de mișcare poate determina câinele să ia notă și să încerce să vă urmărească. Puteți obține cele mai bune rezultate dacă yip un pic, săriți în jur, și apoi sprintați departe. Alerga în direcția unui spațiu sigur.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 2
    7. Fluierul sau sunați pentru a obține atenția câinelui. Dacă aveți de-a face cu un câine de ieșire, este bine să vă numiți numele sau să vă bateți mâinile pentru a-și atrage atenția. Dacă urmăriți un câine timid, aceste acțiuni pot fi văzute ca amenințătoare și pot determina să ruleze și mai mult. Toate lucrurile luate în considerare, cel mai bun pariu poate fi să faci zgomote de yipping înalt. Acest lucru vă va face să sunați ca o pradă potențială și câinele se poate întoarce pentru a vă verifica.
  • De asemenea, puteți experimenta cu câteva cuvinte, cum ar fi "veniți", într-un ton scăzut și profund. Uneori acest lucru este în afara punerii suficient pentru a obține atenția unui câine.
  • Un câine de runaway este, de obicei, excitat, fie înspăimântat, ambele interferează cu capacitatea lor de a mirosi mirosurile familiare și de a înregistra sunete familiare. Din acest motiv, câinele nu poate recunoaște sau răspunde la vocea voastră.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 8
    8. Urmăriți pericolele de trafic. Încercați să conduceți câinele departe de zonele aglomerate, traficul congestionat. Dar, țineți un ochi pentru propria dvs. bunăstare. Unii proprietari de câini sau samariteni buni au fost loviți de mașini în timp ce încercau să ajute animalele Runaway.
  • Metoda 2 din 3:
    Asigurarea câinelui
    1. Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 9
    1. Asigurați leșia. Când vă apropiați destul de câine, faceți o plumb cu leșie și puneți-o peste capul câinelui. Utilizați acest nou avantaj pentru a direcționa câinele înapoi la siguranță. Dacă este câinele dvs. nu vă deranjează ajustările gulerului în acest punct - așteptați până când vă întoarceți într-o locație sigură.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 10
    2. Stabiliți o blană blândă. Dacă sunteți fără o leșie, câinele are păr lung și acționează prea prietenos, poate fi capabil să ajungă în jos și să-ți plasezi mâna pe blană. Utilizați mâna pentru a exercita o ușoară presiune pentru a direcționa câinele înapoi la o direcție sigură.
  • Cu un câine mic, puteți să-l puteți ridica. Cu toate acestea, dacă acesta este un câine nou pentru a vă asigura că nu acționează agresiv înainte de a încerca să o ridicați sau să fiți mușcați.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway Pasul 11
    3. Oferiți câinelui câteva tratamente pentru a încuraja conformitatea. Pe măsură ce vă asigurați câinele și faceți drumul înapoi, puneți câteva tratamente pe teren în fața câinelui. Acest lucru îi va încuraja să se deplaseze și să-și asocieze capturarea cu amintiri pozitive în loc de cele înfricoșătoare sau negative.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway Pasul 12
    4. Așezați câinele în spate. Dacă trebuie să călătoriți cu mașina cu câinele, încărcați-l ușor în spate. Încercați să țineți un ochi pentru orice semne de agitație, cum ar fi mârâul. De asemenea, ar trebui să rețineți că dacă câinele dvs. îi place să călătorească în mașină, puteți să le capturați uneori prin simpla conducere și spuneți: "Intră înăuntru!"
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 13
    5. Ghidați casa de câine. Dacă vă plimbați acasă cu câinele, încercați să păstrați un ritm moderat. Dacă mergeți prea lent, câinele poate deveni neliniștit și încercați să rulați din nou. Dacă mergeți prea repede, puteți declanșa și instinctul de urmărire sau de vânătoare. Scopul pentru o plimbare hotărâtă, hotărâtă.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 18
    6. Sunați controlul animalelor. Aceasta este, în general, o ultimă soluție, mai ales dacă câinele va fi dus la un adăpost care efectuează eutanasia. Dar, dacă câinele runaway prezintă un risc de siguranță în masă pentru alții, este pe punctul de a fi rănit sau este deja rănit, poate fi o idee bună să faceți apel. Acesta este cazul, de exemplu, dacă un câine se execută în mijlocul unei autostrăzi majore.
  • Metoda 3 din 3:
    Urmărirea unui câine pierdut
    1. Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 14
    1. Uită-te în locurile obișnuite. Dacă este animalul dvs. de companie care a fugit, gândiți-vă unde ar fi putut pleca. Este parcul de câine din apropiere? Există un câine vecin de interes? Luați în considerare diametrul de căutare pentru a fi la doar câțiva kilometri inițial, dar extindeți-l la 20 de kilometri dacă câinele dvs. rămâne în afara zilei.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 15
    2. Întreabă un passerby. Apelați la alte persoane pe care le vedeți pe stradă și spuneți-le că câinele dvs. este în afara. Sau, atrage atenția asupra câinelui vagabond pe care tocmai l-ați observat. Face gesturi de mână sau le cereți verbal să vă ajute să prindeți câinele. Dacă câinele dvs. sa pierdut într-o unitate de îngrijire sau un loc similar cu câinele, intrați în interior și întrebați angajații pentru ajutor.
  • Imagine intitulată prinde un câine runaway pas 16
    3. Alertă familia sau prietenii. Trimiteți un mesaj text rapid sau un apel telefonic care cere tuturor să se îndrepte repede pentru a vă ajuta. Timpul este esențial, deci mai repede ajung cu atât mai bine. Dacă aceștia sunt, de asemenea, proprietarii de câini, le puteți cere să-și aducă câinii, așa cum ați putea să le folosiți pentru a vă atrage câinele înapoi.
  • Utilizați numai alți câini ca momeală dacă știți că sunt prietenoși și non-agresivi. În caz contrar, ați putea crea o situație potențială de luptă pentru câini.
  • Imaginea intitulată prinde un câine runaway pas 17
    4. Notificați o organizație de salvare. Căutați online cu locația dvs. și "Ajutor pentru câini pierdut" pentru a găsi un grup de salvare lângă dvs. Ei pot să vă permită să vă împrumutați înainte sau vă pot oferi capcane vii de utilizat pe termen lung. Acestea pot oferi, de asemenea, câteva sfaturi privind comportamentul câinilor care pot duce la o recaptură imediată.
  • 5. Apelați clinici veterinare locale. Apelați veterinarii în zonă pentru a vedea dacă cineva sa transformat într-un câine rănit care se potrivește cu descrierea câinelui tău. Câinii care au scăpat din casele lor pot deveni pierdute și confuze, mai ales atunci când în zonele nefamiliare. Acest lucru le face mai susceptibile de a face lucruri periculoase, cum ar fi traversarea străzilor aglomerate. Prin verificarea diferitelor birouri VET, este posibil să găsiți câinele dvs. Runaway dacă este rănit.
  • sfaturi

    Dacă câinele dvs. se pierde în mod constant, poate doriți să căutați în armarea măsurilor preventive, cum ar fi gardurile sau încuietorile.

    Avertizări

    Nu-ți pedepsi câinele pentru a fugi. Acest lucru este contraproductiv și poate duce la mai multe probleme de zbor.
  • Fi foarte atent apropiindu-se un câine vagabond. Încercați să nu strângeți așa cum puteți declanșa o luptă sau un răspuns de zbor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar