Cum să curățați o quilt

Spălați-vă quiltra o dată pe an - mai des, dacă este murdară - cu apă rece, cu mâna sau într-o mașină de spălat. Uscați pilotul în uscător pe un set blând, în aer liber sau în interior cu un ventilator. Aerul în mod regulat. Vacuum și spot tratați pilonul, după cum este necesar. Dacă pilotul dvs. este delicat, optați pentru o rolă de scame în loc de vid.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălând o quilt
  1. Imagine intitulată Curățați o pasaretă Pasul 1
1. Inspectați pilotul. Căutați o etichetă de îngrijire cu linii directoare pentru spălare și uscare. Dacă există unul, urmați instrucțiunile furnizate. Verificați pilotajul pentru înghețuri, appliques și cusături sau dantelă liberă. Vedeți dacă există culori extrem de saturate sau contrastante, moare de mână sau batiki.
  • Quilts cu ornamente nu ar trebui să fie spălate într-o mașină de spălat. Cusăturile libere trebuie reparate înainte de a spăla pilotul.
  • Pădurile cu culori vii pot sângera. Testați țesătura cu țesătură de bumbac albă înmuiată în apă fierbinte. Frecați zona de înaltă saturată a quiltului și vedeți dacă apare o culoare. Dacă da, utilizați un produs Catcher Color în mașina de spălat.
  • Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 2
    2. Selectați un detergent adecvat. Alegeți un detergent pe bază de lichid care este incolor și neschis, fără balsam de țesături, luminari sau înălbitoare. Puteți achiziționa un săpun special de rufe pentru quilts, dacă doriți. Alternativ, utilizați șamponul pentru copii în loc de detergent de rufe.
  • De exemplu, săpunul Castiliei este sigur de utilizat pe quilts.
  • Imagine intitulată Curățați o pasare 3
    3. Utilizați apă rece și un ciclu scurt, blând. Alternativ, dacă pilotul dvs. este delicat sau nu pe bază de bumbac, puteți să o spălați într-o cadă mare. Lăsați detergentul să se dizolve complet, apoi amestecați ușor pilotul în apă.
  • Nu folosiți niciodată apă caldă pentru a spăla o pilotă manuală. Nu utilizați ciclurile normale de spălare și rotire ale mașinii dvs. de spălat.
  • Dacă pilotul tău este îngăduit sau are un miros, cum ar fi fumul, înmuiați-l peste noapte mai întâi în apă rece.
  • Poate doriți să spălați pilonul în apă rece a doua oară, fără nici un detergent, pentru a vă asigura că nu rămâne reziduu de detergent pe țesătură.
  • Imaginea intitulată Curățați o pas cu pas 4
    4. Adăugați oțet la spălare, dacă doriți. Se toarnă o jumătate de ceașcă (125 ml) de oțet albă distilată în ciclul de spălare. Acest lucru vă va ajuta să păstrați culorile cilindrii dvs. luminoase.
  • Metoda 2 din 3:
    Uscarea unui quilt
    1. Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 5
    1. Transferați cu atenție pastratul umed la locația sa de uscare. Susțineți greutatea Quiltului umed pe măsură ce îl transportați. Țineți-l ca un copil și nu trageți pe nici o secțiune a țesăturii.
    • Dacă greutatea nu este acceptată corespunzător, firele din quilt pot apărea.
  • Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 6
    2. Tumble uscat pe scăzut cu îmbrăcăminte, dacă se dorește. Acest lucru funcționează pentru quilturi noi, bine făcute, de calitate. Puteți usca complet pilotul. Alternativ, uscați-l parțial și apoi lăsați-l plat pe un raft sau afară pentru a se usca.
  • Nu vă fierbeți pilotul sau puneți-l în lumina directă a soarelui.
  • Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 7
    3. Aerul de evacuare în aer liber. Puteți să vă evacuați pilulele afară pentru ao usca, dacă este praful sau dacă are un miros. Găsiți o zonă la umbră, deoarece lumina directă a soarelui poate să dispară țesăturile. Așezați-l pe un balcon sau o linie de îmbrăcăminte, sau împrăștiați-o pe pământ. Dacă îl răspândiți pe pământ, plasați o foaie de pat sub ea și altul pe partea de sus a acesteia. Cântărește colțurile în jos.
  • Puteți, de asemenea, să uscați aerul pe un balcon, așezându-vă un tampon de saltea și răspândindu-l pe stradă deasupra lui. Dacă păsările sunt o preocupare, răspândiți un alt pad de saltea pe partea de sus. Întoarceți pilotul când partea de sus este aproape uscată.
  • Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 8
    4. Aer-uscat quilt în interior. Dacă vremea nu este potrivită pentru uscarea în aer liber, linia uscați pilonul prin plasarea lui plat pe un suport. Alternativ, plasați câteva plăcuțe de saltea pe un pat (cel puțin unul dintre ele trebuie să fie impermeabil). Configurați un ventilator pentru a sufla orizontal spre Quilt pentru aproximativ o zi.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea unei piloții curate
    1. Imaginea intitulată Curățați o pasaretă de quilt 9
    1. Spălați-vă pilotul numai atunci când este necesar. Spălarea pilotului numai atunci când este murdară va extinde viața. Spălați-vă quilt o dată pe an, chiar dacă îl utilizați zilnic. Între spălări, aerul în afară pe un suport de uscare.
    • Dacă pilotul dvs. este un accent decorativ care nu este folosit, optați pentru a ieși de câteva ori pe an în loc să îl curățați.
    • Este posibil să trebuiască să spălați pilotul mai des decât anual dacă este folosit de copii, animale de companie sau dacă cineva din casă are alergii.
  • Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 10
    2. Împrospătați mirosul pilotului dvs. fără a-l spăla. Încercați să plasați pilotul într-o pungă sigilată cu o bară de săpun pentru o zi sau două. În mod alternativ, puteți încerca să utilizați un produs Freshener Fabric - doar asigurați-vă că ați testat o zonă mică, inconspicuoasă mai întâi pentru culoarea-rezistență.
  • Imaginea intitulată Curățați o pas cu pas 11
    3. Spot Curățați pilotul, după cum este necesar. Puteți trata petele prin despărțiți ușor cu oțet alb sau un săpun de quilt, diluat cu apă distilată. Asigurați-vă că ați blot și nu frecați pata. Puneți o cârpă albă sub quilt, apoi spălați zona cu apă rece.
  • Nu utilizați niciun săpun sau detergent care conține Bleach.
  • Dacă marcajele sunt linii din procesul de quilting, puteți să vă spălați liniile albe sau le puteți da cu o cârpă umedă. Liniile gri sunt, de obicei, creion și le puteți scoate ușor cu o radieră de gumă.
  • Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 12
    4. Utilizați o rolă de scame sau un vid, după cum este necesar. Frecați o rolă de scame peste întreaga față și din spate a pilonului. Acest lucru va elimina calea inferioară, părul animalelor de companie, cozile firului și firele libere. Dacă pilotul dvs. nu este foarte delicat, îl puteți în vazut pe cea mai mică setare, folosind un atașament perie acoperită cu chilot.
  • Imagine intitulată Curățați o pas cu pas 13
    5. Păstrați pilotul dvs. într-o pungă de țesături într-o locație întunecată și uscată. Dacă pilotul dvs. nu este utilizat, puneți-l într-o pungă de bumbac sau muslin. Asigurați-vă că pilotul este curat înainte de ao depozita. Eliminați și refolosiți-l lunar. Agetați-vă pilotul când îl scoateți din spațiu de depozitare, în afara sau într-un uscător (pe setarea scăzută, tambă).
  • De exemplu, încercați să stocați pilotul într-o pernă de bumbac.
  • sfaturi

    Dacă intenționați să faceți o quilt, spălați țesătura înainte de a face pilonul. Acest lucru va elibera vopsea excesivă și va da țesăturii forma pe care o va lua după spălare.

    Avertizări

    Nu uscați curățați pilotul. Procesul de curățare uscată și substanțele chimice sunt prea greu pe filetarea și țesătura de păduri.
  • Fabricul de pilotaj trebuie să respire și nu ar trebui să fie stocat într-o pungă de plastic pentru o perioadă lungă de timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar