Cum să curățați un volan din piele

Un volan din piele este expus în mod regulat la germeni, murdărie și uleiuri naturale, deoarece atingeți-o de fiecare dată când utilizați mașina. De-a lungul timpului, această construcție de reziduuri vă poate lăsa volanul să privească prea strălucitor și să facă mai greu să prindă. Din fericire, volanele din piele sunt, de asemenea, ușor de curățat. Indiferent dacă faceți o întreținere regulată sau o curățare profundă mai amănunțită, tot ce aveți nevoie sunt câteva produse simple pentru a vă face ca volanul din piele să arate din nou nou!

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea murdăriei de zi cu zi
  1. Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 1
1. Periați murdăria zilnică cu o cârpă uscată. Păstrați o cârpă curată în compartimentul pentru mănuși. Cea mai simplă modalitate de a împiedica acumularea murdară pe volanul dvs. prin întreținerea regulată. De fiecare dată când folosiți mașina, luați o clipă pentru a șterge volanul cu cârpa uscată. Acest lucru elimină murdăria și îl împiedică să se acumuleze pe roată.
  • Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 2
    2. Spray de curățare din piele pe un prosop de microfibră. Dacă curățătorul dvs. nu a venit deja într-o sticlă de pulverizare, transferați-o într-una. Pulverizați prosopul până când este saturată, dar nu înmuiere.
  • Puteți încerca să utilizați același curățător pe care l-ați folosi pe o pereche de pantofi din piele.
  • Dacă nu aveți deloc de curățare din piele, improvizați făcând o soluție care este de trei părți apă, o parte multifuncțională cu mai multe scopuri.
  • Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 3
    3. Ștergeți ușor cârpa peste volanul din piele. Începeți prin ștergerea întregii roată într-o întoarcere de 360 ​​de grade. Apoi așezați cârpa peste roată, prindeți roata prin cârpă și răsuciți ușor înainte și înapoi. Continuați să treceți peste volan cu cârpa pentru a îndepărta orice reziduu.
  • Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 4
    4. Scoateți curățenia din piele cu o cârpă umedă. Clătiți o cârpă într-o mică apă caldă până când este umedă, dar nu umedă, și apoi ștergeți volanul pentru a spăla orice exces de piele de curățare. Uscați roata cu un prosop moale.
  • Fiți foarte bine în spălarea volanului dacă ați utilizat o soluție de apă de apă și multifuncțională, deoarece curățătorul multifuncțional poate fi un iritant al pielii.
  • Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 5
    5. Aplicați o picătură de balsam de piele la roată cu mâinile. Pentru a menține suplețea pieilor volanului, strângeți o cantitate de balsam de dimensiuni de dime în palmă și frecați ușor în roată cu mâinile goale într-o mișcare de masaj. Lăsați balsamul să se usuce timp de 30 de minute și apoi să folosiți un prosop curat pentru a elimina excesul. Puteți face acest lucru o dată pe săptămână, mai degrabă decât în ​​fiecare zi.
  • Dacă nu aveți timp să așteptați o jumătate de oră pentru a se usca, pur și simplu ștergeți tot excesul cu un prosop imediat. Nu conduceți cu balsamul pe roată, deoarece poate fi alunecos și periculos.
  • Balstelerul creează o barieră de protecție pe volanul dvs. care o pernează din uzura de zi cu zi și murdăria și respinge petele.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățarea murdăriei mai grele
    1. Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 6
    1. Curățați roata cu cleaner din piele și o perie moale pentru o curățare mai profundă. Dacă nu ați făcut o întreținere regulată pe volanul dvs., optați pentru o perie în loc de un prosop de microfibră. Pulverizați mai curat de piele direct pe perie, având grijă să nu pulverizați tabloul de bord și să scoți ușor volanul pentru a crea un spumant.
    • Ștergeți imediat șuruburile cu un prosop cu microfibră curat și uscat. Apoi frecați volanul cu o cârpă umedă și uscați din nou cu un prosop.
    • Dacă există cusături pe roată, utilizați peria pentru a da o serie de robinete de lumină la fibrele între fire. Acest tampon eliberează murdăria din cusături.
    • Puteți improviza cu o periuță de dinți, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 7
    2. Utilizați curățător de piele cu un tampon de spălare pentru a îndepărta murdăria gravă. Pentru construirea de murdărie puternică pe roțile de direcție care au fost curățate anterior foarte rar, pulverizator de piele de curățare pe un strat de spălare interioară și ștergeți roata cu curse scurte. Înainte de curățarea curățării, ștergeți-o cu un prosop de microfibră.
  • Ștergeți roata cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice exces de piele de curățare și apoi uscați cu un prosop moale.
  • Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 8
    3. Utilizați o mașină de aburi când doriți să vă dezinfectați volanul. Dacă aveți acces la una, o mașină de aburi este o modalitate excelentă de a elimina bacteriile din piele. Alegeți o mașină de aburi cu duză cu un singur orificiu. Umpleți-o cu apă distilată și puneți-o pe setarea medie, apoi pulverizați volanul. Lucrați în jurul întregii roții, ștergând imediat umiditatea când mergeți cu un prosop de microfibră.
  • Amintiți-vă să rotiți prosopul în timp ce curățați, pentru a împiedica murdăria și germenii acumulați în curățarea cu abur să fie șters înapoi pe roată.
  • Puteți achiziționa o mașină de aburi la magazinul local de îmbunătățire a casei sau online.
  • Imagine intitulată Curățați un volan din piele Pasul 9
    4. Frecați roata cu degresant din piele pentru a îndepărta petele de ulei și grăsime. Degresant, care vine ca un pulverizator de aerosoli, scoate uleiul și grăsimea și le transformă într-o pulbere uscată. Pulverizați degresorul pe un prosop de microfibră până când este saturat, dar nu picurați și frecați-o peste tot pe roată. Așteptați în timp ce se usucă într-o pulbere. Odată ce pulberea este complet uscată, îl puteți șterge cu un prosop curat sau cu perie.
  • Pulberea trebuie să fie albă. Dacă se usucă într-o culoare galbenă, există încă o mulțime de ulei și grăsime lăsate în piele și trebuie să repetați procesul de degresare până când pulberea iese alb.
  • După degresarea roata, curățați-o din nou cu cleaner de piele și un prosop de microfibră, amintindu-l să-l ștergeți după aceea cu o cârpă umedă curată și apoi să o uscați cu un prosop moale.
  • sfaturi

    Piele de curățare și balsamuri din piele ajută la protejarea și întărirea pieii, împiedicându-l să crăpătească și să decoloreze. Aceste produse fac, de asemenea, piele mai ușor de curățat în viitor. S-ar putea să fi auzit de "ungere" piele, dar evitați să utilizați uleiuri pe piele, deoarece acestea fac de fapt să se deterioreze mai repede.
  • În majoritatea mașinilor, centrul volanului este realizat din plastic sau vinil, nu din piele, dar puteți utiliza în continuare curățenia din piele pe ea.
  • Poti a inlocui Piele crăpată sau uzată pe volanul dvs.
  • Avertizări

    Fii blând atunci când curăți volanul din piele. Dacă aplicați prea multă presiune atunci când frecați și curățați roata, puteți deteriora și decolora pielea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar