Cum se adaptează legăturile de schi

Având legăturile de schi ajustate corect, mărește siguranța călătoriei unui schior pe un munte. Reglarea legăturilor de schi nu este întotdeauna o sarcină simplă. Trebuie să luați în considerare mai mulți factori, mărimea boot-ului de schi care va fi folosit, terenul care va fi schi-ed, nivelul de calificare al schiorului etc. Puteți efectua ușor ajustări mai mici pentru a vă asigura că legăturile sunt strânse, dar când faceți ajustări majore, este mai bine să mergeți la un tehnician de schi profesionist la magazinul dvs. de schi. Acești pași vă vor ghida prin ajustarea legăturilor de schi. Începeți la pasul de mai jos.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alpine (coborâre) schi
  1. Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 1
1. Ajustați partea frontală a legării. Înainte de a calibra legăturile pentru a se potrivi cu setarea DIN (setarea forței de eliberare), va trebui să reglați lungimea și presiunea legăturilor pentru a se potrivi cu dimensiunea boot-ului.
  • Nu fiecare legare este aceeași, chiar și în clasa alpină. Partea din față a legăturilor va avea un contor milimetru pe partea din față pe care va trebui să le potriviți cu numărul lungimii unice ale boot-ului. Lungimea talpa este de obicei tipărită în milimetri undeva pe călcâiul boot-ului.
  • Unele legături mai noi au o caracteristică de blocare care vă permite să eliberați și să reglați legătura fără a fi nevoie să utilizați o șurubelniță.
  • La ajustarea legăturilor, trebuie să consultați întotdeauna un tehnician profesionist și o diagramă DIN la magazinul local de schi.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 02
    2. Poziționați un boot de schi în legarea de schi, astfel încât degetul de boot să fie montat în partea din față a legării. Când blocați boot-ul în legare, va trebui să verificați sistemul vechi și sistemul de presiune înainte.
  • Verificați pentru a vă asigura că mijlocul portbagajului se potrivește cu mijlocul schiurilor.
  • Apoi, localizați indicatorul de presiune pe legarea din spate. Indicatorul, găsit pe piesa călcâiului, trebuie să fie în mijlocul zonei de ajustare. Mutați călcâiul de călcâi la câțiva milimetri până când sunteți în poziția corectă.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 3
    3. Calculați-vă DIN. Numărul DIN (așa-zis, deoarece standardul a fost stabilit de Deutsches Institut Für Normung) determină cât de multă forță este necesară pentru a elibera boot-ul de legare. Pentru majoritatea schiorilor adulți care sunt începători sau intermediari, stabilirea DIN va fi între 2-7 ani. Adult intermediar la schiorii de nivel expert vor fi între 3-12 ani.
  • Numărul DIN depinde de mai mulți factori, inclusiv greutatea, înălțimea, vârsta, lungimea de boot și capacitatea de schi. Utilizați un calculator DIN pentru a descoperi DIN.
  • Nu trebuie să încercați să vă ajustați setarea DIN sau să efectuați ajustări majore la legăturile dvs. fără ajutorul unui tehnician certificat. Ajustările necorespunzătoare pot duce la o vătămare gravă, ca o ACL sfâșiată sau mai rău. Reglarea setării DIN poate, de asemenea, să vă anulați garanția.
  • Calcularea setării DIN este greu de făcut fără o diagramă. Deci, este mai bine să vă referiți la un calculator online și un profesionist de schi. Setarea DIN va determina vârsta, greutatea, capacitatea, înălțimea și lungimea tăiței pentru a vă oferi un număr aproximativ.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 4
    4. Reglați piesa de la picioare pentru a se potrivi cu setările DIN. Cu o șurubelniță, rotiți șurubul situat în partea frontală a legării de schi până la numărul de lângă acesta se potrivește cu numărul DIN.
  • Piesa de la picioare a legăturilor dvs. va avea o zonă care afișează mai multe numere, de obicei în partea de sus. Rotiți șurubul va muta indicatorul care vă permite să îl potriviți cu numărul DIN corect.
  • Numărul DIN este o indicație a setării forței de eliberare. Această setare determină rezistența declanșatorului de eliberare atunci când cădeți. Având setarea adecvată este extrem de importantă, motiv pentru care nu ar trebui să încercați să faceți acest lucru dacă nu sunteți un profesionist. Dacă boot-ul dvs. eliberează prea devreme sau prea târziu, vă veți răni serios.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 5
    5. Ajustați partea din spate a legării. Asigurați-vă că ați alunecat capătul din spate al legării de schi, astfel încât să fie confortabil împotriva călcâiului boot-ului de schi. Indicatorul de presiune trebuie să fie în poziția corectă.
  • Rotiți șurubul situat pe legarea de schi din spate până când numărul DIN al Skier se aliniază cu indicatorul.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 6
    6. Testați potrivirea. Prindeți un pol de schi și puneți-vă cizmele de schi. Poziționați cizmele în legăturile de la picioare - mai întâi, folosind călcâiul pentru a bloca legarea în loc.
  • Asigurați-vă că frânele sunt în poziția corectă. Când legarea este deschisă, frâna din spate va fi paralelă cu schi - va fixa la un unghi de 45 de grade atunci când este închis. Utilizați polul de schi pentru a împinge pe frână pentru a debloca legarea. Ar trebui să simțiți o anumită rezistență atunci când încercați să vă eliberați legăturile. Apoi, puteți folosi piciorul pe care tocmai l-ați eliberat pentru a ieși în jos pe celălalt legat de eliberare.
  • Ajustați potrivirea, dacă este necesar. Dacă întâmpinați dificultăți în deschiderea legării cu un pol de schi, ați putea dori să încercați un DIN mai jos. Fiți atenți, deși setați DIN prea scăzut și veți ieși din legăturile voastre și vă răniți pe pante. Setați-l prea mare, iar boot-ul dvs. nu va elibera deloc.
  • Vedeți un profesionist. Chiar dacă credeți că ați ajustat corect legăturile dvs., verificați-vă munca cu un profesionist. Tehnicienii certificați vă vor ajuta să obțineți o potrivire ideală.
  • Metoda 2 din 3:
    Nordic (Cross Country) Schi
    1. Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 7
    1. Verificați tipul de legare. Pentru schiurile transversale, există câteva tipuri de legături cu care ați putea lucra. Deoarece nu fiecare legare funcționează cu fiecare tip de boot Cross Country, veți avea un anumit tip în funcție de cizmele pe care le aveți.
    • Principalele tipuri de legături sunt:
    • Noua normă nordică (NNN) sau sistemul integrat nordic (INS). Aceste legături prezintă două crestături subțiri ridicate care se potrivesc cu canelurile potrivite în cizme. Boot-ul va avea o tijă de metal la degetele care clipează în partea din față a legării și acționează ca o balama de ușă.
    • Sistemul Nordic Nordic Salomon (SNS). Aceste legături folosesc o singură creastă de legare largă și o singură canelură unică potrivită.
    • Legăturile pilot SNS. Aceste legături sunt similare cu legăturile de profil. Cu excepția acestor legături utilizează două tije metalice pentru a face clic în două sloturi de legare diferite. Aceste legături sunt considerate a oferi o mișcare superioară și flexibilă, oferind în același timp o stabilitate excelentă.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 8
    2. Ajustați partea frontală a legării. Dacă aveți legături NIS sau NNS, puteți regla legăturile cu cheia dvs. NIS. Introduceți cheia în legarea dvs. și apăsați în jos.Acest lucru funcționează și pe schiuri de skate cu o placă NIS.
  • Cheia vă permite să glisați legătura în sus sau în jos de-a lungul schiurilor. Există sloturi sub legarea pe care leagă dvs. va apăsa. De fiecare dată când plasați legarea corectă într-un slot, veți auzi un clic.
  • Pe schiurile clasice, mișcarea legării spre vârful schiurilor vă va oferi o aderență mai bună. Mutarea înapoi vă oferă o alunecare mai bună.
  • Pe schiuri de skate, mișcarea legării spre vârful schiurilor spre coadă vă oferă o treaptă inferioară care se traduce într-o pornire mai rapidă cu pasul dvs. Trecerea spre vârful vă oferă o viteză mai mare și o viteză maximă mai mare.
  • Începând cu 1 ianuarie 2016, legăturile Salomon vor transporta sistemul NNN. Ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă înșurubați găurile și să montați legăturile în poziția corectă. Veți putea ajusta legăturile de skate noi cu o cheie NIS.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 9
    3. Reglați partea frontală a legării pentru dvs. DIN. Cu o șurubelniță, rotiți șurubul situat în partea frontală a legării de schi până la numărul de lângă acesta se potrivește cu numărul DIN. Poziționați un boot de schi în legarea de schi, astfel încât degetul de boot să fie montat în partea din față a legării.
  • Asigurați-vă că aveți tipul potrivit de legări pentru schiurile nordice. Legăturile turistice transversale sunt ușoare și mai înguste, destinate utilizării pe piese îngrijite sau o întindere relativ plat de zăpadă.
  • Legăturile de turism metalice sunt mai grele și mai largi. Aceste legături sunt destinate a fi utilizate în teren mai aspru.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 10
    4. Reglați placa din spate. De asemenea, puteți ajusta plăcuța din spate pentru a se potrivi cu legările la lungimea boot-ului.
  • Introduceți cheia în placa din spate și deplasați-o înainte sau înapoi pentru a se potrivi cu distanța pe care ați mutat plăcuța frontală.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 11
    5. Verificați potrivirea și gama de mișcare. Legăturile de schi nordic se atașează numai în partea din față a piciorului, lăsând călcâiul liber și detașat de schi.
  • Dacă ați ajustat corect legăturile, ar trebui să vă puteți mișca ușor și să vă simțiți că aveți un control adecvat asupra schiurilor. Puneți cizmele de schi și testați-vă legăturile.
  • Ar trebui să vă puteți elibera cizmele de la legături apăsând în jos pe o versiune lângă picior cu un stâlp de schi sau cu mâinile.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 12
    6. Ajustați potrivirea. Dacă boot-ul dvs. nu se simt sigur în legăturile dvs., va trebui să ajustați din nou legăturile cu cheia dvs.
  • Deplasați placa din spate înainte sau înapoi pentru a regla pentru dimensiunea boot-ului dvs.
  • Repetați procesul de pe a doua schi. Barning Excepții rare, DIN și FIT de legare pe al doilea schi ar trebui să fie la fel ca primul.
  • Ajustarea schiurilor trebuie făcută de un tehnician profesionist la magazinul local de schi. Acești profesioniști vă pot asigura că aveți configurarea corectă a angrenajelor. Un profesionist vă va asigura că schiurile dvs. sunt ajustate pentru nivelul corpului și al capacității dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Decizia de tip de schiuri și legături
    1. Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 13
    1. Determinați tipul preferat de schi. Tipul de schi pe care îl obțineți va fi diferit de modul în care puteți schi.
    • Dacă vă place să schiați dealuri și munți mai mari care oferă runde mai abrupte, veți dori schiuri alpine sau, eventual, schiuri telemark. Sunt făcute schiuri alpine pentru că se execută mai abruptă în cazul în care veți călători până la vârful unui deal sau al muntelui și apoi schiați până la bază.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 14
    2. Alegeți tipurile potrivite de schiuri pentru dvs. Există patru tipuri principale de schiuri de coborâre și trei tipuri principale de schiuri transversale. Aveți toate schiurile montane, schiurile twin, backcountry și schiuri de curse.
  • Echipamentul de care aveți nevoie pentru aceste tipuri diferite de schiuri nu vor fi aceleași în întreaga bord. Toate schiurile montane cu o talie mai largă sunt cele mai bune pentru toate schiurile.
  • Twin Sfaturi au două sfaturi care se îndoaie, ca un snowboard. Aceste schiuri se încadrează în două categorii relative, toate muntele și parc.
  • Schiurile de backcountry sunt cele mai largi și sunt destinate prafului și a traseelor ​​neprotejate. Aceste schiuri vă ajută să plutiți pe zăpadă, dar să nu vă lăsați să vă întoarceți cât de drastic.
  • Cross Country și Randonée Skis nu se potrivesc cu pante abrupte. Aceste schiuri prezintă unelte mai ușoare care ajută la patinaj și alpinism. Aceste schiuri nu permit schimbări foarte ascuțite.
  • Telemark schiurile sunt un fel de schi mix care oferă posibilitatea de a-ți îndepărta călcâiul înapoi ca într-o schi nordic. Dar un schi telemark este încă proiectat pentru schiurile mai abrupte și mai agresive pante.
  • Imagine intitulată Reglați legăturile de schi Pasul 15
    3. Consultați un profesionist. Cea mai bună modalitate de a obține configurarea corectă este să mergeți la magazinul local de schi și să vă scoateți și măsurați de un profesionist de schi.
  • Tehnicienii profesioniști vă pot ajusta în mod corespunzător legările și vă pot împerechea cu cizmele și echipamentele potrivite. Ar trebui să consultați un profesionist în fiecare sezon, deoarece greutatea și capacitatea dvs. s-ar fi putut schimba.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    DIN va schimba dacă creșteți, pierdeți sau câștigați greutate, vârstă sau îmbunătățiți abilitățile dvs. Ajustați legăturile în consecință.
  • Achiziționați cizme și legături în același timp. Nu toate legăturile sunt interschimbabile.
  • Asigurați-vă că legăturile dvs. sunt montate corespunzător pe schiuri. Tipul de schi pe care îl faceți de obicei va afecta în cazul în care sunt montate legăturile dvs., precum și sexul (bărbații și femeile au diferite centre de gravitate).
  • Toată lumea ar trebui să aibă legăturile lor ajustate la un magazin de schi. Acest lucru vă va asigura siguranța pe pante și vă va ajuta să învățați cum să reglați singur legăturile. Urmăriți cu atenție procesul și puneți întrebări, astfel încât să puteți imita procesul dacă trebuie să faceți o ajustare solo.
  • Avertizări

    Reglarea legăturilor dvs., în special setările DIN nu sunt recomandate decât dacă sunteți profesionist. Ajustările necorespunzătoare pot duce la vătămări grave.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Schiuri
    • Legături de schi
    • Clăpari
    • Polul de schi
    • Şurubelniţă
    • Numărul DIN (sau numărul DIN)
    • Cheia nin
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar