Cum să depuneți un proces de calomnie

Calomnia intră sub incidența categoriei juridice de vătămare corporală în interiorul civil sau delict, legea. Calomnia este o subcategorie a defăimării, care se întâmplă atunci când cineva atacă caracterul tău bun prin comunicarea declarațiilor neadevărate. De exemplu, actrita Sharon Stone a câștigat recent un costum de calomnie împotriva unui medic care a declarat în mod fals că a făcut o operație de facelift pe ea. Ar trebui să știți că procesele de calomnie sunt incredibil de greu de câștigat. De obicei trebuie să dovediți că o declarație a fost atât falsă și a cauzat daune reale. Defense multiple pot lucra pentru a obține un proces de calomnie respins sau învins. Cu toate acestea, trebuie să știți cum să depuneți un proces de calomnie pentru a vă apăra împotriva potențialelor declarații calibre.

Pași

Partea 1 din 5:
Determinarea dacă a avut loc calomnia
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 18
1. Înțelegeți definiția calomniei. Calomnia este un tip de defăimare. Defăimarea este comunicarea unei declarații false care afectează reputația unei persoane, scade respectul pentru persoana respectivă în comunitate sau induce oamenii să aibă sentimente negative împotriva acelei persoane. Defăimarea cuprinde atât declarațiile vorbite, cât și cele scrise. Cele mai multe state încorporează atât calomnia, cât și calomnia "defăimare" costume, deci probabil că vă veți depune procesul sub defăimarea defăimării.
  • Calomnia este informația defăimătoare care pot fi văzute. Aceasta ar putea include publicarea fotografiilor sau a materialelor scrise. Statui, filme, efigii și alte medii vizuale pot fi, de asemenea, calomniate.
  • Calomnia este informația defăimătoare care se vorbește și au auzit. Acest lucru ar putea include acuzații neadevărate și declarații false vorbite cu altcineva.
  • Defăimarea vorbită asupra mediilor de difuzare, cum ar fi TV și Radio, este în general tratată ca fiind calomnie, deoarece difuzarea atinge o audiență mult mai mare și astfel are un impact mai mare.
  • Image denumită un agent secret Pasul 3
    2. Determinați dacă declarația a fost falsă. Indiferent cât de groaznic sau rău, o afirmație adevărată nu poate fi caldă. Trebuie să puteți dovedi că declarația este falsă. Declarațiile calibre sunt declarații de fapt care pot fi dovedite sau respinse, nu declarații de opinie.
  • De exemplu, dacă cineva spune că "restaurantul este cel mai rău restaurant din istoria acestui oraș", afirmația asta nu va fi calomnie, pentru că nu există nici o modalitate de a dovedi că declarația este falsă. Declarația este o opinie și nu se bazează în mod obiectiv pe fapte.
  • Cu toate acestea, dacă cineva spune că "am găsit trei rătăciți în pastele mele la acel restaurant", această afirmație ar putea fi calomnie dacă era neadevărată. Această afirmație face o pretenție fapt, Spre deosebire de declarația anterioară. Ați putea determina prin investigație dacă au existat roade în paste. De exemplu, ați putea lua declarații de la alții care mănâncă cu acea persoană, precum și de la bucătarii care au pregătit pastele.
  • Este o idee bună să includeți dovezi de falsitate în plângerea inițială. Acest lucru va face mai dificil pentru vorbitor să aducă adevărul declarației sale ca o apărare.
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă Fast Pasul 11
    3. Determinați dacă declarația a fost o opinie. În Statele Unite și multe alte țări, oamenii au dreptul absolut de a preciza Opiniile Atâta timp cât sunt clar declarate ca atare. Acest lucru se aplică, de asemenea, unei plăci retorice clare, cum ar fi situațiile evident false sau hiperbolice.
  • De exemplu, "Cred că Jack este o lovitură de femeie" este o opinie, nu o declarație de fapt. Nu poate fi considerată calomnie.
  • Cu toate acestea, declarația "Cred că Jack abuzează prietena lui" implică o afirmație mai gravă. Chiar dacă cuvintele Cred că sunt încă prezente, seriozitatea și specificitatea acuzațiilor ar putea da motive pentru un costum de calomnie dacă declarația este dovedită falsă.
  • Ca un exemplu de ploaie retorică, cineva care a afirmat că o figură politică este un "terorist" pentru creșterea impozitelor nu va face probabil vorbitorul responsabil pentru calomnie. Este evident că vorbitorul nu a făcut-o literalmente înseamnă că politicianul a fost un terorist și este rezonabil să presupunem că oricine a auzit declarația ar înțelege acest lucru.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 15
    4. Determinați dacă declarația a fost publicată. Pentru a dovedi că ați fost defăimată de o declarație calomniată, trebuie să dovediți că declarația a fost "publicată."Aceasta înseamnă că o altă terță parte decât dumneavoastră și persoana care a vorbit declarația trebuie să fi auzit declarația.
  • O declarație nu trebuie să fie publicată într-o carte sau într-o revistă pentru a îndeplini această cerință. O declarație care se vorbește la televiziune sau la un spectacol de radio sau se spune într-un discurs sau chiar în conversație puternică, se va califica după cum a auzit altcineva.
  • Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    5. Determinați dacă declarația te-a rănit într-un fel. Legile împotriva defăimării sunt destinate să protejeze oamenii de efectele declarațiilor false. Pentru a câștiga un proces de calomnie, trebuie să arătați că ați fost răniți de declarațiile false.
  • Instanțele judecătorești nu prezintă de obicei daune de la calomnie, așa cum o fac cu calomnia. Partidul Souing (dvs., în acest caz) trebuie să demonstreze că au avut loc despăgubiri reale și cuantificabile.
  • Pentru a arăta că reputația dvs. a fost rănită de declarația falsă, trebuie să aveți dovezi. De exemplu, ați putea arăta că ați pierdut slujba dvs. sau ați fost tratați prost la locul de muncă din cauza declarației neadevărate. Sau ați putea demonstra că prietenii și familia dvs. nu vă mai asociază cu dvs. după ce ați auzit declarația sau că ați fost hărțuită de presă. Pentru a dovedi durerea mentală, probabil că doriți să aveți mărturia unui medic sau a sănătății mintale.
  • Cu toate acestea, dacă aveți deja o reputație proastă, poate fi dificil să dovediți că declarația pe care o înștiinți ca fiind calomnia a provocat daune semnificative. Afirmând că ați avut deja o reputație proastă este o apărare comună în procesele de calomnie.
  • O declarație care vă împiedică, de asemenea, să nu fie găsită ca fiind caldă. Pentru a număra ca calomnie, o declarație trebuie să vă provoace daune serioase, reale. Jena nu face de obicei acest lucru.
  • Unele state consideră anumite acuzații de calomnie în sine, sau inerent calomnie. De exemplu, acuzațiile pe care le-ați comis o crimă, ați avut o boală infecțioasă sau de rătăcire sau nu sunt în măsură să efectueze slujba dvs. sunt, în general, tratate ca calomnie per se datorită faptului că acestea arată o intenție clară de a provoca rău. În aceste cazuri (în statele care permit în considerare per gaz), nu trebuie să dovedești un prejudiciu pentru a face o revendicare validă.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere 1
    6. Determinați că declarația nu a fost privilegiată. Pentru a se califica drept calomnie, declarația trebuie să fie "neprevăzută."Aceasta înseamnă că, în anumite situații, chiar dacă cineva face o declarație falsă despre dvs., nu vă puteți recupera împotriva lor, deoarece declarația este privilegiată sau protejată.
  • Legislatorii care fac declarații în cadrul performanței lor "Activități legislative," I.E., pe podea sau în procedurile de comisie în congresul american sau legiuitorii de stat, sunt privilegiate. Ele nu pot fi dat în judecată pentru calomnie pentru declarații făcute în aceste situații.
  • Există câteva situații în care parlamentarii și instanțele au decis că primul amendament al libertății de exprimare protejează declarațiile calomniere. Aceste situații pot implica proceduri judiciare. Dacă martorii și părțile la procese ar putea fi răspunzătoare pentru comentariile calomniere pe care le fac în timp ce se află în standul martorului, ei ar putea fi dispuși să depună mărturie.
  • De exemplu, martorii care fac declarații false la o depunere - un tip de procedură de instanță - nu poate fi dat în judecată pentru calomnie. Cu toate acestea, aceștia pot fi urmăriți penal pentru Perjury.
  • Dacă sunteți implicat într-un proces și partidul opus face declarații false despre dvs. în timpul depunerii acordate în legătură cu acest proces, nu veți putea să le judecați pentru calomnie, chiar dacă puteți dovedi că declarația a fost falsă, a fost publicată, a fost publicată, și te-a rănit într-un fel. Acest lucru se datorează faptului că declarațiile date în timpul unei depuneri sunt privilegiate.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere
    7. Determinați dacă declarația este protejată deoarece obiectivul este o figură publică. În conformitate cu Constituția Statelor Unite, publicul are dreptul de a critica guvernul și alte cifre publice. Prin urmare, este foarte dificil ca cifrele publice să se recupereze pentru defăimare.
  • Pentru o figură publică care să dovedească defăimarea, trebuie să demonstreze toate elementele de mai sus. În plus, trebuie să demonstreze că persoana care a spus că declarațiile le-a spus cu "răutate reală."Răutatea reală înseamnă că persoana care a făcut declarația calomnie știa că declarația nu era adevărată, nu-i pasă dacă era adevărat sau nu, și a acționat cu nelegiuire nesănătoasă pentru adevăr.
  • Oamenii care nu sunt aleși oficiali, dar sunt influenți sau faimoși, ca niște stele de film, trebuie să demonstreze că oricine a făcut declarația calomnie despre ei au vorbit cu răutate reală pentru a se recupera pentru calomnie.
  • Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere
    8. Să stabilească dacă a trecut statutul de limitări. În multe state americane, există un statut de limitare pentru costumele de defăimare. Cu alte cuvinte, există o "dată de expirare" pe care nu o puteți da în judecată pentru calomnie sau calomnie, chiar dacă puteți dovedi că declarațiile au fost neadevărate, publicate și vă pot face rău. Verificați reglementările statului sau jurisdicției cu privire la această limită.
  • De exemplu, în statul Georgiei, statutul limitărilor este de un an. În Massachusetts, statutul limitărilor este de trei ani.
  • Findlaw are o listă a statutei de limită ale fiecărei stații americane.
  • Partea 2 din 5:
    Angajarea unui avocat
    1. Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 3
    1
    Căutați un avocat. Costumele de defăimare sunt foarte greu de câștigat. Din acest motiv, veți dori să angajați un avocat care este experimentat în litigii civile pentru a vă ajuta cu dvs costum de calomnie.
    • Daca ai venit mic, Nu disperați. Multe avocații oferă servicii pro bono solicitanților cu venituri mici.
    • Deoarece cele mai multe costume de defăimare sunt contractate pe bază de urgență, ceea ce înseamnă că avocatul își ia comisioanele din orice daune pe care le-ați premiat, un avocat poate fi dispus să lucreze cu dvs., chiar dacă nu vă puteți permite taxa în avans.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 5
    2. Căutați avocații de litigii civile în zona dvs. În cele mai multe cazuri, veți depune plângerea de calomnie în instanța districtuală de stat care prezidează locația unde au fost declarate declarațiile și au auzit. (Există câteva excepții, care vor fi acoperite în următoarea parte.) Există multe modalități de a localiza un avocat.
  • Asociația Baroului American Menține o bază de date a asociațiilor de bare locale. Aceste asociații de bare au de obicei servicii de recomandare gratuite.
  • Site-ul dvs. de asociere Bar`s Bar`s va avea probabil un director de avocați licențiați. În multe cazuri, cum ar fi Asociația Baroului de Stat din Ohio, aceste directoare sunt căutate de locație și specializare.
  • Dacă aveți venituri scăzute, încercați să utilizați un site de interes public, cum ar fi LeyHelp.Org. Ei se concentrează pe găsirea de avocați pentru persoanele cu venituri mici.
  • Există multe directoare online pentru avocați. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați mai mult de unul. Directoarele populare includ avocații.COM, Lawinfo.com, și Findlaw.COM.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 4
    3. Adresați-vă prietenilor și familiei pentru o trimitere. Prietenii și familia sunt, de obicei, cel mai bun loc pentru a începe atunci când cercetați avocații, pentru că le puteți întreba despre experiențele lor personale cu avocatul.
  • Întrebați despre specificul experienței lor. A fost avocatul în avans și clar despre taxe și servicii? A fost avocatul la timp și pregătit pentru întâlniri? A fost avocatul sau cineva implicat în cazul disponibil atunci când ați avut întrebări? A fost prietenul tău fericit cu serviciul pe care a primit-o?
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă rapidă Pasul 7
    4. Verificați recenziile online. Mai multe site-uri web oferă recenzii ale avocaților. Este o idee bună să verificați aceste recenzii pentru orice avocat pe care îl aveți în vedere. Nu vă bazați pe aceste informații ca singura sursă, dar poate fi utilă în luarea deciziei dvs.
  • Site-uri web care oferă recenzii de avocați includ Avvo, Findlaw, avocați.com, și martindale-hubbell®.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
    5. Verificați înregistrările disciplinare ale avocatului. Odată ce ați restrâns lista de candidați la două sau trei, utilizând recomandări și recenzii pentru a vă ghida, verificați înregistrările disciplinare. Nu doriți să angajați un avocat care a fost găsit vinovat de malpraxis, disciplinat pentru încălcări ethes sau a avut licența sa suspendată.
  • Pentru majoritatea statelor, puteți verifica înregistrarea unui avocat cu Asociația Baroului de Stat. În unele state, veți trece prin comisia sau comisionul disciplinar al Curții Supreme de Stat. Puteți găsi un ghid pentru care să căutați înregistrarea unui avocat despre Findlaw.
  • Unele acțiuni disciplinare sunt destul de minore, cum ar fi avocatul care nu a plătit taxele de bar la timp. Depinde de dvs. să decideți dacă o acțiune disciplinară este suficientă pentru a vă descalifica avocatul din considerație. Nu trebuie să angajați un avocat care a fost disciplinat pentru ceva major, cum ar fi încălcările etice sau malpraxisul.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 12
    6. Contactați candidații. Cu toate aceste informații în mână, alegeți 2 sau 3 candidați de top și să-i sunați birourile. În multe cazuri, vor oferi o consultare preliminară gratuită prin telefon. Mulți vor oferi, de asemenea, consultări gratuite în persoană. Începeți cu consultarea telefonică și puneți următoarele întrebări pentru a determina dacă continuați cu un interviu formal.
  • Ce acționează avocatul pentru consultări? Fiți atenți la avocații care percep o consultare inițială. Acesta este un semn pe care îl percep ore pe oră, care nu este o situație dorită pentru un caz de calomnie.
  • Ce procent de daune are avocatul dacă câștigi cazul? Taxele de contingență variază, dar, de obicei, variază între 30-40%.
  • Câte cazuri similare au manipulat avocatul? Care erau rezultatele lor? Vrei să știi că avocatul tău are experiență în tipul de litigiu.
  • Poate avocatul să vă ofere referințe? Fiți conștienți de faptul că avocatul trebuie să primească permisiunea foștilor clienți înainte de a vă poate da referințe, deci probabil că nu veți primi imediat aceste.
  • Ce tip de informație va trebui să aduceți la o întâlnire în persoană? Având o listă de documente, avocatul va avea nevoie, va fi de ajutor.
  • Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 10
    7. Faceți cunoștință cu candidații. Dacă sunteți mulțumit de răspunsurile la întrebările dvs. de telefon, programați un interviu în persoană. Este foarte important. Trebuie să vă simțiți confortabil să lucrați cu avocatul dvs. Încredere în tine "intestin" Aici. Dacă sunteți inconfortabil sau vă simțiți presați să fiți de acord cu un contract (care este neetic), căutați în altă parte.
  • Întrebați despre calificările avocatului. Informațiile de bază pot fi găsite online, dar solicitând acest lucru în persoană vă permite să evaluați încrederea avocatului și a dreptului dvs.
  • Întrebați despre taxe și costuri. Fii foarte încântător de avocați de litigii civili care se percep după ora. Acesta ar putea fi un semn că nu sunt încrezători în cazul tău. Un aranjament de urgență este de departe cel mai comun în costume de defăimare. Asigurați-vă că sunteți absolut clar cu privire la costurile pe care trebuie să le plătiți în față și la ce procent vă puteți aștepta ca avocatul dvs. să ia acasă dacă câștigi.
  • Întrebați despre experiența avocatului care lucrează în cazuri similare. Avocatul are o înregistrare bună de a câștiga cazuri similare? Sună sună încrezător în dvs? Ce avantaje oferă acest avocat că concurenții săi nu pot? Cum, în mod specific, avocatul intenționează să vă atingă obiectivul?
  • Imagine intitulată demisia cu grație Pasul 15
    8. Ascultați avocatul dvs. Odată ce ați intervievat candidații și ați ales un avocat, ascultați-l sau ea. El va înțelege procesul de litigiu și va merge prin el. Un avocat este obligat din punct de vedere etic și legal să-ți urmărească interesele cele mai bune. Încredere că el / el știe ce face.
  • Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să puneți întrebări. Ori de câte ori nu ești clar, întreabă! Avocatul dvs. ar trebui să fie receptiv și informat. Dacă avocatul dvs. nu răspunde la întrebări cu câteva zile sau săptămâni, acest lucru poate fi motiv pentru încălcarea contractului și puteți găsi un alt avocat.
  • Partea 3 din 5:
    Pregătirea plângerii
    1. Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 16
    1. Completați plângerea dvs. la un avocat. Deoarece costumele de calomnie sunt atât de greu de câștigat, este o idee bună să aveți un avocat să vă ajute să vă pregătiți și să vă depuneți plângerea.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 3
    2. Creați-vă plângerea. Pentru a da în judecată pe cineva pentru calomnie, trebuie să pregătiți un document numit o plângere pe care o veți depune la Curte.
  • Puteți modela plângerea dvs. pe exemple existente. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că verificați starea în care vă veți depune acțiunea pentru orice cerințe specifice de formatare. Pentru a afla despre regulile specifice de stat, arata online sau sunați la grefierul instanței.
  • Plângerea include motivele sau cauza acțiunii pentru dvs.
  • Multe state au descărcat PDF-uri de formulare de defăimare disponibile pe site-urile lor de judecată. Puteți să le utilizați ca un șablon pentru a vă pregăti propria plângere. Verificați cu site-ul web al statului dvs. pentru a găsi formularele utilizate în starea dvs., dacă este posibil. De exemplu, California oferă aceste forme Aici.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    3. Scrieți cauza acțiunii în documentul dvs. Cauza acțiunii include declarațiile false despre dvs. și orice prejudiciu pe care l-ați suferit din cauza declarațiilor.
  • De exemplu, în exemplul anterior, cauza acțiunii ar include declarația falsă: "Am găsit trei roade în pastele mele la acel restaurant."
  • Rănirea pe care ați suferit-o ar putea fi o declarație precum "După comentariul Roach, restaurantul a pierdut o afacere de 10.000 de dolari."
  • Imagine intitulată a scrie scrisoare pentru dovada venitului Pasul 8
    4. Includeți orice dovezi pe care le aveți în legătură cu declarația. Este o idee bună să furnizați dovezi care arată că declarația era neadevărată. Orice dovezi pe care le puteți oferi pentru a arăta daunele pe care le-ați susținut ar trebui, de asemenea, să fie incluse.
  • De exemplu, pentru a folosi exemplul "Roach în paste", s-ar putea să fi luat declarații scrise de la un semen care a auzit plângerea ROACH și de la bucătarul de la restaurantul care afirmă că nu au fost răniți. Includeți copii ale acestor afirmații pentru a arăta că declarația a fost publicată (o terță parte a auzit-o) și că este neadevărat (bucătarul spune că nu au existat nici o roată).
  • Dacă ați pierdut afacerea sau banii sau locul de muncă din cauza declarației false, furnizați dovezi pentru acest lucru. De exemplu, ați putea aduce declarații bancare sau chitanțe care arată că restaurantul dvs. a făcut mai puțini bani în luna de când a fost făcută declarația de roach.
  • Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 3
    5. Face cel puțin trei exemplare ale plângerii. De obicei, veți avea nevoie de cel puțin trei exemplare: unul pentru dvs., unul pentru inculpatul și unul pentru instanțe. Contactați funcționarul dvs. local de instanță pentru a vă asigura că aveți numărul corect de copii.
  • Partea 4 din 5:
    Depunerea procesului de calomnie
    1. Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 9
    1. Du-te la instanță care are jurisdicție asupra calomniei proces. Curtea Districtuală de Stat care prezidează locația în care au fost declarate declarațiile și audiate este locul potrivit pentru depunerea procesului.
    • De exemplu, dacă o știre ancorează în New York City a făcut o remarcă calomnie despre cineva care a trăit în Wisconsin, un tribunal din New York ar avea jurisdicție asupra plângerii.
    • Cu toate acestea, Curtea din Wisconsin ar putea avea și jurisdicție asupra plângerii dacă cineva care a trăit în Wisconsin a auzit declarația (de exemplu, printr-o conversație telefonică sau la televizor).
    • Gândiți-vă cu atenție despre locul în care depuneți plângerea. Costumele de calomnie pot fi, de asemenea, depuse acolo unde locuiți sau unde locuiește inculpatul. Cu toate acestea, dacă dvs. și pârâtul trăiți în diferite state sau jurisdicții, inculpatul poate să vă poată solicita să participați la o instanță federală în apropierea lor. (Acest precedent a fost stabilit în pantoful internațional v. Washington.)
  • Imagine intitulată Aplicați pentru burse Pasul 10
    2. Aduceți o copie a plângerii dvs. în instanță. Asigurați-vă că ați completat toate formularele necesare și paginile de acoperire. Dacă nu sunteți sigur ce cere instanța dvs., contactați biroul funcționarului sau priviți pe site-ul lor.
  • Unele state solicită ca toate costumele civile să înceapă să înceapă o "pagină de copertă" care este specifică acestei instanțe.
  • Dacă vi se solicită să trimiteți costumul cu o pagină de copertă, este posibil să puteți tipări pagina de pe site-ul Curții. De asemenea, puteți obține o copie la tribunal.
  • Imagine intitulată Obțineți suportul pentru copii Pasul 24
    3. Oferiți grefierului o copie a plângerii dvs. Nu aveți nevoie să faceți o programare cu funcționarul, asigurați-vă că vă duceți la tribunal pentru a vă depune reclamația în timpul programului de lucru obișnuit.
  • Puteți găsi orele regulate ale instanței dvs. pe site-ul său web sau prin apelarea biroului funcționarului dvs.
  • De asemenea, funcționarul ar trebui să poată răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea despre regulile sau procedurile instanței locale.
  • Puneți întrebări înainte de a depune reclamația. Acest lucru vă poate economisi din greșeli costisitoare mai târziu.
  • Imagine intitulată Faceți o verificare de fond Pasul 19
    4. Să plătească orice taxe necesare pentru depunerea plângerii. Este necesară o taxă de depunere pentru a depune reclamația. Taxele de depunere variază în funcție de stat, dar cele mai multe sunt între 100 și 300 de dolari.
  • Taxa poate varia, de asemenea, în funcție de cantitatea de daune pe care o căutați.
  • Dacă aveți venituri mici sau sunteți indigenți, vă puteți califica pentru o renunțare la taxă. De obicei, va trebui să depuneți un formular cu instanța de judecată pentru a vedea dacă vă calificați. Cerințele variază în funcție de stat și de jurisdicție. De exemplu, în California, este posibil să fiți eligibil pentru a depune o scutire de taxe dacă venitul familiei dvs. este mai mic de 1.226 dolari pentru o gospodărie de 1,659 USD pentru o gospodărie de două etc.
  • Chiar dacă vă calificați pentru o renunțare la o taxă, este posibil să vi se solicite taxe mai târziu dacă situația dvs. financiară se îmbunătățește în timpul cazului sau dacă vă soluționați costumul pentru o anumită sumă sau mai mult.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele dvs. în Texas Pasul 19
    5. Obțineți verificarea depunerii. Cereți funcționarului să vă dea o copie "ștampilată" a plângerii dvs. odată ce este depusă. Aceasta este verificarea că ați depus plângerea în ziua în care ați făcut-o și ar trebui păstrată pentru înregistrările dvs.
  • Plângerea ar putea fi menționată în procedurile ulterioare, deci este important să se păstreze o copie disponibilă.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 4
    6. Înțelegeți opțiunile de servire. Ca parte la proces, nu puteți servi personal inculpatului o copie a plângerii. Puteți alege din mai multe opțiuni. De obicei, instanța va facilita serviciul pentru dvs. Opțiunile dvs. pot varia în funcție de locația dvs. Întrebați grefierul Curții pentru opțiunile dvs.
  • Serviți cealaltă parte folosind corespondența certificată. Puteți solicita grefierului instanței să trimită plângerea prin poștă certificată cu o primire de returnare. Există, de obicei, o mică taxă pentru acest serviciu, în jur de 10 USD. Amintiți-vă că tu nu poti Trimiteți o copie a procesului la cealaltă parte.
  • Serviți cealaltă parte folosind serviciul personal. Serviciul personal înseamnă că o terță parte va preda o copie a plângerii la inculpatul în costum. De obicei, șeriful din județul în care depuneți costumul va servi personal inculpatului pentru o mică taxă. Când vă depuneți plângerea, spuneți instanței că doriți "Serviciul Sheriff" și funcționarul va facilita serviciul.
  • Serviți cealaltă parte folosind un server privat. În majoritatea statelor, vi se permite, de asemenea, să angajeze o terță parte pentru a servi cealaltă persoană cu plângerea.
  • Serviți prin publicare. Acest tip de serviciu este disponibil numai prin permisiunea Curții dacă nu puteți localiza adresa inculpatului. În acest tip de serviciu, Curtea publică o notificare a procesului în ziarul local pentru o perioadă specificată, de obicei câteva săptămâni. Serviciul este valabil dacă inculpatul o vede sau nu.
  • Puteți descoperi alte opțiuni de servire în Statele Unite pe site-ul Web Marshals din SUA.
  • Unul dintre cele mai frecvente motive pentru plângerile civile care urmează să fie respinse este "serviciul inadecvat" sau un eșec de a da o notificare adecvată a celeilalte părți și o șansă de a răspunde.
  • Imaginea intitulată Pregătiți o putere de avocat Pasul 2
    7. Țineți evidența zilelor după depunerea plângerii dvs. După ce vă depuneți procesul și serviți inculpatul, inculpatul are de obicei 30 de zile pentru a răspunde la costum. Dacă inculpatul răspunde cu un "răspuns", costumul va continua să meargă mai departe.
  • Când inculpatul își dosilează răspunsul, Curtea vă va trimite o copie a răspunsului cu instrucțiunile despre cum să procedăm.
  • Veți câștiga automat procesul în cazul în care pârâtul nu depune un răspuns la grefierul Curții. Aceasta se numește o judecată implicită.
  • Partea 5 din 5:
    Procedând cu plângerea
    1. Imagine intitulată Obțineți împuternicirea Pasul 8
    1. Țineți o evidență a daunelor. Pentru a câștiga un proces de calomnie, trebuie să dovediți că ați fost deteriorate ca urmare a calomniei. În timpul procesului de descoperire, cererile dvs. vor fi investigate. Păstrarea înregistrărilor de daune va face ca acest proces să meargă mai repede (și, prin urmare, să fie mai ieftin).
    • Păstrați o evidență a oricăror daune. De exemplu, dacă ți-ai pierdut slujba din cauza afirmațiilor calomniere, păstrați o evidență a cât timp ați fost în afara muncii. Rețineți salariul pe care l-ați făcut când ați pierdut slujba. Urmăriți orice cheltuieli suplimentare, cum ar fi asigurarea de sănătate a Gap, pe care ați avut-o în acest timp.
    • Dacă trebuia să solicitați tratament medical sau psihologic ca urmare a declarațiilor calde, păstrați toate înregistrările medicale și facturile medicale.
    • Păstrați o listă de oameni care ar putea servi ca martori la daunele pe care le-ați experimentat.
  • Imagine intitulată de demisie grațioasă Pasul 4
    2. Participați la procesul de descoperire. Descoperirea este atunci când are loc investigarea privind faptele cazului. Ambele părți își vor schimba documentele și vor pune întrebări scrise prin avocații lor. Acestea sunt numite interogătoare.
  • Interrogatoarele sunt răspunsate sub un jurământ jurat. Trebuie să fii adevărat. Probabil că vi se va întreba despre declarațiile dvs., martorii și declarațiile lor, precum și orice alte fapte legate de cazul dvs.
  • Cealaltă parte are dreptul să examineze orice documente pe care intenționați să le utilizați în cazul. Avocatul dvs. se va ocupa de aceste solicitări de documente.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 8
    3. Supune depunerii. Odată ce interogatoriile și schimburile de documente sunt complete, va trebui să oferiți o aderare. O depunere este o declarație, jurat sub jurământ, adică în fața unui reporter al instanței care înregistrează tot ceea ce spui. Depozitele sunt întotdeauna "pe înregistrare." Avocatul dvs. vă va ajuta să vă pregătiți pentru depunerea dvs. În general, însă, există două reguli de reținut:
  • Nu ghici la nimic. Dacă nu știi ceva, spuneți doar "Nu știu" sau "Nu pot specula despre asta." Ghicirea într-o depunere vă poate face probleme.
  • Nu dați niciodată mai multe informații decât este solicitat. Este tentant să lansați într-o apărare îndelungată a dvs. Cu toate acestea, aceasta este, în general, o idee rea, deoarece este o modalitate excelentă pentru avocatul celeilalte părți să încerce să vă prindă într-o declarație contradictorie. Răspundeți la întrebări cu numai informațiile solicitate. Nu vă oferiți voluntarilor mai multe informații decât este întrebat dacă avocatul dvs. v-a antrenat altfel.
  • Imaginea intitulată negociază o ofertă Pasul 1
    4. Încercați să vă soluționați plângerea. Dacă pârâta contactează dvs. sau avocatul dvs. și cereți să rezolvați sau să soluționați chestiunea, luați în considerare opțiunile dvs. Discutați cu avocatul dvs. despre șansele de a câștiga costumul și posibilitatea de a obține o așezare de la inculpatul cu care sunteți mulțumit.
  • Mersul în instanță poate fi foarte scump. Uneori, juriul nu decide în favoarea ta chiar dacă sunteți partidul corect.
  • În plus, uneori banii pe care îi sunteți acordați de un juriu este mai puțin decât ați dorit sau așteptați.
  • În general, soluționați cazul dacă puteți economisi timp și bani. Veți avea șanse mai mari de a recupera daunele monetare.
  • Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 6
    5. Luați în considerare soluționarea alternativă a litigiilor (ADR). ADR implică orice metodă de soluționare a unui alt litigiu decât litigiul. Cele două forme cele mai comune ale ADR sunt mediere și arbitraj.
  • Medierea folosește un individ instruit pentru a media negocierile dintre ambele părți. Poate fi foarte reușit și este utilizat pe scară largă pentru a lucra așezări care pot fi supuse ambelor părți.
  • Arbitrajul este o versiune simplificată a unui proces de judecată. Mai degrabă decât un judecător sau juriu, cazul dvs. va fi decis de un grup de arbitraj, care sunt aleși de ambele părți. Procesul de descoperire (investigație) și prezentarea dovezilor sunt raționalizate. Aceste audieri durează de obicei doar câteva zile sau săptămâni.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 24
    6. Continuați cu costumul. Dacă decideți să nu vă soluționați, să mediați sau să arbitrați, va trebui să treceți la Procesul Aourt. La proces, ambele părți își vor prezenta dovezile pentru a-și dovedi cazul. Decizia finală va fi de până la un judecător și / sau juriu.
  • Este posibil să aveți opțiunea de a alege între un proces de banc și un proces juridic. Într-un proces de banc, doar un judecător aude dovezile și face o hotărâre. Într-un proces juridic, juriul este responsabil pentru luarea deciziei.
  • Un judecător sau juriu poate decide un costum de calomnie bazat pe mulți factori. Cu toate acestea, deoarece cazurile de calomnie implică declarații vorbite, instanțele sunt susceptibile de a fi foarte protejate de inculpatul datorită unei preocupări de păstrare a primului amendament Drepturile de vorbire gratuite.
  • Imagine intitulată Deschideți un restaurant Pasul 19
    7. Consultați-vă cu avocatul dvs. Avocatul dvs. ar trebui să aibă expertiza că trebuie să câștigi costumul tău. Costumele de defăimare implică o mulțime de investigații, precum și alte lucruri, cum ar fi selecția juriului. Permiteți avocatului să-și facă treaba.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în TEXAS PASUL 12
    8. Fi pregătit la depune mărturie. Dacă cazul dvs. merge la proces, ar trebui să fiți pregătiți să depuneți că depuneți de partea dvs. a cazului în instanță. Avocatul dvs. vă va pregăti să depuneți mărturie.
  • Nu ghici despre informații. Sunteți sub jurământ să spuneți adevărul, așa că nu speculați. Ca și în depunere, spuneți că nu știți dacă vi se pune o întrebare pe care nu o puteți răspunde.
  • Nu vă dați opinie a celeilalte părți. Acest lucru vă poate deteriora credibilitatea și poate chiar și cealaltă parte a partidului pentru un costum de defăimare proprie. Stick numai la fapte.
  • Păstrați-vă calmul. S-ar putea să fiți foarte supărat, dar păstrați-vă răcoarea în timp ce mărturisiți. Izbucnirile sau declarațiile de represalii pot convinge judecătorul și / sau juriul că nu ar trebui să recupereze daunele.
  • Avertizări

    Dacă intenționați să depuneți un costum de calomnie, trebuie să înțelegeți legile anti-slapp. SLAPP reprezintă procese strategice împotriva participării publice, care sunt procese concepute pentru a întrerupe disidența și tăcerea criticii. Ca răspuns la aceste procese, au fost create legi anti-slapp pentru a proteja libertatea de exprimare. Ei transformă mesele pe reclamanții de defăimare. Dacă un proces de calomnie pare să fie rău intenționat și / sau abuziv, o instanță nu numai că va renunța la procesul, va acorda comisioane de avocați pârâtului. Consultați-vă cu un avocat pentru a vă asigura că aveți motive excelente și rezonabile pentru un costum de defăimare înainte de a continua.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar