Cum să rezervați un bilet de tren online

A fost un moment în care a trebuit să rezervați un bilet de tren în persoană la stație, dar astăzi devine din ce în ce mai popular, faceți-o online. Multe căi ferate oferă chiar bilete E, astfel încât să puteți stoca biletul pe telefon. Sună foarte convenabil, dar este posibil să nu știți unde să începeți, mai ales dacă rezervați un bilet într-o altă țară. Simțiți-vă încrezător rezervarea următorului bilet online, alegând linia de tren corect și tipul de bilet, optimizând achiziția dvs. și știind cum să utilizați biletul.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unei linii de tren și a tipului de bilete
  1. Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 1
1. Aflați ce linii de tren operează unde intenționați să călătoriți. O căutare rapidă Google (E.G. "Liniile de tren din Italia") ar trebui să vă conducă la locul potrivit dacă nu sunteți sigur de unde să începeți.
  • Dacă călătoriți prin mai multe țări, pot exista trenuri regionale care pot fi rezervate prin țara dvs. de plecare.
  • De asemenea, puteți găsi liste utile de site-uri feroviare la nivel mondial online.
  • Multe companii au aplicații pentru iPhone sau Android, unde puteți să rezervați bilete, să verificați calendarele, să obțineți alerte despre întârzieri sau schimbări de calendare și chiar să stocați biletele electronice.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 2
    2. Utilizați un site web al terților pentru a cumpăra biletele dacă site-ul liniei de tren nu este navigabil. Dacă găsiți că site-ul web pentru linia de tren nu este disponibil în limba engleză, sau nu este ușor de navigat, este cel mai bine să găsiți un site web terț pentru a cumpăra biletul mai degrabă decât să riscați biletul greșit.
  • Dacă site-ul web nu este disponibil în limba engleză, poate însemna, de asemenea, că nu acceptă metode de plată externe.
  • Știți că multe site-uri web terțe percep o taxă mică pe partea de sus a prețului biletului. Taxele pot varia de la $ 1-5.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 3
    3. Decideți dacă veți avea nevoie de un singur bilet unic sau un bilet de călătorie rotund. Dacă nu știți dacă și când vă veți întoarce la stația de plecare, un bilet unic este cea mai bună alegere. Cumpărați un bilet de călătorie rotund dacă știți că veți reveni la același loc.
  • Poate fi mai ieftin să cumpărați un bilet de călătorie rotund decât două bilete cu sens unic, astfel încât comparați prețul de a cumpăra un bilet de călătorie rotund cu două bilete separate dacă intenționați să vă întoarceți la stația dvs. de plecare.
  • În Europa, biletele de călătorie rotunde sunt mai ieftine în Marea Britanie, Irlanda și Spania.
  • Unele zone pot oferi bilete de întoarcere de zi de-a lungul rutelor populare. Acestea sunt adesea doar puțin mai scumpe decât un singur bilet unic.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 4
    4. Luați în considerare cumpărarea unei treceri de cale ferată dacă veți călători adesea trenul. Pachetele feroviare sunt bune pentru călătorii nelimitate pentru perioade variind de la o săptămână la un an. De asemenea, puteți obține un pas de tren Flexi, care vă permit să călătoriți pentru un anumit număr de zile într-o perioadă fixă.
  • Pachetele feroviare trebuie rezervate în avans și validate în biroul de bilete (nu în tren) în prima zi a călătoriei cu trenul.
  • Partea 2 din 3:
    Optimizarea achiziției
    1. Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 5
    1. Alegeți biletul potrivit pentru bugetul dvs. Un bilet de clasă economică este cel mai puțin costisitor și cel mai popular. În unele zone, toate biletele de primă clasă sunt doar marginal mai scumpe decât economia, astfel încât să puteți găsi bine merită prețul pe o călătorie mai lungă.
    • În unele cazuri rare, biletele de primă clasă pot fi chiar mai ieftine decât biletele de economie, deoarece mașinile economice sunt deja pline.
    • Dacă sunteți în căutarea unui călător de tren mai liniștit pentru că doriți să dormiți sau să lucrați, dar nu doriți să plătiți prețul premium pentru un bilet de primă clasă, căutați mașini liniștite, unde pasagerii nu li se permite să vorbească la telefon sau să vorbească cu voce tare cu coleia lor.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 6
    2. Găsiți orice reduceri care vă aplică. În funcție de vârsta dvs. sau de stadiul de viață, puteți fi eligibil pentru o reducere suplimentară. Unele căi ferate au tarife speciale de internet pentru clienții care rezervă online.
  • În majoritatea domeniilor fiind sub 26 sau peste 60 de ani, vă va califica pentru un tânăr adult sau un bilet de rang înalt. Cerințele de vârstă diferă în funcție de linia de tren. Fiți pregătiți să vă afișați cartea de identitate pentru a vă dovedi vârsta.
  • Dacă sunteți student, verificați imprimarea fină de pe site înainte de a vă rezerva un tarif de student. Multe căi ferate oferă doar reduceri de studenți la pasageri care pot prezenta un ID de student din țara sau regiunea în care operează trenul.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 7
    3. Cumpărați bilete Advance dacă călătoria dvs. este deja planificată. Vânzările de bilete de tren pot începe încă trei luni înainte de plecare, deci dacă știți deja exact când doriți să călătoriți, puteți rezerva în avans pentru a profita de prețuri mai mici.
  • Puteți salva cele mai multe bilete de cumpărare de o săptămână la trei luni în avans în multe țări europene, în special Austria, Marea Britanie, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Spania și Suedia.
  • În anumite țări, în special Elveția și majoritatea țărilor din Europa de Est, nu există stimulente pentru a cumpăra bilete în avans în timp ce costă aceeași lună sau 1 minut înainte de plecare.
  • Similar cu prețurile companiei aeriene bugetare, biletele Advance pot fluctua în preț de la o zi la alta. Dacă doriți să vânați pentru o afacere bună, verificați frecările de bilete Advance pentru destinație. Cumpărarea biletelor la jumătatea săptămânii și la jumătatea zilei este de obicei mai ieftină decât cumpărarea în weekend.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 8
    4. Călătoriți în timpul orelor de vârf pentru tarife mai ieftine. Bilete pentru orele de vârf, de obicei amiază în zilele lucrătoare, tind să fie mai ieftine. Unele zone adaugă o taxă fixă ​​la biletele pentru a călători în timpul orelor de vârf (de obicei în weekend și săptămânii de dimineața devreme și seara).
  • Dacă călătoria dvs. începe în timpul unui timp de călătorie de vârf, dar continuă în timpul orelor de vârf, acesta vă poate economisi bani pentru a vă împărți călătoria în 2 bilete. În acest fel, nu trebuie să plătiți prețul de vârf pentru întreaga dvs. călătorie. Site-uri web, cum ar fi Trainsplit.como ușor să afli dacă împărțirea biletului va economisi bani.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 9
    5. Configurați o alertă de bilete pentru a vedea gama de prețuri pentru călătoria dvs. și găsiți cea mai bună ofertă. Găsiți opțiunea de a crea alerta și de a introduce preferințele dvs. de călătorie. Site-ul vă va trimite apoi e-mailuri zilnice sau săptămânale cu prețurile curente pentru itinerarul selectat.
  • Unele site-uri web vă pot oferi chiar și opțiunea de a vă transforma cea mai recentă căutare într-o alertă de bilete.
  • Dacă nu sunteți sigur ce este tariful normal pentru călătoria dvs., o alertă de bilet este o modalitate excelentă de a afla costul mediu al biletului.
  • Partea 3 din 3:
    Rezervarea biletului dvs.
    1. Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 10
    1. Înregistrați-vă un cont pe site-ul unde veți cumpăra biletul. Multe site-uri web necesită să faceți un cont pentru a vă rezerva biletul. Va trebui să furnizați o adresă de e-mail validă și o parolă.
    • Uneori puteți rezerva un bilet fără a vă înregistra. Veți primi în continuare un e-mail de confirmare, dar nu veți putea să vă conectați la contul dvs. pe site pentru a vedea detaliile călătoriei dvs. mai târziu.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 11
    2. Căutați calendarul și alegeți biletul. Introduceți data și ora dorit să călătoriți și să selectați trenul. Sistemul va fi probabil implicit la un bilet regulat de adulți complet. Nu uitați să aplicați orice reduceri.
  • Este posibil să trebuiască să selectați Add-Ons la acest bilet dacă călătoriți cu o bicicletă sau un animal de companie.
  • Există, de obicei, o mașină dedicată bicicletă unde puteți sta cu bicicleta dvs., dar nu toate trenurile le au, așa că asigurați-vă că este bine să vă aduceți bicicleta cu dvs.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 12
    3. Adăugați o rezervare a scaunelor, dacă este necesar. Sistemul trebuie să vă avertizeze dacă trebuie să cumpărați o rezervare a scaunului pentru călătoria pe care ați selectat-o. Rezervările de siguranță costă, de obicei, în plus, deci aflați dacă trenul necesită, recomandă sau nu permite rezervările scaunelor.
  • În unele cazuri, puteți specifica o preferință pentru o fereastră sau un scaun pentru culoar sau chiar să alegeți scaunul exact.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 13
    4. Furnizați informațiile de pasageri și de plată. Vi se poate solicita să furnizați informații detaliate de pasageri. Puteți plăti apoi cu un card de credit sau de debit și, uneori, cu PayPal sau cu alt cont de plată online.
  • Ar trebui să puteți alege dacă să salvați informațiile dvs. de plată pe site atunci când achiziționați biletul. Dacă preferați să nu aveți informațiile dvs. stocate din motive de securitate, renunțați la salvarea informațiilor în contul dvs.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 14
    5. Urmați instrucțiunile de colectare din e-mailul de confirmare, astfel încât să știți cum să utilizați biletul. Cumpărarea unui bilet online nu garantează că veți putea să urcați trenul cu o copie a biletului de pe telefonul dvs. Este posibil să fie necesar să tipăriți biletul la domiciliu sau la stație.
  • Dacă trebuie să tipăriți biletul la stație, căutați mașini de colectare a biletelor desemnate. Asigurați-vă că sosiți devreme pentru a imprima biletul, deoarece poate exista o linie.
  • Dacă sunteți trimis un e-bilet cu un cod de bare pe care nu este nevoie să imprimați, puteți să-l arătați la inspectorul de bilete pe telefon sau pe tabletă.
  • Imagine intitulată Rezervați un bilet de tren online Pasul 15
    6. Validați biletul dacă este necesar. În majoritatea cazurilor, biletele achiziționate online nu vor trebui să fie validate la gară, deoarece ați achiziționat un bilet pentru un anumit moment și tren.
  • În cazul în care a trebuit să tipăriți biletul și acasă sau la stație și spune că trebuie să-l valorificați, căutați mașini pe măsură ce mergeți pe platformă.
  • Biletele electronice nu trebuie validate.
  • sfaturi

    Avertizări

    Nu intenționați să ieșiți din tren înainte de destinația finală. Dacă găsiți un bilet de la Viena la München, care este mai ieftin decât un bilet la Linz, este posibil să fiți tentat să cumpărați biletul spre München și să coborâți în Linz. Deși puteți scăpa cu ea, oficialii trenului vă pot amenința dacă sunteți prinși.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar