3 Modalități simple și eficiente de curățare a mănușilor de schi murdare

Știm că este o mulțime de distracție să-ți distrugi pantele, dar uneltele tale pot deveni destul de murdare de zăpadă, sllush și sudoare. În timp ce vă puteți lăsa de obicei doar mănușile să se usuce după cele mai multe runde, oferindu-le o adâncime de 2-3 ori în timpul sezonului îi ajută să dureze mai mult. Vom merge prin cum să vă îngrijiți în mod corespunzător pentru mănușile dvs., indiferent cât de murdar sunt atât de curat pentru următoarea călătorie la dealurile de schi!

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea de rutină
1. Scuturați soda de copt în interiorul mănușilor, dacă sunt murdare, dar nu murdare. Garniturile din interiorul mănușilor dvs. absorb transpirația și ar putea mirosi după cursele de schi. Țineți mănușa, astfel încât degetele să indice în jos și să strângă o sodiu de copt în interiorul degetelor. Țineți deschiderea închisă și agitați mănușa, astfel încât sifonul de copt se răspândește pe tot parcursul căptușelii. Goliți sifonul de copt în coșul de gunoi și scuturați excesul.
  • De asemenea, puteți utiliza amidonul de porumb dacă nu aveți sodă de coacere.
  • Soda de copt va absorbi mirosurile și uleiurile construite în căptușeală pentru a ajuta mănușile să miroasă din nou proaspătă.
  • Este posibil să existe un reziduu ușor în interiorul mănușilor dvs. după adăugarea de sodiu de coacere. Încercați să le scuturați puțin mai greu pentru a scăpa de ceea ce este rămase.
  • Există unele spray-uri de deodorizare comercială făcute pentru mănuși de schi, dar nu sunt întotdeauna eficiente pe mirosuri puternice.
  • 2. Frecați murdăria de pe cochilii exterioare cu o cârpă uscată sau o perie rigidă. Dacă aveți doar o murdărie mică pe suprafață, puneți-vă mănușa pe o masă, astfel încât palma se confruntă cu sus. Aplicați o presiune ușoară cu o cârpă de curățare sau o perie rigidă, și curățați-vă de la încheietura mâinii spre capetele degetelor. Răsturnați mănușa și periați cealaltă parte pentru a îndepărta toate murdăria liberă.
  • Puteți purta mănușa pe mâna dvs. dacă vă face mai ușor să vă curățați.
  • Scuturați mănușa după spălarea acesteia pentru a vă ajuta să scăpați de orice garnitură pe care ați slăbit-o.
  • 3. Tratați petele cu o cârpă înmuiată în apă. Îndepărtați capătul unei cârpe de curățare în apă călduță pentru ao uda. Aplicați o presiune ușoară împotriva mănușii cu cârpa pentru a lucra din țesătură din țesătură. Odată ce ușurați locul, lăsați mănușile să se usuce cu aer înainte de ao purta din nou.
  • Puteți folosi apă pe orice tip de mănuși, inclusiv cele fabricate din lână, nailon, sintetic și impermeabilizare.
  • Apa ar trebui să fie suficientă pentru a scăpa de petele de suprafață și de petele. Dacă apa nu funcționează, atunci este posibil să aveți nevoie să faceți o spălare mai amănunțită.
  • 4. Dezinfectați exteriorul mănușilor impermeabile cu alcool de frecare. Puneți niște alcool de frecare într-o sticlă de pulverizare și aplicați-o direct pe mănuși. Lăsați alcoolul să stea pe mănuși timp de aproximativ 5 minute, astfel încât alcoolul ucide toate germenii de pe suprafață. Ștergeți excesul de alcool cu ​​o cârpă de curățare sau un prosop de hârtie.
  • De asemenea, puteți utiliza peroxid de hidrogen dacă nu aveți alcool de frecare.
  • Metoda 2 din 4:
    Spalarea mainilor
    1. Se amestecă detergentul de rufe ușoară cu apă călduță. Alegeți un detergent blând, cum ar fi Hoolite sau unul făcut pentru hainele pentru sugari, deoarece nu va fi la fel de aspru pe mănușile dvs. Umpleți un castron mare sau chiuveta cu apă curată călduță. Se toarnă în aproximativ 1 linguriță (4.9 ml) de detergent și amestecați-l bine până când este Sudsy.
    • Verificați eticheta de rufe din interiorul mănușilor dvs. pentru a vedea dacă specifică un alt tip de detergent.
    • Evitați utilizarea detergenților standard, în balsamuri de țesături sau substanțe chimice dure, deoarece ar putea determina mănușile să se descompună mai repede.
  • 2. Curățați cochilii exterioare curată cu o cârpă înmuiată în soluția de curățare. Țineți mănușa deasupra apei cu săpun sau purtați-o astfel încât este mai ușor să lucrați cu. Îndepărtați capătul unei cârpe fără scame în apă și utilizați-o pentru a șterge exteriorul mănușii. Lucrați cârpa peste toate cusăturile și între degete pentru a scăpa de orice murdărie care este prinsă pe suprafață.
  • De asemenea, puteți purta ambele mănuși și faceți degetele în apă. Linge degetele și le frecați împreună pentru a răsturna la murdărie.
  • 3. Scoateți mănușile din soluția de curățare pentru a curăța interiorul. Setați mănușile în castron și împingeți-le complet sub apă. Ușor frecați mănușile împreună, astfel încât săpunul absoarbe mai departe în cochilii și căptușeli pentru a ucide bacterii care provoacă mirosuri. Aveți grijă să nu vă răsuciți sau să vă mișcați mănușile sau altfel puteți deteriora cusăturile.
  • Dacă mănușile dvs. au garnituri detașabile, le puteți scoate pentru a spăla și a le usca separat. Puteți spăla mână în aceeași soluție. În caz contrar, puteți lăsa garniturile din interiorul cochilii.
  • Imagine intitulată Mănuși de schi curat Pasul 8
    4. Clătiți săpunul de la mănușile și garniturile cu apă curată. Întoarceți robinetul pe apă călduță și țineți mănușile sub curent. Strângeți mănușile dvs. ușor pentru a scăpa de săpun în exces. Păstrați clătirea mănușilor până când apa rulează clar.
  • Detergentul rămas în interiorul mănușilor dvs. ar putea provoca iritații.
  • Metoda 3 din 4:
    Spălarea mașinilor
    1. Imagine intitulată mănuși de schi curat Pasul 9
    1. Verificați etichetele de îngrijire de pe mănușile dvs. pentru a vedea dacă sunt în siguranță în mașină. Unele mănuși de schi sunt mai delicate decât altele, astfel încât să nu puteți să le aruncați în mașina dvs. de spălat. Căutați etichete de îngrijire lângă manșetele mănușilor și citiți cu atenție. Doar curățați-le în mașina dvs. de spălat dacă spune în mod specific că puteți pe etichetă.
    • Dacă aveți timp, spălați manual mănușile, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile de a fi deteriorate.
  • 2. Puneți mănușile într-o pungă de ochiuri. Alegeți o pungă suficient de mare pentru toate mănușile spălate. Zip sacul în sus, astfel încât mănușile dvs. să nu cadă în mijlocul ciclului. În acest fel, mănușile sau țesăturile nu vor fi prinse în mașină și că sunteți mai puțin probabil să le deteriorați.
  • Puteți cumpăra o pungă de mesh online sau de la secțiunea de furnizare de spălătorie la un magazin local local.
  • Imagine intitulată Mănuși de schi curate Pasul 11
    3. Adăugați mănușile la o încărcătură de culori și țesături similare. Dacă nu doriți să pierdeți apa să faceți o încărcătură cu doar mănuși, puneți în alte articole de îmbrăcăminte pe care doriți să o spălați. Evitați adăugarea de materiale dure care ar putea să vă prindă mănușile sau altfel le-ați putea deteriora.
  • Imagine intitulată Mănuși de schi curat Pasul 12
    4. Spălați mănușile cu detergent fără albire. Când luați un detergent, alegeți ceva blând sau făcut pentru spălarea hainelor pentru copii, deoarece nu vor fi la fel de aspre. Puneți cantitatea standard de detergent în mașina dvs. de spălat pe care o veți găsi în mod normal pentru dimensiunea sarcinii.
  • Evitați utilizarea de balsam de țesături când vă spălați mănușile, deoarece ar putea afecta impermeabilizarea și o face mai puțin eficientă.
  • Poate doriți să rulați un ciclu gol cu ​​doar apă pentru a șterge detergentul rezidual blocat în interiorul mașinii.
  • Imagine intitulată mănuși de schi curat Pasul 13
    5. Rulați mașina de spălat pe un ciclu blând cu apă rece. Transformați mașina de spălat la ciclul "delicate" sau "blând", astfel încât mănușile dvs. sunt mai puțin susceptibile de a fi deteriorate. Utilizați cea mai rece apă, astfel încât mănușile dvs. să-și păstreze forma. Lăsați ciclul să ruleze complet, astfel încât mănușile dvs. să fie curate.
  • Nu utilizați cicluri regulate sau de viteză pe aparat, deoarece ar putea să vă deterioreze mănușile sau să le provoace să se întindă.
  • Metoda 4 din 4:
    Uscarea și impermeabilizarea
    1. Strângeți excesul de apă din mănuși. Țineți mănușile, astfel încât degetele să indice în sus și apă se scurge de la deschiderea încheieturii mâinii. Strângeți ușor mănușile fără răsuciți sau întindeți-le. Încercați să scăpați de cât mai multă apă, astfel încât mănușile dvs. să se usuce mai repede.
    • Evitați răsucirea mănușilor să le strângeți, deoarece ați putea rupe cusăturile.
    • Puteți, de asemenea, să apăsați mănușa în interiorul unui prosop în loc să strângeți-o pentru a absorbi mai multă apă.
  • Imagine intitulată Mănuși de schi curate Pasul 15
    2. Puneți-vă mănușile pe scurt în timp ce sunt umede pentru a-și restabili forma. Glisați mănușile umede pe mâini și faceți pumnii pentru a ajuta la menținerea flexibilă a țesăturii. Lucrați degetele înapoi și înapoi de câteva ori până când sunteți mulțumit de modul în care mănușile se potrivesc cu mâinile.
  • Deoarece spălarea mănușilor vă poate determina distorsionarea, s-ar putea să nu se potrivească corect dacă le lăsați să se usuce.
  • Imagine intitulată mănuși de schi curat Pasul 16
    3. Așezați mănușile departe de sursele de căldură la uscare. Găsiți un loc care iese din lumina directă a soarelui sau a surselor de căldură, astfel încât mănușile să se poată uscate cu aer fără a fi deteriorate.Clipul unul dintre degetele mănușilor la o linie cu un clothespin, astfel încât apa poate să se scurgă din interiorul lor. Lăsați-le singuri pe linie până când sunt complet uscați înainte de a le purta din nou.
  • Lumina soarelui sau căldura poate provoca crăpături, ruperea sau micșorarea în timp ce mănușile sunt uscate.
  • S-ar putea să fiți capabil să vă uscați - să vă uscați mănușile dacă se spune așa pe eticheta de îngrijire a spălării.
  • Imagine intitulată mănuși de schi curat Pasul 17
    4. Spray apă rezistent la apă pe mănuși impermeabile. Utilizați un burete sau o cârpă fără scame pentru a răspândi DWR-ul pe întreaga suprafață a mănușilor, în special în apropierea cusăturilor. Lăsați DWR-ul pe mănușile dvs. timp de 5 minute, așa că se înmoaie înainte de a le șterge cu o cârpă curată.
  • Puteți cumpăra un rezistent la apă durabil (DWR) de la un magazin în aer liber.
  • Mănușile de spălare își îndepărtează impermeabilizarea, așa că întotdeauna reaplicați odată ce sunt uscați.
  • sfaturi

    Verificați întotdeauna instrucțiunile de îngrijire de pe etichetele din interiorul mănușilor dvs. pentru a afla cum să le îngrijiți în mod corespunzător.
  • Dacă mănușile dvs. sunt fabricate din piele, apoi le spălați cu un detergent fără săpun și aplicați balsamul din piele pentru a le sigila.
  • Avertizări

    Evitați să vă puneți mănușile în uscător sau în apropierea unei surse de căldură, deoarece le-ar putea determina să se spargă și să se descompună mai repede.
  • Detergenții standard se pot construi pe mănuși și pot face ca impermeabilizarea să fie mai puțin eficientă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea de rutină

    • Bicarbonat de sodiu
    • Cârpă de curățare sau perie rigidă
    • Spirt

    Spalarea mainilor

    • Detergent de rufe ușoară
    • Castron
    • Cârpă de curățare

    Spălarea mașinilor

    • Mașină de spălat
    • Pungă de plasă
    • Detergent fără albire

    Uscarea și impermeabilizarea

    • Clothespins
    • Apă rezistentă la apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar