Cum să afli dacă prietenul tău este un mincinos

Din păcate, nu toată lumea este cinstită de 100% din timp. Dacă credeți că prietenul tău mințește, căutați schimbări în contact cu ochii, "microexpressions", zâmbete false sau disconfort fizic când vorbești cu ei. În plus, acordați atenție utilizării lor de "Umm", detalii excesive sau nu suficiente detalii când vă spun povești. Puteți alege să uitați minciunile, iartă-vă prietenii sau căutați noi prietenii, în funcție de severitatea minciunii. Indiferent, este mai bine să converseze cu prietenul dvs. despre sentimentele dvs. dacă bănuiți că mințesc.

Pași

Metoda 1 din 3:
Analizând acțiunile prietenului tău
  1. Imagine intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 1
1. Urmăriți evitarea contactului cu ochii și clipește rapidă sau lentă. Un semn util de minciună provine din diferențele în contact sau mișcare tipică a ochilor. Deși acest lucru variază de la o persoană la alta, puteți spune că prietenului dvs. este minciună dacă vă evită să vă privească în ochi în timpul conversațiilor. În plus, dacă prietenul dvs. clipește mai repede sau mai lent decât în ​​mod normal, ei pot fi minciună. Căutați nimic din obișnuit cu privire la mișcările ochilor prietenului dvs.
  • Pentru ca acest lucru să fie eficient, aveți nevoie de o înțelegere de bază a modelelor obișnuite ale prietenului dvs.
  • De exemplu, dacă vă privesc de obicei în ochi atunci când vorbiți și evitați dintr-o dată contactul cu ochii, ei pot ascunde ceva.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 2
    2. Căutați "microexpressions" pentru a găsi afișaje de emoție adevărată. Când cineva se află, fața lor adesea "fisură" pe scurt și își arată adevăratele emoții. Acestea sunt minore, scurte flash-uri de expresii faciale care transportă emoții, de obicei durabile 1/5 la 1/25 de secundă. Emoțiile comune de ridicare includ furia și vinovăția.
  • De exemplu, urmăriți pentru ședințele oculare, tensionarea mușchilor faciali sau a râurilor.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 3
    3. Țineți un ochi pentru zâmbete false sau ascunzându-și gura. Cei mai cinstiți oameni zâmbesc, de obicei, cu întreaga lor față - ochii lor se aprind, iar sprâncenele lor ridică mai mari. Când cineva se află, ei își dau adesea buzele împreună într-un zâmbet forțat sau tensionat, cu alte mișcări minime faciale. În plus, un mincinos acoperă adesea gura lor cu mâinile sau îmbrăcămintea lor.
  • Fiți atenți la detalii ca aceasta pentru a vedea dacă prietenul tău minte.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 4
    4. Urmăriți disconfortul fizic ca semn de necinstit. Când se află cineva, ei își prezintă adesea stresul fizic sub formă de disconfort. Căutați un comportament fizic din obișnuit pentru a vedea dacă prietenul tău minte. De exemplu, ei pot începe să transpire pe frunte sau pe buza superioară, să-și atingă fața adesea, atingeți picioarele sau fiți cu mâinile. Toate aceste comportamente arată stresul intern manifestând fizic.
  • Acest lucru nu va fi sub forma unor mișcări obișnuite de răsturnare a părului sau a mâinilor, ci mai degrabă răspunsuri fizice în afara celor obișnuite.
  • Alte exemple includ curățarea în gât, înghițind, mușcă sau lingându-și buzele, și trăgând urechile lor.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 5
    5. Observați orice pauze sau întârzieri comportamentale după ce puneți o întrebare. Oamenii cinstiți răspund de obicei imediat după o întrebare sau o declarație. Dacă prietenul tău minte, poate exista o întârziere între întrebarea dvs. și răspunsul lor. Întrebările deschise pot provoca în mod natural pe cineva să se întrerupă și să gândească, deși acest lucru este mai mult pentru întrebări referitoare la răspunsurile specifice.
  • De exemplu, dacă vă întrebați pe prietenul dvs. "Hei, ce ați făcut de data aceasta anul trecut?"Ei ar putea avea nevoie în mod firesc de o pauză să se gândească la situație. Cu toate acestea, dacă întrebați "de data aceasta anul trecut, ați făcut-o?"Și ei ezită cu răspunsul lor, ei nu pot fi adevărați.
  • Spikes în anxietate cauzează adesea disconfort sau uscăciune în gât și gură.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 6
    6. Urmăriți gesturile grooming. Uneori, oamenii își dorește anxietatea sub forma îngrijirii împrejurimilor lor sau în sine. Acest lucru le dă ceva de făcut cu mâinile pentru a-și ocupa stresul mental. În timp ce acest lucru nu indică întotdeauna o minciună, dacă cineva are ceva de ascuns, ei încearcă adesea să-și dea atenția în altă parte.
  • De exemplu, acordați atenție dacă prietenul dvs. își ajustează cămașa, curățarea ochelarilor, jucând cu părul lor sau cu mâneci de îmbrăcăminte.
  • Unii oameni și-au ordonat împrejurimile atunci când știu că mințesc. Dacă vă adresați prietenului dvs. o întrebare și imediat își spălă mâncărurile sau își curăță bucătăria, ei pot ascunde ceva.
  • Metoda 2 din 3:
    Analizând cuvintele lor
    1. Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 7
    1. Verificați cât de des ei spun "Umm" în timpul conversațiilor dvs. Dacă cineva stutters asupra cuvintelor lor sau folosește repunerii de substituenti ca "Umm" sau "Ahh", ei pot să se descurce cu ceva și să nu se simtă cum să-l acopere.
    • În zilele noastre, nu este neobișnuit să auziți un "UMM" în dialog, deși doriți să căutați utilizări excesive sau repetitive sau stuttering de cuvinte.
    • De exemplu, dacă vă întrebați pe prietenul dvs.: "Ce ați făcut aseară?"Și ei răspund" Umm...I...bine...Umm, "Poate că nu ți-au anticipat întrebarea și nu știu cum să răspundă sincer.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 8
    2. Observați orice deconectare între ceea ce spun și cum răspund ei. Bineînțeles, creierul nostru sunt conectați să se potrivească cu comportamentele verbale și nonverbale. Când acest lucru nu apare, este o indicație că cineva poate acționa înșelător. Dacă prietenul dvs. are o reacție necorespunzătoare la întrebarea sau declarația dvs., atunci ei nu pot spune adevărul.
  • De exemplu, dacă prietenul tău spune "da", dar își scutură capul la stânga la dreapta, indicând "nu", atunci ceva este pește.
  • Acest lucru este util atunci când vă întrebați prietenului dvs. o întrebare și oferă un răspuns sub forma unei povestiri, mai degrabă decât în ​​1 cuvânt sau răspunsuri scurte.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 9
    3. Fii suspicios dacă prietenul tău vă oferă prea multe detalii. Cele mai veridice povești includ detalii minore, aparent nesemnificative. Pentru a reflecta acest lucru, cineva care mințește poate adăuga prea multe detalii la poveștile lor fabricate. Detaliile excesive pot indica faptul că prietenul dvs. a pus o mulțime de gândire în modul de a ieși dintr-o situație, iar minciuna lor detaliată acționează ca soluția lor.
  • De exemplu, dacă vă întrebați prietenul dvs. "De ce ați întârziat", puteți fi suspicioși dacă prietenul dvs. răspunde cu ceva de genul ", a trebuit să alerg la magazinul de produse alimentare pentru a obține lapte, pâine, ouă și pizza și A fost o persoană fără adăpost rătăcire afară, așa că a trebuit să conduc foarte încet."
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 10
    4. Observați ce detalii sunt omise sau ce pretinde că prietenul tău să uite. În plus față de adăugarea prea multor detalii, persoanele care se culcă adesea peste cele mai mici, detalii senzoriale, cei mai cinstiți oameni folosesc pentru a-și înfrumuseța pe povestile lor. Acest lucru se întâmplă deoarece dacă cineva mințește, este mai dificil să țineți pasul cu detalii minore. Acordați atenție poveștilor sau detaliilor prea vagi și observați dacă prietenul dvs. furnizează detalii incomplete, în special în ceea ce privește calendarul.
  • De exemplu, cineva care spune adevărul poate de multe ori reamintește detaliile ca și ce a jucat muzica, ce florile erau pe masă sau la ce oră a fost. Liarii adesea omite detalii ca aceasta deoarece este greu de păstrat consecvent.
  • Cu cât este mai mult o poveste mai lungă și mai complexă, cu atât este mai mare șansele de a fi adevărate. Dacă prietenul tău își păstrează poveștile scurte și vagi, lăsând detalii minore, atunci probabil că nu spun adevărul.
  • Imagine intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 11
    5. Ascultați pentru corecții spontane la detalii în povestirile lor. De multe ori, mincinurile trebuie să-și retragă și să-și editeze poveștile pentru a ține pasul cu inconsecvențele lor. Acordați atenție unor schimbări frecvente de detalii, cum ar fi numele și locația. Dacă acest lucru se întâmplă frecvent suficient pentru dvs. să observați, prietenul dvs. este probabil minciună.
  • De exemplu, prietenul tău poate spune ceva de genul: "Numele lui este Jake, nu...Poate că a fost John. De fapt, cred că a fost Jack."
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de un prieten mincinos
    1. Imagine intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 12
    1. Fiți atenți la reacțiile și instinctele intestinale. De multe ori, cel mai bun mod de a spune dacă cineva mințește este să aveți încredere în intuiția dvs. Dacă aveți sentimentul ca cineva este necinstit, este posibil să fiți corect. De obicei, luați în mod natural abateri ale emoțiilor, care se transformă într-o reacție intestinală față de prietenul dvs.
    • În timp ce acest lucru nu este o modalitate de probă de probă de a afla dacă prietenul tău mințește, acest lucru vă poate ajuta să rămâneți adevărat pentru sentimentele dvs. atunci când prietenul dvs. oferă scuze pentru comportamentul lor.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 13
    2. Cereți altora care cunosc prietenul dvs. dacă simt, de asemenea, necinstiți. Dacă bănuiți că prietenul dvs. se află și nu sunt siguri de cum să procedăm, este util să ajungem la ceilalți prieteni ai prietenului dvs. pentru a vedea dacă s-au ocupat de ceva similar. Dacă aceasta este o problemă comună pentru prietenul tău, alți prieteni vă pot spune ce a funcționat pentru a rezolva problemele sau dacă este o problemă mult mai mare.
  • De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Hei Amy, l-am observat pe Jenn spunând multe minciuni albe în ultimele luni. Nu vreau să sară la nici o concluzie, dar îmi fac griji că poate fi și mai mare lucruri. Ați observat acest lucru înainte?"
  • În plus, puteți vorbi cu părinții sau fisii prietenilor dvs.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 14
    3. Încercați să înțelegeți motivația pentru minciună. Puneți-vă în pantofii prietenului dvs. și gândiți-vă de ce pot fi necinstiți. Având compasiune și empatie vă pot ajuta să înțelegeți situația și să lucrați spre o soluție. Este prietenul tău într-o cantitate considerabilă de stres? Nu vrei să faci scuze pentru prietenul tău, dar înțelegerea de unde vin de la vă poate ajuta să realizați severitatea minciunilor lor.
  • De exemplu, poate că părinții prietenului tău trec printr-un divorț și sunt speriați de viitor. Ei pot fi minciună pentru că se simt singuri și frică, mai degrabă decât să fie înșelătoare și necinstiți.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 15
    4. Uitați de minciuni minore albe care nu influențează viața. Minciunile albe sunt fibile minore pe care le spunem oamenilor să protejeze sentimentele și să păstreze pacea. Adesea, acestea sunt detalii triviale care nu provoacă rău majoră. Dacă prietenul tău are obiceiul de a spune minciuni ca "Am întârziat pentru că nu mi-am găsit cheile mele" sau "poți împrumuta acel top, dar este murdar", atunci poți încerca să-i scoți din minte.
  • Privind imaginea de ansamblu, aceste minciuni nu sunt pentru nici un scop, ci pentru a împiedica să fie supărat pe cineva. Aceste minciuni sunt, de asemenea, ușor de înțeles de ce au avut loc.
  • În timp ce puteți alege să treceți cu vederea aceste minciuni, dacă vă deranjează sau vă provoacă vreun rău, ar trebui să-l aduceți cu prietenul dvs.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 16
    5. Iartă-ți prietenul dacă mințesc ocazional despre lucrurile care nu au legătură cu tine. Minciuna ocazională poate lua forma unor exagerări, omisiuni sau fabricări ca o modalitate de a se proteja sau de a ne înșela pe noi înșine. Dacă prietenul tău se află rand despre lucrurile personale, atunci poate că le poți ierta pentru asta și să-i lași să plece.
  • De exemplu, prietenul tău poate minți și vă poate spune că au un A + pe eseul lor recent, când au într-adevăr un b-. Ei sunt probabil minciuna pentru că sunt jenați că ai un grad mai bun decât ei.
  • Este încă util să discutați aceste minciuni cu prietenul dvs., așa că înțeleg că nu trebuie să vă mint.
  • Cu toate acestea, aveți dreptul să vă decideți să nu iertați prietenul dvs., dacă acesta este ceea ce doriți.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 17
    6. Abordați-vă prietenul cu compasiune dacă minciuna devine normă. Dacă mintea prietenului dvs. se întâmplă repetitiv sau nu mai este acceptabilă pentru dvs., încercați să aveți o conversație despre situație, nu o confruntare. Dacă vă apropiați de prietenul dvs. cu furie, sunt susceptibile de a fi defensive și de a minți mai departe.
  • Oamenii care adesea mintă despre lucrurile mici nu își dau seama cum afectează alți oameni și având un dialog cu privire la situație poate aduce atenția lor, astfel încât să se poată schimba.
  • Amintiți-vă că minciuna poate deveni uneori de rușine sau de stima de sine scăzută. Prietenul tău ar fi putut face ceva ce nu sunt mândri, sau se pot simți inadecvate. Pentru a ascunde acest lucru, ei pot minți și evita emoțiile neplăcute.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 18
    7. Discutați cu prietenul dvs. folosind declarații "I" pentru a explica modul în care vă simțiți. Porniți conversația calm, și utilizați declarații "I" pentru a vă vocaliza sentimentele. O declarație "i" este o expresie a sentimentelor dvs. începând cu cuvântul "eu."Acest lucru este util în rezolvarea conflictelor, spre deosebire de declarațiile" You "care indică ce a greșit persoana. Chiar dacă încrederea dvs. este spartă, o puteți repara cu onestitate și efort.
  • Puteți spune ceva de genul: "Bună Emily, există ceva în mintea mea că aș vrea să discutăm. Simt că ai aruncat de-a lungul planurilor noastre săptămâna trecută și nu am vrut să o recunoști. Poți să mă ajuți să înțeleg ce sa întâmplat?"
  • Imaginea intitulată Aflați dacă prietenul dvs. este un pas mincinos 19
    8. Parțial căi, dacă minciunile lor vă provoacă rău, jenă sau disconfort. După ce discutați despre situație, dacă tu și prietenul tău nu ajunge la o înțelegere, atunci poate soluția potrivită este să pleci de la prietenie. În timp ce este posibil să nu doriți să pierdeți o prietenie, uneori cel mai bun mod de a face față unui prieten mincinos este de a distruge prietenia și de a găsi prieteni noi și cinstiți.
  • Spargeți prietenia dacă nu vă puteți repara încrederea, dacă nu vă simțiți sprijinită de prietenul dvs. sau dacă nu credeți că prietenul dvs. este loial pentru dvs.
  • Faceți acest lucru mai ales dacă minciunile prietenului dvs. provoacă primejdie, cum ar fi minciuna la zdrobirea sau răspândirea zvonurilor false în spatele tău.
  • Recunoașterea și discutarea unei minciuni

    Acțiunile care sugerează un prieten ar putea fi minciună

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de a aduce minciuna cu un prieten mincinos

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Conversație cu un prieten mincinos

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Confruntarea cu un mincinos nu este niciodată ușor, dar păstrarea comunicării deschise și oneste în orice moment ajută la diferențierea faptului și ficțiunea. Asigurați-vă că sunteți întotdeauna de încredere cu prietenii dvs.
  • În ansamblu, este mai bine să aveți o deformare de încredere. Nu căutați nici o oportunitate pe care prietenul dvs. o poate minți, dacă nu aveți o suspiciune rezonabilă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar