Cum să antrenați o echipă de fotbal

Coaching o echipă de fotbal este o experiență extrem de plină de satisfacții și distractive. Coaching o echipă de fotbal înseamnă alergarea exercițiilor și organizarea scrimmagerilor, dar înseamnă, de asemenea, stabilirea unui ton pozitiv pentru echipa și modelarea bunurilor sportive, responsabilitatea, respectul și celelalte valori pe care doriți să le demonstreze jucătorii dvs. Ajutați-vă că echipa dvs. să crească, încurajându-i să se distreze și să dea jocului toate.

Pași

Metoda 1 din 4:
Pregătirea pentru sezon
  1. Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 1
1. Aflați regulile de bază ale jocului prin citirea cărții de regulă a ligii.Dacă vă pregătiți să antrenați o echipă de fotbal de tineret, ați putea avea doar o înțelegere vagă a regulilor jocului.Este în regulă!Este ușor să învățați elementele de bază, iar ofițerul dvs. de ligă vă oferă probabil o carte de regulă atunci când ați semnat ca antrenor.Citiți cu atenție această regulă pentru a obține o înțelegere mai bună a multor reguli ale fotbalului.
  • Dacă biroul dvs. de liga dvs. nu v-a oferit o carte de regulă, contactați-i și cereți un curs de accident pentru regulile de fotbal.De asemenea, vă puteți baza pe antrenorii dvs. asistent pentru a vă ajuta să înțelegeți punctele mai fine ale jocului.
  • În cele mai multe ligi, fiecare echipă poate avea până la 11 jucători pe teren, dar nu poate avea mai puțin de 7 jucători pe teren în orice moment.
  • Cu excepția celor două poze (una pe echipă), jucătorii nu pot folosi mâinile pentru a muta mingea.
  • Echipa care înregistrează cele mai multe obiective până la sfârșitul celor două jumătăți de 40 de minute ale jocului câștigă.
  • Nu vă fie frică să puneți întrebări cu privire la regulile dacă sunteți confuz.
  • Imagine cu denumirea antrenor A Echipa de fotbal Pasul 2
    2. Aflați cum operează liga dvs., privindu-vă pe ghidul dvs. de ligă.În plus față de regulile ligii, biroul central al ligii dvs. ar trebui să ofere un ghid cu instrucțiuni despre programele de joc și cerințele pentru practică.Cereți biroului ligii ce materiale pe care le oferă, dacă există.
  • Cele mai multe ligi oferă bile de fotbal, uniforme și unele echipamente suplimentare cum ar fi conuri portocalii pentru exerciții.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 3
    3. Determinați filozofia de coaching.Filozofia dvs. de coaching este determinată de valorile și scopul pe care îl aduceți la procesul de coaching, precum și stilul dvs. de conducere.Petreceți ceva timp gândindu-vă de ce doriți să antrenați o echipă de fotbal și cum puteți împărtăși cel mai bine valorile pe care le considerați importante pentru echipa dvs. de a practica.
  • Determinarea activă a filosofiei dvs. de coaching, veți fi mai bine capabili să predați și să demonstrați valorile importante pentru dvs., inclusiv unitatea echipei, încrederea în sine, sportivitatea bună, responsabilitatea și respectul.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 4
    4. Lăsați părinții să știe ce vă așteptați la ei și la copiii lor dacă coaching o ligă de tineret.Fie înainte de începerea sezonului, fie la prima practică a sezonului, discutați cu toți părinții și răspundeți la orice întrebări pe care ar putea avea.Informați-le despre programul de bază pentru jocuri și practici și împărtășiți viziunea dvs. pentru echipa cu ei.Acest lucru va ajuta la stabilirea unui ton pozitiv pentru sezon.
  • În plus, lăsați părinții să știe că vă așteptați să promoveze sportivi buni și să-i ajute să-și facă copilul să practice și jocuri la timp.
  • S-ar putea să doriți să stabiliți și un program de gustare la începutul sezonului.Creați o foaie de înscriere cu date diferite pentru părinți pentru a aduce gustări pe.
  • Metoda 2 din 4:
    Dezvoltarea echipei tale
    1. Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 5
    1. Oferiți critici constructive.În loc să ofere doar criticări negative, oferiți sugestii specifice și recunoașteți efortul jucătorilor dvs.De exemplu, în loc să spună: "Nu ați lovit mingea în mod corespunzător," Spuneți "că a fost o încercare mare, dar data viitoare, încercați să loviți așa," apoi arătați jucătorului tehnica corectă.
    • Utilizați limba plină de compasiune când critici un jucător și puneți-vă în pantofii lor.
    • Păstrați critica scurtă și la punct.Nu bateți la un jucător despre o greșeală pe care au făcut-o.În schimb, indicați eroarea lor, oferiți o corecție, apoi treceți mai departe.
    • Recunoașteți efortul echipei dvs. atunci când îndeplinesc obiective și repere.De exemplu, dacă echipa dvs. câștigă un joc, spune-le cât de mândri sunteți.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 6
    2. Lăudați performanța bună cât de des posibil.În plus față de amenințarea ocaziilor în care jucătorii ar putea face ceva mai bun, atrage atenția asupra lucrurilor pe care le fac jucătorii dvs. bine.De exemplu, dacă portarul tău face un mare salvare, laudă-i spunând: "Wow, mare salvare!"Sau" o muncă frumoasă!"
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 7
    3. Ajuta jucătorii subperformanți să se îmbunătățească.Nu vă lărgiți jucătorii care nu efectuează, precum și restul echipei lor.Acțiunea specifică pe care o luați pentru a ajuta un jucător să se îmbunătățească depinde de ceea ce este problema lor.
  • De exemplu, uneori jucătorii trebuie doar să audă o tehnică sau o strategie explicată într-un mod diferit.
  • Dacă un jucător are un timp greu cu o anumită mișcare, ați putea obține antrenorul asistent să lucreze cu ei într-o sesiune specială.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 8
    4. Au așteptări rezonabile cu privire la ceea ce pot face jucătorii dvs.Echipele de fotbal variază foarte mult în nivelurile și abilitățile lor de experiență.Identificarea a ceea ce sunt (și ar trebui să fie) capabili să vă permită să vă adaptați stilul de coaching la nevoile jucătorilor dvs.
  • Adolescenții și adulții sunt mai capabili să învețe noi tehnici și să-și modifice comportamentul decât copiii.
  • Copiii din diferite grupe de vârstă vor avea niveluri diferite de înțelegere.Chiar și într-un anumit grup de vârstă, indivizii au puncte forte și slăbiciuni diferite, astfel încât să vă stabiliți așteptările în consecință.
  • Copiii sub 6 ani, de exemplu, ar trebui să fie orientați spre distracția și construirea interacțiunilor sociale pozitive cu dvs. și colegii lor.Scopul dvs. principal cu copiii de această vârstă este de a le face să lovească mingea în direcția cea bună.
  • Ajutați copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani să dezvolte un sentiment mai puternic al echipei, încurajând exercițiile de trecere și back-și -ut cu mingea de fotbal.Subliniați importanța victoriei echipei asupra realizării individuale.
  • Jucătorii care au vârsta de 11 ani sau mai în vârstă ar trebui să poată afla tactici și piese mai complexe.Ei pot accepta mai ușor feedback-ul și pot corecta tehnica lor.Burghie, feedback și instrucțiuni pentru jucătorii mai în vârstă pot fi mai complexe decât cei pentru jucătorii mai tineri.
  • Imagine cu denumirea antrenor A Echipa de fotbal Pasul 9
    5. Încurajați sportivitatea bună prin stabilirea unui exemplu pozitiv.Nu utilizați limba faultă în timpul jocurilor sau practicilor și nu ghiciți al doilea arbitrii.După meci, agitați mâinile cu antrenorul echipei adverse, indiferent de rezultatul.Insistați asupra tuturor jucătorilor tăi tremurând mâinile cu echipa adversă.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 10
    6. Îmbunătățiți echipa dvs. prin stabilirea unor obiective mici și întâlniți-le.Stabilirea și realizarea unei serii de obiective mici pot îmbunătăți încrederea echipei dvs. și, sperăm, ajută-i să câștige mai frecvent.Ați putea stabili obiective în cadrul unei sesiuni de practică sau a unui joc.
  • De exemplu, dacă coaching un grup de adolescenți, ați putea cere fiecărui jucător să înscrie un obiectiv de la locul de pedeapsă în timpul practicii.
  • De asemenea, ați putea stabili un obiectiv pentru ca echipa dvs. să înscrie cel puțin un gol în timpul fiecărui joc, chiar dacă echipa dvs. nu câștigă.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 11
    7. Adaptați stilul de coaching la jucătorii individuali.De exemplu, dacă aveți un jucător care devine ușor descurajat, ar putea necesita o mulțime de încurajare și laudă verbală înainte de a-și putea dezvolta și își găsesc rolul în echipă.Alți jucători ar putea fi convinși și au nevoie de mai multă critică decât coechipierii lor.
  • Un jucător nedisciplinat ar putea răspunde cel mai bine la presiunea și provocările sporite.De exemplu, dacă aveți un jucător care tinde să nu dai jocul cel mai bun împușcat, i-ai putea spune "ridica-l!Mișcă-te mai repede!"
  • Unii jucători ar putea avea provocări fizice pe care trebuie să le adaptați la.Într-un astfel de caz, concentrați-vă asupra a ceea ce poate face jucătorul, mai degrabă decât ceea ce nu pot.De exemplu, dacă un jucător se obosește cu ușurință, puneți-le într-o poziție de portar în care nu vor trebui să ruleze distanțe mari.
  • Observați cu atenție jucătorii dvs. pentru a determina modul în care puteți ajuta cel mai bine să înflorească.
  • Metoda 3 din 4:
    Rularea unei sesiuni de practică
    1. Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 12
    1. Includeți o mare varietate de mișcări în timpul sesiunilor de practică.În timpul practicii, selectați exerciții care permit jucătorilor să ruleze, săriți, hop și săriți.Alte exerciții ar trebui să încurajeze îndoirea, răsucirea, tragerea și împingerea.Acest lucru va oferi jucătorilor dvs. posibilitatea de a-și perfecționa sentimentul de echilibru și de a îmbunătăți capacitatea generală.
    • De exemplu, ați putea avea jucătorii dvs. să facă 30 de împingeri, apoi săriți în jurul câmpului o singură dată, apoi faceți capăt de la un capăt al câmpului la altul.
    • Acest lucru este deosebit de important pentru ligile tineretului, deoarece copiii trebuie să se adapteze în mod constant la un nou centru de echilibru pe măsură ce cresc.
  • Imagine intitulată antrenor A Echipa de fotbal Pasul 13
    2. Să fie clar și concis atunci când oferiți direcția.Utilizați limba pe care jucătorii dvs. o vor înțelege.Dacă jucătorii dvs. au vârsta de 10 ani, limba va trebui să utilizeze va trebui să fie considerabil mai simplă decât limba pe care o puteți folosi cu un adolescent sau un adult.Comunicarea în mod clar va facilita schimbările pozitive ale performanței jucătorilor dvs.
  • De exemplu, dacă vorbiți cu copiii mici, ați putea spune: "Să ținem mingea departe de cealaltă echipă."
  • Cu adolescenți sau adulți, ați putea folosi o terminologie mai complexă care se referă la anumite poziții (apărare, infracțiune) și zone ale câmpului (mijlocul, caseta de penalizare și așa mai departe).Instrucțiunile dvs. pot fi, de asemenea, mai complexe.De exemplu, ați putea spune: "Ar trebui să prindem portarul folosind un joc de triunghi pentru a le menține în afara echilibrului."
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 14
    3. Adăugați complexitatea la exerciții în timp.La începutul sezonului, introduceți jucătorii dvs. la burghie simple, cum ar fi trecerea de la un jucător la altul.De-a lungul timpului, faceți exercițiile mai complexe de către dvs., de exemplu, ca jucătorii să treacă mingea înainte și înapoi unul câte unul în timp ce alerga în jos.
  • Veți ști că ați petrecut suficient timp pe un burghiu dat dacă majoritatea jucătorilor dvs. îl pot executa fără dificultate.În acest moment, puteți trece la exercițiile de dificultate mai mare.
  • Asigurați-vă că burghiele dvs. respectă regulile jocului. Acest lucru va ajuta jucătorii dvs. să înțeleagă și să respecte regulile ca un obicei.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 15
    4. Nu-ți pedepsi jucătorii.Obiectivul primar al oricărui sport ar trebui să fie întotdeauna pe asigurarea că jucătorii dvs. se distrează, așa că nu fi prea strictă cu ei.Nu, de exemplu, reținut apa dacă nu funcționează bine în timpul unui burghiu.În mod similar, nu le face să ruleze sprinturi sau ture ca pedeapsă.
  • Metoda 4 din 4:
    Coaching în ziua jocului
    1. Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 16
    1. Echipa dvs. să se încălzească.Deoarece fotbalul implică o mulțime de alergare, este deosebit de important pentru a ajuta jucătorii dvs. să-și exercite picioarele.Echipa dvs. să ruleze în jurul perimetrului câmpului de două sau trei ori.Unele burghie simple de trecere vor ajuta, de asemenea, echipa dvs. să se pregătească pentru joc.
    • De exemplu, jucătorii dvs. se împart în 2 rânduri de aproximativ 10 metri (33 ft).Jucătorii din fiecare rând ar trebui să fie de aproximativ 3 metri (9.8 ft) în afară.Instruiți-i să treacă o minge înainte și înapoi la partenerul lor în rândul opus.
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 17
    2. Pompați jucătorii cu o discuție de pregame.Chiar înainte ca jocul să înceapă, să se amestece cu toți jucătorii dvs. și să ofere o scurtă discuție pe PEP pentru a-și intensifica moralul.Într-un ton calm și relaxat, încurajați-i pe jucătorii să se distreze și să-i dau totul.
  • De exemplu, ați putea spune: "Echipa Alright - ați practicat mult timp și greu, acum este timpul ca toată practica să plătească.Vom distrăm, vom practica sportivitate bună, dar vom juca, de asemenea, din greu.Acum, să mergem acolo și să câștigăm acest lucru!"
  • Imagine intitulată Antrenorul unei echipe de fotbal Pasul 18
    3. Păstrați coaching-ul la un minim în timpul jocului.În timpul jocului, ar trebui să vă concentrați în cea mai mare parte pe oferirea de încurajare vocală și pe comutarea jucătorilor și mai degrabă decât să oferim sfaturi.Schimbați jucătorii la fiecare 10 minute, și păstrați echipa morală ridicată prin împingerea lor pentru a da jocul lor.
  • Este bine să oferiți câteva sfaturi și mementouri subtile atunci când puneți jucători noi.De exemplu, ați putea reaminti cu blândețe un jucător care se îndrepta spre câmp ", la fel cum am practicat, stai lângă portar, bine?"
  • Imagine intitulată antrenor A Echipa de fotbal Pasul 19
    4. Oferiți pointeri imediat după meci dacă un jucător nu reușește să răspundă așteptărilor.Nu așteptați până la următoarea practică sau următorul joc înainte de a oferi feedback dacă un jucător a făcut o greșeală sau a făcut ceva greșit.Trageți-le la o parte după meci și explicați privat ce sa întâmplat și ce doriți să învețe.
  • Ca și cu orice altă ocazie atunci când oferiți critici, păstrați-l scurt și la punct și oferiți feedback pozitiv în același timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar