Cum să se ocupe de o gazdă exigentă la evenimentele de familie

Evenimentele familiei ar trebui să fie adunări distractive și relaxante, dar uneori, gazdele pot cere un pic prea mult din oaspeții lor. Dacă aveți un membru al familiei, care este o gazdă agitat, este posibil să nu fiți sigur cum să vă ocupați de comportamentul lor fără a perturba întregul eveniment. Este posibil să se prevină conflictul, fiind cât mai clar posibil cu așteptările și dorința de a vă ajuta. Când vorbiți cu gazda, puteți reduce șansele de conflict prin utilizarea tehnicilor pozitive de comunicare. Dacă se pare că o luptă este berea, răciți situația în jos prin manipularea acestuia într-o manieră calmă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezumpărea tensiunii
  1. Imagine intitulată discutați cu soția sau prietena dvs. despre pasul oral al sexului 20
1. Precizați așteptările în față. Lăsați-vă gazda să știe ce puteți și nu puteți face pentru evenimentul viitor. Dacă există ceva cu care așteaptă cu nerăbdare, asigurați-vă că știu. Fiind cât mai clar posibil, mai devreme, poate încuraja gazda să vă permită să vă bucurați de dvs. în timpul evenimentului.
  • De exemplu, dacă vă îngrijorați că vi se va cere să urmăriți copiii, ați putea spune: "Aștept cu nerăbdare să văd pe toată lumea. Nu mi-am văzut unchii pentru totdeauna și sper că pot să stau lângă ei la cină."
  • Dacă știți că gazda va aștepta ceva de la dvs., pe care nu îl puteți oferi, spuneți-i cât mai curând posibil, mai ales dacă este o sarcină pe care v-au cerut să o faceți înainte. S-ar putea să spuneți: "Am avut probleme înapoi recent. Știu că de obicei doriți să vă ajutați să configurați tabelele de la picnic, dar nu sunt sigur că voi fi capabil să ajut în acest an."
  • Dacă sunteți incert sau nu doriți să vă angajați, spuneți-vă gazdei: "Lasă-mă să mă întorc la asta."
  • Imagine intitulată Vorbește cu soția sau prietena dvs. despre sexul oral Pasul 9
    2. Cereți înainte de timp pentru îndatoririle dvs. Dacă vă aflați la un eveniment în care vă veți aștepta să contribuiți, asigurați-vă că știți înainte de timp ce va fi. Contactați gazda. Întrebați-i dacă există ceva ce puteți face sau aduceți pentru a ajuta la reducerea stresului.
  • De exemplu, ați putea numi gazda o săptămână sau două în prealabil și spuneți: "Aștept cu nerăbdare petrecerea. Există ceva ce pot aduce pentru a ajuta?"
  • Fiți foarte clar despre ce tip de ajutor sunteți dispus să împrumutați. De exemplu, puteți spune: "Nu sunt sigur că voi avea timp să gătesc nimic. Vrei să aduc în schimb plăci sau băuturi?"
  • Spuneți-vă la gazda dvs. exact când intenționați să sosiți astfel încât să puteți contribui la ceva util. Poti spune, "Nu voi putea veni până la ora 8:00, așa că nu cred că voi fi în stare să vă ajut cu pregătirea în acest an." Dacă se schimbă disponibilitatea, spuneți gazdei cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 5
    3. Lasă-te dus de val. Este uneori cel mai bine să păstrați pacea la adunările familiale pentru a preveni conflictele mai mari. Când vine vorba de o gazdă exigentă, controlată sau depășită, ar trebui să vă alegeți bătăliile. Încercați să compromiteți unele probleme și să lăsați alții să alunece.
  • De exemplu, dacă gazda dvs. vă așteaptă să vă ajutați cu curățarea, ați putea decide să o faceți astfel încât să nu aveți un argument. Dar dacă gazda dvs. vă nagging despre anumite alegeri ale stilului de viață ale dvs., ați putea decide să le confruntați cu privire la asta.
  • Când decideți dacă ar trebui să discutați cu gazda, întrebați-vă ce intenționați să ieșiți din ea. Vă așteptați ca gazda să se rătăcească? Există un risc că acest lucru ar putea provoca un conflict de familie mai mare? Sau există o modalitate prin care puteți cere gazdei să respecte limitele personale?
  • Deși ar putea fi frustrant să se ocupe de o gazdă exigentă, dacă singurul lucru în joc este mândria ta, ar putea fi mai bine doar să fii liniștit. Luați o pauză prin ieșirea din afară sau prin voluntariat pentru o comision.
  • Imagine intitulată Fii amuzant fără a spune glume Pasul 5
    4. Utilizați umorul pentru a reduce stresul. Uneori, tensiunile pot fi ridicate la evenimentele familiale. Gazda dvs. ar putea fi subliniată din cauza responsabilităților lor sau din cauza altor lucruri care se întâmplă în viața lor. Umorul poate relaxa situația. Dacă vă simțiți ca și cum sunteți pe punctul de conflict, încercați să vă crăpați o glumă pentru a ușura starea de spirit.
  • Umorul de auto-depreciere este cel mai bun mod de a sparge o glumă fără a ofensa pe nimeni. Acesta este umor unde te-ai distrat de la tine. De exemplu, dacă gazda vă deranjează să fiți singuri, puteți spune: "Oh, m-am întâlnit o vreme și trebuie să spun, cred că sunt unul."
  • 5. Apreciați gazda. Aruncarea unui eveniment familial, mai ales în timpul sărbătorilor, poate fi stresantă asupra gazdei. Utilizați gesturi mici pentru a mulțumi gazdei. Acest lucru ar putea să-și sporească starea de spirit și să-și îmbunătățească comportamentul față de dvs.
  • Complimentați-vă gazda cu privire la cât de bine au înființat partidul. De exemplu, puteți spune, "Aceste decorațiuni sunt uimitoare! Ai făcut o slujbă fantastică."
  • Poate doriți să aduceți un mic cadou pentru gazdă. Aceasta ar putea fi o lumânare, o sticlă de vin, o centrală de flori sau chiar o carte prietenoasă.
  • După eveniment, scrieți gazda o notă de mulțumire. Acest lucru le poate încuraja să continue să vă trateze frumos la evenimente.
  • Imagine intitulată face față cu Stigma Pasul 19
    6. Mențineți distanța. Dacă cererile membrilor familiei dvs. interferează cu sănătatea dvs. mintală sau cauzează stres nejustificat, poate doriți să luați în considerare păstrarea spațiului între dvs. și în timpul evenimentului.
  • Dacă este un eveniment mare, cum ar fi o petrecere de vacanță sau o reuniune, s-ar putea să vă puteți așeza lângă diferiți membri ai familiei. S-ar putea să decideți să nu vă oferiți voluntar pentru orice îndatoriri. În timp ce nu ar trebui să ignorați gazda, să evitați subiecte și situații apropiate.
  • Dacă este un eveniment mic, cum ar fi o cină de familie, este posibil să nu le puteți evita în întregime. Lăsați-vă gazda să știe la început când trebuie să plecați. Acest lucru vă poate ajuta să stabiliți o limită fermă pentru cât timp veți vedea gazda problematică. De exemplu, ați putea spune, "Ne-ar plăcea să rămânem, dar plătim un copil de bebeluș în seara asta, așa că trebuie să ne întoarcem la zece."
  • Dacă aveți voie să aduceți un oaspete, acesta poate ajuta la punerea spațiului între dvs. și gazdă. Gazda poate fi pe cel mai bun comportament în fața oaspetei, și puteți să scăpați cerințele gazdei de când vă distrați pe altcineva.
  • Metoda 2 din 3:
    Comunicând într-o manieră pașnică
    1. Imaginea intitulată Fiți matur Pasul 14
    1. Utilizați declarațiile "I". Când vorbiți cu gazda sau cu alți membri ai familiei, este important să evitați utilizarea limbajului acuzatoriei sau vina pe alții. În timp ce s-ar putea să fiți stresați, supărați sau supărați de cererile gazdei, puteți preveni continuu conflictul folosind declarații care încep cu "I" în loc de "Tu."
    • De exemplu, în loc să spui: "Mențineți-mă și mă întrebați prea mult. De ce nu poți întreba pe altcineva?"Puteți spune:" Am mâinile mele pline în acest moment. Poate că văd dacă altcineva vă poate ajuta?"
    • Puteți utiliza declarațiile "I" pentru a vă declara sentimentele și gândurile voastre. De exemplu, "mă simt ca și cum aș fi luat de la sine când mă aștept să fac toată această lucrare fără a cere."
    • De asemenea, ați putea folosi declarațiile "I" pentru a asculta în mod activ altele. Ascultarea activă implică reformularea a ceea ce a spus cealaltă persoană demonstrează că înțelegi sentimentele lor. De exemplu, ați putea spune: "Înțeleg că sunteți stresat. Știu că această cină este o mare responsabilitate pentru tine."
  • 2. Conversații de conducere. Dacă sunteți îngrijorat că gazda va monopoliza conversațiile sau va aduce subiecte incomod, încercați să conduceți discuția. Veniți pregătiți cu câteva subiecte pentru a discuta. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneți în controlul conversației.
  • Poate doriți să aveți câteva subiecte pentru a angaja fiecare membru al familiei pentru a reduce interacțiunea cu gazda. De exemplu, puteți cere vărul dvs. Cum merge sau vorbește colegiul cu mama dvs. despre cum face grădina ei.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 16
    3. De ce nu puteți face ceva. În loc de a refuza în mod direct cerințele gazdei dvs., puteți explica ușor de ce nu puteți face ceva. Ori de câte ori afirmă ceva, îl puteți urmări cu o frază care începe cu "pentru că."Acest lucru vă poate ajuta să vă încurajați gazda să renunțe.
  • S-ar putea să spunem: "Nu pot rămâne mult pentru că am o întâlnire în după-amiaza aceea."
  • Dacă gazda sau un alt membru al familiei vă deranjează despre anumite alegeri din viața dvs., această tactică poate, de asemenea, ajuta. De exemplu, ați putea spune: "Nu vreau să am copii chiar acum pentru că trebuie să mă concentrez asupra carierei mele înainte de a începe o familie."
  • Care a spus, dacă preferați să nu vă explicați alegerile sau motivele, nu trebuie să faceți acest lucru. Puteți spune pur și simplu, "Aș prefera să nu vorbesc despre asta."
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 26
    4. Deflectați sfatul nesolicitat. Unii membri ai familiei pot încerca să comenteze sau să vă presa în deciziile pe care nu doriți să le faceți. Ar trebui să încheiați conversația rapid și politicos cu un calm vă mulțumesc. Încheie conversația de acolo. Nu vă angajați cu sfaturile lor.
  • Dacă cineva încearcă să vă dea sfaturi despre viața iubirii, cariera sau familia, puteți spune pur și simplu: "Mulțumesc. Vă voi ține minte sugestiile."
  • Dacă cineva solicită întrebări incomode despre viața ta personală, puteți încerca să spuneți: "Nu am nimic de plâns" sau "Nu este nimic de spus."Dacă încearcă să vă apese la un răspuns, răspundeți cu" Te voi anunța dacă se schimbă ceva."
  • Imaginea intitulată BE MATURE Pasul 6
    5. Evitați criticile defensive. Poate părea ușor să reacționați la un membru al familiei controlant sau exigent cu un răspuns rapid. S-ar putea chiar să vă confruntați cu ei în legătură cu comportamentul lor. Acest lucru ar putea începe un argument mare. În schimb, încercați să vă întoarceți. Veniți cu un răspuns diplomatic care nu îi vină sau îl acuză. Concentrați-vă asupra unui răspuns pașnic.
  • În loc să spună: "Am adus cel mai bun dar pe care l-am putut. Cred că ar trebui să apreciezi ceea ce te-am cumpărat ", poți spune:" Îmi pare rău că ești dezamăgit. Credeam că ți-ar plăcea."
  • Dacă este dificil să vorbești sau să interacționezi cu gazda fără a deveni emoțional, supărat sau supărat, poate că trebuie doar să vă scuzați.
  • Metoda 3 din 3:
    Rezolvarea conflictelor cu gazda
    1. Imagine intitulată comunică Eficient Pasul 11
    1. Luați gazda deoparte. Dacă există o problemă serioasă pe care trebuie să o rezolvați cu gazda, este mai bine să o faceți în mod privat decât în ​​fața restului familiei. Așteptați până când gazda are un minut gratuit. Dacă sunt ocupați încercând să conducă evenimentul, ei pot fi frustrați și supărați că le deranjează, crescând șansele de a lupta.
    • Dacă simțiți că ceva este pe punctul de a arunca în aer, spuneți gazdei pe care doriți să o faceți deoparte. S-ar putea să spui: "Uite. Să nu discutăm despre asta aici. Dacă vrei să vorbești, să ieșim afară."
    • Dacă puteți, așteptați până după ce evenimentul sa înfășurat. Înainte de frunzele gazdă, le puteți întreba: "Hei, putem discuta despre ce sa întâmplat în seara asta?"
    • În multe cazuri, un eveniment familial nu este cel mai bun loc pentru a face față unui astfel de conflict. Deși puteți fi supărat sau frustrat, poate fi mai ușor și mai productiv să așteptați o zi sau două înainte de ao aduce la gazdă. Acest lucru vă va permite să pregătiți ceea ce doriți să spuneți fără a deveni emoțional.
  • Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    2. Rămân calm. Păstrarea calității dvs. este importantă pentru soluționarea conflictului. Prin a fi supărat, gazda dvs. ar putea fi defensivă, supărată sau vinovată. Un calm, chiar voce și un ton blând poate ajuta gazda dvs. să se simtă în largul în timp ce aduceți problema.
  • Dacă gazda dvs. spune ceva să vă deranjeze, puteți încerca să numărați la zece înainte de a răspunde.
  • Respirația profundă poate ajuta la restabilirea unui sentiment de calm. Relaxați mușchii din corpul vostru așa cum faceți acest lucru.
  • Trageți un alt membru al familiei și vorbiți-l cu ei dacă vă simțiți ca și cum ai nevoie de a aerisi.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce vocală perfectă Pasul 9
    3. Găsiți teren comun. Dacă tu și gazda începe să argumenteze, în loc să afirmați perspectiva dvs. diferită, încercați să găsiți ceva în comun cu ceea ce spun ei. Concentrându-vă pe comunitățile dvs., reduceți riscul de argument și vă ajutați să le mențineți calm.
  • De exemplu, dacă există argumente despre meniu, ați putea spune: "Cred că toți suntem de acord că ar trebui să avem o mulțime de opțiuni diferite."
  • De asemenea, puteți redirecționa conversația către un subiect mai puțin controversat. Ai putea spune, "Nu este minunat că toată lumea ar putea veni astăzi?"
  • Dacă nu sunteți de acord cu privire la modul de a face ceva, încercați să găsiți un compromis. S-ar putea să spuneți: "Știu că vrei să faci o excursie după reuniune, dar cred că va fi greu pentru unii dintre membrii familiei mai vechi. Ce zici de ei să stau înapoi cu ei în timp ce mergeți la plimbare cu toți ceilalți?"
  • Imaginea intitulată Fii un tip dur pas 7
    4. Vino cu opțiuni diferite. Gazda dvs. a petrecut probabil o mare parte de planificare a evenimentului și ar putea dori să se asigure că lucrurile merg cât mai bine posibil. Pentru a ajuta, oferiți sugestii pentru a rezolva problemele în timp ce acestea vin. Nu precizați pur și simplu problema sau încercați să argumentați pentru o perspectivă.
  • De exemplu, ați putea spune: "Ei bine, deoarece nu pare să fie multe opțiuni pentru vegetarieni din familie, ce zici de gătit niște mâncăruri de legume pentru ei pe partea laterală? Sau am putea ridica ceva de la un restaurant."
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 6
    5. Evitați să vă simțiți vinovați. Unii oameni ar putea folosi vinovăția împotriva membrilor familiei lor ca o modalitate de a le coopera pentru a face lucrurile. Amintiți-vă că, în timp ce este frumos să vă ajutați familia, puteți refuza cererile lor. Nu vă fie frică să vă afirmați limitele. Puteți lăsa persoana să știe că înțelegeți de ce acest lucru este important pentru ei, dar ar trebui, de asemenea, să întăți că nu sunteți în stare sau nu doriți să faceți ceva.
  • S-ar putea să spuneți: "Înțeleg cât de important este acest lucru și aș fi iubit să pot petrece mai mult timp cu tine, dar nu pot ajunge acolo până în ziua de nuntă."
  • Dacă nu sunteți sigur dacă trebuie sau nu să refuzați cerințele gazdei, întrebați-vă cum vă veți simți în câteva zile. Credeți că ajutorul vă va face să vă respingeți gazda sau nu vă veți îngriji pe termen lung?
  • Imaginea intitulată Construirea încrederii într-o relație Pasul 9
    6. Cere scuze și iertați. Dacă ați pierdut răcoarea, ar trebui să vă cereți scuze membrilor familiei cât mai curând posibil. Alternativ, dacă s-au supărat pe tine, ar trebui să încerci să-i ierți. În acest fel, vă puteți repara relația și există o șansă pe care amândoi vă puteți bucura de eveniment.
  • Încercați să abordați problema într-un mod politicos, neconfrontal. Stați de ce v-ați simțit atât de supărat, astfel încât gazda să o evite în viitor. S-ar putea să spui: "Îmi pare rău că te-am rupt. Cred că am fost doar subliniat de toată lucrarea care trebuia să fie făcută. Cred că aș putea avea nevoie de o pauză să se răcească."
  • Nu spuneți pe cineva pe care îi iertați până când vă cer scuze. Dacă își cer scuze, puteți spune: "Nu este o problemă. te iert. Înțeleg că evenimentele de familie pot fi stresante."Dacă nu-și cer scuze, încercați să vă înghiți mânia și să continuați. Spunându-le că îi iertați fără scuze, mai întâi poate fi văzută ca fiind prezumtoasă.
  • Este bine să luăm ceva timp pentru a ierta gazda. Nu trebuie să le ierți imediat. Concentrați-vă pe trecerea prin eveniment. După aceea, puteți lucra la reconciliere.
  • sfaturi

    Încercați să vă bucurați de eveniment. Amintiți-vă, sunteți acolo pentru a vedea familia și pentru a prinde din urmă. Dacă o puteți face o experiență pozitivă, poate fi mai ușor să se ocupe de gazdă.
  • Dacă aveți probleme coerente cu membrii familiei care afectează fiecare adunare, ar trebui să vorbiți cu ei separat. Așteptați până la eveniment sau pentru o perioadă când nimeni nu este ocupat.
  • Dacă este soțul / soția sau familia cealaltă semnificativă, le puteți cere pentru a ajuta la meditarea oricărui conflict.
  • Avertizări

    Evitați subiectele touchy pe care le cunoașteți că vă vor supăra gazda.
  • Dacă gazda vă insultă sau vă abuzează verbal, încercați să rămâneți calm. Fă ce puteți pentru a rezolva problema pașnic, dar înțelegeți că unii oameni nu pot fi influențați de tehnici de comunicare pașnice.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar