Cum se solicită o viză schengen

Acordul Schengen, inițial creat în 1985, a abolit frontierele interne în anumite țări europene. Cu alte cuvinte, a permis cetățenilor acelor țări să se deplaseze mai liber - și să permită, de asemenea, unui călător să obțină o viză într-o țară și să călătorească liber în toată zona Schengen. Astăzi, include o mare parte din Europa de Vest, minus Regatul Unit și Irlanda și părți din Europa de Est.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea călătoriei dvs
  1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 1
1. Verificați cerințele privind vizele înainte de rezervarea călătoriei dvs. Deși rezervați călătoria înainte de a aplica pentru o viză, ar trebui să verificați cu consulatul țării respective înainte de rezervare. Ar trebui să vă asigurați că veți putea satisface toate cerințele înainte de rezervare.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 2
    2. Planificați și rezervați călătoria dvs. înainte de a aplica pentru o viză. Va trebui să trimiteți informații despre călătoria dvs. atunci când aplicați. Prin urmare, mergeți și planificați călătoria dvs., faceți clic pe zboruri și hoteluri.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 3
    3. Păstrați documentația. Pe măsură ce vă planificați călătoria dvs., păstrați documentația călătoriei dvs. Va trebui să trimiteți această documentație ca dovadă a locului unde și de ce călătoriți într-o țară din spațiul Schengen.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 4
    4. Verificați lungimea călătoriei dvs. Cu această viză, vi se permite să fiți în spațiul Schengen timp de până la 3 luni, răspândiți peste o perioadă de 6 luni. Asigurați-vă că călătoria dvs. nu depășește această perioadă de timp.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 5
    5. Așteptați să aplicați. În majoritatea țărilor, nu puteți aplica mai devreme de 3 luni înainte de călătoria dvs. Chiar dacă planificați departe, trebuie să așteptați cererea de viză. Este o idee bună să cumpărați asigurare de călătorie, doar în cazul în care viza dvs. nu este aprobată și trebuie să vă anulați călătoria.
  • Partea 2 din 3:
    Luând pași inițiali
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 6
    1. Înțelegeți cum funcționează o viză Schengen. Solicitați o viză de călătorie așa cum ați fi în mod normal. Cu toate acestea, nu trebuie să aplicați pentru vize pentru fiecare țară, atâta timp cât rămâneți în spațiul Schengen.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 7
    2. Aflați dacă aveți nevoie de o viză Schengen. Aveți nevoie doar de o viză Schengen dacă nu sunteți una dintre țările aprobate. Puteți utiliza un instrument de anchetă, cum ar fi cel OLANDA pe site-ul lor de viză, pentru a vedea dacă aveți nevoie de unul.
  • De exemplu, cetățenii Statelor Unite nu au nevoie de viză pentru a intra în această zonă, atâta timp cât au un pașaport albastru. Ele pot rămâne până la 3 luni. Cu toate acestea, ar trebui să verificați în continuare cerințele pașaportului pentru țara pe care o vizitați. De exemplu, pașaportul dvs. poate fi necesar să fie valabil timp de 6 luni de la data de intrare.
  • Cu toate acestea, o întreagă listă de țări nu are acest beneficiu, cum ar fi Rusia, Bahrain, Thailanda, Arabia Saudită, Cambodgia, Turcia, Yemen și Zimbabwe.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 8
    3. Alegeți țara în care veți aplica pentru viză. Prima metodă pe care ar trebui să o utilizați este să alegeți țara în care veți petrece cel mai mult timp. Deci, dacă intenționați să petreceți 10 zile în Germania și 5 zile în Franța, ați aplica cu Germania. Dacă locuiți o perioadă egală de timp în fiecare țară, alegeți cea pe care o veți întâlni mai întâi.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză Schengen Pasul 9
    4. Verificați dacă întreaga dvs. călătorie este în zona Schengen. Deși puteți pleca și reveniți în perioada de 6 luni, ar trebui să verificați dacă întreaga dvs. călătorie se încadrează în limitele zonei Schengen. Dacă nu, este posibil să fie necesar să solicitați o viză în celelalte țări pe care le vizitați.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicând pentru viză
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 10
    1. Descărcați aplicația. Formularul de cerere de viză Schengen este același în fiecare țară. Cu toate acestea, ar trebui să puteți descărca de pe site-ul guvernamental al țării în care solicitați viză în. Prin urmare, dacă intenționați să aplicați în Franța, îl puteți descărca de pe site-ul guvernului Franței.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 11
    2. Completați aplicația. Veți avea nevoie de informații biografice de bază, cum ar fi numele dvs., data nașterii, țara dvs. de naștere și naționalitatea actuală. De asemenea, veți avea nevoie de informații despre pașaport, cum ar fi tipul de pașaport, numărul pașaportului și data emiterii.
  • Apoi, veți oferi informații despre călătoria dvs., cum ar fi cât timp veți fi în fiecare țară, tipul de viză pentru care solicitați și motivul pentru care mergeți.
  • De asemenea, trebuie să oferiți informații despre locul unde stați, precum și informații despre cum vă sprijiniți în timp ce sunteți acolo. În cele din urmă, trebuie să identificați soțul / soția și copiii, precum și să identificați membrii familiei pe care îl vizitați și depinde de.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză Schengen Pasul 12
    3. Strângeți documentele. Veți avea nevoie de documente precum pașaportul dvs., dovada rezidenței și o fotografie de pașaport. Veți avea nevoie, de asemenea, de documente despre călătoria dvs., cum ar fi o copie a programului dvs. de zbor și dovada că asigurarea dvs. de sănătate vă va acoperi pe tot parcursul spațiului Schengen, precum și documente care arată de ce vizitați. De asemenea, trebuie să vă verificați angajarea și să furnizați plăți din ultimele 3 luni.
  • Pentru o călătorie de afaceri, va trebui să obțineți compania care vă găzduiește să furnizați o scrisoare, precum și o companie proprie. Ambele ar trebui să precizeze de ce vizitați în afaceri și cel puțin unul ar trebui să spunem cine plătește pentru călătoria dvs. și să furnizeze locul unde stai.
  • Pentru o călătorie distractivă, aveți nevoie de informații precum rezervările dvs. hoteliere, care includ informații de contact adecvate pentru acest hotel. De asemenea, ar trebui să oferiți informații dacă vă aflați într-un tur.
  • Dacă vizitați oamenii, este posibil să aveți nevoie de un formular special pentru a verifica acest lucru. De exemplu, în Olanda, forma se numește dovada cazărilor private și / sau a sponsorizării, pe care gazda trebuie să o fi certificată de Primăria olandeză. Țara va avea nevoie, de asemenea, de o copie a pașaportului sau permisului de ședere al persoanei.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză Schengen Pasul 13
    4. Trimiteți cererea. Majoritatea țărilor solicită să aplicați la ambasada sau consulatul lor în persoana din țara dvs. gazdă. De cele mai multe ori, va trebui să faceți o întâlnire înainte de a vizita. Puteți utiliza site-ul guvernamental al țării străine, fie site-ul dvs. guvernamental al țării dvs. pentru a găsi cel mai apropiat consulatul dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 14
    5. Dă-ți amprentele. Veți fi amprentă la biroul consulatului dacă nu ați făcut-o înainte de o viză Schengen. Dacă aveți înainte, consulatul ar trebui să poată privi.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Schengen Pasul 15
    6. Plătiți taxa. Taxa va varia atât de țara, iar țara pe care o aplicați. Site-ul țării străine ar trebui să aibă taxele curente sau puteți apela consulatul înainte de a ajunge pentru a afla taxa.
  • sfaturi

    Permiteți suficient timp pentru obținerea vizei. Cel mai bine este să aplicați de îndată ce vă aflați în fereastra de 3 luni pe care o aveți.
  • Asigurați-vă că aveți cel puțin o pagină goală în pașaportul dvs. pentru viză. (Unele ambasade necesită două până la patru pagini goale.)
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar