Cum de a alege o noptieră

Nightstands sunt o piesă esențială de mobilier pentru dormitor. Aceste piese de mobilier sunt multifuncționale și pot servi o varietate de scopuri, inclusiv deținerea lămpilor, ceasurile de alarmă sau obiecte personale. În plus, nopții pot acționa ca un spațiu suplimentar de stocare în camera dvs. Când alegeți o noptieră, este important să luați în considerare stilul, gândiți-vă la funcționalitatea acestuia și asigurați-vă că se potrivește în spațiul său dorit. Prin evaluarea nevoilor dvs. și luând deciziile corecte de cumpărare, puteți obține o noptieră care nu este numai funcțională, dar este, de asemenea, un plus elegant în camera dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Determinarea a ceea ce aveți nevoie
  1. Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 1
1. Decideți ce caracteristici aveți nevoie. Unele nopții au caracteristici unice, cum ar fi stațiile de andocare pentru a încărca telefonul și ieșirile pentru a alimenta echipamentul dvs. electronic. Altele, mai multe nopți de noapte tradiționale nu au niciunul dintre aceste caracteristici și servesc doar ca o masă sau sertar plat. Determinați dacă nopții dvs. va acționa doar ca o masă sau va servi un scop mai funcțional în camera dvs.
  • Dacă aveți nevoie doar de o noptieră pentru a pune portofelul, cheile sau ceasul deșteptător, luați în considerare obținerea unei nopți simple fără sertare sau caracteristici suplimentare.
  • De asemenea, trebuie să vă gândiți dacă veți avea nevoie doar de o singură noptieră sau dacă doriți unul pe fiecare parte a patului. Dacă dormiți în mod obișnuit cu partenerul dvs., două nopți pot fi mai funcționale.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 2
    2. Luați în considerare modul în care intenționați să utilizați suprafața. Există o varietate de motive pentru a avea o noptieră, dar este important să știți ce va veni în cele din urmă. Lămpile mari pot să nu se potrivească pe nopții mai mici, iar obiectele mai grele vor avea nevoie de o noptieră robustă pentru a sta pe. Dacă nu intenționați să puneți multă greutate în noaptea de noapte și intenționați să o utilizați pentru a vă ține cheile, telefonul mobil, cărțile sau portofelul, atunci puteți lua în considerare obținerea unei nopți de greutate mai ușoară. De asemenea, luați în considerare dacă veți pune băuturi calde sau reci pe noptieră, deoarece pot crea inele de apă sau pete de căldură pe suprafața lemnului.
  • Dacă aveți băuturi calde sau reci adesea, luați în considerare obținerea unui geam de sticlă sau aliaj de metal.
  • Dacă intenționați să stocați foarte mult sau să puneți bucăți decorative mari în partea de sus a nopții, gândiți-vă cât de mare veți avea nevoie să fie. Cu cât este mai mult de noapte, cu atât este mai mare suportul de care aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Alegeți o noptieră Pasul 3
    3. Stabiliți nevoile dvs. de depozitare. Unele nopți au rafturi în timp ce alții au sertare. Determinați cât de mult depozitați aveți deja în camera dvs. și dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru a pune lucrurile. Dacă faceți acest lucru, poate doriți să investiți într-o noptieră care are sertare mai mari și mai mult spațiu de stocare. Dacă nu aveți nevoie de prea multă stocare, atunci nopții dvs. poate fi mai simplă și nu trebuie să aibă sertare.
  • Aruncați o privire la camera dvs. și vedeți dacă aveți lucruri pe podea sau cutii îngrămădite. Dacă faceți acest lucru, poate fi un semn pe care l-ați putea folosi stocarea suplimentară. Puteți folosi chiar și o noptieră pentru a stoca lucruri precum șosete sau lenjerie de pat.
  • Dacă nu aveți un raft, dar citiți în mod regulat, luați în considerare obținerea unei nopți cu un sertar sau un raft.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea stilului
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 4
    1. Alegeți culoarea nopții. Alegeți o noptieră care are culori care vor complimenta camera pe care o puneți. Alegeți o culoare care va complimenta sau va contrasta culorile celeilalte mobilier din camera dvs. Puteți face acest lucru prin obținerea unei nopți care se potrivește cu culoarea foilor sau a capului. Dacă încercați să contrastați culorile, alegeți culori complementare sau culori care stau opuse reciproc pe roata de culoare.
    • De exemplu, dacă aveți mobilier alb elegant, ați putea merge pentru un noptieră albă elegant, astfel încât să se amestece și se potrivește cu restul camerei.
    • Dacă camera dvs. este cea mai mare parte neagră, puteți obține o noptieră albă pentru a completa tonurile mai întunecate.
    • Dacă aveți o cameră simplă și plictisitoare, puteți încerca să vă lumineze spațiul cu o noptieră colorată.
    • De asemenea, puteți cumpăra o noptieră neterminată, care vă permite să pictați sau să-l patiți culoarea exactă pe care o doriți. Dacă doriți să păstrați textura naturală a lemnului, pur și simplu o finalizați cu un ulei de lemn sau un lac.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 5
    2. Determinați materialul dorit. Există noptiera de lemn rustic, metal elegant sau noptiera de sticla si noptiera de stil contemporan. Puteți găsi fie o noptieră care se potrivește și se amestecă cu mobilierul curentă sau o noptieră care se evidențiază în mod intenționat ca o bucată de cameră unică și cu ochii în camera dvs. Amintiți-vă să alegeți un material robustat, însă, mai ales dacă intenționați să stocați foarte mult în noptieră sau să o utilizați pentru mai multe funcții. Dacă primiți două nopți pentru ambele părți ale patului, asigurați-vă că se potrivesc.
  • Nopțile contemporane folosesc linii netede, curate și, de obicei, au un finisaj elegant.
  • Noptiera pot fi făcute din lemn, aliaje metalice, sticlă sau piatră.
  • Imagine intitulată Alegeți o noptieră Pasul 6
    3. Luați în considerare durabilitatea. Scenariile la domiciliu vor determina cât de durabile trebuie să fie. De exemplu, dacă aveți animale de companie sau copii mici, există o șansă mai mare față de nopții dvs. să fie lovite, scufundate sau zgâriate. În acest caz, poate doriți să achiziționați o noptieră din metal sau de lemn care este mai rezistentă la uzură și totuși să fie în siguranță în casa dvs. Dacă nu există o probabilitate ridicată, acesta va fi deteriorat, puteți alege un lemn fin sau un material care este mai fragil.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 7
    4. Gândiți-vă la modul în care nopții curge cu camera. Noptatul dvs. ar trebui să arate ca acesta curge în mod natural cu camera și aparține alte piese de mobilier. Puteți realiza acest aspect prin obținerea unei nopți care se potrivește cu alte piese de mobilier din camera dvs., cum ar fi cadrul dvs. de pat sau dulapul. Aruncați o privire la stilul de noapte și stilul camerei dvs. și asigurați-vă că nu se ciocnesc.
  • De exemplu, dacă aveți mobilier din lemn rustic, o noptieră din aliaj de metal poate să se stingă și să arate lipicios.
  • Dacă, cu toate acestea, preferați un aspect eclectic, puteți obține o noptieră cu caracteristici sau forme unice și puteți face punctul focal al camerei dvs.
  • Dacă decorați cu culori ușoare și luminoase, asigurați-vă că nopții dvs. se potrivește cu restul mobilierului și este, de asemenea, luminos.
  • Dacă aveți o cameră alb-negru, obținerea unei nopți de culoare pastelă poate face ca ea să iasă în evidență.
  • 5. Gândiți-vă la scara de noapte. În timp ce toată lumea are preferințe diferite, în general, cu atât patul tău este mai mare, cu atât va fi mai mare noptiera ta. Deci, un pat rege poate avea o noptiera comparabilă cu mesele finale din camera dvs. de zi, în timp ce un pat twin poate avea o poziție suficient de mare pentru a se potrivi cu o lampă mică și o carte.
  • Dacă aveți un pat mai mic, dar doriți să vă păstrați mult lângă dvs. pe măsură ce dormiți, luați în considerare ajustarea nevoilor dvs. de depozitare pentru a obține o noptieră cu sertare, un raft sau ambele.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 8
    6. Găsiți o noptieră care se potrivește cu bugetul dvs. Nopțile vor fi diferite în funcție de costuri în funcție de materialul pe care îl fac și pe baza producătorului lor. Răsfoiți diferite nopți și restrângeți alegerile dvs. la cele pe care le puteți permite. Dacă nu vă puteți permite tipul sau stilul nopții pe care îl doriți, încercați să găsiți o alternativă din material mai ieftin.
  • De exemplu, dacă nu vă puteți permite o noptieră de mahon, luați în considerare declasarea la mesteacan și aplicați un finisaj mai întunecat pe acesta.
  • Nopțile medii pot costa oriunde de la 20 de dolari la peste 200 de dolari când sunt achiziționate noi. Cu toate acestea, puteți găsi nopții cu privire la aproape orice buget, analizând comercianții cu amănuntul online, magazinele de expediere și magazinele de mărfuri și site-urile precum eBay și Craigslist.
  • Partea 3 din 3:
    Montarea noptiei
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 9
    1. Măsurați spațiul de care aveți nevoie pentru noptieră. Utilizați o măsură de bandă pentru a vă asigura că nopții pe care doriți să o obțineți nu este prea mare sau prea mică pentru spațiul dorit. Măsurați lățimea și lungimea spațiului pe care intenționați să vă puneți nopții în. Odată ce obțineți măsurătorile dvs., comparați-le cu dimensiunile pentru nopții pe care doriți să le obțineți.
    • Lăsând cel puțin două până la trei centimetri de spațiu în jurul nopții dvs. vă va permite să vă deplasați și să accesați cu ușurință sertarele.
    • Asigurați-vă că ați factor în spațiul pentru orice lămpi, cărți sau alte elemente pe care intenționați să le păstrați și pe partea de sus.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 10
    2. Măsurați înălțimea dorită a noptiei. În plus față de măsurarea zonei pe care o va prelua, măsurați înălțimea de la partea superioară a saltelei în partea de jos a podelei. Veți dori să vă asigurați că obțineți o noptieră suficient de înaltă, astfel încât să puteți lua rapid lucrurile pe ea în timp ce se află în pat. Luați această măsurare și comparați-o cu înălțimea nopții pe care o priviți.
  • Acest lucru depinde oarecum pe preferința personală, dar, în general, ar trebui să căutați o noptieră care nu este mai mare de 3 inci (7.6 cm) deasupra sau sub saltea.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de noapte Pasul 11
    3. Asigurați-vă că nopții se pot potrivi prin ușile și holurile. Înainte de a achiziționa nopții, veți dori să vă asigurați că dimensiunile vă permit să o puneți în spațiul dorit. Puteți face acest lucru utilizând o măsură de bandă pentru a măsura lățimea cadrelor ușilor și a sălilor și comparând-o cu dimensiunile noptiei.
  • În unele cazuri, nopții dvs. poate veni plate pentru a vă asambla la casa dvs., făcându-l mai ușor de la ușă. În alte cazuri, este posibil să fiți în măsură să deșurubați picioarele sau baza pentru a facilita transportul.
  • Uneori puteți înclina nopții și fixați-o prin spații strânse.
  • Obțineți ajutor de la altcineva la ridicarea mobilierului greu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar