Cum se solicită o viză pentru sri lanka

Dacă doriți să călătoriți în Sri Lanka ca turist, trebuie să obțineți o autorizație electronică de călătorie (ETA) înainte de sosirea dvs. Un ETA, sau "Vizitați Visa," este valabil timp de 30 de zile, dar poate fi reînnoit în timp ce sunteți în țară dacă intenționați să rămâneți mai mult. Cu toate acestea, dacă călătoriți la Sri Lanka pentru o ședere mai lungă sau planificați să lucrați (inclusiv munca religioasă și voluntară), veți avea nevoie de o viză de rezidență înainte de a călători.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vizitarea Sri Lanka cu un ETAObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 1
1. Du-te la site-ul Sri Lanka ETA pentru a aplica. Pentru a aplica pentru ETA online, vizitați http: // ETA.Gov.LK / SLVISA / și selectați limba dvs. din meniu. Apoi faceți clic pe fila pentru a aplica pentru ETA.
  • Aplicația ETA vă cere să furnizați informații de bază despre dvs., cetățenia dvs., fundalul dvs. și motivele dvs. pentru a călători în Sri Lanka.
  • Puteți alege fie un ETA turistic, fie un ETA de afaceri. Alegeți o afacere ETA dacă participați la întâlniri de afaceri sau convenții ca reprezentant al unei afaceri cu profit în afara Sri Lanka.

Bacsis: Dacă nu vă simțiți confortabil aplicând online, puteți trimite o cerere în persoană la cea mai apropiată misiune de peste mări Sri Lanka.

  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 2
    2. Plătiți taxele dvs. ETA. Dacă ați trimis aplicația online, puteți plăti, de asemenea, onorariile dvs. ETA online utilizând o viză, Mastercard sau American Express. Suma pe care o plătiți depinde de țară de la pașaportul dvs.
  • Începând cu anul 2019, taxele sunt de 20 USD pentru un ETA turistic de 30 de zile sau 30 de dolari pentru o afacere de 30 de zile ETA dacă dețineți un pașaport de la o țară din Asia de Cooperare Regională (SAARC). Pentru alte țări, taxele sunt de 35 USD pentru un ETA turistic de 30 de zile sau 40 de dolari pentru o afacere de 30 de zile ETA.
  • Dacă dețineți un pașaport din Thailanda, Japonia, Singapore, Cambodgia, Israel, Islanda, Australia, Noua Zeelandă, China, Ucraina, Marea Britanie, Coreea de Sud, Malaezia, India, Filipine, SUA, Canada, Elveția, Indonezia, Rusia, O țară din Uniunea Europeană, nu trebuie să plătiți taxa ETA. Cu toate acestea, sunteți încă obligați să obțineți un ETA înainte de a vizita Sri Lanka.
  • Bacsis: Aceste taxe sunt taxe de procesare. Nu veți primi o rambursare dacă ETA dvs. nu este aprobat.

  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 3
    3. Așteptați aprobarea sau notificarea de recomandare. Dacă aplicați online, veți primi un e-mail care recunoaște primirea cererii dvs. imediat după aceea. E-mailul vă va spune când așteptați aprobarea cererii dvs.
  • Cele mai multe aplicații ETA sunt procesate în termen de 1-2 zile lucrătoare. Veți primi un e-mail cu o notificare de aprobare, fie cu o notificare de recomandare. Dacă trebuie să verificați starea ETA, vă puteți conecta la site-ul web ETA sau puteți apela 0094 71 99 67 888. Acest număr este personal 24/7.
  • Dacă primiți o trimitere, nu înseamnă neapărat că cererea dvs. a fost respinsă. Cu toate acestea, va trebui să trimiteți documente suplimentare la cea mai apropiată misiune de peste mări Sri Lanka și ar putea fi nevoit să intervieveze cu un ofițer consular Sri Lankan.
  • Metoda 2 din 3:
    Extinderea vizei de vizităObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 4
    1. Obțineți fotografia făcută. Va trebui să aduceți o nouă fotografie de dimensiuni de pașaport pentru a însoți cererea dvs. pentru o extensie de viză. Utilizați un studio foto autorizat în Sri Lanka pentru a vă asigura că fotografia dvs. va fi acceptată de serviciile de imigrare.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 5
    2. Adună documentația pentru a dovedi resursele financiare și zborul de întoarcere. Pentru a vă vizita viză extinsă, trebuie să aveți documentație pentru a dovedi că vă puteți acoperi cheltuielile în timpul Sri Lanka și că ați rezervat un zbor înapoi în țara dvs. de origine sau în altă țară. În plus, este posibil să aveți nevoie de documentație care să justifice motivul pentru care ați solicitat o extensie.
  • Dacă încercați să extindeți o viză de afaceri, trebuie să aveți și o scrisoare de la partenerul dvs. local de afaceri care solicită extinderea vizei dvs.
  • Bacsis: Extensiile sunt de obicei date în blocuri de 3 luni. O viză turistică poate fi extinsă timp de până la 6 luni, în timp ce o viză de afaceri poate fi extinsă timp de până la 12 luni.

  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 6
    3. Finalizați formularul de cerere. Aplicația Extension Visa este o formă de hârtie pe care o puteți ridica fie la Centrul de servicii de imigrare din Colombo, fie să descărcați pe Internet. Pe formular, furnizați informații despre dvs., cetățenia dvs., fundalul dvs. și motivele pentru care doriți să vă extindeți șederea în Sri Lanka.
  • Dacă aveți nevoie să descărcați formularul, mergeți la http: // imigrare.Gov.LK / Web / Index.php?Opțiune = Com_Content & View = Articol & ID = 127 & Itemid = 105 & Lang = ro și selectați "Vizitați extensia de viză."
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 7
    4. Trimiteți cererea dvs. împreună cu taxele la Centrul de Servicii de Imigrare. Centrul de servicii de imigrare este situat la nr. 330, Galle Road, Colombo 03 Sri Lanka. Dacă nu o puteți face acolo în persoană, puteți aranja cererea dvs. trimisă cu un curier.
  • Taxele sunt determinate în mod individual. Dacă intenționați să trimiteți cererea prin curier, sunați la + 94-727-591-591 pentru a afla cât de mult va fi taxele dvs. Trebuie să includeți plata taxelor dvs. în întregime cu cererea dvs. sau nu va fi procesată.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 8
    5. Așteptați ca notificarea că extinderea dvs. a fost aprobată. Veți primi o notificare prin e-mail dacă extensia dvs. a fost aprobată. Noua fotografie și validitatea suplimentară vor fi adăugate la ETA-ul original.
  • Este posibil să trebuiască să mergeți la centrul de servicii de imigrare cu pașaportul dvs. pentru a vă asigura că ETA dvs. a fost procesată corect.
  • Dacă extensia dvs. nu este aprobată, va fi de așteptat să părăsiți Sri Lanka înainte de expirarea ETA originală.
  • Metoda 3 din 3:
    Aplicarea pentru o viză de ședereObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 9
    1. Trimiteți o cerere pentru o viză de intrare. Dacă intenționați să solicitați o viză de ședere, trebuie să faceți acest lucru în Sri Lanka. Nu puteți intra în țară cu ajutorul unui ETA, așa cum ați fi dacă ați fi un turist care planifică o scurtă vizită, deoarece ETAS-ul turistic nu poate fi transformat în vizele de ședere. Prin urmare, veți avea nevoie de o viză separată de intrare pentru a intra în țară.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 10
    2. Adunați documente pentru a vă susține aplicația dvs. de viză de rezidență. Când aplicați pentru o viză de rezidență, va trebui să trimiteți documente care să demonstreze motivul șederii dvs. în Sri Lanka, precum și dovezi că veți putea să vă sprijiniți în timp ce vă aflați în Sri Lanka și să aveți o asigurare de sănătate adecvată.
  • De exemplu, dacă veniți la Sri Lanka pentru a lucra la un proiect guvernamental, ați avea nevoie de certificate și de acorduri de la guvern, precum și o scrisoare de solicitare a companiei care îndeplinește proiectul și o scrisoare de recomandare din partea ministerului care a aprobat proiect.
  • Dacă veniți la Sri Lanka pentru a lucra pentru o nonprofit sau caritate, ați avea nevoie de o scrisoare de la nonprofit sau de caritate pe care lucrați pentru a explica de ce sunteți nevoie în Sri Lanka pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, ar trebui să puteți dovedi că activitățile dvs. în Sri Lanka nu ar fi disruptive pentru Sri Lankans.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 11
    3. Completați aplicația dvs. de viză de reședință în Sri Lanka. Aplicațiile de viză de rezidență sunt disponibile la sediul central al Departamentului de Imigrație din Colombo. Acest formular vă cere să furnizați informații despre dvs., de fundal, educația și ocuparea forței de muncă și motivele dvs. pentru o ședere mai lungă în Sri Lanka.
  • De asemenea, puteți descărca formularul la http: // imigrare.Gov.LK / Web / Index.php?Opțiune = Com_Content & View = Articol & ID = 127 & Itemid = 105 & Lang = ro Dacă doriți să o completați înainte de timp.
  • Împreună cu aplicația dvs., trimiteți o fotografie de dimensiuni de pașapoarte și copii ale documentelor pe care le-ați adunat pentru a vă sprijini cererea.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 12
    4. Plătiți taxele pentru viză de ședere. Când trimiteți cererea dvs. de viză de rezidență, trebuie să plătiți o taxă de procesare, care variază în funcție de motivul dvs. pentru a rămâne în Sri Lanka și care țară a emis pașaportul. Departamentul de Imigrare vă va informa ce vă datorați când trimiteți cererea dvs. Cu toate acestea, dacă doriți să știți în avans, puteți să le calculați online.
  • Verificați graficul de taxe de viză la http: // imigrare.Gov.LK / Web / Index.php?Opțiune = Com_Content & View = Articol & ID = 159 & Itemid = 203 & Lang = ro. Găsiți taxa pentru categoria care corespunde motivului șederii dvs. în Sri Lanka, apoi derulați în jos pentru a găsi taxa care se aplică țării dvs. de origine. Total aceste două numere pentru a determina taxa de viză.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 13
    5. Așteptați notificarea că viza dvs. a fost aprobată. Când trimiteți cererea dvs., personalul de imigrare vă va informa când vă puteți aștepta să vă auziți de la ei. În mod tipic, ei vă vor contacta sau vă vor trimite un e-mail atunci când aveți nevoie înapoi la birou.
  • Dacă cererea dvs. este refuzată, sunteți bineveniți să aplicați din nou. Taxele dvs. de procesare nu vor fi rambursate.
  • Dacă cererea dvs. este aprobată, veți primi o viză de rezidență care va fi bună pentru un an. Citiți această viză foarte atent, deoarece activitățile dvs. sau zona geografică în care puteți călători pot fi restricționate.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză pentru Sri Lanka Pasul 14
    6. Reînnoiți vizele de ședere în fiecare an după cum este necesar. Cele mai multe vize de ședere sunt valabile timp de 1 an. Dacă este necesar, este posibil să aveți o viză de reședință valabilă timp de 2 ani. Vizele de ședere pot fi reînnoite, cu toate acestea, cu condiția să puteți demonstra nevoia de a rămâne în Sri Lanka.
  • De exemplu, dacă lucrați la un proiect care nu a fost finalizat încă, o scrisoare de la persoana sau departamentul guvernamental responsabil de proiect ar putea dovedi că este nevoie de prezența dvs. și viza dvs. ar trebui reînnoită.
  • Bacsis: Solicitați reînnoirea cu 3 sau 4 luni înainte de data expirarii vizei. Dacă viza dvs. nu este reînnoită, vă așteptați să părăsiți Sri Lanka în termen de 2 luni de la data expirării dvs. de viză.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar