Cum să vă apropiați de calul

Caii sunt animale inteligente, muncitoare care fac tovarăși mari. Cu toate acestea, este ușor să uitați că sunt și animale mari, puternice care pot fi periculoase dacă sunt surprinse sau provocate. Ascultând câteva reguli simple de siguranță, este ușor să arătați îngrijire și respect pentru animalul dvs. fără prea mult efort suplimentar.

Pași

Partea 1 din 3:
Apropiindu-se un cal în condiții de siguranță

Notă: Dacă sunteți neexperimentați cu cai, lucrați cu un expert de cai. Nu vă apropiați de un cal nefamiliar fără a cere mai întâi proprietarul.

  1. Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 1
1. Familiarizați-vă cu limba de bază a corpului calului. Este foarte important să puteți spune diferența dintre un cal fericit, invitant și un alarmat sau frustrat atunci când vă apropiați de animal. Căutați următoarele semne:
  • Semne confortabile (Dacă vedeți aceste, continuați):
    Având relaxat, "moale" Ochii care nu se uită la tine
    Întorcându-și capul sau cartierele frontale spre dvs
    Lingeau buzele
    Urechi înțepenit spre tine.
    Având o poziție de corp liniștită și relaxată
  • Semne incomode (Dacă îl vezi, înapoi și nu face abordare):
    Mutarea sau fugirea de dvs. pe măsură ce vă apropiați
    Având, ochi intens, ochi sau ochi care se uită la tine
    Fixându-și urechile (mutați-i înapoi pe cap)
    Purtând dinții sau încercând să vă grăbească
    Crescând pe picioare sau lovindu-se
    Flicking coada în mod repetat în mod agresiv, adesea cu picioare spate stomping.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 2
    2. Întotdeauna să fie conștienți de locul în care sunt caii. Este nevoie doar de un moment pentru ca un cal să se ruleze în spatele tău și, eventual, în spate pe tine. Asigurați-vă că puteți vedea unde sunt caii și păstrați ceasul.Caii pot fi surprinși de aproape orice. Dacă un cal pare să se rostogolească spre tine, să te asiguri că nu te călca în călcat, ridică-ți brațele să apară mai mari și să spună în calmul ferm, voce "whoa" sau "obține". Acest lucru va ajuta la obținerea calului pentru a conduce o altă direcție.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 3
    3. Creați o prezență invitație mai degrabă decât exigentă înainte de a vă aborda. Cu comportamentul calului, există o idee de presiune și eliberare. Caii sunt animale de turmă și cel mai probabil nu vor sta într-o zonă care vă așteaptă să le abordați. Lucruri simple, cum ar fi contactul cu ochii, pune de fapt o presiune asupra calului, făcându-l să se îndepărteze de tine.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 4
    4. Abordați calul în diagonală din față ori de câte ori este posibil. Regula numărul unu pentru apropierea corilor este de a Asigurați-vă că știu că vii. Acest lucru este cel mai ușor (de departe) dacă veniți la cal din față și ușor spre partea laterală (pentru a evita fața orb chiar în fața lui). Dacă puteți, apropiindu-vă de stânga-stânga a calului este chiar mai bine: mulți cai sunt instruiți în mod special pentru a lucra cu oamenii din partea stângă și, ca rezultat, sunt cele mai confortabile cu acest lucru.
  • Este de fapt un mit care caii preferă o parte peste cealaltă. Noi oamenii americani au dezvoltat un obicei de a face totul din stânga, de formare și desensibilizare la stânga, dar uitand de cealaltă parte. Un cal se va apropia unii pe alții în sălbăticie fără griji în lume despre ce parte se apropie. Totuși, doriți să vă asigurați că vă stabiliți atât pe voi, cât și pe cal pentru succes.
  • Utilizați un ritm blând, chiar de mers pe jos. Încercați să rămâneți relaxați, deoarece caii sunt buni la ridicarea unor semne subtile de tensiune. Nu faceți nici un efort pentru a vă ascunde sau zgomotul picioarelor.
  • Nu privi calul în ochi. Acest lucru poate fi interpretat ca o amenințare. În schimb, uitați-vă la genunchiul pe măsură ce vă apropiați.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 5
    5. Dacă trebuie să vă apropiați din spate, abordați-vă la un unghi. Rețineți că acest lucru ar trebui evitat de nimeni, dar formatori cu experiență cu cunoașterea liniilor de acționare. Apropiindu-se un cal dintr-o altă direcție decât din față nu este ideal - la fel ca și cum ar putea fi incomod pentru cineva care să se apropie tu Din spate, acest lucru poate fi neliniștit pentru cal. Pentru a face animalul cât mai confortabil posibil, vino la cal de un unghi (nu de la direct în spatele ei). Mai larg unghiul, cu atât mai bine: caii au Viziune monoculară, ceea ce înseamnă că pot folosi fiecare ochi separat pentru a vă vedea pe laturile lor.
  • După cum sa menționat mai sus, partea stângă a calului este, în general, preferabilă spre dreapta.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 6
    6. Folosește-ți vocea pentru a lăsa calul să știe că te apropii. La piloții de prima dată, auzind un handler de cal cu experiență vorbind cu calul ei constant poate părea neobișnuit. Cu toate acestea, acest lucru servește un scop important: le permite calului să știe unde este omul în orice moment. Pe măsură ce vă apropiați de cal, chemați-o la un volum blând. Puteți spune în esență orice doriți aici atâta timp cât este într-o tonă care nu amenință, chiar și cei mai mulți piloți spun pur și simplu lucrurile la efectul, "Hei, cal, ești gata să mergi?"
  • Ar trebui să faceți acest lucru, indiferent de direcția în care vă apropiați de cal, dar este Chiar mai important Dacă sunteți obligat să vă apropiați de calul dintr-o direcție pe lângă față. Din moment ce calul nu te va vedea imediat, este important să-i spui că vin cu vocea ta.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 7
    7. Lăsați calul să vă mirosi. Ca câinii și multe alte animale, caii își folosesc sentimentul puternic de miros pentru a identifica alte animale și a detecta amenințările. Când ajungeți la cal, țineți-vă mâinile pentru miros. Nu vă împingeți mâinile chiar în nas - în schimb, stați un pas sau două în fața ei și mișcați-vă ușor mâinile (palmele îndreptate în jos și ținute plat și deschise) până la un picior în fața lui.
  • Dacă calul nu par să vrea să miroasă mâinile, să nu continue să o deranjezi. În schimb, vă retrageți mâinile și continuați cu următorii pași.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 8
    8. Dați calului un mic tratat dacă aveți unul și dacă aveți permisiunea de la proprietarul calului. Acest lucru nu este necesar, dar este util pentru a obține un cal nefamiliar "încălzire" pentru tine. Una dintre cele mai mari pericole dietetice pentru cai este BLOAT, care poate deveni adesea fatală, deci este bine să greșești pe partea de prudență și să verificați cu proprietarul calului înainte de a-și oferi calul.
  • Blotat poate fi creat de mai mulți factori, dintre care unele includ și cantități mici de alimente pe care calul nu este folosit pentru a mânca, alimente pe care calul ar putea fi alergic la sau, alimente care sunt consumate în momente greșite. Câteva alimente prelucrate sau chiar unele plante sălbatice care cresc în zonă pot fi prea otrăvitoare pentru cai. O altă considerație este că proprietarul poate avea calul pe o dietă de specialitate sau medicamente, iar unele tratamente pot interfera cu absorbția anumitor medicamente sau suplimente. Acestea sunt motive bune și valide pentru a verifica proprietarul înainte de a-și da caii un tratament.
  • Oferiți-vă tratați-vă calului prin plasarea în palmă, menținându-vă complet degetele. Acest lucru ține calul de la mușcarea accidentală a degetelor.
  • Lăsați calul să ia tratamentul de la dvs. Nu insistă să-i dai tratamentul dacă nu pare să-l dorească.
  • Rețineți că tratamentele fac ca niște cai sărituri - unii vor deveni nepoliticoși foarte rapizi dacă primesc tratamente fără nici un motiv, trebuie să fie administrat imediat după un comportament dorit și însoțit de vâsle verbale de a le mânca. Ea poate duce la refuzul calului pentru a merge cu tine decât dacă aveți un tratament, nu grozav.
  • Sume mici de multe fructe și legume comune fac mari tratamente pentru cai. De exemplu, majoritatea caii se vor bucura de un morcov sau câteva felii de mere.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 9
    9. Pet calul. Înainte de a trece la orice sarcină pe care ați planificat-o pentru calul dvs., faceți ocazia să vă arătați afecțiunea și să o faceți confortabil cu dvs. Deplasați-vă la umărul calului, vorbind cu ea așa cum faceți acest lucru. Asigurați-vă că vă poate vedea și că afișează ochi moi, pașnici. Să-l pui ușor în jurul gâtului, umărului și al muncii. Puteți să vă deplasați în jos corpul la coardă odată ce calul este confortabil cu dvs. Stați departe de zonele sensibile, cum ar fi ochii, nasul și gura.
  • Utilizați o mișcare de frecare sau o mișcare ușoară de zgâriere - niciodată o mișcare de lovire sau patting, pe care majoritatea caii nu le place.
  • Partea 2 din 3:
    Mutarea la sarcini de bază
    1. Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 10
    1
    Puneți un halter pe cal. Odată ce ați abordat un cal și ați obținut-o confortabil în jurul vostru, poate doriți să vă mutați acolo unde doriți. Acest lucru este ușor, cu un dispozitiv numit halter care trece peste nasul și gura calului. Un halter vă permite să controlați capul unui cal, conducând-o acolo unde doriți să meargă.
    • Cele mai multe halters au o buclă mică care alunecă peste botul calului cu o buclă mai mare care blochează fie în spatele urechilor calului, fie sub maxilarul său. Alunecați o frânghie de plumb în jurul gâtului calului înainte de a începe, astfel încât veți avea ceva de ținut dacă nu va coopera.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 11
    2
    Șaiba calul tău. O șa vă permite să călătoriți cu un cal acționând ca pe dvs "scaun" pe spatele său. Acesta este ceva ce nu ar trebui să faceți dacă nu aveți experiență, așa că nu vă fie frică să obțineți ajutorul unui instructor. Setați cu ușurință șaua și păstrați etrierele din cale, astfel încât să nu surprindeți calul. Șaua trebuie fixată cu o circumferință care vă permite să alunecați două degete dedesubt, dar nu mult mai slăbit. Nu uitați să așezați o pătură sub șa pentru a proteja părul și spatele calului.
  • Există două stiluri populare pentru a șade un cal: vest și engleză. Consultați linkul de mai sus pentru direcțiile pe ambele.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 12
    3
    Montați calul. Montarea calului înseamnă doar deasupra ei, astfel încât să puteți călători. Veți avea nevoie de un cal cu o șa, halter și un set de reini pentru asta. În mod tradițional, caii sunt montați din partea stângă. Puneți piciorul stâng în etrier cu frâiele din mâna stângă. Luați șaua cu mâna dreaptă și utilizați o mișcare ușoară de bouncing pentru a vă mișca piciorul drept și peste șa. Puneți piciorul drept în celălalt etrier și luați-l pe frunte.
  • Au o altitudine deasupra solului pentru noi călăreți atunci când ajungeți pe cal, ca niște pași sau ceva de genul.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 13
    4
    Plimbare cu calul. Aceasta este - momentul în care mulți iubitori de cai au așteptat. Călăria de călărie este ceva pe care toate cărțile le-au scris, așa că nu vom încerca nici măcar să-i explicăm totul în acest articol. Faceți clic pe linkul pentru articolul WikiHow despre cum să călătoriți cu caii, care are instrucțiuni detaliate pentru începători și călăreți cu experiență.
  • Acest Ghidul este, de asemenea, un loc minunat pentru începători să înceapă.
  • Partea 3 din 3:
    Știind ce să evite
    1. Imagine intitulată Abordarea calului dvs. Pasul 14
    1. Stai afară din gama de lovituri a calului. Indiferent cât de multă experiență aveți în jurul caii, există întotdeauna șansa mică, dar adevărată încât ceva în afara controlului dvs. ar putea să-l sperie pe cal. Dacă se întâmplă acest lucru, nu veți dori să fiți în intervalul calului Extrem de puternic kicks. Majoritatea manipulatoarelor de cal fac acest lucru din două moduri:
    • Rămânând o distanță generoasă când sunt în spatele sau în partea laterală a unui cal. În funcție de dimensiunea calului, acest lucru "Distanța de siguranță" poate varia, așa că da calul o mulțime de spațiu, mai ales atunci când este direct în spatele ei.
    • Stau În apropierea calului și menținerea contactului. Păstrați o mână pe cal și vorbiți cu un ton blând de voce. Dacă sunteți foarte aproape de cal, acesta va fi în continuare capabil să vă lovească, dar nu va avea suficient spațiu pentru a-și folosi forța deplină, astfel încât potențialul de rănire este mai mic.
  • Imagine intitulată Abordarea calului pasul 15
    2. Nu faceți mișcări bruște în jurul unui cal. Țineți minte că este posibil să surprindeți un cal, chiar dacă știe exact unde vă aflați. Mișcarea bruscă, violentă poate face un cal să creadă că este în pericol și provoacă un răspuns spook, așa că veți dori să o evitați cu orice preț. Lucruri specifice de evitat includ:
  • Împingeți orice în fața calului (amintiți-vă că are un loc orb în fața nasului său)
  • Alergând spre cal
  • Lovind sau lovind calul în orice fel
  • Imagine intitulată Abordați calul dvs. Pasul 16
    3. Evitați zgomotele puternice, surprinzătoare. La fel ca zgomotele neașteptate pot sperie oamenii, ei înspăimântă și caii. Nu face zgomote puternice în jurul caii, in mod deosebit Dacă nu sunt obișnuiți să audă zgomotul pe care îl faceți. Dacă trebuie să faceți ceva care face un zgomot puternic, îndepărtați-vă de calul înainte de ao face. Lucruri specifice de evitat includ:
  • Cu voce tare, strigând sau țipând
  • Armele fiind împușcate
  • Muzica tare
  • Mașini puternice (lanțuri, biciclete de murdărie etc.)
  • Când este posibil, zgomotele naturale puternice (e.G., tunet)
  • Imagine intitulată Abordarea calului dvs. Pasul 17
    4. Nu surprinde sau hărțui un cal când mănâncă. La fel ca multe animale, caii pot fi foarte defensivi despre mâncarea lor. Cu toate acestea, acesta este mai mult un sfat personal pentru un anumit cal decât o parte a unei orientări generale. Dacă calul este sensibil la mâncare, dați-i mult spațiu când se hrănește - chiar și un cal care este în mod normal foarte docil, poate fi agitat dacă îl întrerupeți în timp ce mănâncă. Tu ar trebui in mod deosebit Evitați să vă puneți mâna sau altceva lângă fața sau gura animalului, deoarece acest lucru poate fi interpretat în timp ce încercați să vă furați alimentele.
  • Imagine intitulată Abordarea calului Pasul 18
    5. Rețineți că există câteva lucruri pe această listă pe care le vor face formatori cu experiență, dar, în general, ar trebui evitați de oricine altcineva.
  • sfaturi

    Personalitățile caii variază de la animale la animale. În timp ce majoritatea sunt prietenoși și relativ pașnici, unii cai sperie sau se înfurie mult mai ușor decât alții. Dacă nu sunteți deja familiarizați cu un cal, cereți proprietarului înainte de a se apropia a fi in siguranta.
  • Un cal care este Skittish la început se poate liniști după ce te obișnuiește cu tine. Fi răbdător când se apropie "agitat" cai. Lucrați cu un manipulator de cal cu experiență și, înainte de mult timp, rezultatele dvs. ar trebui să se îmbunătățească.
  • Avertizări

    Dacă nu este calul tău și proprietarul nu este cu tine și / sau nu ți-a dat permisiunea, este politicos să stai departe.
  • Nu subestimați importanța siguranței calului. Sugestiile de mai sus nu sunt doar sfaturi casual - sunt instrucțiuni de siguranță care vă pot salva viața. Un cal cu speranțe este extrem de periculos. El poate începe să alerge necontrolat, să se scurgă brusc, din spate sau să lovească. Deoarece caii adulți pot cântări cu ușurință peste 1.000 de lire sterline (453 de kilograme), oricare dintre aceste lucruri poate duce la vătămări grave sau chiar moartea pentru dvs., calul și alții.
  • Stați din locurile orbite ale unui cal. Acestea includ în fața nasului lor, sub capul lor, sub burtă și direct în spatele lor. daca tu do trebuie să se mute într-unul din aceste locuri orb, asigurați-vă că calul știe unde vă aflați. Discutați cu ea într-o voce blândă și păstrați o mână în contact cu ea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar