Cum să solicitați o viză în china

Indiferent dacă călătoriți pentru afaceri sau plăcere, aveți de obicei nevoie de o viză pentru a intra în China continentală. Procesul de aplicare este relativ simplu. Cu condiția să trimiteți o cerere completă împreună cu documentele justificative necesare, trebuie să obțineți viza în aproximativ 4 zile. O dată în China, asigurați-vă că vă păstrați în permanență viză și pașaport cu dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Finalizarea aplicației dvs
  1. Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 1
1. Asigurați-vă că aveți nevoie de o viză pentru a vizita China. Majoritatea cetățenilor străini au nevoie de viză pentru a vizita China, chiar dacă ați fost anterior un cetățean chinez. Cu toate acestea, există câteva excepții dacă călătoriți ca turist.
  • Dacă vizitați provincia Hainan cu un tur organizat timp de 15 zile sau mai puțin, în general, nu aveți nevoie de o viză.
  • Dacă vizitați China timp de 15 zile sau mai puțin și țineți un pașaport din Singapore, Brunei sau Japonia, nu aveți nevoie de o viză.
  • Dacă dețineți un pașaport de la Bahamas, Ecuador, Fiji, Grenada, Mauritius, Seychelles, Serbia sau Tonga, puteți vizita China timp de 30 de zile sau mai puțin fără viză.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 2
    2. Vizitați site-ul web al ambasadei sau consulatului chinez din țara dvs. Aplicațiile și instrucțiunile de viză sunt disponibile pe site-urile pentru misiunile diplomatice chineze. Mergi la https: // FMPRC.Gov.CN / MFA_ENG / WJB_663304 / ZWJG_665342 / 2490_665344 / și faceți clic pe numele țării dvs. pentru a accesa site-ul potrivit.
  • Veți găsi, de asemenea, adresa și numărul de telefon pentru ambasadă sau consulatul. Copiați aceste lucruri, deoarece veți avea nevoie de ele pentru a trimite aplicația completă.
  • Odată pe site-ul corect, faceți clic pe "Servicii consulare" Pentru a avea acces la informații despre viză.
  • Bacsis: Pe site-ul web al ambasadei sau consulatului chinez din țara dvs., pot exista și notificări importante legate de resortisanții din țara dvs. care călătoresc în China. Citiți pe cei înainte de a vă planifica călătoria.

  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 3
    3. Alegeți categoria de viză care acoperă scopul vizitei dvs. China are 16 categorii diferite de vize care acoperă totul de la scurte vizite turistice la călătorii de afaceri mai lungi. Cei mai mulți călători de plăcere aleg "L" Visa, care este pentru vizitele turistice de până la 30 de zile.
  • Dacă intenționați să efectuați activități comerciale sau comerciale în timpul Chinei, veți avea nevoie de o viză de m.
  • Dacă veniți în China pentru a studia, veți avea nevoie de o viză X1 sau X2. Visa X1 vă permite să rămâneți în China pentru o perioadă mai lungă de timp decât Visa X2.
  • Dacă călătoriți în China pentru a adopta un copil, cel mai probabil va avea nevoie de o viză S1 sau S2, care vă permite să completați chestiuni private, cum ar fi adopția, în timp ce în China. Agenția dvs. de adopție va completa probabil procesul de aplicare pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 4
    4. Descărcați și completați formularul de cerere. Odată ce ați ales tipul de viză de care aveți nevoie, puteți descărca formularul de cerere direct de pe site-ul ambasadei sau consulatului chinez. Puteți introduce răspunsurile dvs. în formularul de pe computer sau imprimați-l și completați-l cu mâna.
  • În general, aplicația necesită informații despre cetățenia dvs., datele vizitei dvs. destinate în China și scopul vizitei dvs.
  • Scrieți sau introduceți răspunsurile în toate literele englezești în cerneală neagră.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 5
    5. Luați o fotografie de pașaport care îndeplinește specificațiile Chinei. Trebuie să lipiți o fotografie de pașaport color la aplicația dvs. de viză. Fotografia trebuie luată în fața unui fundal alb și trebuie să vă arate în mod clar fața, fără ochelari, față sau acoperiri de păr. Pălării sau acoperitoarele părului sunt permise numai dacă este necesar din motive religioase. Fața ta ar trebui să fie centrată pe orizontală în fotografie.
  • O listă a tuturor specificațiilor foto cu exemple de fotografii corecte și incorecte este disponibilă la http: // China-Ambasada.Org / ENG / VISAS / ZYXX / P020161206204655391310.JPG.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 6
    6. Strângeți toate documentele necesare pentru a vă susține cererea. Documentele specifice de care are nevoie depind de tipul de viză pe care o aplicați. Aceste documente sunt listate pe site-ul Ambasadei sau Consulatului din China din țara dvs. Cu toate acestea, toți solicitanții de viză trebuie să depună următoarele documente cu cererea lor:
  • Un pașaport original cu cel puțin 6 luni de valabilitate și 2 pagini goale
  • O fotocopie alb-negru a paginii foto a pașaportului dvs
  • O scrisoare de invitație dacă veniți în China pentru motive de afaceri sau educație sau pentru o chestiune privată, cum ar fi adopția
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea vizei
    1. Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 7
    1. Faceți o programare dacă aplicați printr-un CVASC. China are, de asemenea, centre Chineză de Visa pentru aplicații (CVASC) în diferite țări din Asia, Africa, America de Nord, Europa și Oceania. Aceste centre de service sunt concepute pentru a face procesul de aplicare a vizelor mai raționalizat.
    • Mergi la https: // Visaforchina.Org / Pentru a afla dacă există un CVASC lângă dvs. Dacă există, veți trimite cererea dvs. și veți ridica vizele acolo, mai degrabă decât la o ambasadă sau un consulat chinez.
    • Dacă aplicați printr-un CVASC, va trebui, de asemenea, să trimiteți chitanța dvs. de numire și o pagină de declarație tipărită și semnată. CVASC va oferi aceste documente când vă faceți numirea.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 8
    2. Trimiteți aplicația și documentele de susținere în persoană. Ambasadele și consulatele chinezești nu acceptă cererile de viză prin poștă. Trebuie să vă aduceți aplicația și documentele de susținere originale Ambasadei sau Consulatului. Cele mai multe ambasade și consulate nu necesită să faceți o programare, dar poate doriți să sunați mai departe și asigurați-vă că, mai ales dacă trebuie să călătoriți într-o altă parte a țării.
  • Pentru a găsi ambasada sau consulatul chinez cel mai apropiat de tine, du-te la https: // FMPRC.Gov.CN / MFA_ENG / WJB_663304 / ZWJG_665342 / 2490_665344 / și faceți clic pe numele țării dvs.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 9
    3. Utilizați o agenție de turism dacă nu puteți călători la Ambasada sau Consulatul. Dacă ambasada sau consulatul chinez este prea departe pentru dvs. să călătoriți în mod rezonabil în persoană, puteți plăti o agenție de turism pentru a face acest lucru pentru dvs. În timp ce vă vor percepe o taxă, această taxă va fi de obicei mai mică decât ar costa să mergeți la Ambasada sau Consulatul personal.
  • Patienți ai anumitor țări își pot completa aplicația online și o pot trimite prin agenția de turism Shanghai Orange & Orange. Mergi la https: // Chinavisadirect.COM / Pret-tabel Pentru a vedea dacă țara dvs. este listată ca fiind una dintre cele eligibile.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 10
    4. Solicitați prelucrarea expresă sau Rush, dacă este necesar. Vizele chineze sunt de obicei disponibile 4 zile lucrătoare după ce cererea dvs. este primită. Dacă aveți nevoie de viză mai devreme decât asta, puteți plăti o taxă suplimentară pentru procesarea expres sau graba.
  • Prelucrarea expresă costă un supliment de 25 de dolari. Viza dvs. va fi gata în 2 până la 3 zile lucrătoare.
  • Rush Processing costă un supliment de 37 de dolari pentru a vă pregăti vizele în termen de o zi lucrătoare. Cu toate acestea, prelucrarea Rush este disponibilă numai în cazul urgențelor extreme cu aprobarea unui ofițer consular.
  • Bacsis: Dacă intenționați să solicitați procesarea Express sau Rush, aduceți documentația care justifică motivul pentru care aveți nevoie de viză mai devreme.

  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 11
    5. Întoarceți-vă la Ambasada sau Consulatul pentru a vă colecta vizele. Când trimiteți cererea dvs., ofițerul consular vă va informa când viza dvs. va fi gata. Ambasada sau consulatul chinez nu va trimite viza viza dvs. Dacă ați fi trebuit să călătoriți într-o ambasadă sau consulat pentru a trimite cererea dvs., rămâneți în zona generală până când viza dvs. este pregătită.
  • Dacă ați trimis cererea dvs. la un CVASC, ar trebui să vă întoarceți la CVASC în persoană pentru a vă colecta vizele.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 12
    6. Plătiți taxa de viză atunci când vizele dvs. este emisă. Când mergeți la colectarea vizei, trebuie, de asemenea, să plătiți taxa de procesare. Taxele variază în funcție de naționalitatea dvs., tipul de viză pe care ați solicitat-o, țara în care trimiteți cererea dvs. și numărul de intrări incluse în viză. În general, costul variază de la 30 la 140 USD.
  • Vă puteți plăti comisioanele cu o comandă de mastercard sau viză, comenzi de bani, cecuri de casierie sau cec de afaceri. Dacă plătiți utilizând un cec, efectuați verificarea plătibilă "Ambasada chineză" (Dacă ați trimis cererea dvs. la o ambasadă) sau "Consulatul chinez în [oraș]" (Dacă ați trimis cererea dvs. la un birou consular).
  • Partea 3 din 3:
    Călătorind în China
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 13
    1. Verifică "Intră inainte" Data vizei dvs. Viza dvs. este considerată valabilă de la data emiterii prin ora de la Beijing de 24 de ore "Intră inainte" Data listată la viză. Această dată este listată pe a doua linie din partea stângă a vizei dvs., chiar sub desemnarea pentru tipul de viză pe care ați primit-o.
    • Dacă data plecării scade după "Intră inainte" Data, nu veți fi penalizați atâta timp cât șederea dvs. nu a depășit durata maximă, de asemenea, listată la viză. De exemplu, dacă dvs "Intră inainte" Data este 1 iunie 2019 și dvs "Zile după intrarea" este de 30 de zile, ați putea intra pe 30 mai 2019 și puteți rămâne până la 29 iunie 2019.

    Bacsis: Dacă aveți o viză cu mai multe intrări, toate intrările trebuie să aibă loc înaintea dvs "Intră inainte" Data. Dacă ați consumat toate intrările dvs., viza dvs. nu mai este considerată validă, chiar dacă "Intră inainte" data nu a trecut încă.

  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 14
    2. Prezentați-vă acreditările la vamă la sosire. Compania aeriană sau nava pe care călătoriți în China vă va oferi o carte de intrare și un formular de declarație vamală pentru a finaliza. În plus față de aceste documente, trebuie să vă prezentați pașaportul și vizele la vamă.
  • Agenții vamali vă vor examina documentele. Persoana și bunurile dvs. pot fi supuse căutării. Dacă efectuați ceva care nu este permis în China, acesta va fi confiscat.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 15
    3. Raport către oficialii de inspecție și carantină pentru verificarea sănătății dacă este necesar. Dacă vă simțiți bolnavi, agenții vamali pot solicita să vă supuneți unui control de sănătate înainte de a putea intra în China continentală. Dacă ați găsit că aveți anumite tipuri de boli infecțioase, este posibil să trebuiască să rămâneți în carantină până când nu mai sunteți simptomatic.
  • Simptome care ar putea declanșa o verificare a sănătății includ febră, răcire, diaree și rujeolă.
  • Dacă călătoriți dintr-o zonă infectată cu febră galbenă, trebuie să prezentați un certificat de vaccinare valabil.
  • Dacă există cazuri de holeră sau ciumă pe aeronava sau nava dvs., toți pasagerii vor fi plasați în carantină timp de cel puțin 5 zile înainte de a li se permite să intre în China continentală.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 16
    4. Aplicați pentru un permis de ședere în termen de 30 de zile dacă vizele dvs. necesită unul. Unele vize, cum ar fi vizele studențești, vă permit să rămâneți în China pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, viza dvs. inițială de intrare permite doar o ședere de 30 de zile. La un moment dat în timpul celor 30 de zile, mergeți la Biroul local de securitate publică din zona în care locuiți pentru a solicita un permis de ședere.
  • Unele vize pot permite o durată mai lungă de ședere fără permis de ședere. Dacă este necesar un permis de ședere, acest lucru va fi menționat în "Remarcă" secțiunea de viză.
  • Dacă nu aplicați permisul de ședere și expirarea viza de intrare, este posibil să vi se solicită să părăsiți China și să reaplicați o viză.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză în China Pasul 17
    5. Solicitați o extensie de viză cu cel puțin 7 zile înainte de expirarea acestuia. În timp ce în China, puteți găsi că doriți sau trebuie să rămâneți mai mult decât vizele dvs. permite. Dacă da, puteți solicita o extensie la orice birou local de securitate publică. Lungimea extensiei depinde de tipul de viză pe care o aveți și de motivul pentru care solicitați o extensie. Aplicațiile sunt disponibile la Biroul de Securitate Publică.
  • În plus față de aplicația completă, trimiteți pașaportul dvs. valabil și viza dvs. chineză curentă, o fotografie de dimensiuni de pașaport și documentația care dovedește motivul extensiei.
  • Vizele de intrare multiple nu pot fi extinse. Va trebui să părăsiți China și să introduceți din nou.
  • Bacsis: Ofițerii exercită o discreție largă în acordarea extensiilor de viză. Chiar dacă aveți un motiv foarte bun pentru a necesita o extensie, nu poate fi acordată o extensie.

    sfaturi

    Dacă sunteți cetățean american, este posibil să fiți eligibil pentru o viză de intrare multiplă de 10 ani, cu condiția să aveți un pașaport cu cel puțin 1 an de valabilitate rămasă.

    Avertizări

    Obținerea unei vize nu garantează că veți putea intra în China. Controlul frontierei chineze exercită o discreție largă. În conformitate cu legea chineză, un cetățean străin poate fi refuzat intrarea chiar dacă au o viză valabilă.
  • Vi se poate acorda un alt tip de viză decât tipul pe care l-ați solicitat. Ofițerii consulari chinezi revizuiesc documentația dvs. și vă vor acorda tipul de viză pe care ei cred că cel mai bine se potrivește scopului dvs. de a fi în țară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar