Cum se aplică pentru o viză nigeriană

Cu excepția cetățenilor unor țări africane, vizitatorii la Nigeria au nevoie, în general, de o viză de a intra și de a pleca din țară. Puteți completa o aplicație online pentru a aplica pentru o viză nigeriană. Cu toate acestea, va trebui să imprimați aplicația și să o trimiteți prin poștă sau să o luați în persoană la cea mai apropiată ambasadă sau consulat nigerian. După ce cererea dvs. este primită, misiunea diplomatică Nigeria va programa un interviu în care veți finaliza procesul și veți primi vizele. De asemenea, este posibil să fiți eligibil pentru a primi viza la portul de intrare la sosire. Cu toate acestea, viza dvs. trebuie să fie aprobată în prealabil. Nu puteți solicita o viză la portul de intrare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Finalizarea unei aplicații de viză online
  1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 1
1. Du-te la portalul de imigrare Nigeria online. Pentru a începe procesul de aplicare a vizelor, mergeți la HTTPS: // portal.imigrare.Gov.NG / VISA / FRESHVISA și selectați numele țării în care locuiți din meniul derulant. Apoi, conectați-vă la portal folosind Google, Yahoo sau ID-ul deschis. Dacă nu aveți niciunul dintre aceste conturi sau nu preferați să le utilizați, puteți crea un anumit cont pe portal. Trebuie să aveți o adresă de e-mail validă.
  • Odată ce ați creat un cont, faceți clic pe butonul verde pentru a completa aplicația de viză de intrare. Va trebui să alegeți numele "Prelucrarea țării" Din meniul derulant. De obicei, aceasta va fi țara dvs. de origine.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 2
    2. Completați aplicația dvs. de viză. Aplicația VISA vă cere să furnizați informații despre identitatea, cetățenia și fundalul dvs., inclusiv despre mediul dvs. educațional și criminal. Oferiți un răspuns la fiecare întrebare. Nu veți reuși să finalizați aplicația dacă lăsați ceva necompletat.
  • Dacă intrați în Nigeria pentru un motiv de afaceri, va trebui, de asemenea, să furnizați informații despre afacerea dvs. și fundalul financiar.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 3
    3. Imprimați aplicația dvs. și trimiteți-o la cea mai apropiată ambasadă nigeriană. În timp ce vă puteți completa aplicația online, nu puteți să o trimiteți electronic. În schimb, trebuie să o imprimați și să o trimiteți la cea mai apropiată ambasadă sau consulatul nigerian. Site-ul web va identifica ambasada sau consulatul cu jurisdicție asupra zonei dvs. atunci când finalizați cererea dvs.
  • Dacă doriți să vă uitați la informațiile de contact pentru misiunile diplomatice nigeriene în avans, treceți prin lista la https: // Ambasade.COM / Nigeria.
  • După finalizarea aplicației dvs., veți primi o confirmare prin e-mail care include numărul de aplicații și numărul de referință. Salvați acest e-mail, deoarece aveți nevoie de aceste numere dacă doriți să verificați starea aplicației dvs.
  • Bacsis: Veți avea nevoie, de asemenea, de o fotocopie a cererii dvs. pentru a vă lua cu dvs. la interviu. În plus față de copia respectivă, poate doriți o altă fotocopie pentru a păstra pentru înregistrările dvs.

  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 4
    4. Plătiți taxa de solicitare a vizelor în dolari SUA. După ce faceți clic pe "Trimite" Pentru a finaliza aplicația dvs., faceți clic pe linkul pentru a vă plăti taxa online. Puteți utiliza un card major de credit sau de debit sau să plătiți prin ordinul de plată. Taxele variază în funcție de țara de procesare. Cu toate acestea, toate taxele de aplicare prelucrate de orice altă țară decât Nigeria sunt în dolari SUA.
  • Pentru a afla cantitatea de taxe pe care le datorezi în avans, mergeți la HTTPS: // Imigrare.Gov.NG / WP-Conținut / Încărcări / 2020/10 / Visa-Categorie și Taxe.pdf și derulați în jos până când găsiți numele țării dvs. de procesare.
  • Nu trebuie să faceți plata imediat. Dacă vă decideți să efectuați plata la o dată ulterioară, introduceți numărul de aplicație și numărul de referință pentru a prelua aplicația.
  • Unele bănci și instituții financiare pot refuza tranzacția deoarece este asociată cu Nigeria. Este posibil să fie capabil să evitați acest lucru dacă anunțați compania dvs. de card sau card de credit cu privire la tranzacția înainte sau puteți plăti pur și simplu cu o comandă de bani.
  • Dacă plătiți cu o comandă de bani, va trebui să introduceți informații despre comanda de plată online. Apoi, veți trimite comanda de plată la site-ul de procesare a plăților utilizând adresa furnizată de site.
  • Bacsis: Puteți anula numai cererea dvs. sau puteți primi o rambursare a taxelor dvs. de aplicare dacă faceți acest lucru înainte de a fi primită de Ambasada sau Consulatul.

    Metoda 2 din 3:
    Participați la interviul dvs. de viză
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 5
    1. Obțineți un examen medical și toate vaccinările necesare. Înainte de a putea intra în Nigeria, trebuie să obțineți o vaccinare de febră galbenă dacă nu ați avut unul în ultimii 10 ani. Dacă sunteți un adult, trebuie, de asemenea, să aveți un rapel de polio pentru adulți dacă ați terminat seria de vaccin din copilărie.
    • O carte galbenă de la Organizația Mondială a Sănătății este necesară și pentru intrare. Acest document certifică că ați avut vaccinările necesare. Puteți obține acest certificat de la furnizorul dvs. de servicii medicale. Ei trebuie să semneze certificatul verificând că ți-au dat vaccinurile necesare.

    Avertizare: HIV și SIDA reprezintă o problemă semnificativă în Nigeria. Dacă sunteți HIV +, este posibil să fiți refuzat intrarea în Nigeria pe baza că sunteți "nedorite din motive medicale."

  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 6
    2. Strângeți documentele necesare. Documentele specifice pe care trebuie să le prezinte la Ambasada sau Consulatul Nigerian depind de tipul de viză pe care o solicitați. Cu toate acestea, la un nivel minim, va trebui să aveți cel puțin următoarele documente originale:
  • Un pașaport curent cu cel puțin 6 luni de valabilitate
  • O copie a aplicației dvs. completate și semnate
  • Primirea pentru plata dvs. online
  • 2 fotografii de dimensiuni de pașaport luate recent
  • Documente legate de călătoria dvs., inclusiv o scrisoare de la gazda sau confirmarea dvs. de cazare hoteliere, dovezi de fonduri pentru a vă acoperi șederea în Nigeria și un bilet de avion de returnare valabil
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 7
    3. Așteptați notificarea datei interviului. Odată ce cererea dvs. este primită de Ambasada sau Consulatul, veți primi o scrisoare cu o dată a interviului dvs. programat. În timpul interviului, un ofițer consular vă va verifica documentele și vă va lua amprentele digitale.
  • Aplicațiile sunt în mod obișnuit procesate în decurs de 2 sau 3 zile după primite. Dacă doriți să verificați starea aplicației dvs., puteți face acest lucru online la HTTPS: // portal.imigrare.Gov.NG / Visa / Visastatus. Veți avea nevoie de numărul de cerere de viză și numărul de referință.
  • Dacă aveți nevoie să vă reprogramați interviul, puteți face acest lucru pe portal.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 8
    4. Mergeți la interviul și numirea biometrică. Luați documentele la locația listată în scrisoarea dvs. de notificare. Încercați să ajungeți la 15 până la 20 de minute mai devreme. Numirea dvs. va dura doar 10 minute, iar numirile sunt programate înapoi în spate pentru eficiență. Dacă vă prezentați târziu, interviul dvs. va fi reprogramat pentru următoarea dată disponibilă.
  • Ofițerul consular vă poate pune întrebări cu privire la informațiile pe care le-ați furnizat la cererea dvs. Răspundeți la aceste întrebări sincer și cât mai complet posibil.
  • Dacă ofițerul consular necesită documente suplimentare pentru a vă aproba cererea, vă vor informa ce au nevoie la interviu și veți avea ocazia să aduceți aceste documente înapoi.
  • Veți afla la încheierea interviului dacă va fi acordată viza dvs. Ofițerul consular vă va informa când vă puteți ridica vizele. În unele situații, ambasada sau consulatul vă poate trimite viza viza.
  • Metoda 3 din 3:
    Solicitarea unei vize la sosire (VOA)
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 9
    1. Luați fotografii de pașaport înainte de a pleca pentru Nigeria. Când ajungeți la portul de intrare, veți avea nevoie de fotografii pentru viză. Deoarece nu vor lua fotografia dvs. când ajungeți, luați-le înainte de a vă părăsi țara de origine.
    • Puteți obține fotografii de pașaport realizate la majoritatea farmaciilor și magazinelor cu discount Big-Box, precum și majoritatea magazinelor de fotografii. Serviciile foto Passport au referințe pentru cerințele de fotografie viză pentru fiecare țară, astfel încât să puteți fi siguri că fotografiile dvs. vor fi acceptabile.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 10
    2. Elaborarea unei scrisori de introducere. Deoarece nu veți participa la un interviu de viză, cererea dvs. trebuie să fie însoțită de o scrisoare de introducere care descrie pe scurt cine sunteți și care este scopul dvs. în Nigeria. Cel puțin, această scrisoare trebuie să includă următoarele informații:
  • Numele și naționalitatea
  • Numărul pașaportului dvs
  • Scopul vizitei dvs
  • Datele vizitei dvs
  • Itinerarul dvs. de zbor
  • Adresa dvs. în rezervarea Nigeriei sau a Hotelului
  • Bacsis: Adresați-vă scrisoarea către comptrolerul general al imigrației, NIS HQ, Abuja.

  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 11
    3. Completați aplicația online. Mergi la HTTPS: // portal.imigrare.Gov.ng / și faceți clic pe "Viză la sosire" tablo. De când veți primi viza la portul de intrare, Nigeria a fost deja aleasă ca țară de procesare. Selectați naționalitatea din meniul derulant. Apoi alegeți tipul de viză pe care doriți să o aplicați.
  • Dacă nu sunteți cetățean al unei țări africane, numai o viză de afaceri este disponibilă la sosire. Vizele de afaceri nu sunt disponibile pentru nimeni sub vârsta de 18 ani.
  • Aplicația vă cere să oferiți detalii comerciale și financiare care să demonstreze eligibilitatea pentru o VOA. În general, trebuie să fii cineva cu o valoare netă mare care are o reputație internațională de afaceri. Directorii de companii multinaționale sunt considerate automat eligibile pentru o VOA.
  • De asemenea, trebuie să furnizați informații pentru a stabili că aveți un interes comercial pentru Nigeria. Dacă sunteți membru al unei delegații guvernamentale sau lucrați la o organizație internațională, sunteți, de asemenea, eligibil pentru o VOA.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 12
    4. Încărcați documentele de susținere. Deoarece nu veți fi completat un interviu, orice documente originale care acceptă informațiile pe care le-ați furnizat în aplicația dvs. pot fi încărcate și trimise electronic online. Cel puțin, furnizați copii digitale ale următoarelor documente:
  • Paportul dvs. Passport
  • Scrisoarea dvs. de introducere
  • O copie a paginii dvs. de date pașaport
  • O copie a biletului de avion de întoarcere
  • O scrisoare de invitație de la compania care vă găzduiește, dacă este cazul
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 13
    5. Plătiți on-linele de aplicații online. După ce ați completat aplicația, faceți clic pe link-ul pentru a trece la site-ul de plată și pentru a efectua plata. Puteți plăti taxele de aplicare utilizând orice card major de credit sau de debit.
  • Taxele de aplicare variază în funcție de țara dvs. de naționalitate. Mergi la HTTPS: // Imigrare.Gov.NG / WP-Conținut / Încărcări / 2020/10 / Visa-Categorie și Taxe.pdf Pentru a afla taxele dvs. de aplicare.
  • Deoarece unele companii ale băncilor și a cărților de credit refuză plățile legate de Nigeria, ați putea dori să contactați compania bancă sau de card de credit care a emis cardul înainte de timp și le avertizează la tranzacție.
  • Imprimați primirea plății. Va trebui să-l arătați la portul de intrare pentru a vă ridica vizele.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 14
    6. Așteptați scrisoarea de aprobare a vizelor. Aplicațiile VOA sunt în mod obișnuit procesate în 48 de ore sau 2 zile lucrătoare. Veți primi un e-mail la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o când ați aplicat. Imprimați e-mailul pentru a lua cu dvs. la portul de intrare.
  • Dacă nu vedeți e-mailul după 2 zile, verificați dosarul spam. E-mailurile din Nigeria pot fi filtrate automat de către furnizorul dvs. de e-mail.
  • Bacsis: Scrisoarea dvs. de aprobare a vizelor este valabilă numai pentru 14 zile. Va trebui să aplicați din nou și să plătiți o altă taxă de solicitare pentru a călători la o dată ulterioară, deci programați depunerea cererii în consecință.

  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 15
    7. Prezentați toate documentele necesare când ajungeți la portul de intrare. Când ajungeți la portul de intrare, mergeți la biroul marcat "Viză la sosire." Asigurați-vă că aveți următoarele documente cu dvs. și accesibile ușor:
  • O copie a scrisorii dvs. de aprobare a vizelor
  • O chitanță pentru plata dvs. online
  • Pașaportul curent cu cel puțin 6 luni de valabilitate rămasă
  • Un bilet de returnare a companiilor aeriene valide
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză nigeriană Pasul 16
    8. Completați biometricul la aeroport. Odată ce oficialul vamal verifică documentele dvs. la portul de intrare, acestea vă vor lua amprentele digitale și vor emite viza de intrare. În acel moment, veți fi aprobat pentru a intra în Nigeria.
  • Chiar dacă aveți o scrisoare de aprobare a vizelor, ofițerii vamali din portul de intrare au discreția de a refuza eliberarea vizei.
  • sfaturi

    Avertizări

    Dacă sunteți un dublu național, trebuie să aveți un pașaport ngerien valid pentru a părăsi țara. În caz contrar, puteți fi reținut până când ați achiziționat un pașaport nigerian.
  • O viză nu garantează că vi se va permite să intrați în țară. Este posibil să fiți refuzat intrarea în portul de intrare, chiar dacă aveți o viză valabilă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar